• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun cinsel ilişkisi var

16 yaşında oğlum var geçen gün çekmecesinde prezervatif gördüm sürekli kız arkadaşının evine gidiyor düzenli olarak tek korkum çok genç yaşta yapmış olması ve işin dini açısı sizce nasıl konuşmalıyım ?
dini açıdan konuşmaya kalkarsanız zararlı çıkarsınız .
Zina yapmış oluyor oğlunuz ki ben olaylara dini açıdan bakmam insani açıdan bakarım .
Cinsel ilişki için erken gibi geldi ülkemiz için .
Karşısındaki kızın sosyal konumu nedir?
Yarın bir gün torun sahibi olmayın .

baştan cinseliğe yormadan laf dokundurun bence işte çok erken evlenenlerin yaşadığı psikolojik sorunlar.bir şeylerin neden hep vaktinden önce olmadığı filan takmamaya devam eder büyük ihtimalle,sizde prezarvatifleri kastetmeden işini gücünü kurmadan ayaklarının üstünde durmadan evlenmeni istemiyorum diyin.laf açılınca ama öyle pat diye ortaya atarsanız her türlü anlar.

Bilmisler is basında,herkes birbirine girmis herzamanki gibi,uzun uzun mesajlar,bilmis bilmis ahkam kesmeler,,dünyayı kurtarıyorlar bu topicte:KK70:

annemizi küçük yaşta kaybettiğimiz için kardeşimi ben büyüttüm ve zaman zaman o uyurken yada dustayken cüzdanını ve telefonunu kurcalarım..
cüzdanını kurcaladığımda prezervatif bulmuştum on yedi yaşındaydı.
bebeğim bu senin mi yatağının kenarında buldum düşürmüş olabilirmisin dedim,
tepki vermedi.
biraz muzur biraz sakayla karşılık benim kardeşim büyümüşte erkek mi olmuş bakim dedim yüzü kızararak güldü..
ablacığım biliyorum ben sana engel olamam elbette sen kendi kararlarını kendin verebilirsin lakin önünde upuzun yıllar var ne kendine ne karşı tarafa zarar verme,
bak ben senin ablanım ve bende bi kızım senin birlikte olacağın kızda birilerinin ablası ve kızı,
ben nasıl üzülürsem o kızda öyle üzülür dedim..
yok abla yaa bana onu ahmet abi verdi bende meraktan aldım dedi..

burda benim yazdiklarima hunharca saldiranlar olmus,cocuk 16 yasinda cinselligi dibine kadar yasayinca ooowww,evlendirin deyince awww mi?? ben hemen bugün evlendirin demedim ki ayrica, evlenmek isteyen akli balig cocugu evlendirsinler ne var bunda?? ben sözümün arkasindayim, bu zihniyeti hic bir zaman anlamicam bunlar zaten cocukluktan cikmis arkadasim,cocuk olan birisi cinsellik yasamaz tamam mi??? evlenmke istiyorsa aile destek verecek gidip onun bunun kizina bunu yapacagina evlenmesi daha mantikli degil mi?? el alemle düsüp kalkmasina sok olmuyor da evlensin zinadan kurtulsun sözüne sok oluyor... veyl gercektenn veyll....
gerçi arkadaşlar gereken şeyleri yazmışlar ama, ben de üzerime alındım.
çocuğun evlenmek istediğini nerden çıkardınız? seks yapmasından mı? sizin için cinsellik= evlilik olabilir ama o çocuk evlenmek değil sadece sevişmek istiyor. bunu onun bunun kızına yapmak? neden kızları edilgen bir hale soktunuz. 16 yaşındaki bir kızın kendi rızasıyla sevişmesi çok mu garip sizce.
bakın 16 yaşında iki çocuğun sevişmesi benim için pek çok açıdan yanlıştır. bu yüzden de ergenliğe girdiği andan itibaren çocuklara seksle ilgili her şey yasak günah gibi kavramlarla değil. sorumluluk, hastalık kapma ihtimali, gebelik ihtimali gibi kavramlarla öğretilmeli.
ama 16 yaşında birini sadece seviştiği için evlendirmek? evlilik seks demek değildir. sevişebiliyor olmak evlenmek için yeter koşul değil. bu çocuklar o evi nasıl geçindirecek, onu da bir zahmet yazaydınız keşke. ayrıca çocuk yasal evlenme yaşının altında nasıl evereceksiniz bu veletleri?

zaten iş evlilik oldu mu iş cahilliğe doner,çocuk tacizciliğine girer,suça girer.. Haa arada evlilik yokken ne halt yerse yesin mantığına tepkiliyim ben.. Bu konulara yağan tepkileri ben unutmadım. Siz gormediyseniz o ayrı..
eğer reşit olmayan biri arada resmi bir nikah yokken ki örnekteki yaşlarda zaten olması mümkün değil, reşit biriyle "evlenirse" bunun adı çocuk istismarıdır. bu tanımı ben değil hukuk yapıyor. eğer ikisi de resmi nikah kıyılabilecek yaşın altındayse ortada 2 çocuğun istismarı vardır, eleştirinizi yine hukuk sistemine yapın.
örneğin hamilelik gibi sıradışı bir durum varsa olağanüstü evlenme yaşı diye bir şey vardır bunun şartı da 16 yaşı doldurmuş olmak yani 17 yaşın içinde olmaktır. 17 yaşı dolduranlar ana baba izniyle evlenirler, 18 yaşı dolduranlar kimsenin rızasını almadan evlenirler.
hukuki durumu bilip ona göre yorum yapın isterseniz.
17 yaşında biri hukuken ana baba rızası olmadan evlenemez ama sevişebilir. ama 17 yaşında birini rızası olmadan 40 yaşında biri ile evlendirmek suçtur. bakın evlenme yaşında hakim 17 yaşında ben evlenmek istiyorum diyen bir kıza izin vermeyen ana babayı dinler ve geçerli bir sebep göremezse evlenmesine izin verir yani "o kadar da" küçük bir yaş değil, hukuk çeşitli seçenleri göz önünde bulundurmuş.
ama bu genç kendinden 30 yaş büyük biriyle evlendiğinde sizce ne demeliyiz, ben bunun cevabını merak ediyorum. iyi yapmışsın mı? yoksa zorla evlendirildiyse afferin anana babana mı?

çok ii hatırlıyorum bi kız konu açmıştı. Şuan 19 civarı bi yaş demşti. O yaştaymış. 15 yaşında faln evlenmiş. Şuan eşi onu aldatıyormuş,kotu davrnıyormuş. Bende çok dalgındım konuyu dikkatlice okumadan dedimki eğer şiddet gormuyorsan aldatma yoksa ufak tefek şeyler,için yuvanı bozma.. Ordaki herkes beni topa tuttu. Yok efendim çocuk yaşta evlenmişte , tacizmişte suçmuşta. Elbette oyle ama evlenmiş bi kere sonuçta. Eşinden o hakareti gormeseydi evliliği surdurmesinde bi engel yoktu bnce...
yani bn bi yerimden uydurmuyorum soyylediklerimi. Burda benim neler okuduğumuda siz bilemezsiniz. Herkesin adına konışmayın. Kendi adına oyle yorumlar yapmadığını soyle eyvallah
aynı konudan bahsediyorsak o kızı "imam nikahı" ile reşit biriyle "evlendirmiş"lerdi. bakın bu ciddi bir suçtur. 15 yaşında. hukuken ne olağan ne olağanüstü evlenme sınırında. doğrudan suç.
siz bilmiyor olabilirsiniz ama insanlar biliyorlar. artık olmuş devam etsin ne demek? o insanlar suç işlemiş. o sözüm ona evlilikten doğan çocuklar anneleri gibi 15 yaşında zorla evlendirilse onlara da mı diyeceksin, dayak mayak yoksa devam et ne olacak.
evlilik sandığınız kadar kutsal bir kurum değil, kurmak da yıkmak da bir imzaya bakar.

Bilmisler is basında,herkes birbirine girmis herzamanki gibi,uzun uzun mesajlar,bilmis bilmis ahkam kesmeler,,dünyayı kurtarıyorlar bu topicte:KK70:

düşüncelerini hakaret etmeden güzelce ifade etmenin neresi yanlış ki?
sonucta forum burası; herkes bir konudaki bilgisini, tecrübesini, fikirlerini paylasıyor.

yoksa bu konunun altında geyik yapmak mı daha akılcıl olurdu?

kimse iki cümleyle dünyayı kurtarmadıgını bilir zaten,
fakat okusaydınız mesela böyle bir durumda cocukla konuşulurken şiddet göstermenin ne kadar kötü olduguyla ilgili paylaşımlardan yararlanacak olan insanların bir cocugun hayatını olumsuz etkilemenin getirecegi zararlar hakkında fikri olmasını ahkam ile bagdastırmazdınız.
bir cocugun geçmişi dogrultusunda geleceginin de daha olumlu yönde degismesinin iyi birsey oldugunu mu reddedelim? belki dünyayı degil ama cocugun hayatını dolaylı yoldan etkileyebilmek mümkün.

16 yaşında oğlum var geçen gün çekmecesinde prezervatif gördüm sürekli kız arkadaşının evine gidiyor düzenli olarak tek korkum çok genç yaşta yapmış olması ve işin dini açısı sizce nasıl konuşmalıyım ?
büyük ihtimalle fake bir mesaj
ama yine de düşüncelerimi yazmak isterim. dinimize göre herkes bilir ki evli biri zina yaparsa recm yani taşlanarak öldürülmektir. bekarsa belli bir sayıda sopa cezası vardır. ancak bildiğim kadarıyla şuan dünyada bu cezaları uygulayacak hukuk sistemine sahip bir ülke yok ( basında görünenler doğru değil)
bu cezaları, yapılan eylemin ne kadar ağır ve kötü bir eylem olduğunu anlatmak için yazdım.
neyse olayın ahlaki boyutuna gelelim. çocuklarımızın eğitimi 16 yaşında başlamaz. bir geçmişi olmalı yani temelden eğitim olmalı.
insan hangi dine mensup ise o dinin gereklerine göre eğitim almalı, ahlaki düşüncelerini iyi yönde geliştirmelidir.
bir insanda Allah korkusu olmaz ise o insandan her türlü kötülüğü bekleyebilirsin.
eşlerine kötü davranan insanlar, zina yapan insanlar, hırsızlık yapan insanlar ve bir çok örneği ele alalım hepsi tek bir noktaya çıkıyor.
eğitim.
ama şuan toplumumuzda sözde bir özgürlük hareketi adında herkesin kendi çapında özgür olması gerektiği yönünde söylemler var. bu tamamen yanlış. sizin mahallenizde bir evin önünde hayvan leşi varsa o benide rahatsız eder.
islam en güzel bir şekilde hayatı düzenlemiş. toplumdaki arızalar sadece islamın yaşanmaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. 16 yaşında bir erkek çocuk eğer kendisi ahlaki yönden iyi yetiştirilmiş olsa bile okul cevresi arkadaş çevresinde ahlaksız insanlara kapılıp onlarla birlikte hareket edebilir. yani erkeğe kızlar asılabilir. erkekte bulunan nefis insanı doğru yoldan çıkarır.
yani işin özü benzer bir durumda ne yapmak gerekir? böyle bir toplum ve çevrede çok dikkat etmeli kız olsun oğlan olsun anne ve babalar uyanık olmalı. çocuklarıyla iletişimi hiç bir zaman koparmamalıdır.

büyük ihtimalle fake bir mesaj
ama yine de düşüncelerimi yazmak isterim. dinimize göre herkes bilir ki evli biri zina yaparsa recm yani taşlanarak öldürülmektir. bekarsa belli bir sayıda sopa cezası vardır. ancak bildiğim kadarıyla şuan dünyada bu cezaları uygulayacak hukuk sistemine sahip bir ülke yok ( basında görünenler doğru değil)
bu cezaları, yapılan eylemin ne kadar ağır ve kötü bir eylem olduğunu anlatmak için yazdım.
neyse olayın ahlaki boyutuna gelelim. çocuklarımızın eğitimi 16 yaşında başlamaz. bir geçmişi olmalı yani temelden eğitim olmalı.
insan hangi dine mensup ise o dinin gereklerine göre eğitim almalı, ahlaki düşüncelerini iyi yönde geliştirmelidir.
bir insanda Allah korkusu olmaz ise o insandan her türlü kötülüğü bekleyebilirsin.
eşlerine kötü davranan insanlar, zina yapan insanlar, hırsızlık yapan insanlar ve bir çok örneği ele alalım hepsi tek bir noktaya çıkıyor.
eğitim.
ama şuan toplumumuzda sözde bir özgürlük hareketi adında herkesin kendi çapında özgür olması gerektiği yönünde söylemler var. bu tamamen yanlış. sizin mahallenizde bir evin önünde hayvan leşi varsa o benide rahatsız eder.
islam en güzel bir şekilde hayatı düzenlemiş. toplumdaki arızalar sadece islamın yaşanmaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. 16 yaşında bir erkek çocuk eğer kendisi ahlaki yönden iyi yetiştirilmiş olsa bile okul cevresi arkadaş çevresinde ahlaksız insanlara kapılıp onlarla birlikte hareket edebilir. yani erkeğe kızlar asılabilir. erkekte bulunan nefis insanı doğru yoldan çıkarır.
yani işin özü benzer bir durumda ne yapmak gerekir? böyle bir toplum ve çevrede çok dikkat etmeli kız olsun oğlan olsun anne ve babalar uyanık olmalı. çocuklarıyla iletişimi hiç bir zaman koparmamalıdır.

Dini içerik vs yasak ama dayananadım

Baskı yüzünden kapalı kızların ailesi yüzünden türbanlı olması da göz ardı edilemez. Üni de bşrdwn çoşuyolar cinsel yönden buna baskı ve verilmemiş eğitim kapalı kutuda yetiştirilme etken cemaat içindeki ablalar dahil.

Dininize saygım var ama asıl olan insanlıktır verdiğin eğitimdir korkutmadan sıkmadan denge içinde ben size ne kapalılar sayarım ha açıklar farklı mı evet farklı bu genellemem de en azından kapalılar gibi zorlama içinde büyümemiş bu sebebiyetden daha dikkatliler...

Cocuk 18 yasina gelecek bu tartisma bitene kadar :KK70:

Sanirim aramizda bikac kisi disinda birakiniz sevissinler diyen de yok gibi.
ergen cocuk zaten yapma desen inadina yapar, benim cocugum olsa sanirim uyarir ve gerekirse terapiste gotururdum, yeterli cinsel egitimi almasi ve hem ruhsal ve bedenen olgunlasmadan cinsel iliski yasamasinin gelecekte yol acabilecegi sorunlari gormesini saglardim (kiz da olsa erkek de)

sanırım konu dine kayacak. maalesef konuda dinle alakalı bir kısım ve soru buna sebep veriyor.
bu sebepten ben konuyu kapatıyorum

Back