• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun dişleri sararıyor

zlato

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
340
1
96
İstanbul
Merhaba ,
3 yaşında bir oğlum var .Bütün süt dişleri çıktı , fakat son 1- 1,5 ay içinde dişleri sarardı :(...

Diş hekimine gidelim dedik , kapıdan dönmek zorunda kaldık , çünkü korktu...
Biraz zaman geçince bu sefer daha kararlı yine diş hekime gideceğiz , ama o zamana kadar dişlerinin sararmasının sebebini ve bizim ( anne baba olarak ) evde yapabileceğimiz birşey var mı diye öğrenmek istiyorum.
Oğlum 13 aylıktan itibaren dişlerini fırçalıyor. Son 7-8 aydır da diş macunuyla dişlerimizi fırçalıyoruz .
Yine son 1-2 ay içinde de zaman zaman dişinin ağırdığını söylüyor , fakat bunun ne kadar gerçek olduğunu tam kestiremiyorum , çünkü genelde yemek yemek istemediği zaman bunu yapıyor.

Cevabınız için ve zaman ayırdığınız için şimdiden Teşekkür ederim

Merhaba ,
3 yaşında bir oğlum var .Bütün süt dişleri çıktı , fakat son 1- 1,5 ay içinde dişleri sarardı :(...

Diş hekimine gidelim dedik , kapıdan dönmek zorunda kaldık , çünkü korktu...
Biraz zaman geçince bu sefer daha kararlı yine diş hekime gideceğiz , ama o zamana kadar dişlerinin sararmasının sebebini ve bizim ( anne baba olarak ) evde yapabileceğimiz birşey var mı diye öğrenmek istiyorum.
Oğlum 13 aylıktan itibaren dişlerini fırçalıyor. Son 7-8 aydır da diş macunuyla dişlerimizi fırçalıyoruz .
Yine son 1-2 ay içinde de zaman zaman dişinin ağırdığını söylüyor , fakat bunun ne kadar gerçek olduğunu tam kestiremiyorum , çünkü genelde yemek yemek istemediği zaman bunu yapıyor.

Cevabınız için ve zaman ayırdığınız için şimdiden Teşekkür ederim
oğlunuzun gece biberonla süt içip uyuma alışkanlığı varmı.buda dişlerde sararma ve çürüğe neden olur.bebekken kullandığı ilaçlar varmı bunları yazarsanız sevinirim

oğlum 1 yaşından sonra biberon kullanmadı...

şuan dişlerdeki sararma nispeten azaldı...diş fırçalamasına daha da özen gösteriyoruz...

sararmanın yoğun olduğu dönemde bıldırcın yumurtası tüketiyorduk.

internette araştırdığım kadarıyla bıldırcın yumurtası sararma yapabiliyormuş...

ilginize teşekkürler

Back