ayni sorun bendede var oglum uc yasina kekelemeye basladi cunku kiz kardesi oldu kizim simdi bir yasinda ama oglum surekli kekelemiyor bazen aylarca hic kekelemiyor bazen birden keklemeye basliyor
altinada isemeye basladi kardesi dogduktan sonra
bizimde doktorla randevumuz var bu konuda aldigim ayrintili bilgileri seve seve seninle paylasirim arkadasim:)
neslısh ilgin için tşk ederim.dedigin konulara çok diikat eden bir anneyim.çok şükür atlattık bizde.şu an düzeldi artık hiç yapmıyor.çok seri konuşmaya başladı.
ya ne kadar etkilidir bilmiyorum tabi ama abimin cok uzun zaman kekeleme problemi vardi surekli sakiz cignedigi dilini ve cenesini oynattigi icin kekelemesinin azaldigini soyledi.. hatta bi ara tamamen yok olmustu.. zmaan zaman tekrarliyor tabi..
buyuyunce belki hani sakizi yutmayacagina tehlike olmayacagina kanaat ettginizde deneyebilirsiniz..
çok sevindim gerçekten..belli zaman aralıklarında ara sıra bozulmalar olacaktır belki konuşmasında tekrar ama herşey biz ebeveynlerde bitiyor aslında..bu konularda her zaman dikkatli olmak zorundayız..
gelmiş geçmiş olsun canım..
4 yaşındaki oğlum 1 seneden beri kekeliyor. geçen sene temmuzda başladı bu olay. Hala devam ediyor. Kaç tane psikologa gittik, bilmiyorum.En son Mart ayının ortalarında Hacettepe konuşma bozukluğunda Dr. Maviş Hanıma götürdük aynen bildiğimiz şeyleri söyledi. Yani Neslish'in söylediği şeyler. farklı birşey yok. zaten kime götürdüysek aynı şeyleri duyduk.Doktorların söylediklerini harfiyen yapıyoruz ama bir gelişme yok. Kalıcı olacak diye ödüm kopuyor. Onunla her konuşmamızda içim parçalanıyor.(ona hissettirmeye çalışıyorum ama bilmiyorum ne kadar başarılıyım)
Bazen bakmışsınız konuşması çok güzel ama 10 gün sonra yine eskisi gibi. Şimdilik yapacak birşeyimiz yok. 2 ay sonra yine Hacettepeye dr.Maviş hanıma gidicez. bakalım bu sefer ne diyecek. İnşallah düzelir bebeğim:Saruboceq:
yeni kardeş gibi bir sorunu yok, her çocuk gibi biraz kıskanç ama hayatımızda öyle köklü bir değişiklik de olmadı onu etkileyecek kadar. Neden böyle oldu bilmiyorum.Ablasıyla sürekli itişme halindeler. Kızımlada konuştum doktorların söylediklerini ona da söyledim, hep birlikte aşmaya çalışıyoruz bu kekemeliği ama başarabilecekmiyiz bilmiyorum.
Oğlumla yaşıt çocuklara bakıyorum şakır şakır konuşuyorlar, bu sefer daha çok üzülüyorum benim oğlum ne zaman böyle konuşacak diye.
Eylül ayında anaokuluna vericez, inşallah bir faydası olur bebeğime.:çok üzgünüm:
4 yaşındaki oğlum 1 seneden beri kekeliyor. geçen sene temmuzda başladı bu olay. Hala devam ediyor. Kaç tane psikologa gittik, bilmiyorum.En son Mart ayının ortalarında Hacettepe konuşma bozukluğunda Dr. Maviş Hanıma götürdük aynen bildiğimiz şeyleri söyledi. Yani Neslish'in söylediği şeyler. farklı birşey yok. zaten kime götürdüysek aynı şeyleri duyduk.Doktorların söylediklerini harfiyen yapıyoruz ama bir gelişme yok. Kalıcı olacak diye ödüm kopuyor. Onunla her konuşmamızda içim parçalanıyor.(ona hissettirmeye çalışıyorum ama bilmiyorum ne kadar başarılıyım)
Bazen bakmışsınız konuşması çok güzel ama 10 gün sonra yine eskisi gibi. Şimdilik yapacak birşeyimiz yok. 2 ay sonra yine Hacettepeye dr.Maviş hanıma gidicez. bakalım bu sefer ne diyecek. İnşallah düzelir bebeğim:Saruboceq:
yeni kardeş gibi bir sorunu yok, her çocuk gibi biraz kıskanç ama hayatımızda öyle köklü bir değişiklik de olmadı onu etkileyecek kadar. Neden böyle oldu bilmiyorum.Ablasıyla sürekli itişme halindeler. Kızımlada konuştum doktorların söylediklerini ona da söyledim, hep birlikte aşmaya çalışıyoruz bu kekemeliği ama başarabilecekmiyiz bilmiyorum.
Oğlumla yaşıt çocuklara bakıyorum şakır şakır konuşuyorlar, bu sefer daha çok üzülüyorum benim oğlum ne zaman böyle konuşacak diye.
Eylül ayında anaokuluna vericez, inşallah bir faydası olur bebeğime.:çok üzgünüm:
beyazcım devletimizin konu ile ilgili olarak açmış olduğu rehabilitasyon merkezleri;
.:: SHÇEK Genel Müdürlüğü [0312 310 24 60]::.
arkadaşlar benim ogluşum 4 yaşında son bir senedir kekelemeye başladı.2,5 yaşındayken kardeşi oldu bizde kıskandıgı için dikkat çekmeye çalışıyor diye düşündük.ama sanırım kalıcı olmaya başladı.ben ankara da oturuyorum daha önce böyle bir sorun yaşayıp dr.a giden arkadaşlar varsa bana dr. tavsiyesinde bulunabilirmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?