Oğlumun kilo problemi var..

Bırakmıştık gittiğimiz spor kulübünü önümüzdeki hafta başlayalım bari..çare yok haklısınız zorda gelse oğluma onu mecbur etmeliyim..
Haklısınız ailecek yeme şeklimiz değişmeli. .

Kesinlikle ailece degistirmelisiniz, benim de bir donem ciddi kilo problemim vardi, hepsini verdim ama saglikli beslenmeyi aliskanlik haline getirdim. Esime bile (zayif oldugu halde) beyaz ekmek yedirmiyorum, eve abur cubur sokmuyorum, pilav, makarna, patates kizarmasi anca ayda 1 yapiyorum. Cunku hayatinin bir doneminde kilolu olan insanlar bir ömür kiloya meyilli oluyor, sporu ve duzenli beslenmeyi aliskanlik haline getirmezlerse verilen kilolar aynen geri geliyor. Zaten saglik icin de kilolu olmasalar bile cocuklarimizi bunlardan uzak tutmamiz sart.

Amin inşallah benim oğlumda şifa bulur..önümüzdeki hafta kim ne derse desin dediğiniz gibi bir diyet uygulayıp spora başlayacağız. .sonuçları yazacağım burada ..
Artık çok üzülüyorum oğlum için. .sağlığı gidiyor elden çünkü. .canım oglum(((

Evet psikolojisinin her anlamda etkilenmesinden korkuyorum..yeme desem öyle ye desem o yaşta görüntüde önemli. .zor bir durum yani..
Neredeyse 20 kilo fazlası var maalesef
Bence onune gecilebilir,her seferinde ayni olcude yerse fazlasini yemese boy uzadikca oranti olur,yemekten yeteri kadar yedigini dusundugunuzde onu görevlendirin mesela yemegi veya yemekten sonra abur cubur istegini unutturacak biseyler yapin,ders calisin el isi verin bunu yaparsaniz mide genislemesi durur,gercekten zor yemek yemekten zevk alan bi oglunuz var anlaşılan bendede var bitane oyle ufaklik,fakat kontrol edebiliyorum bazen bi ogun yemek yapmiyorum valla gecistiriyorum falan evde abur cubur olmayinca hele mecburen tutmak zorunda kaliyor bogazini,carsi pazara goturuyorum mesela acikmasina yakin ayrica yeme az ye yada yasak koymuyorum ki bunlar herzaman daha cekici geliyo,bu yeme istegi birden geliyo kriz gibi nobet gibi ama yemedigi veya az atistirinca geciyo sonucta

Evet benim oğlum yemeye çok düşkün çok iştahlı açıktigi zaman resmen krize giriyor..
Eve abur cubur almıyorum öyle durumlarda elma mandalina filan ne varsa evde meyve veriyorum ama bana sinir oluyor bazen benden nefret ettiğini düşünüyorum.
Konuştum onunla senin iyiliğin için vs dedim ama çocuk işte yinede bazen sabırlı olamıyor bende çok üzülüyorum tabii.
Gezme fikri iyiymiş birde onu deneyeyim

beraber gidin ya da eşinizle

Eve bir yürüyüş bandı alsam mı acaba diyorum sizce ise yarar mı?

Aslinda cocuklar icin aletli sporlar yerine kendini gerceklestirebilecegi sporlar daha iyi olur. Ama vakti yoksa ya da üsengecse kosu bandi fikrini ona sorun. Müzik dinleyebilecegi bi bant olsun ki sıkılmasin.

Kilolu bi ögrencim vardi. 10 yasindaydi. Bi diyet listesi vermislerdi ona. Ama sonrasinda farkedildi ki kilo verdigi dönemlerde hic uzamamis. O yüzden kafaniza göre diyet yapmayin. Gelisimi takip edilsin. Ama en önemlisi cok hareket az karbonhidrat ve seker.

beraber gidin ya da eşinizle
Öyle karar verdik bizde dün akşam eşimle. .
Ailecek yaparsak belki eğlenceli bile gelir spor ona..
Bakalım inşallah bir faydası olur
Ama cidden zor bir durummus
Eskiden anne olmadan önce böyle problemi olan annelere kızardım annesi sensin verme yemek olsun bitsin derdim...öyle kolay değilmiş

Vakti olmadığında evde de yapabildin diye düşündüm koşu bandını. .okulu çok yoğun oluyor bazen kendisine yorgun tabi..
Yarım saat bile yürüse bantta fayda faydadır artık. .aklima gelen ve sizlerin verdiği her fikri değerlendireceğim
Teşekkür ederim arkadaşlar

Birde evet büyüme gelişimi dursun istemem allah korusun o yüzden çok dikkat etmek lazım
Biz büyükler bile her diyeti yapamazken çocuk için dahada dikkat gerektiriyor

karatay diyetini araştırın bence..
herşeyedn yiyecek bol bol yiyecek ama doğal olacak..
azıcık masraflı bir siyet ama evlat için değer.
spor olarak da leslie öneririm.
youtube da leslie 3 mill yazın çıkar. hatta 1 mill ile başlayabilirsiniz. 3 mill 4,5 kilometre yürümüş gibi oluyor..
karatay da öncelik sabah erken kahvaltı edilecek ve en az 5 saat çene oynamayacak. yani bişey yiyip içilmeyecek..
denemeye değer zararlı birşey yok çünkü..

ailecek karatay diyeti uygulayabilirsiniz.
Canan Karatay bu diyeti her yaşta insanın yapabileceğini söylüyor kendi de zaten.

ama internetten araştırıp değil de kitabını alarak uygulamanızı tavsiye ederim, orada her konu ile ilgili başlıklar mevcut.

Teşekkür ederim tavsiyeniz icin

Teşekkür ederim tavsiyenin icin))

Ergenlik çağına yakın olduğu için ancak sekerli yiyecekler ve ekmeği kesebilirsiniz.(beyaz ekmeği yani)
Belediyenin tam buğday ekmekleri hem çok tok tutuyor hemde tuz oranı az.
Aletli spordan ziyade basketbol ve yüzme son derece etkili olur diye düşünüyorum.

Evde herzaman tam buğday ekmeği veriyorum ama okulda öğlenleri okulun yemeklerinden yediği için beyaz ekmek yiyor kaç kere söyledim ama anne bari öğlen yiyebileyim beyaz ekmek diyor:- )
Yüzme iyi fikir bu hafta kısmetse başlamayı düşünüyorum ailece

İnsülin direncine de baktırdınız mı?

Bu çok önemli bir nokta. Canan Karatay bir konuşmasında şöyle bir şeyden bahseriyordu. Kendisi çocuklarına şeker, çikolata vs hazır hiç bir şey vermemiş. Çocuklar da tadını bilmediği için istememiş. Buna çok gülmüştüm o zaman saçmalık diye düşünmüştüm. Ta ki 3 ay öncesine kadar gün geçtikçe Karatay tarzı yaşıyorum artık ve şu an çok iyi anlıyorum ki çocuklarımızın damak tadı da yaşayacağı olası hastalıklar da tamamen anneye bağlı. Verdiği damak tadına bağlı. Çok şükür benim kızım abur cubura düşkün değil ama şimdi hiç çıkarmıyorum evdeyken. Onun yerine kuru meyveler, kuru yemiş vs. Bilinçlendiriyorum. Çocuk deyip geçmeyin lütfen. Anlatın neden zararlı olduğunu. Mesela dışarıda canı pizza çekiyor ama dışarıdaki pizzanın zararlı olduğunu biliyor ve eve gelip hemen birlikte yapıyoruz. Kızım 5,5 yaşında. İstenirse her şey olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…