• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun cinsel ilişkisi var

eğer 16 yaşında bir çocuğun yaşıtıyla cinsel ilişkiye girmesi konusundaki fikrim ise istediğiniz bence dünyada daha korkunç şeyler var örneğin 14 yaşında bir çocuğun 40-45-60 yaşında bir adamın karısı yapılması. yok konuya getireceğim öneri ise;
çocuğuyla cinsel ilişki için yaşının küçük olduğunu ve eğer kız arkadaşı 18 yaşından küçükse ailesi şikayet ettiği takdirde suçlu olabileceğini hele hele kendisinden küçükse bunun onun için hiç iyi bir şey olmayacağını anlatmaya çalışırdım. o anlar mıydı ya da kabul eder miydi bunu bilemem ama oturup kendimi sorgularım orası muhakkak.
bunun dışında bu olay hakkında tek bildiğimiz oğlanın çekmecesinde prezervatif olduğu ve oğlanın bir kız arkadaşı bulunduğu. herkes bu kızla aralarında gönüllü bir ilişki kuracağını var saymış ama ben aksine de tanık oldum 15 yaşındaki kız çocuklarının ne kadar aptal ve kendilerini bir ortama kabul ettirmek için ne kadar ileri gidebileceklerini biliyorum, duydum ve gözümle gördüm.
bunun ötesinde bu oğlanın evine gittiği, ders çalıştığı bir kız arkadaşının olması örneğin bu çocuğun öğretmenlerinden biriyle bir ilişkisi olmadığı anlamına da gelmez. bu durum da ayrı bir tecavüz vakaasıdır. (sanırım bütün öğretmenlerin "onurlu" olduğu ütopik bir dünyada yaşamıyoruz hiçbirimiz. öğretmenlerin arasında da ne yazık ki kötü olanlar vardır, bu öğretmenlik mesleğinden ve diğer öğretmenlerden bağımsızdır.)
bu örnekte de anne ve baba (yalnızca baba değil) çocukla oturup eyleminin sonuçlarının neye mal olabileceğini anlatmalı. kızın ailesi şikayetçi olmasa bile prezervatif kullanmak onları her zaman ne istenmeyen gebelikten ne de cinsel hastalıklardan korur, o şeytan icadının kolaylıkla yırtılmak ve bozuk çıkmak gibi huyları var. üstelik 16 yaşındaki max. seks süresi muhtemelen en fazla 10 dakika süren bir çocuğun bunlardan haberi olması ya da bunların ona ne kadar yakın olduğunu bilmesi ise bir muamma.
Engin birikim sahiplerinin diğer yorumları eleştirmekten daha verimli görevleri var bence.
Konu sahibi ve konudan yararlanmak isteyenler için önerilerin önemli ve değerli marilyn monroe.
Teşekkür ediyorum. Yüreğine sağlık. :KK68:

Ben etik açıdan doğru bulup bulmamamla ilgili bir şey yazmadım, yazdıysam uyarın lütfen.

Hukuki açıdan yanlışmış, suçmuş gibi davranılmasının doğru olmadığını söyledim. Çünkü yanlış bilgi içeriyor.

Sorunuza geleyim. 14 yaş hukuken de sınır yaş, 14 yaşında sevişen çocuklar için hukuk farklı tavır alıyor.

Evlilik ve cinsel ilişki farkını konuya olan hassasiyetiniz nedeniyle soruyorsunuz bence. Siz de evliliğin daha fazla sorumluluk getirdiğinin farkındasınız. En basitinden cinsel ilişkiyi kapsıyor evlilik, matematiksel olarak da daha fazla sorumluluk gerektirdiği ispatlı yani.

Benim fikrimi soruyorsanız 16 yaşında evlenmek isteyen çocuğa, büyük bir sorumluluk olduğunun anlatılmasının ve hayatını yaşaması yönünde teşvik edilmesinin taraftarıyım.

16 yaşında sevişen çocuğa da, bu durumun getirdiği sorumlulukların anlatılmasının ve tehlikelerden bahsedilmesinin, belli bir oranda gözlemde tutulmasının taraftarıyım.

Tekrar ediyorum, rızalı ve rızasız eylemler ile çocukluk dönemlerindeki kritik yaş sınırları önemlidir. Elma ile armutu benzetmeye çalışmak, bu konuda da olduğu gibi çocuk gelinlerle 16 yaşında sevişen çocukların kıyaslanmasına neden olur. Halbuki birini zorla evlendirmek insanlık suçudur.

Birlikte olmanın getirdiği sorumluluk 16 yaşındaki bir çocuğun kaldırabileceği bir şey mi peki? Açıkçası hukuğun ne dedi çok önemli değil, hukuk kadın cinayetlerini de engelliyor tabi takan olursa.. 16 yaşında biri karşısında ki 16 yaşındaki kızı hamile bıraktığında evlilikten daha mı az sorumluluk almış olacak? o çocuk kürtaj masasına yattığında emin olun evli bir insan kadar yaralanmayacak ruhen.. matematiksel olarak evlilik daha kapsamlı gibi görünse de psikolojik olarak o yaşta yaşanan birliktelik o çocuğu daha çok yıpratır.. bu yüzden çocuk diyoruz onlara..

Ben her iki durumuda yobazlik olarak algılıyorum benim için 16 yaşındaki kiz-erkek nasıl evlenemez ya da evlendirilemez ise kendi istekleri ile cinsellik yaşamalarini desteklemekte yobazliktir

Evet birinde çocuğun rızası yok diğerinde var ama iki türlü de çocuk olma durumu var değil mi

Ben desteklenmesi taraftarı değilim. Yine de herhangi bir rıza içeren durumun serbestisinin desteklenmesi mantıken yobazlık olarak nitelenemez, ama elbette sizin tercihiniz.

ilk defa kadınlar kulübü üyelerini takdir ettim.

Böyle bir konuya beklediğim cevaplar "onun özeli karışma" olurdu lakin ilk defa tersini gördüm. Herşeyi söylemişsiniz ilavesi bile kalmamış.

Konu sahibi de konuyu açıp kaybolmuş. İlginç.

Birlikte olmanın getirdiği sorumluluk 16 yaşındaki bir çocuğun kaldırabileceği bir şey mi peki? Açıkçası hukuğun ne dedi çok önemli değil, hukuk kadın cinayetlerini de engelliyor tabi takan olursa.. 16 yaşında biri karşısında ki 16 yaşındaki kızı hamile bıraktığında evlilikten daha mı az sorumluluk almış olacak? o çocuk kürtaj masasına yattığında emin olun evli bir insan kadar yaralanmayacak ruhen.. matematiksel olarak evlilik daha kapsamlı gibi görünse de psikolojik olarak o yaşta yaşanan birliktelik o çocuğu daha çok yıpratır.. bu yüzden çocuk diyoruz onlara..

Bakın o yaşta yaşanan evlilik zaten bahsettiğiniz psikolojiyi de kapsıyor, bu kısım tartışılabilir değil ki. Birlikte olmak evliliğe dahil zaten.

Ben hukuku baz aldığımı yazmadım. Hukuken suçmuş gibi yazılmasının yanlış olduğunu yazdım. Bir bilgiyi nesnel bir biçimde düzeltiyorum yani, herhangi bir öznel yorum katmadım.

Taciz ve tecavüz aynı şeydir yazanları da eleştiririm. İkisi de kötüdür ama farklı şeylerdir.

Bakın örnek mesela. Siz çocuk gelinden farkı olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz, O okypete , ama anlaşılan durum bu.

Çocuk gelinden farklıdır bu durum. Tecavüzden de farklıdır. Çocuk gelinlere benzetmeye çalışmak kötü niyettir. Herkes çocuk gelinlerin zorla evlendirildiğini biliyor.
Asıl bunu legal göstermek kötü niyettir. Çocuk gelinlerin hepsi zorla değil,bir çoğu özendirme ile oluyor. Komşumuz vardı kızını evliliğe,gelinlik giymeye ozendirip 16 yaşında evlendirdi. Ne oldu? 3 sene sonra aklı başına geldi boşandı. Annesine kızdı hep beni çocuk yaşta gelin etti diye...

Nick vermeyecegim forumda bir üye var 15 yaşında Kendi istegiyle 33 yaşında biriyle evlenmiş. Çocuk gelin değil mi yani?

Ben desteklenmesi taraftarı değilim. Yine de herhangi bir rıza içeren durumun serbestisinin desteklenmesi mantıken yobazlık olarak nitelenemez, ama elbette sizin tercihiniz.
bencede yobazlıktır. çocukların cinselliğini normal karşılamak bana göre yobazlıktır. net

16 cinsel iliski icin cok erken bir yas, ama buna nasil engel olunur bilmiyorum, 16 yasinda iki cocuk dusunuyorum laftan sozden anlamaz kafalarinin dikine giderler, dovsen olmaz sovsen olmaz, sanirim dogru davranmak ve cocukta tramvatik bir etki birakmamak icin uzman destegi almak gerekebilir.

Bakın örnek mesela. Siz çocuk gelinden farkı olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz, O okypete , ama anlaşılan durum bu.

Çocuk gelinden farklıdır bu durum. Tecavüzden de farklıdır. Çocuk gelinlere benzetmeye çalışmak kötü niyettir. Herkes çocuk gelinlerin zorla evlendirildiğini biliyor.
Telden yazıyorum alıntılar karışabilir ancak siz o mesajımin neden ve neye tepki olarak yazildigini bilmediğiniz için benim çocuk gelin durumunu desteklediğim gibi bir düşünceye kapildiniz ancak asıl olan bu değil hatta ilgisi yok

Size göre mantık hatam olsa da ben zorla veya rizayla çocukların cinselliği yaşamasına karsiyim

aslında çoğunlukla seninle aynı fikirdeyim. rıza önemli bir detay. örneğin 16 yaşındaki iki sevgilinin cinsel ilişkisine biri 16 biri 25 yaşındaki iki sevgilinin cinsel ilişkisine baktığım gibi bakmam. benim için biri suçtur, diğerinin hata olması muhtemeldir.
16 yaş kesinlikle cinsellik için çok küçük bir yaş. cinsellik önemli bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. gebelikten ve cinsel hastalıktan korunma sorumluluğu, korunma yöntemi başarısız olursa beraberinde gelecek riskleri yönetme sorumluluğu. açıkçası benim için cinsellik yetişkinlerin işidir. ve benim için olması gereken 16 yaşındaki gençlerin sevişmesi değil aşkın daha duygusal boyutunu tatmaları, çünkü o yaşta bence ihtiyaçları olan o.
ha 16 yaşındaki kızım ya da oğlum sevişiyorsa oturup konuşurum elbette, ben ikna edemiyorsam cinsellik konusunda uzman bir hekimle görüştürür, riskleri her açıdan bilmesini sağlarım, katı önlemlerin daha büyük bir hataya sebep olacağını düşünüyorum çünkü.
açıkça söylüyorum kızımın sevişmesinden oğlumun sevişmesi kadar endişelenmem çünkü oğlum kızın küçük olması durumunda "tecavüzcü" yaftası yiyebilecekken kızım için düşünmem gereken şey güvenli seks ve hamilelik önlemi olur.

Asıl bunu legal göstermek kötü niyettir. Çocuk gelinlerin hepsi zorla değil,bir çoğu özendirme ile oluyor. Komşumuz vardı kızını evliliğe,gelinlik giymeye ozendirip 16 yaşında evlendirdi. Ne oldu? 3 sene sonra aklı başına geldi boşandı. Annesine kızdı hep beni çocuk yaşta gelin etti diye...

Nick vermeyecegim forumda bir üye var 15 yaşında Kendi istegiyle 33 yaşında biriyle evlenmiş. Çocuk gelin değil mi yani?

Bakın 15 yaşa 33 yaş zaten bilimsel olarak pedofilidir. Pedofilide rıza aranmaz.

Legal göstermiyorum, legal olduğunu söylüyorum. İtirazları bana yapmak da anlamsız, çünkü ben Anayasa Mahkemesi değilim.

Etik olarak doğru olduğunu da söylemedim.

Biraz daha objektif olalım.

Bir birey olarak istediğini değil,başkalarına zarar vermicek şekilde istediğini yapabilir ki yaş küçük olduğu için karşı tarafı da düşünmek lazım babası konuşabilir

aslında çoğunlukla seninle aynı fikirdeyim. rıza önemli bir detay. örneğin 16 yaşındaki iki sevgilinin cinsel ilişkisine biri 16 biri 25 yaşındaki iki sevgilinin cinsel ilişkisine baktığım gibi bakmam. benim için biri suçtur, diğerinin hata olması muhtemeldir.
16 yaş kesinlikle cinsellik için çok küçük bir yaş. cinsellik önemli bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. gebelikten ve cinsel hastalıktan korunma sorumluluğu, korunma yöntemi başarısız olursa beraberinde gelecek riskleri yönetme sorumluluğu. açıkçası benim için cinsellik yetişkinlerin işidir. ve benim için olması gereken 16 yaşındaki gençlerin sevişmesi değil aşkın daha duygusal boyutunu tatmaları, çünkü o yaşta bence ihtiyaçları olan o.
ha 16 yaşındaki kızım ya da oğlum sevişiyorsa oturup konuşurum elbette, ben ikna edemiyorsam cinsellik konusunda uzman bir hekimle görüştürür, riskleri her açıdan bilmesini sağlarım, katı önlemlerin daha büyük bir hataya sebep olacağını düşünüyorum çünkü.
açıkça söylüyorum kızımın sevişmesinden oğlumun sevişmesi kadar endişelenmem çünkü oğlum kızın küçük olması durumunda "tecavüzcü" yaftası yiyebilecekken kızım için düşünmem gereken şey güvenli seks ve hamilelik önlemi olur.

Ben de erken bir yaş olduğunu düşünüyorum 16 yaşın. Ama insanlar verdikleri bilgiler yanlışlandığında diğer yazılanları pek dikkate almıyorlar.

Hukuken suç yazılırsa ben de hukuken suç değil yazarım. Çocuk gelinlerle aynı yazılırsa ben de aynı değil yazarım. kadesa kadesa sizi kastetmedim, alıntı yaptığım üyeyi kastettim. Siz ikisi aynıdır demediniz. İkisi de yobazlık dediniz. Saygı duyuyorum. Ancak ikisi aynı değildir, öyle yazan üyeyi düzelttim.

bencede yobazlıktır. çocukların cinselliğini normal karşılamak bana göre yobazlıktır. net

Normal karşılamak ile serbestliğinin desteklenmesi de başka bir şeydir.

Eşcinsellik normal bulunmayabilir ancak serbestliği desteklenebilir.

Zaten ben çocuk yaştakilerin cinsellik yaşamasının desteklenmesinin karşısındayım. Ancak yanlış bilgilerin daha çok karşısındayım. Yazdıklarınız yanlış yönlendirebilirdi insanları, siz öyle düşünmeseniz de.

Bana göre yönlendirdi de.

Bakın 15 yaşa 33 yaş zaten bilimsel olarak pedofilidir. Pedofilide rıza aranmaz.

Legal göstermiyorum, legal olduğunu söylüyorum. İtirazları bana yapmak da anlamsız, çünkü ben Anayasa Mahkemesi değilim.

Etik olarak doğru olduğunu da söylemedim.

Biraz daha objektif olalım.
Size itiraz ettigim yok hanimefendi,mesajimdan alıntı yaparsaniz bana söz hakkı doğar.

16 yaşındaki çocuğun kac yaşındaki kızla veyahut kadınla ilişki yaşadığını biliyor muyuz? Hayir. Belki kadın bile değil ilişki yaşadığı kişi.

Burda ki konu "çocuk" olması ve yanlış yapmaması için uyarılması gerektiği.

Objektif baktığım için bu şekil düşünüyorum zaten.

Ben de erken bir yaş olduğunu düşünüyorum 16 yaşın. Ama insanlar verdikleri bilgiler yanlışlandığında diğer yazılanları pek dikkate almıyorlar.

Hukuken suç yazılırsa ben de hukuken suç değil yazarım. Çocuk gelinlerle aynı yazılırsa ben de aynı değil yazarım. kadesa kadesa sizi kastetmedim, alıntı yaptığım üyeyi kastettim. Siz ikisi aynıdır demediniz. İkisi de yobazlık dediniz. Saygı duyuyorum. Ancak ikisi aynı değildir, öyle yazan üyeyi düzelttim.
16 yaşındaki 2 çocuğun cinselliği hukuken suç diyen kim.

Normal karşılamak ile serbestliğinin desteklenmesi de başka bir şeydir.

Eşcinsellik normal bulunmayabilir ancak serbestliği desteklenebilir.

Zaten ben çocuk yaştakilerin cinsellik yaşamasının desteklenmesinin karşısındayım. Ancak yanlış bilgilerin daha çok karşısındayım. Yazdıklarınız yanlış yönlendirebilirdi insanları, siz öyle düşünmeseniz de.

Bana göre yönlendirdi de.
eşcinseller reşittir. onların bu seçimi reşit olduğu için kimseyi ilgilendirmez. ama 2 çocuğıun cinsellliğinin desteklenecek tek bir yanı yoktur

elbette hukuk kız 14 yaşında olduğu sürece örneğin 15 16 yaşındaki diğer çocuğu da korumak zorunda. bu yüzden suç değil zaten, bence de olmamalı.
açıkçası 16 yaşında bir çocuğun 14 yaşında bir kızla cinsel ilişkiye girdi diye tecavüzcü ilan edilmesi zaten ahlak dışı. ha 17 ve 18 arasında ne değişiyor onu bilmiyorum ama sonuçta biri reşit ve eylemlerinin farkında olarak bakılıyor olaya daha çok, tartışmaya açık olsa da sonuç olarak bu Hukuk Biliminin tartışması.
yannız fake konu ne dallandı budaklandı.

16 yaşındaki 2 çocuğun cinselliği hukuken suç diyen kim.

Çocuk gelinlerle aynıdır diyen bunu diyor. Biri suç, biri değil çünkü.

Siz hukukun çocuk görmesi mesajı yazdığınızda da okuyanlar öyle anlıyor. Siz suç olmadığının farkında olsanız da, hukukun çocuğa bakışı diyorsunuz. Halbuki hukuk bu yaşta çocuğa bakmıyor.

Back