- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.248
- 448
- Konu Sahibi NihalTurkan
Engin birikim sahiplerinin diğer yorumları eleştirmekten daha verimli görevleri var bence.eğer 16 yaşında bir çocuğun yaşıtıyla cinsel ilişkiye girmesi konusundaki fikrim ise istediğiniz bence dünyada daha korkunç şeyler var örneğin 14 yaşında bir çocuğun 40-45-60 yaşında bir adamın karısı yapılması. yok konuya getireceğim öneri ise;
çocuğuyla cinsel ilişki için yaşının küçük olduğunu ve eğer kız arkadaşı 18 yaşından küçükse ailesi şikayet ettiği takdirde suçlu olabileceğini hele hele kendisinden küçükse bunun onun için hiç iyi bir şey olmayacağını anlatmaya çalışırdım. o anlar mıydı ya da kabul eder miydi bunu bilemem ama oturup kendimi sorgularım orası muhakkak.
bunun dışında bu olay hakkında tek bildiğimiz oğlanın çekmecesinde prezervatif olduğu ve oğlanın bir kız arkadaşı bulunduğu. herkes bu kızla aralarında gönüllü bir ilişki kuracağını var saymış ama ben aksine de tanık oldum 15 yaşındaki kız çocuklarının ne kadar aptal ve kendilerini bir ortama kabul ettirmek için ne kadar ileri gidebileceklerini biliyorum, duydum ve gözümle gördüm.
bunun ötesinde bu oğlanın evine gittiği, ders çalıştığı bir kız arkadaşının olması örneğin bu çocuğun öğretmenlerinden biriyle bir ilişkisi olmadığı anlamına da gelmez. bu durum da ayrı bir tecavüz vakaasıdır. (sanırım bütün öğretmenlerin "onurlu" olduğu ütopik bir dünyada yaşamıyoruz hiçbirimiz. öğretmenlerin arasında da ne yazık ki kötü olanlar vardır, bu öğretmenlik mesleğinden ve diğer öğretmenlerden bağımsızdır.)
bu örnekte de anne ve baba (yalnızca baba değil) çocukla oturup eyleminin sonuçlarının neye mal olabileceğini anlatmalı. kızın ailesi şikayetçi olmasa bile prezervatif kullanmak onları her zaman ne istenmeyen gebelikten ne de cinsel hastalıklardan korur, o şeytan icadının kolaylıkla yırtılmak ve bozuk çıkmak gibi huyları var. üstelik 16 yaşındaki max. seks süresi muhtemelen en fazla 10 dakika süren bir çocuğun bunlardan haberi olması ya da bunların ona ne kadar yakın olduğunu bilmesi ise bir muamma.
Konu sahibi ve konudan yararlanmak isteyenler için önerilerin önemli ve değerli marilyn monroe.
Teşekkür ediyorum. Yüreğine sağlık.
![KK68 :KK68: :KK68:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk68.gif)