• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun cinsel ilişkisi var

şu konuyu okumadığınız için anlaşamıyoruz onu geçtim...
o yaşta evlilik cidden hata demişsiniz. Bnde katılıyorum.. Anncak o yaşta evliliğin hata olması kadar o yaşta cinselliğin olmasıda hata.. Niye evliliğe hata gozuyle bakılıyorda cinsellik başlı başına olunca normal,karşılanıyor..

Ya evlilikle cinsellik aynı şey midir?

Aynı diyen insan sevişmek için evleniyordur.

Biz de kimse sevişmek için evlenmesin diyoruz işte, anlatamıyoruz.

Evlilik toptan bir sorumluluk. Ama yine de 16 yaşında kendi isteğiyle evlenen insanlara iğrençsiniz falan dediğimiz yok.

16 yaşındakiyle 30 yaşındaki evlenirse derim. Evlenmez cinsel ilişki yaşarsa da derim.

Aradaki farklar ne?

1. Rıza

2. Taraflardan birinin çocuk olmaması. Bu durumda çocuk istismarıdır.

Bu kadar basit.

Ya evlilikle cinsellik aynı şey midir?

Aynı diyen insan sevişmek için evleniyordur.

Biz de kimse sevişmek için evlenmesin diyoruz işte, anlatamıyoruz.

Evlilik toptan bir sorumluluk. Ama yine de 16 yaşında kendi isteğiyle evlenen insanlara iğrençsiniz falan dediğimiz yok.

16 yaşındakiyle 30 yaşındaki evlenirse derim. Evlenmez cinsel ilişki yaşarsa da derim.

Aradaki farklar ne?

1. Rıza

2. Taraflardan birinin çocuk olmaması. Bu durumda çocuk istismarıdır.

Bu kadar basit.
ben 16 yaşındaki çocuğun evlenmesinede karşıyım, 30 yaşındaki biriyle birlikteliğinede 16 yaşında sırf rızası var diye cinsellik yaşamasınada karşıyım..
anne babalara 16 yaşındaki çocuk için , o bir bireydir karışmayın denilmiş. Bu hangi akla hizmet soyleniyor. Aynı çocuk cinayet işlese anne babası nerdeymiş niye çocuğu koruyup kollamamış denmiyecek mi..
cinsellik bu kadar basitbirşey mi ki sırf iki tarafında rızası vsr diye çocuk yaşta bu durumu yaşamalarına musade edilsin...

ben 16 yaşındaki çocuğun evlenmesinede karşıyım, 30 yaşındaki biriyle birlikteliğinede 16 yaşında sırf rızası var diye cinsellik yaşamasınada karşıyım..
anne babalara 16 yaşındaki çocuk için , o bir bireydir karışmayın denilmiş. Bu hangi akla hizmet soyleniyor. Aynı çocuk cinayet işlese anne babası nerdeymiş niye çocuğu koruyup kollamamış denmiyecek mi..
cinsellik bu kadar basitbirşey mi ki sırf iki tarafında rızası vsr diye çocuk yaşta bu durumu yaşamalarına musade edilsin...

Hiçbir anne baba cinsellik yaşamak isteyen iki kişiyi, eve kapatıp camdan bile baktırmadığı sürece engelleyemez. Önce şu bir anlaşılsın.

O çocuk sevişmek istiyor, karşılık da buluyorsa sevişir. Evde sevişmez de sinemada sevişir, sinemada sevişmez de merdiven altında sevişir. Bir şekilde sevişir yani.

Yapılması gereken, bilmediği düşünülen veya tekrarının yararı olacağına inanılan riskleri, tehlikeleri ve uyarıları yapmak.

Ama burada hata nerede? Bu uyarıları yapmak için prezervatif bulmayı bekleyen anne babada.

Ergenliğe giren çocukla bu konuşma düzgün bir şekilde yapılmalı bir kere. Hatta her kararının kendi kararı olduğu, sorumluluklarını da bu yaşta kendi taşımak zorunda kalacağı, gizli işler çevirmesindense ailesine açık ve dürüst olabileceği vurgulanmalı.

Ondan sonra çocuk sevişmeyi artık ister mi, istemez mi bilemem.

Ama anne baba sorumluluğunu yerine getirmiştir.

Bu dakikadan sonra da görevi, belli bir düzeyde gözlem yapmaktır.

Çocuğum sevişsin istemez yazmış herkes, ben de çocuğum gidip köhne arka köşelerde sevişmek dışında her şeyi yapıp dursun istemiyorum. Bu psikolojisini daha kötü etkiler bana göre.

Cinselliği öğrenmesi gereken yaşlardan daha sonra sayılabiliecek bir yaşta
Cinselliğin yaşanabilecek olduğu yaşta, oğlunuzun cinsel birlikteliği var (Varmı o da belli değil)

Tedbirli olması gerektiğini bilecek kadarda bilgili.

Bi anne baba için zor konular

Diyenin çocuğu akıl baliğ olmuştur belki? Öyle olmuyor muydu? Akıl baliğ ise bireydir, kendi kararını kendisi verir diye bakıyolardır, hayat garip işte. Cinayet işlese zaten hukuk devreye girecek, biri elmaysa diğeri armut.

Hiçbir anne baba cinsellik yaşamak isteyen iki kişiyi, eve kapatıp camdan bile baktırmadığı sürece engelleyemez. Önce şu bir anlaşılsın.

O çocuk sevişmek istiyor, karşılık da buluyorsa sevişir. Evde sevişmez de sinemada sevişir, sinemada sevişmez de merdiven altında sevişir. Bir şekilde sevişir yani.

Yapılması gereken, bilmediği düşünülen veya tekrarının yararı olacağına inanılan riskleri, tehlikeleri ve uyarıları yapmak.

Ama burada hata nerede? Bu uyarıları yapmak için prezervatif bulmayı bekleyen anne babada.

Ergenliğe giren çocukla bu konuşma düzgün bir şekilde yapılmalı bir kere. Hatta her kararının kendi kararı olduğu, sorumluluklarını da bu yaşta kendi taşımak zorunda kalacağı, gizli işler çevirmesindense ailesine açık ve dürüst olabileceği vurgulanmalı.

Ondan sonra çocuk sevişmeyi artık ister mi, istemez mi bilemem.

Ama anne baba sorumluluğunu yerine getirmiştir.

Bu dakikadan sonra da görevi, belli bir düzeyde gözlem yapmaktır.

Çocuğum sevişsin istemez yazmış herkes, ben de çocuğum gidip köhne arka köşelerde sevişmek dışında her şeyi yapıp dursun istemiyorum. Bu psikolojisini daha kötü etkiler bana göre.
bende hiçbirini yapmasın isterim. Yani daha kotusundense bu durumu yine daha ii diye bişy yok.
elbette yapmak isteyene anne baba ne yaparsa kafi gelmez. Sorun o değilki. Sorun o anne babaya , 16 yaşındaki çocuğa birey diyip yapılan yanlışlığa sus denmesini oneren zihniyette.

Diyenin çocuğu akıl baliğ olmuştur belki? Öyle olmuyor muydu? Akıl baliğ ise bireydir, kendi kararını kendisi verir diye bakıyolardır, hayat garip işte. Cinayet işlese zaten hukuk devreye girecek, biri elmaysa diğeri armut.
belkilerle olmuyor ya hanii.. Akıl baliğ olanlar için soylendiği belirtilsede hepsini aynı kefeye koymayalım,barii

bende hiçbirini yapmasın isterim. Yani daha kotusundense bu durumu yine daha ii diye bişy yok.
elbette yapmak isteyene anne baba ne yaparsa kafi gelmez. Sorun o değilki. Sorun o anne babaya , 16 yaşındaki çocuğa birey diyip yapılan yanlışlığa sus denmesini oneren zihniyette.

O çocuğa göre 16 yaşında sevişmek yanlış değilse, aile ne yapacak peki?

Dayak mı atacak?

Bu zina diye zorlayacak mı?

En fazla kızın evine bir daha göndermez.

Şu birey dediler diye de hakaret etmişler gibi davranmayı çok komik buluyorum. Çocuk evet, ama birey elbette. Dünyanın hiçbir yerinde ''Birey dediler inanabiliyor musun!!!!'' gibi bir şey yazılmaz herhalde.

Birey demiş, kötü bir şey mi demiş. Hayret bir şey.

belkilerle olmuyor ya hanii.. Akıl baliğ olanlar için soylendiği belirtilsede hepsini aynı kefeye koymayalım,barii

Çocuğun dibinde olmadığım için doğal olarak kesin konuşamıyorum. Ki zaten o terim için kesin bir tanım da yok. Her çocuk şu yaşta olur diye bir şey diyemeyiz.

O çocuğa göre 16 yaşında sevişmek yanlış değilse, aile ne yapacak peki?

Dayak mı atacak?

Bu zina diye zorlayacak mı?

En fazla kızın evine bir daha göndermez.

Şu birey dediler diye de hakaret etmişler gibi davranmayı çok komik buluyorum. Çocuk evet, ama birey elbette. Dünyanın hiçbir yerinde ''Birey dediler inanabiliyor musun!!!!'' gibi bir şey yazılmaz herhalde.

Birey demiş, kötü bir şey mi demiş. Hayret bir şey.
birey denmesindeki amacın ne olduğunu biliyoruz, çocukluktan çıkmış. Yetişkin bi insan...
eğer anne baba soylediğiniz gibi yaklaşmaloysa o zamn bu tum durumlsr için geçerlidir. O zamn ,zaten biz ne dersek diyelim yapacak diue hiç bir yanlışın doğrusu oğretilmesin oyle mi.

Cinayetle cinsellik ayni sey mi ??!!

Cinayet bir suc, yanlis, ahlaka aykiri bir eylem. Cinsellik ne suc, ne yanlis, ne de ahlaksiz bir eylem. Sizin kafanizda tabu olmasi bu eylemi yanlis yapmaz.

Basitlikten ziyade , cinsellik normal bir sey, ayni zamanda bir ihtiyac, gozunuzde bu kadar buyutmeyin. Basit gormek isteyen, basitlestirenlar de olabilir, ben yapmam ama yapanlara da laf etmem.

Size gore basit degildir, ama baska insanlara gore basittir, basitlestirmek normaldir. Insanlarin zihniyetlerine de mi bekcilik yapacaksiniz?

Musaade etmek diye bir sey yok, 2 insan karar vermisse bir yolunu bulur yaparlar. Insanlarin kafalarina, kararlarina yasak, izin vs koyamazsiniz. Dusunceler hapishaneye girmez. Kendi cocuugnuz dahi olsa, kendi fikirleri olan bir insan o, kendi kararlarini uygular. Belki kararindan mutlu olur, belki pisman olur. Ders cikarir, cikarmaz kendi bilecegi isler bunlar.Lakin bu kendi hayati, herkes kendi dogrusunu yasar. Sizin dogrunuz evrensel dogru degil, sunu bir anlasaniz bence hayatta cok yol katedeceksiniz.

birey denmesindeki amacın ne olduğunu biliyoruz, çocukluktan çıkmış. Yetişkin bi insan...
eğer anne baba soylediğiniz gibi yaklaşmaloysa o zamn bu tum durumlsr için geçerlidir. O zamn ,zaten biz ne dersek diyelim yapacak diue hiç bir yanlışın doğrusu oğretilmesin oyle mi.

Hanımefendi, bakın okumadığınızı düşünüyorum iyi niyetle.

Baştan anlatılır, sonra hiçbir şey yapılamaz diyorum. Yani ne diyorum? Öğretilsin diyorum.

Ayrıca birey yetişkin falan demek değildir. O bir birey demek oyuncak değil demek.

Nasıl öğretilecek diyorum size? Ne denecek çocuğa şimdi? Zina bu, sakın yapma mı?

Çocuk sevişmeyi biliyor da zina ne bilmiyor, ailesi hiç öğretmemiştir eminim. İnançsız belki çocuk.

Ne yapacaksınız?

O sizin kendi birey tanımınız; mesela bana göre doğumdan itibaren birey, çünkü kendi bilinci var. Herkesin çocuk yetiştirmesine kimse karışamıyor anca eleştirebiliyor tabi, konu sahibinin şimdiye kadar dini açıyı öğretmede eksik kalması gibi.

Dibinde olmadığım her çocuktan bahsediyorum ben, hangisinin akıl baliğ olup olmadığını nerden bileyim, ancak kendiminki olursa bilirim. Bu arada o terim umrumda mı olur hiç de sanmıyorum. 18 yaşından gün aldığı gün, hukuk kuralları geçerli bu evde hadi yürü git buradan artık demeyeceğim gibi.

Cinayetle cinsellik ayni sey mi ??!!

Cinayet bir suc, yanlis, ahlaka aykiri bir eylem. Cinsellik ne suc, ne yanlis, ne de ahlaksiz bir eylem. Sizin kafanizda tabu olmasi bu eylemi yanlis yapmaz.

Basitlikten ziyade , cinsellik normal bir sey, ayni zamanda bir ihtiyac, gozunuzde bu kadar buyutmeyin. Basit gormek isteyen, basitlestirenlar de olabilir, ben yapmam ama yapanlara da laf etmem.

Size gore basit degildir, ama baska insanlara gore basittir, basitlestirmek normaldir. Insanlarin zihniyetlerine de mi bekcilik yapacaksiniz?

Musaade etmek diye bir sey yok, 2 insan karar vermisse bir yolunu bulur yaparlar. Insanlarin kafalarina, kararlarina yasak, izin vs koyamazsiniz. Dusunceler hapishaneye girmez. Kendi cocuugnuz dahi olsa, kendi fikirleri olan bir insan o, kendi kararlarini uygular. Belki kararindan mutlu olur, belki pisman olur. Lakin bu kendi hayati, herkes kendi dogrusunu yasar. Sizin dogrunuz evrensel dogru degil, sunu bir anlasaniz bence hayatta cok yol katedeceksiniz.
elbette cinsellikle cinayetin ayrımını yapabiliyoruz. Bu basitbi ornekti..
sizin soylediğiniz durumda ebeveyn olmanın hiç bir anlamı yok mu. Evet cinsellik çok normal çok doğal. Ancak yanlış değil demişsiniz. O size gore oyledr. Benm tercihlerimede saygı duyun lutfen. Siz o durumda yaşanan cinselliği yanlış gormuyorsunuz olabilir ama bu benim için yanlıştır. Eğer o çocuk da benim çocuğumsa onu yanlış gorduğum durumlardan korumak, bilinçlendirmek benim en birinci gorevim.

elbette cinsellikle cinayetin ayrımını yapabiliyoruz. Bu basitbi ornekti..
sizin soylediğiniz durumda ebeveyn olmanın hiç bir anlamı yok mu. Evet cinsellik çok normal çok doğal. Ancak yanlış değil demişsiniz. O size gore oyledr. Benm tercihlerimede saygı duyun lutfen. Siz o durumda yaşanan cinselliği yanlış gormuyorsunuz olabilir ama bu benim için yanlıştır. Eğer o çocuk da benim çocuğumsa onu yanlış gorduğum durumlardan korumak, bilinçlendirmek benim en birinci gorevim.

Nasıl koruduğunuzu bir anlatır mısınız?

Prezervatif buldunuz çekmecesinde, ne yapacaksınız?

En fazla öğüt verir,uyarırsınız. 100 sopa vuracak haliniz yok.

Hanımefendi, bakın okumadığınızı düşünüyorum iyi niyetle.

Baştan anlatılır, sonra hiçbir şey yapılamaz diyorum. Yani ne diyorum? Öğretilsin diyorum.

Ayrıca birey yetişkin falan demek değildir. O bir birey demek oyuncak değil demek.

Nasıl öğretilecek diyorum size? Ne denecek çocuğa şimdi? Zina bu, sakın yapma mı?

Çocuk sevişmeyi biliyor da zina ne bilmiyor, ailesi hiç öğretmemiştir eminim. İnançsız belki çocuk.

Ne yapacaksınız?
sonra hiç birşey yapılamaz diye birşey yok. Aile ortamında çocuğaoğrwtilecekler bir okuldaki gibi belli donemlerle sınırlı değildir. O çocuk 50 yaşınada gelse ailesinin evlsdıdır ve yanlış gorulen şeyler oğretilmeye devam edilir..
o zamn çocuklarımızın yaptığı her hatada , e ben ona zaten soylemiştim diye kenara mı çekilelim....

Nasıl koruduğunuzu bir anlatır mısınız?

Prezervatif buldunuz çekmecesinde, ne yapacaksınız?

En fazla öğüt verir,uyarırsınız. 100 sopa vuracak haliniz yok.
en fazla oğut verip uyarmak mıı. Yani bir ebeveyn olarak yanlış gorduium bu durumda yapabileceğim enfazla şey bu mu olmalı benim için. Deiil yuz sopa el bile kaldırmam. Şiddet yanlısı bir insan değilim.

Back