Oglumun hareketlerini otizmle ilişkilendirmeli miyim,?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bayağı bi uğraştım eski mesajlarımı okuyabilirsiniz otizm konusunda da farklı arkadaşlar yaptıklarını anlatıyor size cevap verenlerden şişmaniye mesela onun da geçmiş mesajlarını okuyun insanlar neler yapmış çocuklarını nereye götürmüşler otizmli ya da değil eğitimin hiçbir zararı olmaz hem içinizde de kalmaz
Ben oğlum için elimden geleni yapıyorum ve iyi tarafından bakıyorum hem görme hem zihinsel hem fiziksel engelliler bile var çok şükür gözü görüyor kulağı duyuyor dedijlerimizi anlıyorlar acaba bi şey var mı yok mu yerine yapabildiklerine odaklanın ve siz de eğitim anlamında elinizden geleni yapın. Bu arada benim de şahsi kanaatim sizin oğlumuzun anlattığınız kadarıyla otizme benzemediği yönünde bi de otizm 3 yaşından önce ortaya çıkıyor ve bildiği kelimeleri unutması da karakteristik bi özellik söylemeyi unuttum kusura bakmayın konu uzmanlık alanım olunca çok konuştum

Buradan böyle okuyunca bana çocugunuz otizmli gelmiyor. Ama icinizden gecenleri anliyorum. Benim oglum 3,5 olacak ve konuşmayı geç öğrendi ve hala öğreniyor yani bilmiyorum nezaman tam anlamı ile düzgün konuşacağını başka şeylerde vardı beni bu şüpheye iten.
Bence her çocuğun gelişimi farklı ve her doktora da inanmamak lazım yirmi sene önce daha az otizmli cocuklar vardi. Açıkaması da çok kolay bu son senelerde “standartlara” uymayan bir çocuğa otizmli yada herhangi başka bir isim buluyorlar ve ben çok çocuklarının yalnış bir tanıya maruz kaldığını düşünüyorum

Rutini degistiginde tepki vermiyor ancak goz temasi az. Takintili oldugu bir nesne yok. Hangi arac nasil ses cikarir hepsini biliyor, hangisiyle oynuyorsa onun sesini cikariyor; ambulans, polis araci, itfaiye...

Hicbirimiz ogluma yetemiyoruz. Babaannesi eline tv tablet verip kendi isine bakiyor. O da yasli, bir sey diyemiyorum. Karsiliksiz bakiyor. Ben oglumun ilgiye ihtiyaci oldugunu biliyorum ancak ona ihtiyac duydugu ilgiyi veremiyorum. Cozum uretmek yok sadece sorun var. O kadar haklisiniz ki...

Bunlari deneyecegim, tesekkur ederim.

Maalesef isaret parmagini hala aktif bir sekilde kullanamiyor nadiren kullaniyor... O da sanirim bilincsiz.

Sevgi belirten hitaplari da kullaniyorum, ismiyle de sesleniyorum. Umursamiyor cogu zaman. Kendisinden bir ay kucuk kuzeni var. Firsat buldukca ona goturuyorum oynamalari icin.

Çocukta bi sıkıntı yok büyüme evresinde hareketler degıseblr . Kendini ifade ediyor zamanla oturacak

Hayir, oglum oyuncak paylasmayi zaten istemiyor, ancak kolay ikna olabiliyor. Mesela oyuncagin birini oglumdan alip kuzenine verdigimde once kiziyor, küsüyor, belki bacaklarini yere vuruyor. Ama o an ilgisini cabucak dagitabiliyorum, ofkesi cok uzun surmuyor.

Yakalamaca gibi oyunlari seviyor, dediginiz gibi genelde kendi istedigi oyunlari oynamak istiyor. Ancak ben mesela kutu kutu pense oynatmak icin elimi uzatsam kosar gelir, bana katilir...

"Vurgulamadan" derken ne kastettiginizi anlayamadim ancak montunu ve ayakkabini getir disariya cikalim, yemek yiyelim, bici bici yapalim, sunu babana ver, hadi Eda'ya gidelim gibi cumleleri anliyor.

Herhangi bir korkusu yok. Ben "x'e merhaba de/bay bay de" dedigim zaman uyguluyor.

İnsallah dediginiz gibi olur...

Evet ediyorum. Mesela su istediginde "su icecek misin?" diye tekrar bi soru yoneltiyorum, "işicem" diyor sonra veriyorum :)

otizmin en belirgin ozelliklerini tasimiyor oglunuz. ha tabii ki ilgi egitim sart ama oyle depresyonlara girecek bir durumunuz yok.

Benim kuzenim 4 5 yasina kdar konusmamisti simdi cok basarili 15 yasinda bi ogremci.cumle lurmasiyla zekasini bukadar iliskilendirmeyin bence.o donemdede islerine gelmeyince bilerek goz temasi kurmuyor cocuklar.boyle durumlarda var.bu anlattiklarinizla bi anormallik goremedim ben cocukta

Yani sizin şu yazdıklarını yapması içim 2,5-3 yıla yakın zamandır özel eğitim ,oyun terapisi, duyu bütünleme, spor, uğraşıyoruz 40 bin tl maddi anlatamayacağım kadar manevi olarak göçtük.
Oğlunuz yalnız kalmış, babaannesi eline tablet verip tv izletmiş hepsi bu. Kreşe verin , siz de biraz daha fazla ilgilenin. Sapasağlıklı çocuğunuz için şükredin , eğitimini , kontrollerini ihmal etmeyin. Otizmin binde birinden az şey için kendinizi odanıza kapatıp ağlamaktan falan vazgeçin. Gerçek otizmli çocuğu olan ben Bile sizin kadar negatif karamsar kötü değilim. Kendiniz bir psikoloğa gidin herşeyden önce o size daha çok yardımcı olur.

Arkadasimin kizina benzettim oglunuzu..O da belli belirsiz anlamsiz konusuyor ama bizi bazen oyle bir sasirtiyordu ki numara falan yaptigini saniyorduk.Ama otizm teshisi konuldu kendisine.Doktor iyilesecegini ozel egitimle sevgi ve sabirla asilabilecegini soylemisti.
Ayrica bazen ustun,fazla zekanin kisiye fazla gelip bu tip durumlara yol acabilecegini okumustum.
Arkadasimin kizi suan fiziki psikolojik anlamda gayet saglikli.Kelimeleri cok iyi kullaniyor,anliyor okul hayati gayet basarili.
Sadece fazla hareketli,hiperaktif :) Kurban olsun teyzesi ona..
Rabbim butun meleklerimize saglik,sifa güzel,mutlu ömürler nasip etsin insallah..

şunun için 3 yaşında bir bebeği damgalamayın
sürekli birşeyler öğretmek yerine parka yada çocuk bol olan yerlere gidin iletişimini takip edin bu şekilde bence yol alamazsınız (ben uzaman değilim ama yanlış
bu dedikleriniz 3 yaş için normal erkek çocuğu için anormal gelmedi
3 yaşı geçerken cümle kurmaya başlayıp 4 ünden sonra susmayan bir çocuk tanıyorum ki annesi ağlıyordu konuşmuyor diye çocuk 3 yaşında derdini anlatamaz tek kelime ya da göstererek konuşurdu sonuç çocuk şimdi 9 yaşında gayet sağlıklı maşallah

Size özelden yazdım bir kontrol edermisiniz. Mesajım ulastımı acaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…