Kekler - Pastalar oglumun dogum günü pastasi(resimli)

Feyza79

kar ciceklerim
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2007
4.591
95
ben örümcek adamli yaptim siz istediginiz sekilde süsleyebilirsiniz

pandispanya
4 yumurta ,175 gr un,175gr seker,yarim pakat kabartma toru
crem santi ya tozu
yada crema seklinde olani kullanabilirsiniz.

4 yumurta ve sekeri iyice cirp sonrada unu ekle,kapartma tozunuda katip
180 derece de isinan firina yagli kelpceli kaliba döküp yarim saat pisir.
crem santi istediginiz ya süt gibi olan yada toz olup sütle karisan siz hangisini isterseniz
pisen pandiypanyayi ordadan ikiye bölün.yarisini alip portakal suyu ile islatin.üzerine crem santiyi sürün
onun üzerine istedigin meyveden yerlestirebilirsiniz ben anansli yaptim konserve ve onun sunu ile islattim keki ni üzerine diger yarisini kapariyoruz onuda islatiyoruz.benim oglum örümcek adam olcak dedi ve ben seker hamuru yaptim
üzerine ve cikolata sosu ile süsledim.afiyet olsun. bir kac saat bekletikden sonra kesilirse iyi olur.ama benim kiler hic bekletmeden yediler öylede güzel di.

çok şık olmuş ellerine sağlık canım... bu arada oğluşunun yeni yaşıda kutlu olsun sağlıklı yaşlar olsun ...

oğlunun yeni yaşı kutlu olsun nice senelere......

yakında benim oğlumunda doğum günü var ve bende evde yapmak istiyorum pastasını;
sorabilirmiyim
şeker hamurunu kendin mi yaptın malzemelerini nerelerde bulunur acaba
şekere hamurunu hazır almak istesem nerden bulabilirim
yardımcı olursan sevinirim

cok sagol canim senin oglununda yeni yasi kutlu olsun cevap gec oldu galiba belki yapmissindir yas gününp.ben hamuru hazir aldim beyaz oluyor renk boyasi ile kirmizi yaptim ama sana evde yapman icin tarif vereyim canim ben migorsdan aldim pasta malzemesi satilan heryerden alinir
çok şeker olmuş. elllerinize sağlık yerimseniben
tsklar canim
ellerin dert görmesin hatun
sagol seninle beraber

Malzemeler:
500 gr ince çekilmiş pudra şekeri (Mutlaka pastacılık malzemeleri satan yerlerden almalısınız, piyasada paketlerde bulabileceğiniz markaların pudra şekerleri ile pürüzsüz bir şeker hamuru elde etmek oldukça zordur.)
1 yumurtanın beyazı
2 silme yemek kaşığı glikoz

Yapılışı:
-Bir kaba pudra şekerini eleyin.
-Ayrı bir kaba yarısını alın ve ortasını açın. Yumurta akını ve mikrodalga fırında 10-15 saniye ısıttığınız glikozu ekleyin. (Glikoz oda sıcaklığında oldukça katı bir malzeme olduğu için kolay ölçülebilmesi için hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir. Mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulü ile de glikozu ısıtabilirsiniz. Fazla ısıtmamaya özen göstermelisiniz.)
-Önce bir tahta kaşık yardımı ile malzemeleri karıştırın. Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin. Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin. (Benim hamurum için 500 gr pudra şekeri biraz fazla geldi. Tamamını kullanmadım.)
-Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde hemen streç film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun.
-ıçinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında çok hızlı kuruyacağını unutmayın. Yapacağınız işlemler için seri olmaya çalışın. :)

çok güzel görünüyor. tam delikanlılar için. yaşı uzun olsun, yaşamı tatlı olsun inşallahh. eline sağlıkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…