Oğluna resmen aşık olan kayınvalide

bir arkadaşım şöyle bir hikaye anlatmıştı: kayınvalidesi yemek yapmış, aslında oğlunun eskiden çok sevdiği bir yemekmiş, ama oğlu artık
sevmiyormuş. tabi yememiş ben sevmem
bu yemeği diye. ayıp olmasın diye gelini
yemiş. kayınvalide ne dese: kime niyetle
yaptım, kimler yiyor demiş:) alenen
demiş böyle. pek şaşırmadım yani.

İnan bende hiç şaşırmadım :KK66: derler anam derlerr. Benim kv de de iddia eder oğlumu benden iyi kimse taniyamaz diye. Bende derim ki sen evlâtlığını bilirsin, ben kocaligini. Yokkk diyor kocaligini da ben bilirim :) onlar herseyin en iyisini bilir...

Kayınvalidem bana da öyle der.. Ben de diyorum ki, ben olmasam senin oğluna kim bakardı
xenforo-smilies-kk48.gif
sen de pırlanta gibi gelin aldın kıymetimi bilin de :))
Ayy yok diyemem ya,ben olmasamda havada kapılırdı adam,bak şimdi doğruya doğru:KK52:ama bende iyi bir gelinim ya,valla uslu uslu takılıyorum,azıcık pışpışlasa ölür:-)

Kimseden çekinmenize gerek yok zaten böyle bir düşünme şekline gerek yok. Oğlunuzu şapur şupur öpün ama sonra dönüp gelininizi de aynı şapur şupurlukta öpün. Evlat gibi görüp gelininizi oğlunuzdan ayırmamaya çalışın. Anneye bu yakışır. ''benim oğlum şöyle mükemmel ben onun için çok önemliyim'' noktasında değilde ''ben 2nizin de annesiyim. Beraber çok mutlu olun. Kendi hayatınızı kendiniz planlayın mutlu olun çocuklarım'' noktasında olursanız dünyanın en çok şapur şupur öpülen kaynanası da siz olursunuz :)

Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Uğrunda doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Konu sahibesinin annesi de eminim ki kızını damadından çok seviyordur.
Dünyada evladıyla damadını/gelinini eşit miktarda seven çoook az insan vardır. Normali de bu zaten.

Yasadım bunları bacii. Ay Allah im bu aksam erken yatın yormayın birbirinizi de dedi,bu aksam da şey yapmayinda dedi dedi de dedi.
Biliyorum yavru.. bak bendende bir olay evliliğimin ilk yılları (kaynana bende oğlu benden kahve istedi bende ona hitaben dur hayatım yapacağım ama önce oğlumun bezini bir değiştireyim diye cevap verdimm..(kaynanam hemen oğluna anında yapmıyor değilmi dediğni dedi )benim herif... yok allahı var her konuda memnunum dedi ..vee hop kaynananın suratı öyle bir düştüki.ve ne dedi biliyormusun(tabiii meme veren değilde..(.burda özür) a.... veren kıymetli olur dedi ben biz şoklardayızz. neden böyle olunuyor bilmiyorum ama olunuyor maleseff ve o kadaR VARKİ ÇEVREMDEE..

Yandın derim .anne evlat ayrımı yapmamalı olguda buna müsade etmemeli ben olsam evlenemem kaynana yapışmış oğluna ilerisi hep üzüntü canim

Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Dünyada evladıyla damadını/gelinini eşit miktarda seven çoook az insan vardır. Normali de bu zaten.

tabikide bu boyle tabikide annem beni daha cok seviyor, onun anneside onu
ama beni daha cok seviyor diye annem neden sozlumun yaninda bunu dile getirsin, neden belli etsin ki
o damadi, oz evladi degil diye dislasin mi? sacmalik
canim annem benim sagolsun, oglum demeden laf soylemez sozlume
keske kayinvalidemde birazcik dusunse ayda bir kere bana kizim dese yeterli :)

Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Tabı kı mümkün değil evlat bambaşka

Ama evladın sevdıgını sevmek zor olmasa gerek

Ben çocuklarım sevıyor dıye nelerı sevıyorum eşlerini mi sevmeyecegım dıye düşünüyorum:KK36:

Şimdi küçükler belkıde o yuzden böyle düşünüyorum:KK23:

Öyle ama. Bir kadının kendisine ve evliliğine yönelik özgüveni yüksekse kayınvalidesini kıskanmaz. Kendisi zaten eşinden yeterli sevgiyi görüyordur, evinde huzur vardır; o yüzden eşimin annesine gösterdiği sevgiden rahatsız olmaz.
Bu durumda çözüm kayınvalideyle inatlaşmaktan değil, evlilikteki ve erkekteki problemlere eğilmekten geçer. Bizim gelinler kayınvalidelerine şirretlik yapmaya ayırdıkları vakitleri, keşke eşleriyle var olan kadın erkek ilişkisini düzeltmeye harcasalar.
bu kıskanmak değilkii güvensizlikte değil..bunun adı başka aşırıya kaçmak var burda ,,art niyetleri hisstmek var burda,,devamlı azda olsa iğnelemeler var burda,,sofrayı kurarsın yemek getirirsin kaynana o yemeği oğlum sevmezki ..der ama bakarki oğlu yemiştir o yemeği. bunda bile gelinini kıskanır,,ben yapardım yemezdi karı gördü yaa diyenler var yahu neler var ne sözler var..

tabikide bu boyle tabikide annem beni daha cok seviyor, onun anneside onu
ama beni daha cok seviyor diye annem neden sozlumun yaninda bunu dile getirsin, neden belli etsin ki
o damadi, oz evladi degil diye dislasin mi? sacmalik
canim annem benim sagolsun, oglum demeden laf soylemez sozlume
keske kayinvalidemde birazcik dusunse ayda bir kere bana kizim dese yeterli :)
Ee o halde sizin rahatsız olduğunuz şey kayınvalidenizin oğlunu sevmesi değil, sizi sevmemesi. Yanılıyor muyum?
Peki neden kayınvalideniz tarafından öpülüp koklanmak istiyorsunuz ki? Sizin anneniz size yeter. Herkes kendi çocuğunu öpüp koklasın, problem çözülür.
Kayınvalidenin yaptığı doğru demiyorum, belki sizle de ilgilense hoş olabilirdi ama ben abartılacak ya da kayınvalideye düşman olmayı gerektirecek bir durum göremiyorum açıkçası.

İnan bende hiç şaşırmadım :KK66: derler anam derlerr. Benim kv de de iddia eder oğlumu benden iyi kimse taniyamaz diye. Bende derim ki sen evlâtlığını bilirsin, ben kocaligini. Yokkk diyor kocaligini da ben bilirim :) onlar herseyin en iyisini bilir...

Yorumun şu kısmına gülmekten çatladım resmen siz çok yaşayın :KK70:

Konuya çok bir yorumum yok aslında. Her iki taraf için de söylemek gerekirse abartılmasa çok daha iyi.
Evli değilim, 2 seneye yaklaşmış bir ilişkim var sadece. Resmiyet için de birkaç sene var okuldan dolayı yani ben bu durumda gelin aday adayı oluyorum :KK53: Ama yine de sen bilmezsin, ne bileceksin, kimsin ki daha gibi yorumlara ifrit oluyorum demekten de kendimi alıkoyamayacağım...

oo seninki başka bir vakaymış bacıı..

Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Uğrunda doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?

tamam kimse kimsenin öz annesi değil ve tabiiki aynı sevgiyle de sevemez kabul,buraya kadar tamam.ama zaten kimsede öz annesi gibi sevsin istemiyor ki,sadece yaptıklarımız görmemezlikten gelinmesin takdir edilelim istiyoruz,oğlunu hep sevip iltifatlar ederken bize üvey evlat muamelesi yapmasın,aradada güzel gelinim falan desin yeter,vıcık vıcık olmaya zaten gerek yok ki:KK51:

Ee o halde sizin rahatsız olduğunuz şey kayınvalidenizin oğlunu sevmesi değil, sizi sevmemesi. Yanılıyor muyum?
Peki neden kayınvalideniz tarafından öpülüp koklanmak istiyorsunuz ki? Sizin anneniz size yeter. Herkes kendi çocuğunu öpüp koklasın, problem çözülür.
Kayınvalidenin yaptığı doğru demiyorum, belki sizle de ilgilense hoş olabilirdi ama ben abartılacak ya da kayınvalideye düşman olmayı gerektirecek bir durum göremiyorum açıkçası.
olabilir bakis aciniza saygi duyuyorum
dusman olarak gormuyorum, benimle derdi yok zaten kayinvalideyin, beni seviyor veya sevmiyor diye birsey yok ben umrunda degilim, ben olmassam ayse fatma hayriye baskasi olacak, onun icin sadece oglu onemli ama bende insanim bu sekil tavir hosuma gitmiyor
ne yapayim simdi bende onu insan yerine koymayayim, tatsizlik mi ciksin? susup kosemde oturuyorum iste, rahatsizligimi burada paylastimda ondada bir laf soyle bin azar isit yapti bazi arkadaslar

neyse herkese tesekkur ederim yorumlari icin

bu kıskanmak değilkii güvensizlikte değil..bunun adı başka aşırıya kaçmak var burda ,,art niyetleri hisstmek var burda,,devamlı azda olsa iğnelemeler var burda,,sofrayı kurarsın yemek getirirsin kaynana o yemeği oğlum sevmezki ..der ama bakarki oğlu yemiştir o yemeği. bunda bile gelinini kıskanır,,ben yapardım yemezdi karı gördü yaa diyenler var yahu neler var ne sözler var..
Art niyet dediğiniz nedir peki? Yani kayınvalide oğlunu öptüğünde ne oluyor? Yani bunun geline ne gibi bir zararı var?
Bir de niye tüm kayınvalideleri genelliyoruz ki? O sizin verdiğiniz örnekleri başka kayınvalideler yapmış. Konu sahibesinin kayınvalidesi yapmamış ki öyle şirretlikler. Ona bakarsanız kayınvalidesi döven gelinler de var. Bu mantığa göre kayınvalide de o gelinine kötü davransın dövülen kayınvalideleri düşünüp.

Son düzenleme:
Biliyorum yavru.. bak bendende bir olay evliliğimin ilk yılları (kaynana bende oğlu benden kahve istedi bende ona hitaben dur hayatım
yapacağım ama önce oğlumun bezini bir
değiştireyim diye cevap verdimm..
(kaynanam hemen oğluna anında
yapmıyor değilmi dediğni dedi )benim
herif... yok allahı var her konuda
memnunum dedi ..vee hop kaynananın
suratı öyle bir düştüki.ve ne dedi
biliyormusun(tabiii meme veren değilde..
(.burda özür) a.... veren kıymetli olur
dedi ben biz şoklardayızz. neden böyle
olunuyor bilmiyorum ama olunuyor
maleseff ve o kadaR VARKİ ÇEVREMDEE..

Al iste bak nasıl fitne sokmaya çalışıyor. Söylediği lâfda laf olsa bari. He meme en fazla 2 sene ama ya digeri ömür boyu demek lazım da denmiyor be kuzum.
Öyle çektirdi ki sagolsun. Her aksam esimin yolunu gozlerdim yemek masası hazır.ararmış cagirirmis annem yemek ye diye. Benim öküz de yermiş. Gelirdi ben tokum annemde yedim. Cinnet sebebi yeminle.
Ben kv kiskanmiyorum hayatıma olan ağır mudehaleyi kabul ETMİYORUM.
Arasın oğlunu öpsün Şapur supur evladı tabiki yapicak. Ama bende anne baba kuzusuyum yerden bitme mantar değilim ya. Tamam beni öyle sevmesin. Amma ben doğurdum benim istediğim olucak bu gece ayrı yaticaksiniz,oğlum yemeğe tek gelicek. Ne gerek var bunlara. Oyyy gençliğimi yedi kadın.

X