- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.205
-
- Konu Sahibi Mayflower75
Diyetisyen büyüme çağında olduğu için yani kemik gelişimi henüz devam ettiği için sadece dikkat et yediklerine dedi o kadar yani bir diyet listesi vermedi..spor yaptiramiyorum pek işte. .okulda çok yorulduğunu söylüyor.bir ara hergün 1 saat buz hokeyi yapıyordu ne güzel. .bıraktı o udaspor yapmasi lazim
ve terleten bi spor olmali
yemeisne nasil engel olunur bilemiyorum bol hareket etmeli
diyetisyen in dediklerini yapabiliyormu?
Diyet listesi yok..sadece hamur işleri ve kızartma verme dedi..Fastfood yok dedi o kadar..Özellikle şimdiki çocuklarda internet bağımlılığı sayesinde hareket de yok,doğal olarak.Şu an zaten kontrol altında değil mi ,Dr gereken listeyi vermedi mi?
Yuzme iyi fikir..aletli spora gittik bir süre bıktı ondanSpor+diyetisyenden baska yolunuz yok, benim diyetisyene gittigim donemde birsuru cocuk danisani vardi. Ama diyet asla tek basina cozum degil mutlaka spora baslatmalisiniz, imkaniniz varsa yuzmeye gonderin butun vucut kaslarini mukemmel sekilde calistirir hem forma girer hem saglikli olur hem de enerjisini atar.
Yuzme iyi fikir..aletli spora gittik bir süre bıktı ondan
Bir spot kulübüne uyeyiz birlikte yaptık bir süre. .ama okulu çok yoğun bazen geç saatlere kalması gerekiyor sınav telaşı filanda var busraBen de tam tersi kizim cok zayif diye hayiflaniyorum. Herkesin bi sinavi var iste.
Spor lazim. Karbonhidrat yerine protein ve kalsiyum agirlikli beslenme de ise yarar. Ama en önemlisi spor. Yüzmeyi sevmiyor mu mesela? Futbol? Basketbol?
Cok üsengecse evde yapacagi bi seyler olsa. Trambolin gibi.
Evet psikolojisinin her anlamda etkilenmesinden korkuyorum..yeme desem öyle ye desem o yaşta görüntüde önemli. .zor bir durum yani..Buyukler bile kendini frenleyemiyorken Cocuga diyet vs yaptirmak cok zor,onu yeme bunu ye cok yeme az ye dediginizde onu sevmediginizi bile dusunurler obez derken kac kilo ki,ergenligede az kalmis ergenlikte bazi cocuklar cok zayifliyor
Bırakmıştık gittiğimiz spor kulübünü önümüzdeki hafta başlayalım bari..çare yok haklısınız zorda gelse oğluma onu mecbur etmeliyim..Et yesin süt yoğurt meyve sebze
Siz de öyle beslenin yapmayın pilav makarna
Ayda bir de pide kek vs yer yani düzen oturunca çok sıkıntı olmaz
Spor yapmıyorsa okula yürüsün uzaksa servis iki durak ötede bıraksın o radan yürüsün
Birlikte yürüyüşe çıkın ama yürüyüşe değil şuraya buraya ona ihtiyacınız olsun size yardıma gelsin
Size de spor olur
Maddi sorun yoksa ailecek spora yazılır haftada 3 akşam aile etkinliği spor salonu olsun
Benimki azıcık büyüsün bunu yapacağım bize de ona da spor
Eve bir yürüyüş bandı alsam mı acaba diyorum sizce ise yarar mı?Ben de tam tersi kizim cok zayif diye hayiflaniyorum. Herkesin bi sinavi var iste.
Spor lazim. Karbonhidrat yerine protein ve kalsiyum agirlikli beslenme de ise yarar. Ama en önemlisi spor. Yüzmeyi sevmiyor mu mesela? Futbol? Basketbol?
Cok üsengecse evde yapacagi bi seyler olsa. Trambolin gibi.