Oğlumun cinsel ilişkisi var

Benimde bahsettiğim bu zaten. Namus deyince insanların aklına kızın sahip olduğu zar geliyor birtek. Acınası bir cahiliyet bu. Haramsa erkeğede haram. Yanlışsa onada yanlış. Namus erkeğin elinin kiri yıkar geçer diyenlere denk geldikçe dahada nefret ediyorum. Kesinlikle ailenin çok büyük payı var.

Ben de olsam üzülürdüm.Bu kadar erken cinellik yaşamak iki taraf için de iyi değil.
Bir kere bunlar öğrenciler ve akılları cinsellikte olursa tamamen dağılırlar.
Ayrıca bundan sonraki ilişki arayışları hep bu yönde gelişir.
16 yaşındayken platonik aşk bile fena vururken cinsellik onları bambaşka boyuta getirir.
Daha kendi bedenlerini tanımıyorlar,beğenileri oturmamış,aşkı cinsellik sanarak yanlış yollara girebilirler.

İnşallah sadece meraktan alıp saklamıştır.Kesin eminseniz siz değil babası anlayışlı bir dille konuşsa daha iyi olur.

özgürlüğü geç kanunlar var. pedofili denen bir kavram var.

Bu konu çok hassas bir konu, ben uyarı yapmak zorunda hissediyorum kendimi.

Pedofili ile 16 yaşında iki insanın sevişmesi arasında en ufak alaka yoktur.

Pedofili insanlık suçudur, yasalarla da belirlenmiştir.

16 yaşında iki gencin sevişmesi ne yasalarca suç, ne insanlık adına bir suç.

Sağlık ve diğer etmenler nedeniyle yanlış bulabilirsiniz ancak pedofiliyle hiç alakası yok.

biliyorum. pedofiliyi ayrıca örnek verdim.
konudan farklı olarak ,çocuk kavramının hukukta çocuğa bakış açısını belirtmek için

biliyorum. pedofiliyi ayrıca örnek verdim.
konudan farklı olarak ,çocuk kavramının hukukta çocuğa bakış açısını belirtmek için

Doğru, ancak hukukta çocuğa bakış, iki taraf da çocuk olduğunda ve 14 yaşını geçtiğinde değişiyor.

Çocuk gelinler de ayrı bir konu. Bu konu kendi rızasıyla ilişkiye giren 2 çocuğu konu alıyor.

Bu ayrımı vurgulamamın sebebi diğerlerinin vehametinin gölgelenmesini engellemek.

Konu kız çocuk için açılsa farklı cevaplar gelirdi evet. Ve yanlış olan o cevaplar zaten. Bunu dengelemenin yolu erkek çocuğa daha fazla baskı yapılması değil, kız çocuğa daha az baskı yapılmasıdır.

Bu konuda ailenin alması gereken önlemler kısmı ayrı.

Konuyla ilgili önerilerin nedir marilyn monroe?
Bu anne ne yapmalı sence?
eğer 16 yaşında bir çocuğun yaşıtıyla cinsel ilişkiye girmesi konusundaki fikrim ise istediğiniz bence dünyada daha korkunç şeyler var örneğin 14 yaşında bir çocuğun 40-45-60 yaşında bir adamın karısı yapılması. yok konuya getireceğim öneri ise;
çocuğuyla cinsel ilişki için yaşının küçük olduğunu ve eğer kız arkadaşı 18 yaşından küçükse ailesi şikayet ettiği takdirde suçlu olabileceğini hele hele kendisinden küçükse bunun onun için hiç iyi bir şey olmayacağını anlatmaya çalışırdım. o anlar mıydı ya da kabul eder miydi bunu bilemem ama oturup kendimi sorgularım orası muhakkak.
bunun dışında bu olay hakkında tek bildiğimiz oğlanın çekmecesinde prezervatif olduğu ve oğlanın bir kız arkadaşı bulunduğu. herkes bu kızla aralarında gönüllü bir ilişki kuracağını var saymış ama ben aksine de tanık oldum 15 yaşındaki kız çocuklarının ne kadar aptal ve kendilerini bir ortama kabul ettirmek için ne kadar ileri gidebileceklerini biliyorum, duydum ve gözümle gördüm.
bunun ötesinde bu oğlanın evine gittiği, ders çalıştığı bir kız arkadaşının olması örneğin bu çocuğun öğretmenlerinden biriyle bir ilişkisi olmadığı anlamına da gelmez. bu durum da ayrı bir tecavüz vakaasıdır. (sanırım bütün öğretmenlerin "onurlu" olduğu ütopik bir dünyada yaşamıyoruz hiçbirimiz. öğretmenlerin arasında da ne yazık ki kötü olanlar vardır, bu öğretmenlik mesleğinden ve diğer öğretmenlerden bağımsızdır.)
bu örnekte de anne ve baba (yalnızca baba değil) çocukla oturup eyleminin sonuçlarının neye mal olabileceğini anlatmalı. kızın ailesi şikayetçi olmasa bile prezervatif kullanmak onları her zaman ne istenmeyen gebelikten ne de cinsel hastalıklardan korur, o şeytan icadının kolaylıkla yırtılmak ve bozuk çıkmak gibi huyları var. üstelik 16 yaşındaki max. seks süresi muhtemelen en fazla 10 dakika süren bir çocuğun bunlardan haberi olması ya da bunların ona ne kadar yakın olduğunu bilmesi ise bir muamma.

benim anlatmak istediğim bu konudakiler çocuk. ya 16 ya 15 yaş
öyle olmasa bu kavramlar olmazdı demek içindi. o örnekleride bunun için verdim. bunu normal karşılayanlara bunu demek istedim.
normal olsa yada onlar özgür olmalı diye düşünülse hukukta bu yasalar olmazdı

Cevap mesajınızda saklı aslında.

''Evlendirilmek'' çocuklara zorla yapılan bir eylemdir. Ve evlilik her açıdan yetişkinlerin alması gereken bir sorumluluktur, sadece cinsel değil yüzlerce etmeni vardır.

Sevişmek ise rıza gösterilerek yapılan bir eylem.

Yani zorla evlendirilen çocuklar için sinirlenip yobazlar demek gayet normal. 16 yaşında kendi rızasıyla sevişen 2 çocuk için ise ancak önlem alınıp, kötü sonuçlar engellenmeye çalışılabilir.

Başlıkta bir mantık hatası var

E geçin çocuğunuzun karşısına konuşun. Siz yapamazsanız eşinizden konuşmasını isteyin bu kadar. Çocuğu eve bağlayacak haliniz yok. Dini açıdan endişeleniyorsanız bile konuşarak göreviniz yapmış oluyorsunuz. Gerisi çocuğunuzun kendi seçimi. Istesenizde istemeseniz de.

Ben sizin yazdıklarınızı anladım, ancak okuyanlar belli niyetlerle bunları benzetmesin diye vurgulama ihtiyacı duydum.

Tekrar ediyorum, 16 yaşında çocukların sevişmesini engelleyen veya yanlış bulan bir yasa yok.

Bu mantıkla 14 yaşında "kendi rızasıyla" evlenmek isteyen çocukları evlendirebiliriz.. sonuçta iş rızasıyla olmasıysa bu durumda aile yobaz olmaz, o da "çocuk gelin" olmaz diyebilir miyiz? yoksa 14 yaş; evlenmeye karar vermek için çok küçük ama birlikte olmaya karar vermek için yeterli bir yaş mı?

Ben her iki durumuda yobazlik olarak algılıyorum benim için 16 yaşındaki kiz-erkek nasıl evlenemez ya da evlendirilemez ise kendi istekleri ile cinsellik yaşamalarini desteklemekte yobazliktir

Evet birinde çocuğun rızası yok diğerinde var ama iki türlü de çocuk olma durumu var değil mi

Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Çocuk gelinden farkı ne durumun? 16 yaşında bir çocuk o henüz.

Ben etik açıdan doğru bulup bulmamamla ilgili bir şey yazmadım, yazdıysam uyarın lütfen.

Hukuki açıdan yanlışmış, suçmuş gibi davranılmasının doğru olmadığını söyledim. Çünkü yanlış bilgi içeriyor.

Sorunuza geleyim. 14 yaş hukuken de sınır yaş, 14 yaşında sevişen çocuklar için hukuk farklı tavır alıyor.

Evlilik ve cinsel ilişki farkını konuya olan hassasiyetiniz nedeniyle soruyorsunuz bence. Siz de evliliğin daha fazla sorumluluk getirdiğinin farkındasınız. En basitinden cinsel ilişkiyi kapsıyor evlilik, matematiksel olarak da daha fazla sorumluluk gerektirdiği ispatlı yani.

Benim fikrimi soruyorsanız 16 yaşında evlenmek isteyen çocuğa, büyük bir sorumluluk olduğunun anlatılmasının ve hayatını yaşaması yönünde teşvik edilmesinin taraftarıyım.

16 yaşında sevişen çocuğa da, bu durumun getirdiği sorumlulukların anlatılmasının ve tehlikelerden bahsedilmesinin, belli bir oranda gözlemde tutulmasının taraftarıyım.

Tekrar ediyorum, rızalı ve rızasız eylemler ile çocukluk dönemlerindeki kritik yaş sınırları önemlidir. Elma ile armutu benzetmeye çalışmak, bu konuda da olduğu gibi çocuk gelinlerle 16 yaşında sevişen çocukların kıyaslanmasına neden olur. Halbuki birini zorla evlendirmek insanlık suçudur.

normal bi durummuş gibi yorum yapanlar sdc burda atıp tutuyosunuz valla başınıza gelse rahat rahat "çocuk aldırırım,cinsellik yaşarlar normaldir" diyebilcekmisinz bilmiyorum

Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Çocuk gelinden farkı ne durumun? 16 yaşında bir çocuk o henüz.

Bakın örnek mesela. Siz çocuk gelinden farkı olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz, O okypete , ama anlaşılan durum bu.

Çocuk gelinden farklıdır bu durum. Tecavüzden de farklıdır. Çocuk gelinlere benzetmeye çalışmak kötü niyettir. Herkes çocuk gelinlerin zorla evlendirildiğini biliyor.

bana göre hukuk olmasada çocukların cinselliği yanlıştır. hem hukuk anlamında hemde sosyal hayatta. her şeyin yaşı vardır. her ikiside yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…