- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.135
-
- Konu Sahibi Mayflower75
Bırakmıştık gittiğimiz spor kulübünü önümüzdeki hafta başlayalım bari..çare yok haklısınız zorda gelse oğluma onu mecbur etmeliyim..
Haklısınız ailecek yeme şeklimiz değişmeli. .
Amin inşallah benim oğlumda şifa bulur..önümüzdeki hafta kim ne derse desin dediğiniz gibi bir diyet uygulayıp spora başlayacağız. .sonuçları yazacağım burada ..Benım kuzenımın ogluda 10 yasında 65 kıloydu zavallı kuzum ne koşa bılıyor nede rahat yürüyordu yazın bacakları bırbırıne sürtmekden pışık olmustu kııı devlet hastanesındekı DR kuzene demıskı bunu acıl zayıflaması lazım şekerı tamamen kes bol yesıllık sebze yemeklerı yoğunluksa olsun etıde ya haşlama yada ızgara olsun makarna pılav hep haşlama olsun sakın yağ koyma ıcıne tabağı ıkıye bol %50 yağsız bol yesıllık dıger %50sıde ne ısterse haslama yada ızgara yada çok az zeytınyagında yapılmış sebze yemegı kuzen uygulamış çocuk okula gıt gel dışında hareketı olmamasına rağmen çok kısa surede 39 kıloya duşmuş geçenlerde annemlere gıtmıştı mısafırlıge annem yesene oğlum kekden börekden demısde yok teyze yaaa onların yüzünden çocukluğum gıttı yemem gecmısımede gerı donmem baksana ne güzel oldum deme demıs kuzum yaaa rabbım yardım etsın ınsaallah en kısa surede sıfa bulur oğlunuz
Bence onune gecilebilir,her seferinde ayni olcude yerse fazlasini yemese boy uzadikca oranti olur,yemekten yeteri kadar yedigini dusundugunuzde onu görevlendirin mesela yemegi veya yemekten sonra abur cubur istegini unutturacak biseyler yapin,ders calisin el isi verin bunu yaparsaniz mide genislemesi durur,gercekten zor yemek yemekten zevk alan bi oglunuz var anlaşılanEvet psikolojisinin her anlamda etkilenmesinden korkuyorum..yeme desem öyle ye desem o yaşta görüntüde önemli. .zor bir durum yani..
Neredeyse 20 kilo fazlası var maalesef
Evet benim oğlum yemeye çok düşkün çok iştahlı açıktigi zaman resmen krize giriyor..Bence onune gecilebilir,her seferinde ayni olcude yerse fazlasini yemese boy uzadikca oranti olur,yemekten yeteri kadar yedigini dusundugunuzde onu görevlendirin mesela yemegi veya yemekten sonra abur cubur istegini unutturacak biseyler yapin,ders calisin el isi verin bunu yaparsaniz mide genislemesi durur,gercekten zor yemek yemekten zevk alan bi oglunuz var anlaşılanbendede var bitane oyle ufaklik,fakat kontrol edebiliyorum bazen bi ogun yemek yapmiyorum valla gecistiriyorum falan evde abur cubur olmayinca hele mecburen tutmak zorunda kaliyor bogazini,carsi pazara goturuyorum mesela acikmasina yakin ayrica yeme az ye yada yasak koymuyorum ki bunlar herzaman daha cekici geliyo,bu yeme istegi birden geliyo kriz gibi nobet gibi ama yemedigi veya az atistirinca geciyo sonucta
beraber gidin ya da eşinizleDiyetisyen büyüme çağında olduğu için yani kemik gelişimi henüz devam ettiği için sadece dikkat et yediklerine dedi o kadar yani bir diyet listesi vermedi..spor yaptiramiyorum pek işte. .okulda çok yorulduğunu söylüyor.bir ara hergün 1 saat buz hokeyi yapıyordu ne güzel. .bıraktı o uda
Eve bir yürüyüş bandı alsam mı acaba diyorum sizce ise yarar mı?
Öyle karar verdik bizde dün akşam eşimle. .beraber gidin ya da eşinizle
Vakti olmadığında evde de yapabildin diye düşündüm koşu bandını. .okulu çok yoğun oluyor bazen kendisine yorgun tabi..Aslinda cocuklar icin aletli sporlar yerine kendini gerceklestirebilecegi sporlar daha iyi olur. Ama vakti yoksa ya da üsengecse kosu bandi fikrini ona sorun. Müzik dinleyebilecegi bi bant olsun ki sıkılmasin.
Kilolu bi ögrencim vardi. 10 yasindaydi. Bi diyet listesi vermislerdi ona. Ama sonrasinda farkedildi ki kilo verdigi dönemlerde hic uzamamis. O yüzden kafaniza göre diyet yapmayin. Gelisimi takip edilsin. Ama en önemlisi cok hareket az karbonhidrat ve seker.
Birde evet büyüme gelişimi dursun istemem allah korusun o yüzden çok dikkat etmek lazımVakti olmadığında evde de yapabildin diye düşündüm koşu bandını. .okulu çok yoğun oluyor bazen kendisine yorgun tabi..
Yarım saat bile yürüse bantta fayda faydadır artık. .aklima gelen ve sizlerin verdiği her fikri değerlendireceğim
Teşekkür ederim arkadaşlar
Teşekkür ederim tavsiyeniz icinkaratay diyetini araştırın bence..
herşeyedn yiyecek bol bol yiyecek ama doğal olacak..
azıcık masraflı bir siyet ama evlat için değer.
spor olarak da leslie öneririm.
youtube da leslie 3 mill yazın çıkar. hatta 1 mill ile başlayabilirsiniz. 3 mill 4,5 kilometre yürümüş gibi oluyor..
karatay da öncelik sabah erken kahvaltı edilecek ve en az 5 saat çene oynamayacak. yani bişey yiyip içilmeyecek..
denemeye değer zararlı birşey yok çünkü..
Teşekkür ederim tavsiyenin icin))ailecek karatay diyeti uygulayabilirsiniz.
Canan Karatay bu diyeti her yaşta insanın yapabileceğini söylüyor kendi de zaten.
ama internetten araştırıp değil de kitabını alarak uygulamanızı tavsiye ederim, orada her konu ile ilgili başlıklar mevcut.
Evde herzaman tam buğday ekmeği veriyorum ama okulda öğlenleri okulun yemeklerinden yediği için beyaz ekmek yiyor kaç kere söyledim ama anne bari öğlen yiyebileyim beyaz ekmek diyor:- )Ergenlik çağına yakın olduğu için ancak sekerli yiyecekler ve ekmeği kesebilirsiniz.(beyaz ekmeği yani)
Belediyenin tam buğday ekmekleri hem çok tok tutuyor hemde tuz oranı az.
Aletli spordan ziyade basketbol ve yüzme son derece etkili olur diye düşünüyorum.
İnsülin direncine de baktırdınız mı?Evde herzaman tam buğday ekmeği veriyorum ama okulda öğlenleri okulun yemeklerinden yediği için beyaz ekmek yiyor kaç kere söyledim ama anne bari öğlen yiyebileyim beyaz ekmek diyor:- )
Yüzme iyi fikir bu hafta kısmetse başlamayı düşünüyorum ailece
Evet hepsi kontrol edildi herhangi bir sorun çıkmadı. .İnsülin direncine de baktırdınız mı?
Yüzme çok zevkli bir spor ve tüm kasları çalıştırıyor.İnşallah sizin evladınıza da iyi gelecek.Üzülmeyin.Evet hepsi kontrol edildi herhangi bir sorun çıkmadı. .
Sanırım yapmam gereken porsiyonlari küçültüp spora yönlendirmek
İnşallah başarılı oluruz zira çok çok üzülüyorum