- 31 Aralık 2014
- 876
- 553
- Konu Sahibi ananotherlife
Daha kolay pişmesi için haşlamama gerek var mı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kıyamaam :/ iftar çadırı falan zannettiler herhalde, kimse de bişey dememiş. Hf çok içlendim ya, hangi şehirdesiniz bakim?Dün bir iftara davetliydik. Okulun klüplerinden birinin düzenlediği bir etkinlik. Öğrenciler için sokağın bir kenarına çadır şeklinde kurulmuş. Bizde arkadaşlarla gidelim bu fırsat kaçmaz dedik. Ve bir masaya oturduk menüde fırında tavuk ve patates kızartması vardı. Şans bu ya mahallenin teyzeleri kocalarını çocuklarını kapıp gelmişler masamızdaki pideyi içeceği bile aldılar yemek servisine müdahale edip kendilerine aldılar ve bize yemek kalmadı. Kimse de açıklama yapmadı herkes yemeğini yemeye devam etti. Biz üç arkadaş küçük emrah misali aç kalktık . Ağlaya ağlaya annelerimizin kulaklarını çınlattık. Şimdi sadece patates kızartması istiyorum
Hayır bişey yapma, pişiyo onlar 40-50 dakkada :)Daha kolay pişmesi için haşlamama gerek var mı
Daha kolay pişmesi için haşlamama gerek var mı
Merhaba iftar için yemek hazırlayacağım öğrenciyim tek başımayım. Tavuk Baget aldım 4-5 tane. Ve knorrun fırın poşetli mangal sosunu aldım. Nasıl pişireceğim ? Üstünde yazıyo fakat karışımın içine yağ dökülüp dökülmeyeceği yazmıyo . Fırınım da davlumbaz . Hem alt hem üst mü pişireyim ? Çok çaresisiz hissediyorum annemi istiyorum
İstanbuldayım .Kıyamaam :/ iftar çadırı falan zannettiler herhalde, kimse de bişey dememiş. Hf çok içlendim ya, hangi şehirdesiniz bakim?
Ağlatacaksın beni
Bak annem beni mutfağına hiç sokmazdı yaptığım hiç bişeyi de beğenmezdi zaten. Üniversiteye gidene kadar hiç bi şey öğrenemedim anlayacağın
Sonra senin bu sıkıntılarının hepsini yaşadım
İlk yaptığım çorbayı arkadaşımla 4 gün falan içmiştik kalanı da bozulmuştu zaten Elimin ayarı falan yoktu
Nihayetinde netten nefis yemek tarifleri videoları falan izleyerek kaptım bişeyler
Hala çok çeşit bilmiyorum ama aç kalmayacak kadar yemek yapabiliyorum
Sen de öğreneceksin muhakkak üzülme
Allah orucunuzu kabul etsin bu arada
Güldüm şu çorba olayına inşallah bende öğrenirim.bildiklerim var ama elimin lezzeti yok herhalde bir şeyler hep eksik
Baharat çalışman lazım belki biraz
Bi de yemekler çarçabuk olsun diye çok harlı ateşte pişirince de lezzetsiz oluyorlar, yavaş yavaş pişen yemek daha güzel oluyor
Onun harici soğan sarımsak bazı yemeklere çok yakışıyor bi de bazı çorbaları yaparken içine un kavuruyorum ben o zaman hem daha kıvamlı hem daha lezzetli oluyorlar
Lezzeti de zamanla artacak tecrübeyle sabit hatta arkadaşlarının sadece senin çok güzel yaptığını söyledikleri yemekler olacak göreceksin
Bana göre de mesela farklı kişilerin elinden yemeyi sevdiğim farklı yemekler var
Şimdikiler şanslı. Ben okurken ne internet var, ne Skype. Canım bir şey çekti mi mektupla sorardım. Mektubun gitmesi 15 gün sürerdi, cevabın gelmesi de bir 15 gün daha. Öyle öyle öğrendim. Son senemde mantı çiğ börek açıyordum. İş başa düşünce insan Oktay Usta olup çıkıyor.Kıyamam, benim kız kardeşim de ABD' de okuyor, ilk haftalar saat farkına bakmadan bizi arıyordu yemek yapacağı zaman.
Yağa hiç gerek yok zaten suyunu salacak sulu çıkacak tavuk torbadan. Fırını önceden 15 dk 250 derecede ısıtırsan kısa sürede pişer tavuğun yanma riski azalır. Tabii tepsiyi ısıtma onu çıkar sadece fırının içi ısınsın.
Nefis yemek tarifleri sitesi çok kullanışlı videoları cok sade ve anlaşılır.Orayı takip etmeni öneririm.Anlattıkları gibi yaparsan zamanla alışırsın .Küçükken ailenin cinsiyet ayrımı yapmadan basit ev işlerini ve yemek yapmayı öğretmeleri taraftarıyım.Benim annem çalıştığı için mecburdum öğrenmeye,evin sorumluluğunu almaya ve 4 senelik öğrencilik yaşantımda temizlik, yemek,ev işleri hatta tadilat konularında kendimi idare ettim bir şekilde
Bahaneyle harika bir menü öğrenmiş oldun. Artık her canınız çektiğinde toplanıp malzemelerin masrafını bölüşüp yaparsınız. Biz öyle yapardık. Afiyet olsun.Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Öğrenci olmak çok zor. İki gündür küçük emrah gibi dolanıyorım ortada. Mahallenin açgözlü teyzeleri sağolsun
Bahaneyle harika bir menü öğrenmiş oldun. Artık her canınız çektiğinde toplanıp malzemelerin masrafını bölüşüp yaparsınız. Biz öyle yapardık. Afiyet olsun.
okurken acıktım yaaa.. okusun ezaaannn
Hahaha aynen vakit geçmek bilmiyor
Herkes poşet poşet demiş ama acemisin ben acemiyken ne salaklıklar yapmıştım. Özel bir fırın poşeti alman gerektiğini biliyorsun değil mi?Teşekkür ederim sonucu yazacağım :)