benim de 1 yaşında bir oğlum var.çalışmadığım için kendim bakıyorum.doğduğundan beri kimseden yardım almadım. siz bu konuda şanslısınız önce onu söylemeliyim:))) bakacak güvenebileceğim biri olsa ben de çalışmaya başlardım.. bence siz çalışsanız da ,kayınvalidenize güvenseniz de çocuğunuzun öğle uyku saatini tam olarak kontrol altına almalısınız.. yani az uyudu çok uyudu gibi söylemlerle düzene sokamazsınız. mesela benim oğlum hala gece uykusunda sürekli uyanıyor. öğle uykusundan eğer çok zor uyanmışsa,keyifsiz,ağlayarak veya bi sesle uyanmışsa gece de öyle huzursuz oluyor. akşam üstü uykusunun da yarım saat olması az bence biraz daha öne çekip 1 saate tamamlamanız lazım. tabi bunlar benim fikirlerim..ben hala oğlumun uyku düzeniyle uğraşıyorum. çok zor oluyor.. sıkıntılı zmanlar insan çok üzülüyor...ve bir kaç tavsiye daha rahatlatıcı çaylar işe yarayabilir. gece uykusundan önce uzun bi banyo,kokulu bebek kremleriyle yapılan masaj, sakin bir ninni,uykudan önceki sakin bir oyun,hatta resimli bir kitabı sizin kucağınzdayken ona okuyun.muhallebi yedirin gece maması olarak. ben bunların hepsini deniyorum . inanın faydalı oluyor..bir de güven sağlayın ona.. gece uyanınca kucağınıza alıp siz ayaktayken biraz sağa sola sallayın..eminim işe yarayacaktır..