- 20 Temmuz 2008
- 6.485
- 13.248
-
- Konu Sahibi kirginzambak
Çocuk da 18 yaş altı olduğu için cezai ehliyete tabii değil. O sebeple başı derde girmez.
Ya çok üzüldüm gerçekten. Elbette hep birlikte en iyi şekilde bakmaya çalışmışsınız, her ayrılan anne babanın çocuğu da böyle olmuyor, ailesinin boşanmasıyla da ilgisi yoktur bunun ama sanırım anne ve babayla güvenilir bir ilişki kuramamış. Küçük bir çocuğun yaşamaması gereken kadar çok değişim bir de üstüne duygusal olarak bağlandığı insanın, anneannenin kaybını yaşamış. Dışarıdan bakınca zor ve sorunlu bir çocuk ama anlamaya çalışınca da aslında zor ve sorunlu olan hayatıymış.Annesi ve babası boşandı, iki yaşındaydı o zaman
6 yaşına kadar bizimle birlikte yaşadı, rahmetli annemin göz bebeğiydi
Yeğenim 6 yaşındayken annem vefat etti, kardeşim bir boşluğa düştü, maddi geliri yoktu, işe başladı sabah 7 den akşam 20:30 a iş olunca çocuğa bakma durumu kalmadı. Ben ve ablam ayı evdeydik zaten, o da oğlanı babasına verdi. Babası evliydi, çok tatlı bir üvey annesi var, kadın çocuk gelişimi okumuş. Kardeşimde hafta sonları aldı sürekli sıkıntı 6 yaşında başladı, bir gün hep birlikte otururken anneannem öldü ben kimsesiz kaldım dedi, hepimiz dumur olduk, hala da öyle diyor. Sonra kardeşimde evlendi, okula başladığında sorunlu bir çocuktu, rehberlikten destek aldılar, pedagoga gittiler olmadı, özel terapi aldılar, herkes ayrı ayrı ilgilendi ama sonuç yok. Yaşla birlikte sorunları da büyüdü, çalmak, evden kaçmak gibi sorunları iki yıldır var. Ondan önce yalan vardı, şiddet vardı. Hem annesini hem de babasını ayrı ayrı suçluyor hatta bizleri bile. Hep ilgilenildi, maddi sorunu olmadı ama uçuk istekleri de karşılanmadı. Yani durum bu
Aynı fikirdeyim bı sure babasıyla yasamali. Baba isteklerine yetisemeyince alçak devlete vercek. Konu sahibi kusura bakmasın ama oğlan tam dayaklikOğlunuz tehlikeli biri. Bence bi süre babasına yollayın biraz da o uğraşsın.
Hukukçu değilim, hiç 18 yaş altı suçlu da tanımadım ama ıslah evleri niye var o zaman sorusu geldi aklıma. Vakti zamanında çok ses getirmiş bir olay vardı, hatırlarsınız belki. Üç çocuklardı sanırım, baklava çalmışlardı da, mahkeme 9 yıl mı ne vermişti. Sonra şartlı tahliyeyle, 1,5 yıl kadar yatıp çıkmışlardı.Çocuk da 18 yaş altı olduğu için cezai ehliyete tabii değil. O sebeple başı derde girmez.
Bazı çocuklarını ergenliği zorlu geçer, genellemiyorum ama erkek çocuklarında ergenlik dönemi ebeveynler için daha yıpratıcı oluyor nedense.Amin çok teşekkürler. İşte kızın ailesinin öğrenmesinden çekindiğim konu bir cinselliğin yaşanmış olma ihtimali yoksa bu kadar önemli bir yerde olamazdı bu kız diye düşünüyorum çünkü bu yaşlarda böyle bir paylaşımda bulunması oğluma onu vazgeçilmez kılmış olabilir. Bilemiyorum çünkü abartmıyorum ama ciddi anlamda gözü de tanrıça gibi bir konumu var (haşa). Ömrümde böyle bir şeyle karşılaşmadım. Eğer kızın ailesi de öğrenirse dediğim gibi zaten avukatlar bu işi büyütürler ve oğlumun başı da yanar diye korkuyorum. Bilmiyorum. Böyle bişeyden ceza almasa bile bu dosyanın açılması bile hayatını kaydırır. Bilmiyorum çok korkuyorum...
Çocuk da 18 yaş altı olduğu için cezai ehliyete tabii değil. O sebeple başı derde girmez.
16 yaşındaki bir birey çocuk değildir.. Aklı çalışır doğruyu ve yanlışı ayırt eder düzeyde bir yetişkindir.. bu gencin önünü annesi ve babası almazsa 2 yıl sonra ben reşitim diyerek tamamen ailesinden bağımsız bir hayat yaşamaya geçip daha kötü sonuçlarla kendisini karşı karşıya getirebilir... Sizin dediğin aklı birşeylere yetmeyen 'çocuk'lara uygulanır.. ama ortada hırsızlık var yaptığı yanlışların ve hataların bedelini ödemediği müddetçe bu genç yanlış yaptığının bilincinde olmayacak...20 25 yaşında adam değil ama 16 yaşında ve durumu farklı boşanmış bir ailenin çocuğu anne öğretmen belki yeterli zamanı harcayamadı baba zaten beraber değil bu kıza bütün umudunu bağlamış ben kesinlikle yaptıkları doğru demiyorum kesinlikle yanlış ve kabul edilecek bir tarafı yok ama sert tepki vermek ne kadar doğru buna ben yorumumu yaptım zaten herkesin yaklaşımı farklı keşke buraya yazıp aklını karıştırmak yerine oğlu psikoloğu kabil etmiyorsa kendi gitsin bir dktora ne yapması gerektiğini anlardı o zaman sizin gibi okuldan al babasıyla konuş demeyecegine eminim FORUM BENIM DEGIL AMA BENDE BU KONUDA TECRUBELIYIM !!!
hicbir psikolog okuldan al kizin ailesine şikayet et demez gitsin psikologa eğer benim dediklerimi dmeezse bende burdayım çocuğuyla daha çok zaman geçirmesini beraber sinemaya gezmeye gitmesini söyleyecek buna eminim karşıdaki kız da daha ergen çünkü!!