- 21 Şubat 2015
- 858
- 1.884
- 83
- Konu Sahibi NihalTurkan
-
Kız erkek fark etmiyor aileiçi eğitim şart kızınsa daha dikkatli olucaksın eğrisini doğrusunu bilecek aileden korkmayacak Günümüzde ay ailem duymasın aman diye cinsellik yaşayanda çok ailem duymasın diktireyim diyende ailenin verdiği eğitim tutup çok önemli silsile halinde gidiyor bu
özgürlüğü geç kanunlar var. pedofili denen bir kavram var.
biliyorum. pedofiliyi ayrıca örnek verdim.Bu konu çok hassas bir konu, ben uyarı yapmak zorunda hissediyorum kendimi.
Pedofili ile 16 yaşında iki insanın sevişmesi arasında en ufak alaka yoktur.
Pedofili insanlık suçudur, yasalarla da belirlenmiştir.
16 yaşında iki gencin sevişmesi ne yasalarca suç, ne insanlık adına bir suç.
Sağlık ve diğer etmenler nedeniyle yanlış bulabilirsiniz ancak pedofiliyle hiç alakası yok.
Kurgu zaten yerlerde.
Benim zaten konuda takıldığım şey fazla geniş mezhepli olan yorumlar oldu.
Konu fake'se hiç komik değil o ayrı.
biliyorum. pedofiliyi ayrıca örnek verdim.
konudan farklı olarak ,çocuk kavramının hukukta çocuğa bakış açısını belirtmek için
eğer 16 yaşında bir çocuğun yaşıtıyla cinsel ilişkiye girmesi konusundaki fikrim ise istediğiniz bence dünyada daha korkunç şeyler var örneğin 14 yaşında bir çocuğun 40-45-60 yaşında bir adamın karısı yapılması. yok konuya getireceğim öneri ise;Konuyla ilgili önerilerin nedir marilyn monroe?
Bu anne ne yapmalı sence?
benim anlatmak istediğim bu konudakiler çocuk. ya 16 ya 15 yaşDoğru, ancak hukukta çocuğa bakış, iki taraf da çocuk olduğunda ve 14 yaşını geçtiğinde değişiyor.
Çocuk gelinler de ayrı bir konu. Bu konu kendi rızasıyla ilişkiye giren 2 çocuğu konu alıyor.
Bu ayrımı vurgulamamın sebebi diğerlerinin vehametinin gölgelenmesini engellemek.
Konu kız çocuk için açılsa farklı cevaplar gelirdi evet. Ve yanlış olan o cevaplar zaten. Bunu dengelemenin yolu erkek çocuğa daha fazla baskı yapılması değil, kız çocuğa daha az baskı yapılmasıdır.
Bu konuda ailenin alması gereken önlemler kısmı ayrı.
O zaman bede toplumsal bi mesaj vericem kızlara gelince dinden girip ayıptan çıkan hatunlarin söz konusu erkekler olunca ayy annesi Elleme kız yapsın çocuk nolacak iki yuzlulugunden ve 15-16 yaşlarındaki kızlar evlendirilince onlar çocuk allah belanizi versin yobazlar diyen sonrada cinselliğin yaşı olmaz zihniyetinden yıldım, pes ettim
Saygılar bacilar basın açıklamam bitti
benim anlatmak istediğim bu konudakiler çocuk. ya 16 ya 15 yaş
öyle olmasa bu kavramlar olmazdı demek içindi. o örnekleride bunun için verdim. bunu normal karşılayanlara bunu demek istedim.
normal olsa yada onlar özgür olmalı diye düşünülse hukukta bu yasalar olmazdı
Cevap mesajınızda saklı aslında.
''Evlendirilmek'' çocuklara zorla yapılan bir eylemdir. Ve evlilik her açıdan yetişkinlerin alması gereken bir sorumluluktur, sadece cinsel değil yüzlerce etmeni vardır.
Sevişmek ise rıza gösterilerek yapılan bir eylem.
Yani zorla evlendirilen çocuklar için sinirlenip yobazlar demek gayet normal. 16 yaşında kendi rızasıyla sevişen 2 çocuk için ise ancak önlem alınıp, kötü sonuçlar engellenmeye çalışılabilir.
Ben her iki durumuda yobazlik olarak algılıyorum benim için 16 yaşındaki kiz-erkek nasıl evlenemez ya da evlendirilemez ise kendi istekleri ile cinsellik yaşamalarini desteklemekte yobazliktirCevap mesajınızda saklı aslında.
''Evlendirilmek'' çocuklara zorla yapılan bir eylemdir. Ve evlilik her açıdan yetişkinlerin alması gereken bir sorumluluktur, sadece cinsel değil yüzlerce etmeni vardır.
Sevişmek ise rıza gösterilerek yapılan bir eylem.
Yani zorla evlendirilen çocuklar için sinirlenip yobazlar demek gayet normal. 16 yaşında kendi rızasıyla sevişen 2 çocuk için ise ancak önlem alınıp, kötü sonuçlar engellenmeye çalışılabilir.
Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Çocuk gelinden farkı ne durumun? 16 yaşında bir çocuk o henüz.Ben her iki durumuda yobazlik olarak algılıyorum benim için 16 yaşındaki kiz-erkek nasıl evlenemez ya da evlendirilemez ise kendi istekleri ile cinsellik yaşamalarini desteklemekte yobazliktir
Evet birinde çocuğun rızası yok diğerinde var ama iki türlü de çocuk olma durumu var değil mi
Bu mantıkla 14 yaşında "kendi rızasıyla" evlenmek isteyen çocukları evlendirebiliriz.. sonuçta iş rızasıyla olmasıysa bu durumda aile yobaz olmaz, o da "çocuk gelin" olmaz diyebilir miyiz? yoksa 14 yaş; evlenmeye karar vermek için çok küçük ama birlikte olmaya karar vermek için yeterli bir yaş mı?
Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Çocuk gelinden farkı ne durumun? 16 yaşında bir çocuk o henüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?