Mesaji yazali epey olmus, umarim hersey yolundadir.
Yine ben size bir tavsiye de bulunmak istiyorum.
Logopedist'te götürün cocugunuzu...
<---- Logopedi (Konusma Terapisi) ---->
arkadaşlar benim ogluşum 4 yaşında son bir senedir kekelemeye başladı.2,5 yaşındayken kardeşi oldu bizde kıskandıgı için dikkat çekmeye çalışıyor diye düşündük.ama sanırım kalıcı olmaya başladı.ben ankara da oturuyorum daha önce böyle bir sorun yaşayıp dr.a giden arkadaşlar varsa bana dr. tavsiyesinde bulunabilirmi.
merhaba benim kızım 3.5 yasında ve 2 aydır kekeliyor ta ki sizin yazdıklarınızı okuyana kadar Allah sizden razı olsun size o kadar dua ettimki yazdığınız duayı bende kızıma okudum ve gercekten kızım artık kekelemiyor.mucize gerçekten inanınki kızım kekelemekten hiç konusamıyordu simdi çok net ve akıcı konusuyor kekelemekten eser kalmadı çok sukur herkese tavsiye ederim.YER GÖK DUA...merhaba. ben aranıza yeni katıldım.benimde 5 yaşında bir oğlum var.yaklaşık iki hafta önce kekelemeye başladı.bende hemen araştırmaya başladım.korkudan olabileceğini öğrendim.fakat bişeyden kortugunu hatırlamıyorum.bu arada oğlum çok güzel konuşurdu.hatta annem (kızım sabah kalkar kalmaz oku bu çocuğu nazar falan değer alllah korusun derdi).daha önce şahit olmuş.için için korksamda okumadım. ve korktuğum başıma geldi.önce dr götürecektik.annem okuyun 7 gün düzelmezse götürürsünüz dedi.internette bi dua buldum kekemelik içinmiş anneminde söylediği dualarla beraber 7 gün eşimle okuduk. bu arada evdeki sıkı yönetimi kaldırdık.sabrettik. belki inanmayacaksınız ama 7ci gün oğlum birden düzgün konuşmaya başladı.o 7 gün boyunca ağladım Allahtan bi mucize diledim.oglum derdini anlatmak için çabalarken etrafındakilerin ona acıyarak bakması mahvetti beni.hatta bi ara konuşmaya çabalamayı bırakıp derdini işaretlerle anlatmaya çalışmıştı.hani DÜNYA DUA ÜZERİNDE DURUR derler ya doğru.yeterki yürekten isteyin.yaradanın olduramayacağı hiç bir şey yok. kimseye dr gitmeyin demiyorum yanlış anlaşılmasın.gidin elbette ama dua da edin bişey kaybetmezsiniz.okududum dua....... herbirinin başında besmele ile (vahlül ukdeten min lisani)7 kere sonra kekeme olan kişinin ağzına (ya şafi hu) diyerek üflenecek.... allah hepimizin derdine şifa versin.
ayni sorun bendede var oglum uc yasina kekelemeye basladi cunku kiz kardesi oldu kizim simdi bir yasinda ama oglum surekli kekelemiyor bazen aylarca hic kekelemiyor bazen birden keklemeye basliyor
altinada isemeye basladi kardesi dogduktan sonra
bizimde doktorla randevumuz var bu konuda aldigim ayrintili bilgileri seve seve seninle paylasirim arkadasim:)
benim kızım 3,5 yaşında ve bir senedir aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz. biz hacettepeyi tercih ettik. bizi odyoloji konuşma bozuklukları bölümüne gönderdiler. doktor hikayemizi dinledi. bir soruna bağlama bu yaşlarda fizyolojik bir durumdur dedi. anne babbanındurumu ele elışı çok önemli, konuşması bölünmeyecek konuşurken gözlerine bakacaksınız . sakin konuşarak ona model olacaksınız. bol bol da kitap okuyup resimlerden soru sorarak onun cevaplamasını sağlayın. kitabı okurkende tane tane ve sakin bir şekilde okumanız çok önemli.. Birde madalyon psikiyatri merkezine götürebilirsiniz.
merhaba. Ben aranıza yeni katıldım.benimde 5 yaşında bir oğlum var.yaklaşık iki hafta önce kekelemeye başladı.bende hemen araştırmaya başladım.korkudan olabileceğini öğrendim.fakat bişeyden kortugunu hatırlamıyorum.bu arada oğlum çok güzel konuşurdu.hatta annem (kızım sabah kalkar kalmaz oku bu çocuğu nazar falan değer alllah korusun derdi).daha önce şahit olmuş.için için korksamda okumadım. Ve korktuğum başıma geldi.önce dr götürecektik.annem okuyun 7 gün düzelmezse götürürsünüz dedi.internette bi dua buldum kekemelik içinmiş anneminde söylediği dualarla beraber 7 gün eşimle okuduk. Bu arada evdeki sıkı yönetimi kaldırdık.sabrettik. Belki inanmayacaksınız ama 7ci gün oğlum birden düzgün konuşmaya başladı.o 7 gün boyunca ağladım allahtan bi mucize diledim.oglum derdini anlatmak için çabalarken etrafındakilerin ona acıyarak bakması mahvetti beni.hatta bi ara konuşmaya çabalamayı bırakıp derdini işaretlerle anlatmaya çalışmıştı.hani dünya dua üzerinde durur derler ya doğru.yeterki yürekten isteyin.yaradanın olduramayacağı hiç bir şey yok. Kimseye dr gitmeyin demiyorum yanlış anlaşılmasın.gidin elbette ama dua da edin bişey kaybetmezsiniz.okududum dua....... Herbirinin başında besmele ile (vahlül ukdeten min lisani)7 kere sonra kekeme olan kişinin ağzına (ya şafi hu) diyerek üflenecek.... Allah hepimizin derdine şifa versin.
benim kızımda 1 sene önce oldu bu olay..hece tekrarları takılmalar vs..
1 ay sürdü geçti
fakat 1 sene sonra aniden gene başladı
ne yapacağımı bilemiyorum
8 gün oldu ve 1 haftadır çok kötü kelime tekrarları başladı ve her kelimede takılıyor
konuşmada zorluk çekiyor
gizli gizli banyolarda ağlıyorum..
takatim kalmadı
niye böle oldu kafayı yicem
konuyla ilgili akla gelen ilk isim Prf Ahmet konrot alanında uzmandır ve dil konuşma terapisinin babası olarak bilinir :) istersen sana onun iletişim bilgilerini iletebilirim üzülme çözülmeyecek bir problem değil sadece doğru kişiden yardım almalısın
çocuğunuzun düzgün bir şekilde konuşurken birdenbire kekelemeye hatta konuşamamaya başlaması ne kadar içinizi acıtır çok iyi bilirim..bunu yaşamış ve (şükürler olsun)atlatmış bir anne olarak size birkaç tavsiyede bulunabilirim..
çocuğunuza karşı asla kuralcı olmayın öncelikle,sık sık ikazlarda bulunmayın,en önemlisi onu dinleyin ve kesinlikle kelimelerini düzeltmeyinki kendine olan güvenini tamamen kaybetmesin..bir de konuşurken sürekli göz temasında bulunun.
çocukların iç dünyası o kadar farklıki hangi olay onları ne şekilde etkiler anlamak çok güç..bu yüzden münakaşa ortamında bile bulunmasına izin vermeyin..
aslında bunları hepimiz biliyoruz ama çoğu zaman göz ardı ediyoruz belki farkında olmadan..
umarım siz de en kısa zamanda atlatırsınız..allah yardımcınız olsun..
çok teşekkür ederim şu an fazla bir sıkıntımız kalmadı normal konuşmaya başladı ogluşum tabi ara ara yapıyor verdigin link çok işime yarayacak ben Ankarada yım burada ulaşabilecegim yerlerde varmış haberim yoktu çok iyi oldu tekrar çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?