kızlar ben de 16+5 hamileyim oğluşum olcak inş. ben isim konusunda biraz farklı düşünüyorum sanırım, isim seçerken birçok şeye bakıyorum anlamına söylenişine telaffuzuna... tüm sayfaları okudum bazı isimlerin telaffuzu bence çok zor. annem söyleyemez heralde:) ya da ileride dalga konusu olabilir, mevki makam sahibi biri olursa eğer tuhaf kaçabilir, yaşlandığında ....dede olcak, nasıl durur, gibi birçok şeye bakıyorum. çok yabancı isimlerden yana değilim açıkçası. bu yeni moda isimler de hiç bana göre dğil. bence bu isimler bir süre moda oluyor sonra modası geçiyor bu şeye benziyor hani moda diye gider bir kıyafet alırsınız ama hemen modası geçer sonra giyemezsiniz ama ben oğluma isim koyacağım o nedenle daha klasik bir isim düşünüyorum. çok uzun bir isim de istemiyorum çünkü türkiyedeki sınav sistemi malum habire adını soyadını yazıp kodlayacak zavallı:) bizim soyad da uzun, al başına belayı:) uzunluk kriter değil şimdilik ama ne bileyim (tamamen kendi adıma söylüyorum amacım kimseyi yargılamak değil lütfen kimse alınmasın) yağmur, toygaç, bumin gibi isimler söylenişi zor isimler sadece değişik olacak diye garip gelen isimler kullanmak istemiyorum benim şimdilik içimden geçen isim (babası karar verdi aslında) mustafa kemal. :) mustafa'lar hep çook zeki oluyor çalışkan ve efendi aynı zamanda, eh olmuşken Atamızın adı olsa fena mı olur dedim ben de Kemal'i ekledim sonuna. şimdilik fikrimiz bu hem klasik hem de bence çok anlamlı bir ad. daha anlamlısını henüz bulamadım...
umarım tüm hamişler gönlüne uygun isimler koyabilir.
bu arada ben de öğretmenim, sınıflarda bir sürü değişik isim de duyuyoruz ama çocuklar maalesef bu konuda pek anlayışlı davranmıyor, dalga konusu ediliyor hemen. o nedenle çok dikkat etmenizi öneririm size isim seçerken. çocuğun geleceğini de düşünün.
sevgiler.