- 11 Mart 2015
- 199
- 148
ne guzel insallah Allah sizede sizin gibi gelinler nasip ederben henüz kaynana değilim ama bir gelinim ve iyi bir gelinim.bu konuda hiç mütevazi olamam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ne guzel insallah Allah sizede sizin gibi gelinler nasip ederben henüz kaynana değilim ama bir gelinim ve iyi bir gelinim.bu konuda hiç mütevazi olamam.
aaay gozum dolduKonuyu okuyunca istemsiz güldüm.
Nedir bu erkek ailelerinin bir şey ispatlama çalışmaları???
Benim de kayınpederim oğluşuna aşık.
Onlarla olduğumuz zaman bildiğiniz köşe kapmaca oynarız, kim kocamın yanına oturacak diye.
Yanı boş bulan varsa ya hemen babası ya da annesi geçer, abartılı sevgi gösterileri falan.Ben dış kapının mandalı tabi ama hic ciddiye bile almıyorum. Gülmekten kendimi zor topluyorum sadece.
Siz de umursamayın derim, üzerinize de alınmayın.
Gelin kim olursa olsun aynısını yapacaktı zaten kayınvalideniz.
Aksine siz ağırlığınızı koyun, bir şey dediklerinde ya da sunduklarında 'mühim değil, biz bir ömür beraber olacağız zaten' gibi cümleleri ağnızından eksik etmeyin.
Biraz daha yemek uzattığında vs vs 'yemesin anneciğim, kilosuna dikkat ediyor , benim yaptıklarıma da bayılıyor' gibi cümleler kurun.
Siz böyle bir tavır takındığınızda inanın aile buluşmaları pek eğlenceli ve bozulan suratlarla geçiyor.
aminnn inşallah,benim kadar olmasa da yarım kadar olsalar da razıyım.şimdi yaşam şartları daha farklı çünküne guzel insallah Allah sizede sizin gibi gelinler nasip eder
Ooo bu 'adam' bagciklarini bile kendi basina baglayamiyordur..
Evlenince kendine koca degil evlatlik istiyorsan evlen valla..
Annem soyle yapardi boyle yapardi,
cayimi suyumu ayagima getirirdi,
aaa ben oglumun elini hic bir seye surdurmedim gelin hep ben yaptim sen de yapacaksinlar kulagindan hic eksik olmaz...
Bir an sandim ki evlenecek ya ondan takmis diye..
Ama abi bile sitem ediyorsa demek ki taaa cocukluktan beri var bu..
O yuzden isin cookk cooookkk zor.
Daha simdiden sen anami sevmiyorsun sen kiskancsin sen bilmemnesinler baslamis..
Evlenince Allah kolaylik versin..
Burda okumustum ben kv bin bir tanesi oglu(evli) baska sehire uzaga tasinacak is yuzunden..
Kadin diyormus isten kovdurturum yinede gidemez..
Bunlar anne-ogul iliskisi degil,
bunlar hastalikli iliskiler..
Topukla dicem biliyorum yapmicaksin o yuzden sadece Allah sabir versin dicem..
Sagol canim evet haklisin.. benim durumuma uyan en guzel soz "Ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin"Gülrengi canım
bu durum pek de değiştirebileceğin bir durum gibi görünmüyor..Çünkü kayınvalidenin yapısı ve bakışı bu şekilde..
Sen mücadele edebilirim ya da kabullenebilim ve sinirlenmem kırılmam bu duruma dert etmem diyebiliyorsan devam et bu ilişkiye.. Yoksa aksi taktirde çok yıpranacağını düşünüyorum..
Çünkü nişanlının da bu duruma karşı koyacağı yok gibi..
Afferim akıllı kızSagol canim evet haklisin.. benim durumuma uyan en guzel soz "Ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin"
Burda bir kac ayni durumda olan arkadaslarin yorumlari cok iyi geldi bana, bende onlar gibi yapmaya calisacagim artik
Ne demisler, insan birini sevince o insanin evindeki kedi kopegini bile severmis diye .. Kaynanani sev oglundan oturu demisler oyle yapicam artik :)
Bu kızlardaki sorunlu erkekleri sorunlu ilişkileri düzeltme merakını bi anlayamadım gitti. Hayır olan yine sana oluyor neyin hırsı bu
Allahim kendilerini ne saniyorlar Allah askina, cocugunu mu daha cok seveceksin
peki senin tavrin nasil canim? kv ile iliskin nasil, nasil davraniyosun? cok afedersin kendimi ovmek degil amacim ama begenilen guzel bir kizim, sozlum ilk sevdigim erkek namusuma dikkat eden insan oldum bu yasima kadar, universite okuyorum vs .. sozlum dis gorunusune pek dikkat etmeyen, lise terk, onceki yillarda hovardalik yapan birisi... kayinvalide her seferinde "baksaniza benim oglum ne yakisikli, benim oglum cok tatli, bu renk pekte yakismis ogluma, oglum cok iyi, cok becerikli vs vs vs bu liste uzadikca uzuyor ama birkerede bana sende iyisin guzelsin diyen olmadi
bir arkadaşım şöyle bir hikaye anlatmıştı: kayınvalidesi yemek yapmış, aslında oğlunun eskiden çok sevdiği bir yemekmiş, ama oğlu artık sevmiyormuş. tabi yememiş ben sevmem bu yemeği diye. ayıp olmasın diye gelini yemiş. kayınvalide ne dese: kime niyetle yaptım, kimler yiyor demiş:) alenen demiş böyle. pek şaşırmadım yani.Gelecekte olacaklar: oğlummmm cok özledim annemm gel sen benim yemekleri ozlemisindir,karın gelmesede olur yavrum
süpersin.ben asla kayınvalidemi şşikayet etmiyorum, ondan hoşlanmadığımı söylemiyorum hep geyiğe vuruyorum işi hatta arada oğluşuuuum diye eşime takılıyorum
sana böyle iltifat etmemelerinin bir sebebi de bu zaten: sen becerikli ve güzelsin, ama oğlu değil. yani bir gömlek üstünsün. seni ezecek ki oğlunun egosu tavan yapsın. aklınca seni sindiriyor, ezik hissettiriyor. Erkek hegemonyasına oğlunu da uyduracak işte. Karı dediği mi yapacak kocası? kendi kocası yapmadı, oğlu da karısına yapmasın! ve bunu malesef başarıyorlar da.
bak güzelim, ileride bir problem olduğunda sen bu öğretim ve seviye farkını ima edebilir, bir şekilde farkı hissettirebilirsin. (seni insanlar takdir eder, onu etmez mesela. sen iş bitiricisindir, o değildir. bunu fark eder merak etme); ki insan kızınca direk bile söyleyebiliyor. o zaman kocan seni önce lafıyla döver, sonra belki eliyle... kişilik savaşları çok sık rastlanıyor evliliklerde. sonra da dayanamazsın bu haksız muameleye ve buradaki diğer kadınlar gibi "bıktım bu kocadan ayrılsam mı" diye başlık açabilirsin.
ben de çevremde hep takdir toplarım, elimden her iş gelir, evim bakımlı ve daima temizdir, giydiğime, yediğime özenirim, sosyalimdir. ama kocam benden becerikli değildir. kaynanam kadın daha aferin gelinim falan demiş değildir. kıytırık bi nasılsın der, geçer. yani bunları bil de terazini iyi kur. çoook seviyorsan, bunları da sineye çekerim, dert etmem dersen evlen. iyi bir işi, parası yoksa, zevkleriniz de yeteri kadar uygun değilse, hiç bulaşma derim. katlanabileceğin bir şeyler olmalı kocanda. her evlilik mükemmel değil tabi bu arada. en azından artıları ağır gelsin. haaa bu arada kaynanan kadından daha fazla kocacım, balım, kaymağım diyeceksin. totoyu kaldırdıkça kaldıracaksın. (ay iyice ağzım bozuldu- reklamdaki kedi gibi oluyorum kaynana deyince)
Özgüveni yüksek, hayatta kendini gerçekleştirmiş kadınlarla evlenirler inşallah ikisi de Egem Abla. O tip kadınlar kayınvalidelerini kıskanmazlar.benim oğullarım daha evde.hergün akşam beraberiz.buna rağmen gündüz bir kaç kez ararım.evlenince de bu böyle devam edecek.
Evli olanların artı yorum yapma bonusu mu var?