• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun cinsel ilişkisi var

A aptalasik ya da diğer arkadaşlar "salın sokağa istediğini yapsınlar" demiyor ki. "Sağlıklı cinsel yaşam" için gerekli bilgiyi ve desteği verdikten, riskleri ve olasılıkları gösterdikten sonra gençler bunu yaşayabilirler diyorlar. Ki hemfikirim. Bu bilinç verildikten sonra cinselliği yaşamalarının bir sakıncası bence de yok. Kaldı ki kızım olursa da fikrim aynı olacak. Abuk sabuk şeyler yapacağına, herhangi bir problemde bana gelebileceğini bilecek. Doğaya karşı çıkmak mümkün değil ama durumu sağlıklı hale getirmek mümkündür. Cinsellik konusundaki aile içi iletişimsizlik, tu kaka, erkekler öcü vs yaklaşımları sebebiyle en basitinden vajinismus had safhada. Kendini, karşı cinsi tanımak da nikah defterine imza atmakla olmuyor değil mi?

eşcinseller reşittir. onların bu seçimi reşit olduğu için kimseyi ilgilendirmez. ama 2 çocuğıun cinsellliğinin desteklenecek tek bir yanı yoktur

Ben desteklenmesinin karşısında olduğumu yazdım zaten alıntıladığınız mesajımda.

Normal karşılamak başka bir şeydir.

Ben hormonları tavan yapmış iki ergenin sevişmek isteyip sevişmesini normal karşılıyorum, şaşırılacak bir durum yok. Ama tehlikeli olduğunu ve cinsellik için erken bir yaş olduğunu düşünüyorum, bu ise kişisel fikrim.

Zaten bu ülkede en son yapılacak şey evli olmayan çocukların sevişmesini desteklemektir.

Çocuk gelinlerle aynıdır diyen bunu diyor. Biri suç, biri değil çünkü.

Siz hukukun çocuk görmesi mesajı yazdığınızda da okuyanlar öyle anlıyor. Siz suç olmadığının farkında olsanız da, hukukun çocuğa bakışı diyorsunuz. Halbuki hukuk bu yaşta çocuğa bakmıyor.
benim mesajımı kimse yanlış anlamadı. merak etmeyin siz

Ben desteklenmesinin karşısında olduğumu yazdım zaten alıntıladığınız mesajımda.

Normal karşılamak başka bir şeydir.

Ben hormonları tavan yapmış iki ergenin sevişmek isteyip sevişmesini normal karşılıyorum, şaşırılacak bir durum yok. Ama tehlikeli olduğunu ve cinsellik için erken bir yaş olduğunu düşünüyorum, bu ise kişisel fikrim.

Zaten bu ülkede en son yapılacak şey evli olmayan çocukların sevişmesini desteklemektir.
ergenle kastın yaş olarak kaç. normal dediğin yaşı merak ettim

Size itiraz ettigim yok hanimefendi,mesajimdan alıntı yaparsaniz bana söz hakkı doğar.

16 yaşındaki çocuğun kac yaşındaki kızla veyahut kadınla ilişki yaşadığını biliyor muyuz? Hayir. Belki kadın bile değil ilişki yaşadığı kişi.

Burda ki konu "çocuk" olması ve yanlış yapmaması için uyarılması gerektiği.

Objektif baktığım için bu şekil düşünüyorum zaten.

Konu sahibi kız arkadaşının evine gidiyor dediği için, her konuda olduğu gibi, bu bilgiden yola çıkılıyor.

Zaten baştan beri yorumlar da sevişen 2 karşı cins 16 yaşında çocuğa yapılmış.

Sizi alıntılama sebebim belli. Hayır, bu durum ile çocuk gelinler aynı değildir.

benim mesajımı kimse yanlış anlamadı. merak etmeyin siz

Ben anladıklarını düşünüyorum. Çocuk gelinlerle bu konuyu aslında siz aynı kefeye koymadınız, ikisinin de yanlışlığından bahsettiniz.

Ancak mesajınız nedeniyle aynıdır diyenler oldu. Okuyabilirsiniz, okumuşsunuzdur da.

ergenle kastın yaş olarak kaç. normal dediğin yaşı merak ettim

16 yaş ergenlik yaşıdır. Cinsellik yaşama isteği normaldir. Toplumlara göre yaşama yaşı değişebilir.

Bana göre 18den öncesi erken, ancak normal.

Anormal bir durum değil. Doğal, bilimsel. Desteklemek ise başka bir durum.

Ben hukuki ya da başka yönden bakmiyorum olaya ki hukuk bilgimde yeterli değil bu konuda.ancak mantıklı ya da değil yasal ya da değil ancak bir anne olarak çocuğumun bilinçlenmedigi bir yaşta çok yanlışlar yapabileceği bir yaşta cinsellik yaşamasını istemem.

16 yaş cinsellikte normal ha. yorum yok:KK14:

16 yaş için cinsellik yaşama isteği normaldir, yaşamak için bana göre erken yazdım.

Siz bundan bu sonucu mu çıkardınız?

Aslında benimle tartışmanıza gerek yok. Ben size değil sizin mesajınızdan yola çıkanlara itiraz ettim.

Ama her mesajımda aksi yazmasına karşın iyi olur, sevişsinler yazdığımı düşünüyorsunuz.

Kimse kanun falan demedi zaten birçoğunun tırt olduğunu da biliyoruz..

16 yaş cinsellik yaşaması için erkendir, tıpkı sevgilisinin elinden tutup "biz evlenmeye karar verdik" dediğinde evliliklerini onaylamayacağımız gibi birlikte olmalarını da onaylamayız.. sigara içmelerini de onaylamayız, alkol almalarını da onaylamayız.. normal? derseniz biz de kime göre neye göre deriz.. 16 yaş, birlikte olma sonucu meydana gelecek sorumlulukları alamayacak bir yaştır.. 16 yaşındaki bir çocuk ne anne olabilir ne de kürtaj..

Anlamak istediginiz gibi anlamissiniz evlenmesi icin diretmem aldirmakta bir secenek istedigini yapmakta özgür!!!
Ayrıca neden bana taktınız anlamış değilim saygı göstermeyi de mi unuttuk toplum olarak ?
Saygılıyım hanımefendi özgürce yorum yapıyorsunuz. Özgürce yorum yapıyorum. Hakaret vb. bişeyde içermiyor.
Yazınızı eleştirmek saygısızlıksa buraya yorum yapmayın eleştiri almazsınız.
Yoksa sizde 'kendisine eleştiri yapılınca direk karşı tarafı saygısızlıkla suçlayanlardan mısınız' bu sıra moda tv lerde.

Kimse kanun falan demedi zaten birçoğunun tırt olduğunu da biliyoruz..

16 yaş cinsellik yaşaması için erkendir, tıpkı sevgilisinin elinden tutup "biz evlenmeye karar verdik" dediğinde evliliklerini onaylamayacağımız gibi birlikte olmalarını da onaylamayız.. sigara içmelerini de onaylamayız, alkol almalarını da onaylamayız.. normal? derseniz biz de kime göre neye göre deriz.. 16 yaş, birlikte olma sonucu meydana gelecek sorumlulukları alamayacak bir yaştır.. 16 yaşındaki bir çocuk ne anne olabilir ne de kürtaj..

Hepsi doğru. Yalnız kanun dendi, eminim siz de görmüşsünüzdür.

Hukukun çocuğa bakış açısının bu konuyla alakası yok halbuki. Çocuk gelinler ile de yok.

Ben de çocuğumun 16 yaşında cinsellik yaşamasını ya da sigara kullanmasını istemem. Anne olmak için de, kürtaj olmak için de, hastalık kapmak için de küçük bir yaş.

Ancak nasıl sigara içme isteği normal ise, cinsellik yaşama isteği de 16 yaş için normaldir.

Doğurduğu sonuçlar nedeniyle tehlikeli olabilir, bu sebeple aileler yeterli bilgilendirmeyi ve gözlemi yapmalılar bana göre de.

Ama bu toplumun kanayan yaralarını böyle bir konuyla kıyaslamak tüylerimi diken diken ediyor. Çocuk gelinler, öyle mi?

13-15 yaşındayken dedelerle evlendirilip hayatı kaydırılan, resmen toprağa gömülen çocukların bu konu ile hiçbir benzerliği yok.

Normalde bu sorunun net bir cevabı olmaz, verecegim cevap kültüre göre degişir.

Ama Türkiye'de yaşıyorsun ve şehirde yaşıyorsun... Öyleyse gideceksin babasına anlatacaksın, o da gidip konuşacak ogluyla. Anlatacak bu işin tehlikelerini falan... Bir iki tane de tokat atacak işin ciddiyetini anlasın diye.

Karşıdaki kız hamile kalabilir, büyük sıkıntı. Ya da bekaret meselesi yüzünden sıkıntı çekebilir.

Ya da kız senin ogluna tecavüz iftirası atabilir, ailesi zorla evlendirmek isteyebilir...

Hepsi doğru. Yalnız kanun dendi, eminim siz de görmüşsünüzdür.

Hukukun çocuğa bakış açısının bu konuyla alakası yok halbuki. Çocuk gelinler ile de yok.

Ben de çocuğumun 16 yaşında cinsellik yaşamasını ya da sigara kullanmasını istemem. Anne olmak için de, kürtaj olmak için de, hastalık kapmak için de küçük bir yaş.

Ancak nasıl sigara içme isteği normal ise, cinsellik yaşama isteği de 16 yaş için normaldir.

Doğurduğu sonuçlar nedeniyle tehlikeli olabilir, bu sebeple aileler yeterli bilgilendirmeyi ve gözlemi yapmalılar bana göre de.

Ama bu toplumun kanayan yaralarını böyle bir konuyla kıyaslamak tüylerimi diken diken ediyor. Çocuk gelinler, öyle mi?

13-15 yaşındayken dedelerle evlendirilip hayatı kaydırılan, resmen toprağa gömülen çocukların bu konu ile hiçbir benzerliği yok.

Tamam ama neden aklınıza dede geliyor ki hemen.. çok bildiğim duyduğum olay var kız 15 yaşında çocuk 18.. bu durumda ha her hafta birlikte olmuşlar, ha evlenmişler.. psikolojik ve fizyolojik olarak farkı ne? extradan ev işi yapması mı yoksa k.valide-görümce derdi çekmesi mi yıpratıcı olan?

Normalde bu sorunun net bir cevabı olmaz, verecegim cevap kültüre göre degişir.

Ama Türkiye'de yaşıyorsun ve şehirde yaşıyorsun... Öyleyse gideceksin babasına anlatacaksın, o da gidip konuşacak ogluyla. Anlatacak bu işin tehlikelerini falan... Bir iki tane de tokat atacak işin ciddiyetini anlasın diye.

Karşıdaki kız hamile kalabilir, büyük sıkıntı. Ya da bekaret meselesi yüzünden sıkıntı çekebilir.

Ya da kız senin ogluna tecavüz iftirası atabilir, ailesi zorla evlendirmek isteyebilir...
ve beklenen cevap 2 tokat atınca olayın nekadar vahim olduğunu anlayacak . Bravo.

Uzmanlar 20 yasindan once önermiyolar hem fiziksel hem psikolojik kötü etkilenebilirler hamilelik vs olsa karşı tarafı bilmiyosunuz belki oğlunuza zarar verirler en basit evlenmesini isterler 16 yaş evlilik icin cok komik ve küçük bi yaş . Dini açidanda herkes bi birey kendi günahı filan diye bi şey yok o daha çocuk dolayısıyla onun günahından anne baba da sorumlu.babası açık açık konuşmalı bence.

Tamam ama neden aklınıza dede geliyor ki hemen.. çok bildiğim duyduğum olay var kız 15 yaşında çocuk 18.. bu durumda ha her hafta birlikte olmuşlar, ha evlenmişler.. psikolojik ve fizyolojik olarak farkı ne? extradan ev işi yapması mı yoksa k.valide-görümce derdi çekmesi mi yıpratıcı olan?

Saydıklarınız inanılmaz yıpratıcı şeyler, biliyorsunuz değil mi?

Evlenmenin geri dönüşü cinsel ilişki yaşamaktan çok farklıdır. Her açıdan.

Her hafta birlikte olmakla evlenmek çok farklı şeyler. Cinsel ilişkiye giren insanların birbirlerine karşı sorumlulukları yok.

Kimse çocuğunu cinsel ilişki yaşasın ama evlenmesin diye zorlamıyor. Ama yüzde 90 çocuğunu psikolojik ve fiziksel şiddet ile evlenmeye zorluyor. Fark bu. Ve bu zorla cinsel ilişkiye girmeyi de kapsıyor. Bu o kadar büyük bir fark ki, aynı demek utandırıyor beni.

Back