- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.630
Merak etmeyin kırıkların birleşim yeri eskisinden sağlam olacak. İnsan vücudu çok akıllıdır. Pim konusunda da içiniz rahat olsun. Yani yerinden oynaması imkansızdır demiyorum ama gerçekten çok çok düşük bir ihtimal ki öyle yatakta dönerek falan olmaz.Sabitleniyorlar çünküGerçekten eskisi gibi sağlam olurmu... tek endişem bu. ya kolu alçı açılınca yine hamur gibi çıkarsa,ya tel kaydıysa, yanlış kaynamış olursa diye diye korkudan panik atak geçiriyorum resmen rabbim şifa verir inşallah sizlerin duasıyla da
Çok geçmiş olsun kuzuya. Belki zor olacak ama telaşlanmamaya çalışın.Tel kaymamıştır öyle olsa Doktorunuz mutlaka anlardi, kolda yoğun bir ağrı olabilirdi mutlaka kendini belli ederdi.Arkadaşlar iyi geceler, 5 yaşındaki oğlum 14 Nisan da top oynarken topun üstüne yanlışlıkla basıp düşüyor. sağ kol bilek üstündeki iki uzun kemik ikiside kırılmis.cok aci çektik ikimizde. Dr acilde çok denedi kırığı oturtamadi alçı yapıp 19 nisana gel tekrar denicem elle oturtmayı dedi çok bagirttilar çok yıprandık mahvolduk .19 Nisan gittik yine el ile oturtma denendi filme bakılırsa daha berbat oldu gibi 3 defa daha bagirtarak, resmen benim derim yüzüldu evladım bağırırken ,sonra olmuyor dedi ameliyat hazırlığı yapıldı kan tahlili, anestezi falan derken 20 Nisan sabahı ameliyat edildi güzel yavrum,tel takmış Dr umuz bileğine alçıda var. şuan 9 gün oldu fakat ufak kazalar oluyor evde de haliyle uyurken dönüyor falan arada dirsegim acıdı diyor Dr umuz 15 gün sonra gel dedi fakat ben dayanamadım gittim film cekin lütfen tel kaydımi bakın dedim çekmedi gerek yok 15. Gün gel pansuman ve dikiş Alaçam dedi fakat ben çok üzgünüm acaba kaydımi tel veya kol kaynayacak mi ,eskisi gibi sağlığına kavuşacak mi gibi kafamda deli sorular.. bilen bilgisi olan yakınından duyan böyle bı durumu olan var mı güzel sonuç duymaya çok ihtiyacım var.gercekten rabbim evlat ile kimseyi ufak dahi imtihan etmesin çok zor gerçekten ...
Kuzu kemiği kaynatın sevdiği çorbalara yemeklere koyun iyi gelecektir. Beslenme bu süreçte çok önemli.Dr hiç birşey söylemedi fakat ben süt ve süt ürünleri iyi gelir diye yediriyorum tavuk vs. Ama Dr beslenme listesi falan soylemedi
Kuzu kol paca kaynatip icirin dogrudan. Icemezse corba olarak yapip verin her gun. Kemiklere en iyi gelen sey. İlik yedirin. Ev yapimi yogurtta yesinDr hiç birşey söylemedi fakat ben süt ve süt ürünleri iyi gelir diye yediriyorum tavuk vs. Ama Dr beslenme listesi falan soylemedi
Ya ben yazdım sandim 5 yaşında ki oglum 29 martta kolunu kırdı 2 yerden acil de yumuşak alçı yaptırdı doktor 10 gün sonra ki kontrolde kemiğin yamuldugunu gördü alçıyı çıkardı eliyle düzeltti,sert alciya aldı ta omuzdan 11 nisan 'da film çektiler düzelmiş eger yine kemik 30 milimden fazla yamulursa ince bir tel takılcak dedi.duzelttikten sonra kolu havada gezdirdi 24 saat sert alcili olarak..26 sında yeniden film çekildi düzelmiş 2 hafta sonra alçı çıkacak insallah size de geçmiş olsun.ilk kırıldığı günün filmini yukleyeyimİlk resim evden gittiğimiz gün ilk gun
Çok geçmiş olsun sizinki kemik kırılmış ama yerinde çok şükür.hizasında. bizimki getiremediler aynı hizaya maalesef okadar 7 denemeye rağmen eski hizaya gelmedi mecbur ameliyat olduk ama hala durmuyor geceleri kabus görüyor bağırıyor elimi cekmesinler diye sabah tekrar eski hale dönüyoruzYa ben yazdım sandim 5 yaşında ki oglum 29 martta kolunu kırdı 2 yerden acil de yumuşak alçı yaptırdı doktor 10 gün sonra ki kontrolde kemiğin yamuldugunu gördü alçıyı çıkardı eliyle düzeltti,sert alciya aldı ta omuzdan 11 nisan 'da film çektiler düzelmiş eger yine kemik 30 milimden fazla yamulursa ince bir tel takılcak dedi.duzelttikten sonra kolu havada gezdirdi 24 saat sert alcili olarak..26 sında yeniden film çekildi düzelmiş 2 hafta sonra alçı çıkacak insallah size de geçmiş olsun.ilk kırıldığı günün filmini yukleyeyim