Konuşma Problemleri Oğlumun gelişimi geri mi fikir verin lütfen

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Anneyim annemm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
289
169
53
Kastamonu İnebolu
Merhaba sevgili anneler 21 aylık olmak üzere olan bir oğlum var.baba,dede,mama,du(su),mu(mum),dete(deterjan),da(saat),nu(un) anne kelimesini zorlarsam söylüyor,oğda(orda),üddü(ütü)gibi aklıma gelmeyen bşyler daha söylüyor birkaç hayvan sesi çıkarıyor ama köpek ya da kedi diyemiyor, şu nerde dediğimde kitaptan gösteriyor,üçgen kare daire kalp gösteriyor,göz teması da var,bişey döktüyse bana bşyler söylemeye çalışıyor ya da elimden tutup götürüp gösteriyor,işaret parmağını da kullanıyor ama konuşmuyor işte.sinirlenince ya da istediğini yapmadığımız zaman ya kafasını vuruyor ya da elini ısırıyor ya da karşısındakini ısırıyor sinirini o sıra almak istiyor bişeyden,ben de küçükken sinirlenince kendimi geriye atarmışım görümcemin kızları da kafalarını vururmuş yere genetik olabilir diyorum ama kendimi mi kandırıyorum bilemedim.burada bazı yazıları okudum kaygım arttı zaten pimpirikli biriyim,hiç tv izletmedim kitap okuyorjm ama emzirirken yoksa ilgilenmiyor,komutlarımı da yapıyor al ver getir götür diye ama oyuncak oynamak istemiyor bugün boyama yaptırmak istedim hiç oralı olmadı istemiyor boyama falan,oyuncakları ile normal oynuyor ama çok kısa süreli,kucakta gezmeye bayılıyor evde yemek yaparken falan hep kucağımda,süpürgeyi saç kurutma makinesini şarj aleti ütü gibi şeyleri kablosundan tutup gezdiriyor,süpürge ile evi süpürüyor gibi yapıyorda,ya da saç kurutma makinesi ile saçını kurutuyor vuuuu diyor seslerine ama kablodan tutup gezdirmesi😕bunlar normal mi sizce şaşırdım kaldım ben çok takıyorum

Bana normal geldi ama çocuğum yok çok yorum yapmayayım. Kuzenimin oğlu 5 yaşına kadar ne dediği anlaşılmıyordu bir sorun olduğunu düşünmeye baslamıştım ben. Fen lisesi bitirdi. Bilgisayar mühendisliği okuyor iyi bir yerde.

bir sorun yok ki. benim kizim da 29 aylik yeni yeni aciliyor soyledikleri de cok anlasilmiyor. her cocuk bir olmuyor abileri de biri cok erken konustu digeri 6 yasina kadar bazı seyleri tam söyleyemiyordu. rahat ol bence

Burada bazı yazılanları okudum psikolojim bozuldu resmen yok şu şu vardı ama teşhis koydular falan yazmışlar anlamadım. Ya eksik anlatıyorlar anne olarak bazı eksilerini görmüyorlar çocuklarının ya da teşhis koyanlar hemen hemen her çocuğa rahatça tanı koyabiliyor,kızım bu ayında iken sohbet ediyorduk onu ölçüt alıyorum belki de bilmiyorum 🤷‍♀️

Burada bazı yazılanları okudum psikolojim bozuldu resmen yok şu şu vardı ama teşhis koydular falan yazmışlar anlamadım. Ya eksik anlatıyorlar anne olarak bazı eksilerini görmüyorlar çocuklarının ya da teşhis koyanlar hemen hemen her çocuğa rahatça tanı koyabiliyor,kızım bu ayında iken sohbet ediyorduk onu ölçüt alıyorum belki de bilmiyorum 🤷‍♀️
evet burda öyle konular var herkes hemen panik yapiyor ilk oglumda ben de cok panik yapardim neden oyle yurudu neden cevap vermedi vs vs. doktoruna goturdugunde zaten kontrol ediyorlar gelisimini. birsey farketseler soylerler.

18 aylık kontrolü olduğunda hemşire dediki renkleri sayıları biliyor mu şok oldum rengim attı resmen,öyle deyince panikledim bende,kızım bu aylarındayken WC eğitimine başlamıştık karşılıklı sohbet ediyorduk ama kız erkek farkı oluyor,kızlar daha dilli daha meraklı oluyor

Hamur oynatmak istedim parçaladı küçük küçük sonra tencere aldı bir tane içine koydu kapağından tencereye tencereden kapağına aktardı,suyu da hemen iki bardak alıyor ondan ona aktarıyor bunlar normal dimi

Şimdi öncelikle hiç korkma gayet normal bir oğlusun var kablodan tutup gezdirmesi tamamen oyun niteliğinde ayrıca konuşmasını takma benim oğlum şuan 3 yasinda inanırsan 2 aydır konuşuyor bende çok taktım kafama ama erkek çocukları böyle oluyor kendini anlatamadığı için ağlıyor sinirleniyor ısırıyor tam cümleye geçince rahatlayacakskn

benimde kızım 37 aylık ve konuşmuyor.çok önceleri hastaneye götürdük testler yapıldı herşey güzel fakat konuşma olarak geride.Şuan da halen konuşamıyor.Oğlum bir yaşında bülbül gibiydi.Sadece kreşi önerdiler çokta çabalıyorum konuşsun diye ama yok inatla konuşmuyor.

Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için bende gün geçtikçe ilerleme gördükçe rahatlıyorum Allah’ıma çok şükür rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin,o gezdirme olayı birkaç arkadaşın oğlunda da varmış sıkıntı yapma dediler😊tekrardan teşekkürler 🤗

Back