- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.711
- 158
- Konu Sahibi damdandusenn
-
Oğlunuz devlet okuluna mı gidiyor?Alın çocuğunuzu zaten ordan, müdür liyakatsizin teki belli ki ama rehber öğretmen nasıl yani diplomayı nerden almış ki?
Müdürü şikayet etmelisiniz kesinlikle, oğlunuza da öğretmen araştırın.
Benim oğlum da dehbli, öğretmeni şansımız oldu.
İnşallah farklılıklara saygı duyan biriyle karşılaşırsınız.
Evet devlette.Oğlunuz devlet okuluna mı gidiyor?
Benim kuzenimin çocuğuna da Dehp teşhisi konuldu.Devlet okulu ve normal özel okulda hiçbir şekilde uyum sağlayamadı.Ne güzel şanslıymışsınız öğretmen konusundaEvet devlette.
Allah yardım etsin, çocuğun kabul görmemesi çok yaralayıcı.Benim kuzenimin çocuğuna da Dehp teşhisi konuldu.Devlet okulu ve normal özel okulda hiçbir şekilde uyum sağlayamadı.Ne güzel şanslıymışsınız öğretmen konusunda
Özel eğitim sadece bilişsel anlamda gerilik yaşanan durumlar için değildir. Dehb de de dikkat süresini arttırma, odaklanma, görsel işitsel algı, işlemleme hızı, bellek, dersi doğru dinleme ve çalışma yöntemleri gibi hangi alanlarda zorluk yaşıyorsa o alanlarda çalışma yapıyoruz. O yüzden kesinlikle alan mezunu bir özel eğitim öğretmeni ile de desteklemenizi öneririm.Ben özellikle hem öğretmenine hem psikiyatriste hem pedagog a özel eğitim ihtiyacı olup olmadığını sordum üçüde öyle bir ihtiyacının olmadığını söyledi sanırım özel eğitim denilince akla bilişsel yönden geri çocuklar geliyor oğlumun öyle bir sıkıntısı olmadığı için ihtiyacı olmadığını söylediler.Ama ben araştırırken özel eğitiminde gerekli olduğunu okumuştum.
İnşallah bundan sonrası yavrunuz ve sizin için daha güzel olurÖyle yapacağım özel okula vereceğim parayı öğretmene veririm daha iyi.
Çok teşekkür ederiz umarım bu yaşadığımız talihsizlik aslında bize güzel kapılar açılması içindirİnşallah bundan sonrası yavrunuz ve sizin için daha güzel olur
Muhtemelen pdr mezunu değildir. Felsefe, sosyoloji mezunları formasyonla pdrci olarak çalışabiliyor. Özellerde çok var böylesi. Hatta ileriye gidip Koç moç diyorlar kendilerine yer açıp insanların hayatını yönlendiriyorlar.Hepsini geçtim de PDR mezunu biri nasıl böyle bir tavır alabilir? Şikayet edin ilgili yerlere. Çok üzüldüm, umarım her şey gönlünüzce olur.
Onlar eğitimci mi şimdi zoru eğitmeyen kolaya kaçan 6 yaşındaki çocuğu okuldan atmakla tehdit eden eğitimciyim demesin bir zahmetMerhabalar 6,5 yaşında bir oğlum var bu sene 1. sınıfa başladı.Dikkatini toplama ve hareketlilik yönünden sıkıntılarımız vardı 4 yaşında doktora götürdüm tanı koymak için okul dönemini beklediklerini ama gözlemlediği kadarıyla hiperaktivitesi olduğu söylendi.Anasınıfında hiç bir davranış sorunu olmayan sadece dikkatini toplamada sıkıntısı olan bir çocuk olduğunu söylüyordu öğretmeni.Ana sınıfında devlet okuluna verdik. İlk okul başlayınca özele verelim mevcut az daha iyi ilgilenirler dedik okula başlarken söyledim durumumuzu yağladılar balladılar olsun merak etmeyin süreci yönetiriz dediler.Bu arada herhangi bilişsel bir sıkıntımız yok okumaya bir kaç ay içinde geçtik.Zamanla her gün bir geri dönüş almaya başladım oğlumun çok konuştuğunu sınıfta oturmadığını dikkat dağıttığını sınıfın düzenini bozduğunu söylediler.En son öğretmen bir kaç kez müdürün yanına yollamış müdür okuldan atmakla tehdit etmiş oğlumu bilen bilir hiperaktif çocuklara böyle uyarılar işe yaramaz en son müdür sınıfa gelmiş bağırmış ona hatta başka bir öğrencisine oğlumun videosunu çektirmişBugün okuldan aradılar rehberlik öğretmeni ve müdürün bizi çağırdığını söylediler rehberlik öğretmeni sağolsun hiperaktif bir çocuğun bu hareketleri elinde olmadan yaptığını bilemeyecek kadar cahil bize resmen siz çok şımartmışsınız demeye getirdi ve kibarca alın dedi.O kadar üzgünüm ki sabahtan beri ağlıyorum çocuğum dönem ortasında ortada kaldı ona belli etmemeye çalışıyorum.İçimi dökmek istedim tanımadığım kişilere anlatmak iyi gelir diye düşündüm.
Cimere yazın durumu ve video elinize gectyse de ondan da bahsetmeyi unutmaynMerhabalar 6,5 yaşında bir oğlum var bu sene 1. sınıfa başladı.Dikkatini toplama ve hareketlilik yönünden sıkıntılarımız vardı 4 yaşında doktora götürdüm tanı koymak için okul dönemini beklediklerini ama gözlemlediği kadarıyla hiperaktivitesi olduğu söylendi.Anasınıfında hiç bir davranış sorunu olmayan sadece dikkatini toplamada sıkıntısı olan bir çocuk olduğunu söylüyordu öğretmeni.Ana sınıfında devlet okuluna verdik. İlk okul başlayınca özele verelim mevcut az daha iyi ilgilenirler dedik okula başlarken söyledim durumumuzu yağladılar balladılar olsun merak etmeyin süreci yönetiriz dediler.Bu arada herhangi bilişsel bir sıkıntımız yok okumaya bir kaç ay içinde geçtik.Zamanla her gün bir geri dönüş almaya başladım oğlumun çok konuştuğunu sınıfta oturmadığını dikkat dağıttığını sınıfın düzenini bozduğunu söylediler.En son öğretmen bir kaç kez müdürün yanına yollamış müdür okuldan atmakla tehdit etmiş oğlumu bilen bilir hiperaktif çocuklara böyle uyarılar işe yaramaz en son müdür sınıfa gelmiş bağırmış ona hatta başka bir öğrencisine oğlumun videosunu çektirmişBugün okuldan aradılar rehberlik öğretmeni ve müdürün bizi çağırdığını söylediler rehberlik öğretmeni sağolsun hiperaktif bir çocuğun bu hareketleri elinde olmadan yaptığını bilemeyecek kadar cahil bize resmen siz çok şımartmışsınız demeye getirdi ve kibarca alın dedi.O kadar üzgünüm ki sabahtan beri ağlıyorum çocuğum dönem ortasında ortada kaldı ona belli etmemeye çalışıyorum.İçimi dökmek istedim tanımadığım kişilere anlatmak iyi gelir diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?