• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenciyken yurtdışı konusu

LonelyTunes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
26
11
3
29
merhabalar. gelecek yaz tatil için 3 farklı seçeneğim var ve çevremden bu konuda hiç yardım alamadığım için size danışmak istedim. 5- 10 bin tl kadar bütçem var.

ilk seçeneğim bir aylık interrail yapmak, aslında en çok bunu istiyorum ama bana diğer seçeneklerime göre getirisinin daha az olacağı kanaatindeyim. bilmeyenler için 1 ay boyunca avrupa'da gezeceğim.
ikinci seçeneğim work and travel. 3 ay boyunca amerika'da çalışıp 1 ay boyunca orada gezeceğim. bu hem diğerlerine göre daha masraflı olacak hem de daha önce hiç çalışma tecrübem olmadığı için yapabilir miyim, cesaret edebilir miyim diye korkularım var, kendimden emin olamıyorum. koskoca 4 ay yabancı ülkede çalışmaktan bahsediyoruz ben daha 1 gece ailemden ayrı bir evde kalmadım. ters bir durum olursa ne yaparım bilmiyorum. ama bana getirisi en büyük olan bu olacak diye düşünüyorum. cv ye de ekleme şansım olacak iş tecrübesi sonuçta.
3. seçeneğim ise 2 haftalık yurtdışında bir dil kursu. bu ingiltere veya ispanya olabilir ama 2 haftanın çok bi yararı olmayacağı görüşündeyim açıkçası yine de seçeneklerime ekledim.

burada çoğunuz okumuş, eğitimli, bir yerlere gelmiş, yaşamış insanlarsınız. bana ne yapmamı önerirsiniz? veya başka bir öneriniz varsa da açığım. teşekkürler şimdiden:dua:

Merhaba, work and travel için çok masraflı demişsiniz ama gittiğinizde ne iş yaparsanız yapın güzel para kazanıyorsunuz. Gitmeden önce aracı kuruma verdiğiniz para rahat rahat çıkar, hem uzun süre gezmiş görmüş olursunuz hem de az da olsa bir iş tecrübesi. Ben kesinlikle bu seçeneği destekliyorum.
Interrail da iyi bir seçenek ama 1 ay tek başınıza yorucu olabilir, farklı ülkeler gezmek tabi ki çok güzel ama daha ailesinden 1 gece ayrı kalmamış bir insan için şimdilik bu biraz fazla macera gibi geliyor. Yerinizde olsam önce biraz yurtdışı tecrübesi kazanır öyle interrail yaparım, veya yanıma tecrübeli bir arkadaş bulup öyle giderim.
Son seçeneğiniz olan iki haftalık kurs bence mantıklı değil, ingilizce seviyeniz nasıl bilmiyorum ama work and travel yaparsanız zaten ingilizceniz o sürede çok daha iyi gelişir. Hiç ispanyolca bilmiyorsanız zaten 2 haftalık kursta pek bir şey öğrenemezsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler:)

interrail.
Çok farklı insanlarla tanışırsın .super bir deneyim olur .yabancılarla ömürlük dostluk kurabilirsin .hayatında bir iki tane İngilizce konuşan arkadaşın olsa yeter..
Work and travel da hamburgercide çalışırsın en fazla .

Canım interrail bana her zaman için çok çılgınca gelmiştir. Yani, sırtçantanı alıp gezmek ne kadar güvenli bilmiyorum.
Dil okulu süper fikir ama 2 hafta hiçbir şeye yetmez ki...
Work and travel bence en mantıklısı. Hem iş tecrübesi olacak, hem de 4 ay kadar uzun bir süre ABD de kalmış olacaksın. Ayrıca kazandıgın parayı da yaptığın harcamalarından düşersin sonucta.
Hem ABD demek alışveriş demek. Bavulunu doldur getir oh mis. Ben bile gitmek istedim su an :)

Merhaba, work and travel için çok masraflı demişsiniz ama gittiğinizde ne iş yaparsanız yapın güzel para kazanıyorsunuz. Gitmeden önce aracı kuruma verdiğiniz para rahat rahat çıkar, hem uzun süre gezmiş görmüş olursunuz hem de az da olsa bir iş tecrübesi. Ben kesinlikle bu seçeneği destekliyorum.
Interrail da iyi bir seçenek ama 1 ay tek başınıza yorucu olabilir, farklı ülkeler gezmek tabi ki çok güzel ama daha ailesinden 1 gece ayrı kalmamış bir insan için şimdilik bu biraz fazla macera gibi geliyor. Yerinizde olsam önce biraz yurtdışı tecrübesi kazanır öyle interrail yaparım, veya yanıma tecrübeli bir arkadaş bulup öyle giderim.
Son seçeneğiniz olan iki haftalık kurs bence mantıklı değil, ingilizce seviyeniz nasıl bilmiyorum ama work and travel yaparsanız zaten ingilizceniz o sürede çok daha iyi gelişir. Hiç ispanyolca bilmiyorsanız zaten 2 haftalık kursta pek bir şey öğrenemezsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler:)
kazanılıyor ama uçak parası bile neredeyse 2 bin civarı :silah: gezmesi kalması derken atıyorum interrail 5'e çıkıyorsa wat 10'a o yüzden. watta bir de mesela işsiz kalma sorunu var ne yaparım ne ederim hiç bilmiyorum dediğim gibi o korlutuyor beni. interrail yapacak atılgan arkadaş bulabilirim bir yandan ama dediğiniz gibi wat çok daha iyi bir fırsat. teşekkürler yorumunuz için :dua:

interrail.
Çok farklı insanlarla tanışırsın .super bir deneyim olur .yabancılarla ömürlük dostluk kurabilirsin .hayatında bir iki tane İngilizce konuşan arkadaşın olsa yeter..
Work and travel da hamburgercide çalışırsın en fazla .
ben de biraz öyle düşünüyorum hem interrail benim daha büyük hayalim ama 1 ay gezmek bana ileride ne katabilir onu düşünüyorum biraz. sanki wat daha riskli ama mantıklı bir karar gibi. daha uzun süre kendi ayaklarının üzerinde durma açısından

Canım interrail bana her zaman için çok çılgınca gelmiştir. Yani, sırtçantanı alıp gezmek ne kadar güvenli bilmiyorum.
Work and travel bence en mantıklısı. Hem iş tecrübesi olacak, hem de 4 ay kadar uzun bir süre ABD de kalmış olacaksın. Ayrıca kazandıgın parayı da yaptığın harcamalarından düşersin sonucta.
Hem ABD demek alışveriş demek. Bavulunu doldur getir oh mis. Ben bile gitmek istedim su an :)
work and travel da hiç güvenli değil ki aslında. işten atılması var becerememek var tuvalet temizlemesi var. bilmiyorum sırt çantasını alıp gezmek daha kolay gibi :( hem sadece uçak parası 2 bin.interrail toplamını bu kadara yapan var :( benim gönlğm interrailden yana ama manyıklı olan wat sanırım haklısınız

ben de biraz öyle düşünüyorum hem interrail benim daha büyük hayalim ama 1 ay gezmek bana ileride ne katabilir onu düşünüyorum biraz. sanki wat daha riskli ama mantıklı bir karar gibi. daha uzun süre kendi ayaklarının üzerinde durma açısından
Git insanlarla kaynaş .
Sevgili falan bul ne bileyim .arkadas vs .böyle öğreniliyor dil .Avrupalılatın çoğu bir kaç dil bilir .dönünce yazışırsın faceden vs .
Öbür türlü tıkarlar seni mutfağa köfte pişirirsin .ne öğreniceksin orda .

ABD Avrupa dan daha tehlikeli
Avrupada ona yardımcı olucak Türk kolay bulur hem ..

work and travel da hiç güvenli değil ki aslında. işten atılması var becerememek var tuvalet temizlemesi var. bilmiyorum sırt çantasını alıp gezmek daha kolay gibi :KK43: hem sadece uçak parası 2 bin.interrail toplamını bu kadara yapan var :KK43: benim gönlğm interrailden yana ama manyıklı olan wat sanırım haklısınız
ABDye gitmek biraz masraflı malesef. Vizeye basvurmak bile pahalı:) ucak bileti, su bu baya bir tutuyor yani en az 10bini gözden çıkarmak gerek. Ama işi becerdiginiz müddetçe sıkıntı olacagını düşünmüyorum. ABD Avrupadan daha güvenlidir ayrıca. Yani, interrail yapmadım, ama çevremden yapanlar hep çılgın tipler oldu hep. Belki de tarzım değil o yüzden ben hala work and travel diyorum.
Döviz kurlarını da dikkate alın ayrıca:)

İlk kez öğrenciyken, son sınıfta yurtdışına çıktım ve "home sick" oldum. Çok kötüydü. Her akşam ağlıyordum.
Ama mesleki olarak da hayata bakışım olarak da vizyonum çok genişledi.

İlk 2 seçenek bence mantıklı. Üçüncü seçeneği ben 10,5 yaşındaki kızım için önümüzdeki yaza düşünüyorum. Sabahtan öğleye teorik ders, öğleden sonra diğer ülkelerden gelen çocuklarla oyun oynarken hem konuşma, hem sosyalleşme, hem onların kültürünü öğrenme şeklinde geçecek.

Sizin için ilk seçenekte bile çok şey öğrenirsiniz. Ben defalarca yurtdışına çıktım. Kimisi eğitim, kimisi gezi için. Ama iyi bir gözlemci iseniz çok şey öğreniyorsunuz. Sadece mesleki olarak düşünmeyin ya da yabancı dil. İnsanlar arasındaki ilişkileri gözlemlemek, markette alışveriş yapmak bile insana çok şey katıyor. Tamamen farklı biri olarak dönüyorsunuz.

Hangi seçenek olursa olsun kesinlikle birisini yapın. İnanın vizyonunuz çok genişleyecek.

Git insanlarla kaynaş .
Sevgili falan bul ne bileyim .arkadas vs .böyle öğreniliyor dil .Avrupalılatın çoğu bir kaç dil bilir .dönünce yazışırsın faceden vs .
Haklı vallahi öyle değil böyle değil çok haklı. Bizzat eski erkek arkadaşımdan biliyorum. Tıkamışlar işe güce adam kaçtı geldi Türkiye'ye.
Kardeşimin kız arkadaşıda maşallah sevgili yapıp çatur çutur İngilizce konuşuyordu veletlerle şimdi uçtu gitti dilde süper yani. Gerçekten tanışma, sevgilisi vs güzel deneyim olur.

ABD Avrupa dan daha tehlikeli
Avrupada ona yardımcı olucak Türk kolay bulur hem ..
ABD de hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama ben güvensiz bir yerini görmedim şahsen. Aksine, avrupanın orta yerinde Türkçe konusurken Türkçe laf yemişliğim vardır.
Yardımcı olacak Türk demişsiniz, ben bizzat büfeci bir Türk tarafından resmen kazıklandım bşr suya3 katı para ödeyerek:) Avrupanın yerlisi de aşırı kaba, 3. Sınıf insan muamelesi yaptı çoğu yerde.
Fakat ABD de insana saygı var en azından.
Tabi bu benim başıma gelen örnek, herkes aynı şeyi yaşar diye bir kural yok.
Tabiki de konu sahibi karar verir nereye gidecegine.

İlk kez öğrenciyken, son sınıfta yurtdışına çıktım ve "home sick" oldum. Çok kötüydü. Her akşam ağlıyordum.
Ama mesleki olarak da hayata bakışım olarak da vizyonum çok genişledi.

İlk 2 seçenek bence mantıklı. Üçüncü seçeneği ben 10,5 yaşındaki kızım için önümüzdeki yaza düşünüyorum. Sabahtan öğleye teorik ders, öğleden sonra diğer ülkelerden gelen çocuklarla oyun oynarken hem konuşma, hem sosyalleşme, hem onların kültürünü öğrenme şeklinde geçecek.

Sizin için ilk seçenekte bile çok şey öğrenirsiniz. Ben defalarca yurtdışına çıktım. Kimisi eğitim, kimisi gezi için. Ama iyi bir gözlemci iseniz çok şey öğreniyorsunuz. Sadece mesleki olarak düşünmeyin ya da yabancı dil. İnsanlar arasındaki ilişkileri gözlemlemek, markette alışveriş yapmak bile insana çok şey katıyor. Tamamen farklı biri olarak dönüyorsunuz.

Hangi seçenek olursa olsun kesinlikle birisini yapın. İnanın vizyonunuz çok genişleyecek.
interrail daha çok ilgimi çekiyor ama 1 ay gezmenin bana ne katacağından emin değilim. çok da önüme gelenle muhabbet ediyim havasında biri de değilim aslında. yine de yararı olur mu dersiniz? bu arada au pair hakkında bilginiz var mı onun için ne düşünürsünüz?

Git insanlarla kaynaş .
ben çok atılgan sosyal birisi değilimdir yine de işime yarar mı dersiniz:olamaz: belki aşarım bu huyumu gezerken

ABD de hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama ben güvensiz bir yerini görmedim şahsen. Aksine, avrupanın orta yerinde Türkçe konusurken Türkçe laf yemişliğim vardır.
Yardımcı olacak Türk demişsiniz, ben bizzat büfeci bir Türk tarafından resmen kazıklandım bşr suya3 katı para ödeyerek:) Avrupanın yerlisi de aşırı kaba, 3. Sınıf insan muamelesi yaptı çoğu yerde.
Fakat ABD de insana saygı var en azından.
Tabi bu benim başıma gelen örnek, herkes aynı şeyi yaşar diye bir kural yok.
Tabiki de konu sahibi karar verir nereye gidecegine.
Hiç gitmedim am istatislikler böyle gösteriyor .
Avrupa nın bir sürü şehrinde bulundum hiç kaba biriyle karşılaşmadım .bilmiyorum benim düşüncem bu .Avrupalılar daha kültürlü bence ortalamada.sadece daha soğuklar
Sende soğuk olursan soğuk davranırlar.biraz sıcak kanlı Güler yüzlü konuşkan olursan sıcak davranırlar .
Misal ben bir Fransa kadına nasılsınız diye sorunca çok hoşuna gitmişti .böyle ufak nüanslarla insanlarla kaynaşabilirsiniz ..

ben olsam ilkini seçerdim, wat'da dil öğrenene hiç rastlamadım şimdiye kadar.. gidecekseniz master için falan gidin, sonra da 1 yıl kalıp çalışın daha faydalı olur dil için..

ben çok atılgan sosyal birisi değilimdir yine de işime yarar mı dersiniz:olamaz: belki aşarım bu huyumu gezerken
Aşarsın .
Mesela atıyorum yanına biri oturdu hemen laf at .karşıdan bekleme .
Merhaba nasılsın İngilizcem iyi değil vs konuş yinede .utanma .konuştukça açılacaksın .asla karşıdan bekleme hep gül Güler yüzlü ol .
Markette sokakta bile insanlarla konuş .
Ben girdiğim mağazada Fransız bir kadına nasılsınız demiştim Fransızca çok hoşuna gitmişti .ki fransızlar en soğuğudur.kibarlık çok önemli .selamlaşmak .bir şey mi alıcan önce merhaba de .

Hiç gitmedim am istatislikler böyle gösteriyor .
Avrupa nın bir sürü şehrinde bulundum hiç kaba biriyle karşılaşmadım .bilmiyorum benim düşüncem bu .Avrupalılar daha kültürlü bence ortalamada.sadece daha soğuklar
Sende soğuk olursan soğuk davranırlar.biraz sıcak kanlı Güler yüzlü konuşkan olursan sıcak davranırlar .
Misal ben bir Fransa kadına nasılsınız diye sorunca çok hoşuna gitmişti .böyle ufak nüanslarla insanlarla kaynaşabilirsiniz ..
Şanslısınız o zaman:)
Avrupa insanı bana da cok soğuk gelir, ama o soğukluk biraz da Türk olmamdan kaynaklı diye düşünüyorum. Genel olarak Türklere bakış açısı hoş degil. Ben cok fazla gezmedim, belirli yerlerine gittim ve Türk nüfusunun cok oldugu yerlerdi.
ABD de nispeten daha fazla bulundum. Bana her zaman daha cazip geldi ABD. Marketteki çalışan amca bile tatlım canım diye konusunca insan mest oluyor:)
Neyse konunun dısına cıktı benim yorumum. Kusura bakma konu sahibi :)

Wat hic mantikli degil, ya disney de yada fast food da calisiyorsunuz, resmen ucuz iş gücü çekme taktiği. Giden arkadaşlarım da güvenlik problemi olduğundan bahsetti, tabi hangi eyalete gideceğiniz de önemli. İnterrail çok iyi fikir tavsiye ederim, ama dil öğrenmek için gidilmez, sadece amacınız gezmekse çok iyi fırsat. 2 hafta seçenekler arasında olmamalı. En mantiklisi burs bulup ya bir yıllık dil kursu, ya da yüksek lisans yapmak. Ama kesinlikle yurtdışı gorulmeli. Ama kendinizi ABD ve Avrupa ya sınırlamayin. Uzak doğu, asya ülkeleri bana her zaman daha cazip gelir

Back
X