oğlumun uyku sorunu

sehelk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
16
0
86
Bursa
merhaba arkadaşlar
daha önce böyle bir konu açıldımı bilmiyorum ama benim sorunum şu
on aylık bir oğlum var ve çalışıyorum.
oğluma kayınvalidem bakıyor , c.tesileride çalıştığım için o gün kayınvalidem dinlensin diye annem bakıyor. dolayısıyla çocuk üç kişinin elinde ve uyku düzenimiz çok bozuk.
sizden şu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. işten saat altı gibi geliyorum ve oğlumun uykusu oluyor. saat en geç 18,30 gibi yarım saatlik bir uyku yapıyor. bu uykuyu uyuyup uyandığında sürekli uykusu oluyor ve saat 21,00 gibi uykuya yatırıyorum ancak dalamıyor dalıyor uyanıyor huzursuzluk yapıyor tam yatağına yatırıyorum tekrar uyanıyor gözleri kapalı ama ağlıyor.
bu yarım saatlik uykuyu uyutmamayı denediğimde ise yine uykusuzluktan bunalıyor ve yine durmuyor huysuzlanıyor gözlerini ovalıyor bağırıyor ama saat 21,00 gibi tekrar uyutmaya çalıştığımda ise 10-15 dk içinde derin uykuya dalıyor.
ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum her iki durumda da huzursuz olduğu için kıyamıyorum nasıl anlatılır bilmiyorum ama onu öyle gördüğümde içim acıyor.
lütfen bana yol gösterirmisiniz ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ilk çocuğum.
şimdiden teşekkürler

henuz 10 aylık daha uyku duzenı tam olusmamıs 1 yasından sonra duzene kavusur..
yerı devamlı degısıyo ıse hzuursuz olabılır..yatırmadan once melısa cayı verebılırsınız ..
bellı sureden sonra duzenı olur 30 dakkalık uyku ona yeterlı gelmıyodur yada uyku saatı olmadı ıcın yadırgıyodur uykusunda gurultu ıle uyanıyo olabılır cunku 30 dakkalık uyku yetmıyebılır
oglen kac da uyuyup uyanıyo?..bıde aksam cok hareketlı oynatıoyosanız onu yoruyosanız da uykuya dalma esnasında huzursuzlukları olur..

gündüz uykusunu tam olarak bilmiyorum değiştiğini söylüyor kayınvalidem saatlerini tam hatırlamadığını bugün çok uyudu yada pek uyumadı gibi söylüyor sadece ama gün içinde en az iki kez biri iki saatten az olmamak üzere uyuduğunu bilyorum sadece
sadece akşamları ne yapmam daha doğru olur inanın bilmiyorum. saat 19,00 gibi o yarım saatlik uykuyu uyusada huzursuz uyumasada huzursuz normalde o kadar neşeli bir bebekki öyle görmeye dayanamıyorum

benim de 1 yaşında bir oğlum var.çalışmadığım için kendim bakıyorum.doğduğundan beri kimseden yardım almadım. siz bu konuda şanslısınız önce onu söylemeliyim:))) bakacak güvenebileceğim biri olsa ben de çalışmaya başlardım.. bence siz çalışsanız da ,kayınvalidenize güvenseniz de çocuğunuzun öğle uyku saatini tam olarak kontrol altına almalısınız.. yani az uyudu çok uyudu gibi söylemlerle düzene sokamazsınız. mesela benim oğlum hala gece uykusunda sürekli uyanıyor. öğle uykusundan eğer çok zor uyanmışsa,keyifsiz,ağlayarak veya bi sesle uyanmışsa gece de öyle huzursuz oluyor. akşam üstü uykusunun da yarım saat olması az bence biraz daha öne çekip 1 saate tamamlamanız lazım. tabi bunlar benim fikirlerim..ben hala oğlumun uyku düzeniyle uğraşıyorum. çok zor oluyor.. sıkıntılı zmanlar insan çok üzülüyor...ve bir kaç tavsiye daha rahatlatıcı çaylar işe yarayabilir. gece uykusundan önce uzun bi banyo,kokulu bebek kremleriyle yapılan masaj, sakin bir ninni,uykudan önceki sakin bir oyun,hatta resimli bir kitabı sizin kucağınzdayken ona okuyun.muhallebi yedirin gece maması olarak. ben bunların hepsini deniyorum . inanın faydalı oluyor..bir de güven sağlayın ona.. gece uyanınca kucağınıza alıp siz ayaktayken biraz sağa sola sallayın..eminim işe yarayacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…