- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.205
-
- Konu Sahibi Mayflower75
Amin inşallah çok teşekkür ederim ilgi ve fikirleriniz için:- )Yüzme çok zevkli bir spor ve tüm kasları çalıştırıyor.İnşallah sizin evladınıza da iyi gelecek.Üzülmeyin.
Doğru söylüyorsunuz bütün bu kötü damak alışkanlıkları hep bizim hatamız..Bu çok önemli bir nokta. Canan Karatay bir konuşmasında şöyle bir şeyden bahseriyordu. Kendisi çocuklarına şeker, çikolata vs hazır hiç bir şey vermemiş. Çocuklar da tadını bilmediği için istememiş. Buna çok gülmüştüm o zaman saçmalık diye düşünmüştüm. Ta ki 3 ay öncesine kadar gün geçtikçe Karatay tarzı yaşıyorum artık ve şu an çok iyi anlıyorum ki çocuklarımızın damak tadı da yaşayacağı olası hastalıklar da tamamen anneye bağlı. Verdiği damak tadına bağlı. Çok şükür benim kızım abur cubura düşkün değil ama şimdi hiç çıkarmıyorum evdeyken. Onun yerine kuru meyveler, kuru yemiş vs. Bilinçlendiriyorum. Çocuk deyip geçmeyin lütfen. Anlatın neden zararlı olduğunu. Mesela dışarıda canı pizza çekiyor ama dışarıdaki pizzanın zararlı olduğunu biliyor ve eve gelip hemen birlikte yapıyoruz. Kızım 5,5 yaşında. İstenirse her şey olur.
Rica ederim ne demek.Bende bu sene kızımı haftada 2 gün yüzmeye göndereceğim inşallah.Amin inşallah çok teşekkür ederim ilgi ve fikirleriniz için:- )
Ohh ne güzel onunda kilo problemi varsa dertleşelim arada iyi olur:- )Rica ederim ne demek.Bende bu sene kızımı haftada 2 gün yüzmeye göndereceğim inşallah.
Araştırabilirsin de.Doğru söylüyorsunuz bütün bu kötü damak alışkanlıkları hep bizim hatamız..
Şeker vs zaten meyve ve sebzelerde de var..ekstra almaya gerek yok..
Alayım ben şu Karatayin kitabını o zaman..
Teşekkür ederim
Benimki daha bıcırık grubundan.3 yaşında.Yüzmeyi geçen yıl öğrendi.Bu sene unutmasın ve gelişimi için güzel olacağını düşünüp yazdıracağım.Havaların ısınmasını bekliyorum.Ohh ne güzel onunda kilo problemi varsa dertleşelim arada iyi olur:- )
Bakacağım tabiki kaçırmam teşekkürlerAraştırabilirsin de.
Zamanın olursa topikime beklerim.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...hakkinda-her-sey.899292/page-24#post-45085945
Elimizden geldiğince doğal hayata dair deneyimlerimizi paylaşıyoruz.
Hastalıklarımızı konuşuyoruz.
Karatay diyor ki: Beslenme yanlışsa ilacın faydası olmaz,beslenme doğruysa ilaca gerek kalmaz.
Kaç yaşında şu anda.?benim kardeşimde astım hastalığı geçirdi
baya bi fazla kilo aldı veremedi vermeye çalışıyor ama
gene veremdi boy attıkça kilosu oturmaya başladı ama
16 yaşındaKaç yaşında şu anda.?
Benim oglumunda yaşına göre boyu oldukça uzun Allah'tan. .ama işte vermesi gereken şu kiloları da bir verebilse öyle mutlu olacağım ki..16 yaşında
allahtan boyu uzuyor yoksa
çok kilolu yani
rejim veriyor yapıyor çocuk ama
bi türlü veremiyor
herhangi bi hastalık ta yok
hatta karaciğer de yağlanma yok sen düşün
İNŞ..bi çözüm bulurlarBenim oglumunda yaşına göre boyu oldukça uzun Allah'tan. .ama işte vermesi gereken şu kiloları da bir verebilse öyle mutlu olacağım ki..
sporcu beslenmesi yapın o zaman..eti yanında pilav olmadan salata ile tüketin.önden bir çorba mesela et suyuna.Diyet listesi yok..sadece hamur işleri ve kızartma verme dedi..Fastfood yok dedi o kadar..
Bende şaşırıyorum hergün ne yedireyim
Çok zor bir çocuğa diyet yaptırmak
Canı birşey istiyor vermiyorum içim gidiyor onun iyiliği için olsa bile
Haklısınız güzel fikirler vermişsiniz teşekkürlersporcu beslenmesi yapın o zaman..eti yanında pilav olmadan salata ile tüketin.önden bir çorba mesela et suyuna.
sebze yemekleri yanına bir miktar bulgur pilavı.
tatlı için sütlü meyveli tatlılar hazırlayın.atıştırmalık kuruyemiş kuru meyve yesin.
ve mutlaka spor yapsın,12 yaşında çocuğun enerjisi okulda yoruluyorum diye bitmez.kilosundan dolayı yoruluyor zaten.
bir de diyete başladık diyeti bozma gibi cümleler kullanmayın ki strese girmesin kendisi de.evde normal bu şekilde yemekler pişirin.yeğenim de kilo alınca bir dönem ,ergenllikte alınıyor,basketbola başladı,innaılmaz fit oldu,yese de yakıyor antremanlarda. baskete özendirin mesela.Haklısınız güzel fikirler vermişsiniz teşekkürler
Tabiki kilosu etkiliyor daha çabuk yoruluyor çocuk..
Bu hafta başladık diyete ve etkilenmemesi için ailece hepimiz ona yaptığım yemeklerden yiyoruz
Zaten sağlıklı beslenme herkese lazım. .
Evde kızartma dahil hiçbir sağlıksız yemeği pişirmem ben..oğlumun porsiyon miktarı fazla oluyor genelde bundan sanırım..doymuyor ve daha fazla yiyorbu arada evdeki beslenme şekliniz nasıl? eşiniz ve siz kilolu musunuz? evde abur cubur veya yağlı yemekler mi tüketiliyor<*
genelde çocuklardaki kilo sorunu aildeki yemek şeklinden kaynaklıdır da.
Basket oynamasını çok isterdim bende ama yaşadığım ülkede okullarda basket yok..ayrıca bir basket kulübü bulmalıyım oda okul sonrası olmalı bakalım belki bulurumbir de diyete başladık diyeti bozma gibi cümleler kullanmayın ki strese girmesin kendisi de.evde normal bu şekilde yemekler pişirin.yeğenim de kilo alınca bir dönem ,ergenllikte alınıyor,basketbola başladı,innaılmaz fit oldu,yese de yakıyor antremanlarda. baskete özendirin mesela.
Zaten diyet lafı hiç geçmiyor ona sağlıklı beslenme şekline geçtik artık hepimiz dikkat etmeliyiz yediklerimize dedim..kızım eşim ve bende onunla aynı yemekleri yiyoruzbir de diyete başladık diyeti bozma gibi cümleler kullanmayın ki strese girmesin kendisi de.evde normal bu şekilde yemekler pişirin.yeğenim de kilo alınca bir dönem ,ergenllikte alınıyor,basketbola başladı,innaılmaz fit oldu,yese de yakıyor antremanlarda. baskete özendirin mesela.
hangi ülkede yaşıyorsunuz,istanbuldasınız sanmıştım.Basket oynamasını çok isterdim bende ama yaşadığım ülkede okullarda basket yok..ayrıca bir basket kulübü bulmalıyım oda okul sonrası olmalı bakalım belki bulurum