- 27 Ağustos 2013
- 1.900
- 2.469
- 133
- Konu Sahibi NihalTurkan
-
Siz çocuklarınızı kendi bildiğiniz gibi yetiştireceksiniz, ben kendi bildiğim gibi. Böyle olursasizin kızınız özenti olmaz ve kızlık zarını diktirmek zorunda kalmaz, kendini eşine saklar. Benim kızım da diktirmeye zaten ihtiyaç duymaz. Zar dikenler batar gider böylece.
iste böyle zihniyetli insanlar birbirini bulsun ki kimse kimseye inancindan ötürü yobaz,geri kafali demesin. bize ters gelen size gelmiyor,sonra kizlarimiz ne yapiyor evlenmeden önce kizlik zarini diktiriyor madem bu kadar özgürlükcü bir toplumuz neden karsi tarafi enayi yerine koyup yasadigi seyleri gizlemek gayreti icersine giriliyor( genelleme yapmiyorum ve basina talihsiz olaylar gelenleri kenara ayiyrarak konusuyorum.)
dogrudur, okudunuzu anlayabiliyorsaniz eger diye yazmistiniz ama fark etmez,zaten önyargilisiniz anlasamayacakmisiz madem bunu da yanlis anlasak fazla bir sey degismez.
bn zaten o yaştaki çocukların evliliklerine hiç bir zamn onsy vermedim. Ama şoyle bi durum dikkatimi çekti bazı arkadaşlar, mevzu çocuk evliliği olunca taş ustune taş bırakmsz ama cinsellik olunca onlar bi birey. Onun aileside olsanız mudahale etmeyin gibi yorumlar yazmış. Komik olan bu..Okuduğunuzu anlama aşamasına gelirseniz anlaşacağız.. 16 yaşında bir çocuk mümkünse cinsellik yaşamasın diyorum. Çünkü çocuktur. Ancak yaşarsa da bunu çözümü evlendirmek değildir.
Sizin mesajınızı neden alıntıladığımı 3. Kez yazıyorum. Çünkü çocuk evlilikleri ile kıyasladınız bu durumu. Anlatabildim mi? Tepkim o mesajınızaydı, sonrasında farklı yerlere çekensiz oldunuz.
bn zaten o yaştaki çocukların evliliklerine hiç bir zamn onsy vermedim. Ama şoyle bi durum dikkatimi çekti bazı arkadaşlar, mevzu çocuk evliliği olunca taş ustune taş bırakmsz ama cinsellik olunca onlar bi birey. Onun aileside olsanız mudahale etmeyin gibi yorumlar yazmış. Komik olan bu..
sanırım kimin kimi yanlış anladığı açık!!
çok ii hatırlıyorum bi kız konu açmıştı. Şuan 19 civarı bi yaş demşti. O yaştaymış. 15 yaşında faln evlenmiş. Şuan eşi onu aldatıyormuş,kotu davrnıyormuş. Bende çok dalgındım konuyu dikkatlice okumadan dedimki eğer şiddet gormuyorsan aldatma yoksa ufak tefek şeyler,için yuvanı bozma.. Ordaki herkes beni topa tuttu. Yok efendim çocuk yaşta evlenmişte , tacizmişte suçmuşta. Elbette oyle ama evlenmiş bi kere sonuçta. Eşinden o hakareti gormeseydi evliliği surdurmesinde bi engel yoktu bnce...Bu forumda 16 yaşında kendi isteğimizle sevgilimle kaçtık diye konular açılmıyor ki.
Ben 16 yaşındayım, sevgilim 28 yaşında, ben 14 yaşındayım, sevgilim 30 yaşında diye konular açılıyor.
Veya zorla evlendirilen çocuklarla ilgili açılıyor, 70 yaşında dedeye varanlarla ilgili açılıyor.
Biri geldi de eşimle kendi isteğimle 16 yaşında evlendim(o da 16 yaşında) dedi de, insanlar çocuk tacizi mi dedi?
Komik olmayın.
çok ii hatırlıyorum bi kız konu açmıştı. Şuan 19 civarı bi yaş demşti. O yaştaymış. 15 yaşında faln evlenmiş. Şuan eşi onu aldatıyormuş,kotu davrnıyormuş. Bende çok dalgındım konuyu dikkatlice okumadan dedimki eğer şiddet gormuyorsan aldatma yoksa ufak tefek şeyler,için yuvanı bozma.. Ordaki herkes beni topa tuttu. Yok efendim çocuk yaşta evlenmişte , tacizmişte suçmuşta. Elbette oyle ama evlenmiş bi kere sonuçta. Eşinden o hakareti gormeseydi evliliği surdurmesinde bi engel yoktu bnce...
yani bn bi yerimden uydurmuyorum soyylediklerimi. Burda benim neler okuduğumuda siz bilemezsiniz. Herkesin adına konışmayın. Kendi adına oyle yorumlar yapmadığını soyle eyvallah
hayır altına yapılan ilk yorumlar şoyleydi. Resmen çocuk yaşta evlenmilsiniz. (kocası bir iki yaş buyuktu) . Şuan 18 yaşını geçsenizde o donm evlendiğiniz için suçlusunuz falan. Nanada yapılan ilk yorumlar " farkındamısınız kaç yaşında evlenmiş. Evliliği ii de gitse boşanmalı. Çunku o daha çocuk) tarzında ol,ştu. Lutfen konuyu bilmediğiniz halde bu kadar içindeymiş gibi konuşmayın.Anlattığınız konuda, adam kaç yaşında?
Bu o kadar önemli ki, farkında değilsiniz.
Çocuk tacizi dedilerse, adamın yaşı büyüktür.
Eğer yaşı büyük değilse, erken yaşta evlenmek cahilliktirden vurmuşlardır. Kimse de tutup çocuk tacizi diyemez iki tane 15 yaşında evlenene. Daha çocukken evlenmişsiniz demişlerdir.
Bu konuyla alakası yok ki. Siz zaten konuyu düzgün okumadığınız için tepki almışsınız, adam zaten aldatıp kötü davranıyormuş.
Sanki 15 yaşında evlendin, o halde boşan demişler. Aldatıyor, boşan demişler işte.
Anlattığınız konuda, adam kaç yaşında?
Bu o kadar önemli ki, farkında değilsiniz.
Çocuk tacizi dedilerse, adamın yaşı büyüktür.
Eğer yaşı büyük değilse, erken yaşta evlenmek cahilliktirden vurmuşlardır. Kimse de tutup çocuk tacizi diyemez iki tane 15 yaşında evlenene. Daha çocukken evlenmişsiniz demişlerdir.
Bu konuyla alakası yok ki. Siz zaten konuyu düzgün okumadığınız için tepki almışsınız, adam zaten aldatıp kötü davranıyormuş.
Sanki 15 yaşında evlendin, o halde boşan demişler. Aldatıyor, boşan demişler işte.
Biri geldi de eşimle kendi isteğimle 16 yaşında evlendim(o da 16 yaşında) dedi de, insanlar çocuk tacizi mi dedi?
.
pes etmek zorunda kalfın çunku neyi savunduğun , yada nşye bnle tsrtıştığın muammaaSabrına hayran kaldım aptalaşık. Kaç saattir burda laf anlatıyorsun. Ben 15 dakikada pes ettim.
pes etmek zorunda kalfın çunku neyi savunduğun , yada nşye bnle tsrtıştığın muammaa
Ben dedim, insanlar beni topa tuttular.
Esimle aramizda 10 yas var temali bir konu vardi, konu sahibesi anlasamiyoruz, uymuyoruz demis.
Ben de 30 yasindaki adam , 19 yasindaki kiza bakiyorsa benim gozumde sapiktir subyancidir dedim.
Dedigimin de arkasindayim. 30 yasinda isi gucu olan yetiskin bir insanin , mesela ogrenci olan, hayatta kendinden farkli bir yerde olan daha hayata atilmamis kiza bakmasi sapikliktir kardesim. Acikgozlu herifler, hayata gozu acilmamis kizlari avlamis, madalya mi takayim? Hos o kizlar da, yasitlariyla el ele gezmek varken abileri yaslarinda adamla ne halt etmeye evlenmisler ama........neyse. Bu evlilige eyvallah diyen aile de benim gozumde yerin dibindedir.
Neyse, beni topa tuttular. Vay efendim nasip olmus evlenmismisler, bu saatten sonra yapacak bir sey yok. O zaman konuyu da acmayin anlasamiyoruz diye, kir dizini durumu kabullenip otur guzel kardesim.
Mesela Hollanda'da 16 yasindaki kizin, 16 yasindaki cocukla sevismesi suc degil. Bence bu normal, ortada bir istismar yok. Kiz da cocuk da cinselligi yeni kesfediyor, karsilarindaki insanlar yasitlari, durumlari benzer iki taraf da kesif yapiyor, ortak yapilan bir eylem var.
Lakin 16 yasindaki kizin , 20 yas ustu biriyle birlikte olmasi, eger ortaya cikarsa, suc. Dogrusu da budur. Bu istismara acik bir durum.
Alinti yapmayin, isinize gelirse anlayin, isinize gelmezse anlamayin. 16 yas bik bik bik bekaret dinimiz diktirdi vs vs yazmayin, 16 yas cinselligi kesfetmek icin cok da erken bir yas degil.
Gayet açık aslında ama anladığınızı söylemek şu an sizin için tükürdüğünüzü yalamak olacağı için anlamazlıktan geliyorsunuz. O yüzden size yazmadım daha fazla. Ben vereceğim mesajı verdiğime inanıyorum
hayır altına yapılan ilk yorumlar şoyleydi. Resmen çocuk yaşta evlenmilsiniz. (kocası bir iki yaş buyuktu) . Şuan 18 yaşını geçsenizde o donm evlendiğiniz için suçlusunuz falan. Nanada yapılan ilk yorumlar " farkındamısınız kaç yaşında evlenmiş. Evliliği ii de gitse boşanmalı. Çunku o daha çocuk) tarzında ol,ştu. Lutfen konuyu bilmediğiniz halde bu kadar içindeymiş gibi konuşmayın.
bu sitede binlerce farklı goruşte ibsan var. Sizene . Sizniye herbiri için yok oyle yorum yapmazlar diyosunuz anlamadım !!!
Ben dedim, insanlar beni topa tuttular.
Esimle aramizda 10 yas var temali bir konu vardi, konu sahibesi anlasamiyoruz, uymuyoruz demis.
Ben de 30 yasindaki adam , 19 yasindaki kiza bakiyorsa benim gozumde sapiktir subyancidir dedim.
Dedigimin de arkasindayim. 30 yasinda isi gucu olan yetiskin bir insanin , mesela ogrenci olan, hayatta kendinden farkli bir yerde olan daha hayata atilmamis kiza bakmasi sapikliktir kardesim. Acikgozlu herifler, hayata gozu acilmamis kizlari avlamis, madalya mi takayim? Hos o kizlar da, yasitlariyla el ele gezmek varken abileri yaslarinda adamla ne halt etmeye evlenmisler ama........neyse. Bu evlilige eyvallah diyen aile de benim gozumde yerin dibindedir.
Neyse, beni topa tuttular. Vay efendim nasip olmus evlenmismisler, bu saatten sonra yapacak bir sey yok. O zaman konuyu da acmayin anlasamiyoruz diye, kir dizini durumu kabullenip otur guzel kardesim.
Mesela Hollanda'da 16 yasindaki kizin, 16 yasindaki cocukla sevismesi suc degil. Bence bu normal, ortada bir istismar yok. Kiz da cocuk da cinselligi yeni kesfediyor, karsilarindaki insanlar yasitlari, durumlari benzer iki taraf da kesif yapiyor, ortak yapilan bir eylem var.
Lakin 16 yasindaki kizin , 20 yas ustu biriyle birlikte olmasi, eger ortaya cikarsa, suc. Dogrusu da budur. Bu istismara acik bir durum.
Alinti yapmayin, isinize gelirse anlayin, isinize gelmezse anlamayin. 16 yas bik bik bik bekaret dinimiz diktirdi vs vs yazmayin, 16 yas cinselligi kesfetmek icin cok da erken bir yas degil.
O konuda hatunun sorunlu bir evliliği yoktu cherry. Kendinden 12 yaş büyük bir adamla tanışsam mı tanışmasam mı diye soruyordu ki kız 26 yaşındaydı. Çarpıtmayalım şimdi. Yine hoş değil yazdıkların.
Diğer konularda %100 katılıyorum sana
Sabrına hayran kaldım aptalaşık. Kaç saattir burda laf anlatıyorsun. Ben 15 dakikada pes ettim.
şu konuyu okumadığınız için anlaşamıyoruz onu geçtim...Yapmamışlar işte. Yazdınız şu an.
Yazılan şeyler de gayet normal. O yaşta evlenmek cidden hata.
Çocuk tacizi diyen falan yokmuş. Aynı benim yazdığım şeyleri söylemişler.
Bir Derdim Var'a açıldığına göre evlendiği yaş dışında şikayetleri varmış ilk mesajda. İnsanların boşan demesinin bu yüzden olabileceğini düşünmediniz mi? Kaldı ki konuyu eksik okuyan sizsiniz, tepki almanız normal.
Hayır anlamadığım siz kendiniz yazıyorsunuz benim iddia ettiğim şeylerin doğruluğunu. Dedim ve doğru çıktı işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?