oğlumun hali beni çok üzüyor:(

janiking

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008
211
2
43
kızlar bana bir akıl verin lütfen,oğlum 2,5 yaşında,çalıştığım için görümcem bekıyor öğlene kadar,parka çıkarıyor amakalabalıktan uzak yerlerde tek başına oynatıyor,arkadaşı yok zaten apartmanda,iyice alıştı kendisi de istemiyor,eve bugün arkadaşım geeldi,2yaşında oğlu var,onunla oynamak şöyle dursun oyuncaklarını vermiyor,dayak da yiyor sonra da ağlamaya başlıyor,susturamıyorum,bana günü zehiretti,sana vurana sen de vurdiyorum çocuk ısrarla "Ben vuramam anne" diyor,çocuğu dövdüm şimdi uyuyor,oturdum ağlıyorum bu çocuğu kreşe vereyim eylülde diyorum ama orda da dayak yer durursa gitmem derse ne yapaıcam bilmiyorum,aynı durumu yaşayanlar ne olur bir akıl verin bana.

Son düzenleme:
eveeet tipik tek çocuk sendromu.

Biz de benzer durumlar yaşadık oğlumda.

Bir farkla; benim oğlum bebekliğinden beri oldukça sosyal, arkadaş canlısı bir çocuk.

Ama dayak yeme konusunda biz de sıkıntı yaşadık.

Biz onu o kadar naif, o kadar kibar yetiştirmişiz ki, bi saatten sonra sana vurana sen de vur demenin ne yazık ki faydası olmuyor.

İnanın kreşe ve anasınıfına giderken hatta şimdilerde bile ara sıra uygulamalı dayak yememe ve karşılık verme dersleri bile verdi :)))))))))))

Ama çocuğun içinde yoksa olmuyor.

Biraz da biz anneler fazla hassasız; aman çocuğum ezilmesin diye pek yoruyoruz kendimizi.

Dayak yiye yiye en sonunda savunmayı öğreniyorlar.

pardon ama daha 2,5 yaşında.... hangi sosyallikten bahsediyoruz... arkadaşlar, 3 yaşından önce beklememeliyiz ondan sosyallik... oğlunuzun tutumu çok doğalmış... ona sımsıkı sarılın şiddeti uzak tutun.... çalışan bir bayansınız, Sabiha paktuna'yı takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum... ne demek istediğimi anlayacaksınız.. lütfen çocuğunuza şimdi sımsıkı sarılın.. sevgiler..

Ben anne değilim ama bu işten biraz anlıyorsam çocuğunuza "sana vurana sen de vur" diye bir öğüt vermek çok yanlış, bu nasıl bir yaklaşım, çocuğu şiddete teşvik ediyorsunuz çok yanlış. Ayrıca "Çocuğu dövdüm, şimdi uyuyor" demişsiniz. Şiddete bu kadar kolay maruz kalıyorsa çocuğunuz o da ilerde sizin de istediğiniz gibi çok kolay bir şekilde uygular merak etmeyin.

Ben anne değilim ama bu işten biraz anlıyorsam çocuğunuza "sana vurana sen de vur" diye bir öğüt vermek çok yanlış, bu nasıl bir yaklaşım, çocuğu şiddete teşvik ediyorsunuz çok yanlış. Ayrıca "Çocuğu dövdüm, şimdi uyuyor" demişsiniz. Şiddete bu kadar kolay maruz kalıyorsa çocuğunuz o da ilerde sizin de istediğiniz gibi çok kolay bir şekilde uygular merak etmeyin.

çocuğum olmadan önce ben de böyle derdim ama olduktan sonra o dayak yedikçe sizin içiniz sızlıyor,belki ynlış ama bu ağzınızdan bir çırpıda çıkıveriyor,bu öyle zor birdurum ki elinkolun bağlı kalıyorsun

pardon ama daha 2,5 yaşında.... hangi sosyallikten bahsediyoruz... arkadaşlar, 3 yaşından önce beklememeliyiz ondan sosyallik... oğlunuzun tutumu çok doğalmış... ona sımsıkı sarılın şiddeti uzak tutun.... çalışan bir bayansınız, Sabiha paktuna'yı takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum... ne demek istediğimi anlayacaksınız.. lütfen çocuğunuza şimdi sımsıkı sarılın.. sevgiler..

tavsiyen için teşekkürler,yaş belki çok küçük ama çocuğumun hırçınlığı tedirgin edici,biraz benim de yaklaşımım çok duygusal,bazen onu da kendim gibi hassas yetiştirdiğimi düşünüyorum,erkek çocuğu bu kdar hassas olmamalı galiba,inanın çok zormuş bu iş

çocuğum olmadan önce ben de böyle derdim ama olduktan sonra o dayak yedikçe sizin içiniz sızlıyor,belki ynlış ama bu ağzınızdan bir çırpıda çıkıveriyor,bu öyle zor birdurum ki elinkolun bağlı kalıyorsun

Peki sizin kendi çocuğunuzu dövmenizin nedeni nedir madem dayak yeyince içiniz sızlıyor ben anlamadım? Evet anne yüreği çocuğunuzu herkesten her şeyden korumak istemenizi anlayabilirim ama bunu yanlış tavsiyelerle yapmayın, ayrıca niye dövüyosunuz çocuğu :KK43:

kızlar bana bir akıl verin lütfen,oğlum 2,5 yaşında,çalıştığım için görümcem bekıyor öğlene kadar,parka çıkarıyor amakalabalıktan uzak yerlerde tek başına oynatıyor,arkadaşı yok zaten apartmanda,iyice alıştı kendisi de istemiyor,eve bugün arkadaşım geeldi,2yaşında oğlu var,onunla oynamak şöyle dursun oyuncaklarını vermiyor,dayak da yiyor sonra da ağlamaya başlıyor,susturamıyorum,bana günü zehiretti,sana vurana sen de vurdiyorum çocuk ısrarla "Ben vuramam anne" diyor,çocuğu dövdüm şimdi uyuyor,oturdum ağlıyorum bu çocuğu kreşe vereyim eylülde diyorum ama orda da dayak yer durursa gitmem derse ne yapaıcam bilmiyorum,aynı durumu yaşayanlar ne olur bir akıl verin bana.

Ah ah! eşlerine şiddet uygulayan erkeklere veryansın ederken,
biz anneler, yavrularımıza?????????
Çocuğun akranından dayak yiyor diye, dayak atmak nasıl bir ruh hali?
Zaman içinde arkadaşlarına karşı savunma teknikleri geliştirebilirler de,
Annelerine, babalarına, acımasız büyüklerine karşı geliştirecekleri
savunma taktikleri nasıl olacak?
Anneler evlatlarını her türlü tehlikeden korumak için cengaver gibi
savaşırlar ama çocukları annelerinden kim koruyacak?

2.5 yaşındaki çocuğunu dövdün öyle mi:KK53::KK53: bence sen çocuktan önce bi psikoloğa git.sizin gibi ebeveynler yüzünden psikopat çocuklar yetişiyor bu ülkede.o daha melek ya nasıl elin kalktı ne yaptı sana

ya birincisi çocuğunu dövüyosun sonra da sana vurana sen de vur diyosun bu çocuk 2.5 yaşında senin söylediklerini olduğu gibi algılar .çocuk şimdi annemi demi döveyim diye düşünüyodur ..evet arkadaşın dediği gibi sabiha paktuna dan yardım alabilirsin bence çok iyi bir uzman ..senin çocuğunun kişiliği algıları düşünce ve davranışları 4 yaşına kadar kaba haliyle şekil bulacak böyle eğitmeye çalışırsan büyüdüğünde çok ahh edersin haberin olsun

Kendini savunmaya gücü yetmeyen birine nasıl eziyet edebilirsiniz?!... (Bu kim olursa olsun, sizin çocuğunuz bile olsa.)
Siz Allah bilir kafanız bozulduğunda engelli birini de döversiniz. Nasılsa gücü yetmez.
Bir de kalkmış 'oğlumun hali beni çok üzüyor' demişsiniz. El insaf!
Vallahi ben sizin halinize çok üzüldüm. Oğlunuz ne yapsa acaba... Sizi kreşe filan(*) mı verse?...

(*)Filan: Akıl hastanesi veya toplama kampı, vb.

onu dövdünüz mü ?:KK53: nekadar doğru bu ?:KK19: bence başka türlü anlatmayı deneyin .. böyle sosyalleşmez aksine asosyal olur ..:KK50::KK50: Bişeyleri öncelikle siz gösterin bu yaşta ki çocuklar taklit etmeyi sever .. paylaşmayı , haklarını korumayı siz öğreticeksiniz ama o seni dövüyosa sende döv şeklinde olmasın lütfen .. yada yapamam dövemem dediğinde sinirinizi ona vurarak geçirmeyin .. bebek bu daha aglar tabi .. siz de annenizin ne günlerini rezil etmişsinizdir hepimizde öyle yapmışızdır emin olun .. bilinçaltına şiddeti siz yerleştiriyosunuz ve ilerde düzeltmek için uğraşıyosunuz .. Herşey önce ailede başlar .. Ailede çocugun modeli annedir.. Hepsinden çok buna takıldım .. belki size bunları söylicek yaşta veya tecrübede değilim n/acizhane düşüncelerim..:KK34:

vallahi bende çok üzüldüm oğlunuza.Ben kmseye vuramam diyipte o savunmasızlığıyla sizden dayak yediği için.Amacınız ne onu hiç anlamadım.şimdi öğrenmiştir herşeyi kesin ama dikkat edin öğrendiklerini sizin üzerinde uygulamasın.

janiking internetten 2-2.5 yaş sendromu diye aratırsan sana oğlunun yaş dönemi ile ilgili bilgiler verecektir.2-3yaş dönemi çocuklarda "2.5 yaş sendromu"denilen çocuğun herşeye itiraz ettiği,hayır dediği ve agresif davrandığı bir dönemdir.kişilik gelişimi devam eden çocuğun kendi kimliği bulma çalışmaları,hayır diyerek birey olduğunu kanıtlamaya çalışması ,öfke nöbetleri ..çocuklar için zor bir dönem..psikolojide "ön ergenlik "bile denir bu döneme...tuvalet eğitiminin de aşağı yukarı bu döneme denk gelmesi vs derken anne babalar içn zorlu bir süreç başlıyor..dayak konuusnda birşey söylemem gerek yok.bir yerde dur demezseniz devamı gelir..ve dayağı kanıksayan oğlunuza daha çok sinirleirsiniz.bu bir kısırdöngü..her annenin yaşayabileceği sıkıntılar..
arkadaşları ile kavgaya teşvik etmek bir gün karşınıza ters tepki olarak çıkacaktır.bu seferde oğlum neden kavga ettin diye bunu düzeltmeye çalışacaksınız..kolaylıklar ve sabırlar ....

benim oğlumu dövdüm dememde kastettiğim şey poposuna vurduğum iki tokat,ki bunu sabrı taşan her anne yapar,bu sabrın son noktasıdır,yorumları okuyunca vahşi bir anne olduğumu zannettim,tam tersine oğlumla olan iletişimim çok iyidir,dövülme meselesine gelince bu durumu yaşayanlar anlayabilr ancak bunu,çocuğuma dövüş dersleri aldırmıyorum sadece kendini koruması gerektiğini söylüyorum ki bu çok doğal,şu yorumlara bakınca sabahtan akşama kadar dayak atan psikopat bir insan olduğumu zannedicem ama öyle değil malesef

janiking internetten 2-2.5 yaş sendromu diye aratırsan sana oğlunun yaş dönemi ile ilgili bilgiler verecektir.2-3yaş dönemi çocuklarda "2.5 yaş sendromu"denilen çocuğun herşeye itiraz ettiği,hayır dediği ve agresif davrandığı bir dönemdir.kişilik gelişimi devam eden çocuğun kendi kimliği bulma çalışmaları,hayır diyerek birey olduğunu kanıtlamaya çalışması ,öfke nöbetleri ..çocuklar için zor bir dönem..psikolojide "ön ergenlik "bile denir bu döneme...tuvalet eğitiminin de aşağı yukarı bu döneme denk gelmesi vs derken anne babalar içn zorlu bir süreç başlıyor..dayak konuusnda birşey söylemem gerek yok.bir yerde dur demezseniz devamı gelir..ve dayağı kanıksayan oğlunuza daha çok sinirleirsiniz.bu bir kısırdöngü..her annenin yaşayabileceği sıkıntılar..
arkadaşları ile kavgaya teşvik etmek bir gün karşınıza ters tepki olarak çıkacaktır.bu seferde oğlum neden kavga ettin diye bunu düzeltmeye çalışacaksınız..kolaylıklar ve sabırlar ....

bu dönemi biliyorum canım ama okuduğumuz şeyleri uygulamamız herzaman mümkün olamıyor,bazı durmlarda sabır kalmıyor,anlayışın için teşekkürler

Benimde 2.5 yaşında kızım var oda hiç birşeyini paylaşmıyor herşeye benim diyor ama ben bu durumu gayet normal karşılıyorum çünkü bu yaşdaki çocuk paylaşmayı zaten bilmez ayrıca onu paylaşması vermesi için zorlamak baskı yapmakda yanlış canı isterse paylaşır istemezse paylaşmaz hiç karışmamanız lazım çocuğunuz dayak yerkende mudahale edin dövdürmeyin iş o aşamaya geldiğinde araya girin yumuşaklıkla yapıcı olun uzlaştırın.Bence vuran çocuk anneyi zor durumda bırakıyor ben şahsen kızımın vurmasını başka çocukları dövmesini istemem.Ayrıcada çocuğunuz hem başka çocuklardan dayak yemiş üstünede siz dövmüşsünüz yazık kıyamam

benim oğlumu dövdüm dememde kastettiğim şey poposuna vurduğum iki tokat,ki bunu sabrı taşan her anne yapar,bu sabrın son noktasıdır,yorumları okuyunca vahşi bir anne olduğumu zannettim,tam tersine oğlumla olan iletişimim çok iyidir,dövülme meselesine gelince bu durumu yaşayanlar anlayabilr ancak bunu,çocuğuma dövüş dersleri aldırmıyorum sadece kendini koruması gerektiğini söylüyorum ki bu çok doğal,şu yorumlara bakınca sabahtan akşama kadar dayak atan psikopat bir insan olduğumu zannedicem ama öyle değil malesef

canım sende öyle bir yazmışsınki başka çocuklar dövdü üstünede ben dövdüm gibi bu durumda böyle tepki alacağını bilmen lazım dövmek tabikide çok yanlış asla tasvip edilecek bir tarafı yok popoya vurmak bile olsa ama çok katı eleştiren arkadaşlarda unutmasınki o bir anne çocuğunu yine herşeyden herkesden çok o düşünür ve o sever belki yetiştirirken birşeylerde yanlış yapabilir ama kimsenin anneliğini sorgulamak bu kadar katı yargılamakda kimseye düşmez bana göre

sizin o poposuna iki
tane vurdum demeniz onun için o kadar ufak mı acaba benim de o yasta oglum var bırakın vurmayı kalbi kırık uyumasına izin vermiyorum siz etrafa karsı degilde kendinizi egitin bence yasıtlarıyla yasadıkları onu etkilemez ama en güvendigi sevdigi kişiden sizce ufak olan popoya iki tane vurdum diye adlandırdıgınız şey ömür boyu yer eder etrafa karsı pasif olmasın diyosunuz çocuk kişiliginin ilk 3 yılda oturdugunu bilmiyosunuz galiba bir anne olarak dayanamayıp yazdım lütfen saglıklı bireyler yetiştirmek için biraz okuyun kadınlar anne ise her daim kendini yetiştirmeli bence

2 çocuğun oyuncaklar yüzünden tartışmasını ,birbirlerin saçını başını çekmesini anlıyorum da siz neden el kadar çocuğunuzu dövdünüz :KK45: yazık değil mi ? Bir de "poposuna vurduğum iki tokat" ne var ki bunda sabrım taştı gibi konuşmuşsunuz :44:

X