- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
- Konu Sahibi NihalTurkan
"Hayır" kelimesi psikolojik şiddet değildir, keza kurallar-kanunlar da öyle.. Bir çocuğa hayır dediğinizde onun üzerinde psikolojik şiddet uygulamış olmazsınız yani..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Burada sayfalardir bir çok insan birbirine psikolojik şiddet uyguluyor zaten Hayır in lafı mi olur"Hayır" kelimesi psikolojik şiddet değildir, keza kurallar-kanunlar da öyle.. Bir çocuğa hayır dediğinizde onun üzerinde psikolojik şiddet uygulamış olmazsınız yani..
Burada sayfalardir bir çok insan birbirine psikolojik şiddet uyguluyor zaten Hayır in lafı mi olur
Arkadaşım anlatma
Bilimi reddeden birinin dişine uygun bildiğin bi kaç büyü varsa söyle; ya da sus
Sanirim Cem Garipoglu üzerine pek bilgin yok. Garipoglu simarik büyümedi, sevgisiz büyüdü. Cok küçük yasta baska ülkelerde, tek basina yasamak zorunda kaldi, sirf çoçuk dil ögrensin diye. 8,9 yaslarinda annenlerden ayri olmak bir çoçugun psikolojisine ne kadar zarar verir farkindamisin?
Cocuklar elbette sinirsiz büyümesin, simartilmasin fakat bu sinirlari çizmek asla siddet ile olmaz. Bunun üzerine birçok arastirma yapildi zaten. Neden bunlarin "yalan" oldugunu düsünüyorsun? Bir çoçuga çok güzel bir sekilde konusarak, bazen sesini yükseltip, kizarak, baze seyleri anlatip, çizgi çekebilirsin.
Siddet ile birsey basirilmiyor. Sadece fiziksel aci veriliyor. O cocuk ne yalnis yapti, neyi yalnis yapti anlamaz. Sadece dayak yedigini, korktugunu anlar. Bu sekilde zaman ile ailenin içinde birçok tabu çikar. Cocuk artik dayaktan kaçmak için gizli isler çevirir, yalan söyler. Yada zaman ile artik hirçinlasir, kendiside siddet uygulamaya çalisir.
Daha önce baska bir üyeye demistin, siddet uygulayan ve uygulamayan ailelerden, hem normal, hem siddet egilimli çoçuklar çikabilir diye. Dogru, çoçugunu sevkat ile, siddetsiz büyütmek ile çoçugun 100% uysal, normal çoçuk olacagi garantisini vermez, fakat siddet ile büyüyen çoçugun, siddeti normal karsilama orani daha yüksektir. Sorunlu çoçuk olma ihtimali daha yüksektir.
Bu sey gibidir, sigara gibi. Yani sigara içmeyen insanda kansere yakalanabilir fakat sigara içen insanin kanser olma ihtimali daha yüksek degil mi? Iste siddet ile bu aynen öyledir.
Biz inanıyoruz ya o yeterpsikolojiye inanmayan insanın "psikolojik şiddetten" bahsetme tontişliği..
gerçekten bambaşka bir insansın.Sınır genişlettim ki bu konularda sınır konulamayacagını görebilesin. ''şiddetin sınırı ne?'' diye soru sorulmaz çünkü. Sınırı sorup konuyu derine çeken sensin. Ve evet hapis bir şiddettir.
Şiddete örnek savaştır, idamdır, mahalle kavgasıdır, sana musallat olan birini dövdürmektir... vs. Ama konu bu degil zaten. Konu şiddete öyle balıklamasına karşı çıkmanın mantıksızlıgı. Hem ayrıca fiziksel şiddete hayır derken psikolojik şiddete evet diyorsun, neden? Mesela çocuguna neden kızıyorsun, neden ona ''şunu yapma'' diyorsun? Çocugun özgürlügüne tecavüz etmiş olmuyor musun böylece, şiddet degil mi bu Saçma oldu dimi? Peki psikolojik şiddetin sınır ne? Ben de diyorum ki çocuguna asla kızma, isterse bütün mutfagı yerle bir etsin, asla kızma, yapma deme çünkü sorgusuz sualsiz bir şekilde psikolojik şiddete HAYIR!
İşte senin fiziksel şiddete hayır demen de böyle bir şey. Bunun gelişmişlikle falan da bir ilgisi yok.
Köydeki kültürü düzeltmek ha? Senin o düzeltmek dedigin şey kültürü yok etmektir. Köy kültürünü yok edersen o insanları da yok edersin ve onları şehre göçe mecbur edersin, ama bu da ayrı bir konu...
Psikolojiyi ciddiye almanıza gerek yok ki.
Bilimsel araştırmalar küçüklükte yaşanan şiddet olayları ile gelecekteki şiddet eylemlerini sayısal olarak ölçüyor.
Ama konu bu da değil.
Şiddetin çözüm olup olmaması önemli değil ki. Şiddete uğrarsam aşağılandığımı hissederim, o sebeple kimseye şiddet uygulamam. Çocuğuma da. Aşağılansın istemem çünkü. Bu kadar basit.
Koca şiddeti konusunda da bu kısmı atlıyorsunuz hep. Erkek şiddeti bizim toplumumuzda aşağılama amacı ile kullanılır. Yani kocasından dayak yiyen kadın aşağılandığını hisseder. Ben yersem ben de hissederim.
Bu sebeple yanlış elbette. Çözümmüş, değilmiş, 15 yıl sonraki sonucu şuymuş'u geçebilirsiniz.
Çocuğuma küfür etmeyeceğim, ezmeyeceğim gibi şiddet de uygulamam. Bu kadar basit.
psikolojiye inanmayan insanın "psikolojik şiddetten" bahsetme tontişliği..
Fala da inanmıyorum ama burcumu biliyorum... Tanrıya inanmam ama tanrıdan da bahsederim. Çünkü kavramsal olarak vardırlar. Neyse...
Çocuk yaşta başka ülkelere giden herkes tecavüz edip kafa mı kesiyor da tutup yaptıgı eylemi buna yoruyorsun? Sevgisiz büyümek falan... Peki annesiz, babasız büyüyenler ne oluyor, sevgisiz büyüdüler diye kafa mı kesiyorlar? Tabi ki hayır, insanların içinden çıkar böyleleri bazı bazı. Bunu şiddet göstermiş aile, sevgi göstermemiş aile diye genellemenin mantıgı yok o yüzden.
Araştırmaların yalan oldugunu degil, saçma oldugunu düşünüyorum. Hatta açıkçası aptalca buluyorum.
Daha önce baska bir üyeye demistin, siddet uygulayan ve uygulamayan ailelerden, hem normal, hem siddet egilimli çoçuklar çikabilir diye. Dogru, çoçugunu sevkat ile, siddetsiz büyütmek ile çoçugun 100% uysal, normal çoçuk olacagi garantisini vermez.
Ben bu yüzden psikolojiyi ciddiye almam. Hurafeye bilim mi denirmiş yahu?
Tokat meselesine gelirsek de, ben bunun kesin çözüm olacagını savunmuyorum. Ben olsam böyle yapardım diyorum. Durumdan duruma, çocuktan çocuga degişir bu iş. Bazılarına tokat bazıların mıymıy konuşmak iyi gelir. Bunu bilemeyiz. Ama ben olsam bunu yapardım diyorum işte, mesele bu kadar basit.
bırak, boşver kaale alma, utandırma. şoka girdim yorumlara.
kızının çekmecesinde kadın doğum hapı bulsa anne ,şurada yer yerinden oynardı.
gerçekten bambaşka bir insansın.
savaş ve idama zaten karşıyım onu bir kalemde geç de bana musallat olan birini dövdürmek? yapma mervecik! bana musallat olan birini dövdürmek boş zaman hobim zaten, mahalleden 5 tane bıçkını atıyorum benim Kartalın arkasına gidin dövün lan şu .ti diyorum.
çocuğumu onu yapma bunu yap diye yetiştireceğimi nereden çıkardın? ben şu ana kadar öyle bir şey yazdım mı? ama eğer çocuğun hayatına belli bir yaşa kadar belirli kurallar ve düzenlemeler koymaktan bahsediyorsan evet olacak tabii ki. ama bunu psikolojik şiddet saymak. dahası bir insanın istediği bir şeyi yapamamasını bir şiddet olarak görmek?
o zaman bırakalım 40 yaşındaki adamların 7 yaşındaki çocuklarla birlikte olması meşru olsun, ne de olsa bu psikolojik şiddet.
ikimizden biri psikolojik şiddet tanımını bilmiyor ve o ben değilim.
köydeki kültürü düzeltmek? o zaman neden traktör kullanıyorlar, öküz ve saban gayet iyidir bence. insanların eğitim alıp, değerlerini yitirmeden ama o değerlerin üzerine yeni değerler koyarak gelişmeleri kötü bir şey değildir.
ona bakarsan Afrika ve Orta Doğu da kadın sünneti diye de bir şey var. onunla da savaşmayalım ne de olsa her kültür korunup kollanmalı. ya da kızlar cinsel ilişkiye girdi diye öldürülsün bu da bir değer.
bazı değerler korunur, bazıları gelişir bazıları da tamamen ortadan kalkar. bu kötü bir şey değil. hayatın akışı böyle.
eğer sağlam argümanlarla geleceksen tartışalım.
bir de senin dikkatini çekti mi bilmiyorum ama vurgulayayım dedim ben senin fikirlerine katılmadığım yerlerde alaylı smileyliler kullanmıyorum, neden sence?
Ona bakarsan ben bana kızılınca da aşagılandıgımı hissedebilirim. Yanlış bir şey yapmışımdır mesela, ve gelir bana birisi kızar haklı olarak ama ben aşagılanmış hissederim, zaten o da aşagılamak için yapmıştır...
mı diyelim yani?
Fal ile burç aynı şey değil zaten..
Tanrıdan bahsetmen farklı, "Ben Ateist'im bunu Allah biliyor ya yeter" demen farklı.. seninki aynen bu hesap mervecik..