öğrenciyim yemek yapmayı bilmiyorum

Kıyamaam :/ iftar çadırı falan zannettiler herhalde, kimse de bişey dememiş. Hf çok içlendim ya, hangi şehirdesiniz bakim?

Ağlatacaksın beni
Bak annem beni mutfağına hiç sokmazdı yaptığım hiç bişeyi de beğenmezdi zaten. Üniversiteye gidene kadar hiç bi şey öğrenemedim anlayacağın
Sonra senin bu sıkıntılarının hepsini yaşadım
İlk yaptığım çorbayı arkadaşımla 4 gün falan içmiştik kalanı da bozulmuştu zaten Elimin ayarı falan yoktu

Nihayetinde netten nefis yemek tarifleri videoları falan izleyerek kaptım bişeyler
Hala çok çeşit bilmiyorum ama aç kalmayacak kadar yemek yapabiliyorum
Sen de öğreneceksin muhakkak üzülme
Allah orucunuzu kabul etsin bu arada

Güldüm şu çorba olayına inşallah bende öğrenirim.bildiklerim var ama elimin lezzeti yok herhalde bir şeyler hep eksik

Güldüm şu çorba olayına inşallah bende öğrenirim.bildiklerim var ama elimin lezzeti yok herhalde bir şeyler hep eksik

Baharat çalışman lazım belki biraz
Bi de yemekler çarçabuk olsun diye çok harlı ateşte pişirince de lezzetsiz oluyorlar, yavaş yavaş pişen yemek daha güzel oluyor
Onun harici soğan sarımsak bazı yemeklere çok yakışıyor bi de bazı çorbaları yaparken içine un kavuruyorum ben o zaman hem daha kıvamlı hem daha lezzetli oluyorlar
Lezzeti de zamanla artacak tecrübeyle sabit hatta arkadaşlarının sadece senin çok güzel yaptığını söyledikleri yemekler olacak göreceksin
Bana göre de mesela farklı kişilerin elinden yemeyi sevdiğim farklı yemekler var

Nefis yemek tarifleri sitesi çok kullanışlı videoları cok sade ve anlaşılır.Orayı takip etmeni öneririm.Anlattıkları gibi yaparsan zamanla alışırsın .Küçükken ailenin cinsiyet ayrımı yapmadan basit ev işlerini ve yemek yapmayı öğretmeleri taraftarıyım.Benim annem çalıştığı için mecburdum öğrenmeye,evin sorumluluğunu almaya ve 4 senelik öğrencilik yaşantımda temizlik, yemek,ev işleri hatta tadilat konularında kendimi idare ettim bir şekilde

Pişirme konusunda acemiyim çoğunu yaktım trajikomik bir olay . Yapa yapa alışırım inşallah

Şimdikiler şanslı. Ben okurken ne internet var, ne Skype. Canım bir şey çekti mi mektupla sorardım. Mektubun gitmesi 15 gün sürerdi, cevabın gelmesi de bir 15 gün daha. Öyle öyle öğrendim. Son senemde mantı çiğ börek açıyordum. İş başa düşünce insan Oktay Usta olup çıkıyor.

Biliyorum o siteyi . Annem hep öğretmeye çalıştı fakat ben hep kaçtım

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Öğrenci olmak çok zor. İki gündür küçük emrah gibi dolanıyorım ortada. Mahallenin açgözlü teyzeleri sağolsun
Bahaneyle harika bir menü öğrenmiş oldun. Artık her canınız çektiğinde toplanıp malzemelerin masrafını bölüşüp yaparsınız. Biz öyle yapardık. Afiyet olsun.

Ben çok çok az zeytinyağı ekliyorum daha güzel oluyor. Içine patates koy koymadıysan, poşetin ağzını kapatıp şöyle bir çalkala, bir de fırına vermeden önce bir iki yerinden poşeti delmeyi unutma. Fırını 180-200 arası bir derecede çalıştırman yeterli olur bence ayarlar çok fark yaratmaz.

Bir dahaki yapışın için bir öneri vereyim. Fırına koyabileceğin borcam gibi bir kaba tavukları koy. Bir iki bardak suya biraz yağ sarımsak bol kekik karabiber pul biber tuz ve iki yemek kaşığı salça koy. Iyice karıştır salçalar top top kalmasın. Su salça yağ baharat karışımını Tavukların üstüne dök. 200 derecede pişir. Üst kızım pişince tavukları ters çevir. Arada 1-2 kez de Yemeğin suyunu tavukların üzerine kaşıkla gezdir.

Fırın poşetinde pişirmeyi sevmiyorum. hem tavukların üstü kızmalı hem de sulu sulu olmalı benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…