öğrenciyim yemek yapmayı bilmiyorum

ananotherlife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
876
553
Merhaba iftar için yemek hazırlayacağım öğrenciyim tek başımayım. Tavuk Baget aldım 4-5 tane. Ve knorrun fırın poşetli mangal sosunu aldım. Nasıl pişireceğim ? Üstünde yazıyo fakat karışımın içine yağ dökülüp dökülmeyeceği yazmıyo . Fırınım da davlumbaz . Hem alt hem üst mü pişireyim ? Çok çaresisiz hissediyorum annemi istiyorum

İçine yağ ekleme, çok yağlı olur, o sosun içine türlü türlü malzeme koyuyorlar, yağsız falan olmuyor tadı hiç, müdahale etme yani.
Alt-üst ayarla, kırk dakkada falan pişer, öğrenciyken yapıyorduk biz de.

Yağ koymuyorum o zaman . Olduğu gibi yapıyorum . Dediğiniz gibi davlumbaz hemen yakabiliyor ve iyi bir fırın değil . Yardımınız için çok teşekkür ederim

Ah canım çok tatlısın. Ben öğrenciyken nette Yemek tarifi var miydi yok muydu onu bile hatırlayamadım. 1999. Yemek kitapları ile göç etmiştim üniversiteye. Çok şanslısın. Bugün için değil ama genel olarak ihtiyacın olan soğan, salça ve yag

Arkadaşlar anlatmış tavuğu nasıl yapacağını.Bunun dışında netten tariflere bakıp yapabilirsiniz.Ben de hep ölçüyle yapıyorum çünkü.
Mesela güveç ,pilav falan yaparsınız.Rus salatası,patates salatası bunlar da kolay.Yufkadan peynirli börek falan .

Yanına patates kızartacağım azıcık . Sosun üzerinde salça ve yağ yazmıyor bu yüzden sormak istedim. Nasıl yaparsam yapayım hep bir eksik oluyo anne olunca nasıl yapılıyor

çok tatlısın

Yag falan hic bir sey koyma canım.Sosu ve tavukları torbaya koy karıstır agzını kapa davulu alt ve üst olarak ac.cok süper bir lezzet ay canım cekti

Sadece onlar yetecek mi? Yanına bi de pilav tarifi verelim, veya patates haşlama falan. :)

Dün bir iftara davetliydik. Okulun klüplerinden birinin düzenlediği bir etkinlik. Öğrenciler için sokağın bir kenarına çadır şeklinde kurulmuş. Bizde arkadaşlarla gidelim bu fırsat kaçmaz dedik. Ve bir masaya oturduk menüde fırında tavuk ve patates kızartması vardı. Şans bu ya mahallenin teyzeleri kocalarını çocuklarını kapıp gelmişler masamızdaki pideyi içeceği bile aldılar yemek servisine müdahale edip kendilerine aldılar ve bize yemek kalmadı. Kimse de açıklama yapmadı herkes yemeğini yemeye devam etti. Biz üç arkadaş küçük emrah misali aç kalktık . Ağlaya ağlaya annelerimizin kulaklarını çınlattık. Şimdi sadece patates kızartması istiyorum

Kıyamam, benim kız kardeşim de ABD' de okuyor, ilk haftalar saat farkına bakmadan bizi arıyordu yemek yapacağı zaman.

Yağa hiç gerek yok zaten suyunu salacak sulu çıkacak tavuk torbadan. Fırını önceden 15 dk 250 derecede ısıtırsan kısa sürede pişer tavuğun yanma riski azalır. Tabii tepsiyi ısıtma onu çıkar sadece fırının içi ısınsın.

Sabahtan beri gözlerim sulanıyo dudağım büzüşüyo. Birkaç mesaj önce dün akşamla ilgili bir şey anlattım. Öğrenciliğimi dibine kdar hissettim 5 yıldır evden uzaktayım ilk deda ramazanda ailemden uzaktayım yemek yapmayı sözde biliyorum . En kolay şeyleri yaparken bile hep eksik bir şey oluyo

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Öğrenci olmak çok zor. İki gündür küçük emrah gibi dolanıyorım ortada. Mahallenin açgözlü teyzeleri sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…