• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun cinsel ilişkisi var

çocuk gelin demişim,kardeşim burada o zaman onu evlendirin diyenler oldu. boşuna yazmadık o mesajları.

Bazilari zina falan demis. Bu zina diyenlerin esleri dogduklari gibi el degmedenmi hic bi bayanla bisey yasamadanmi ewlenmis bunlarla acaba. Yoksa kocalari zamaninda ZINA yapmismi merak ettim. Bu ne orumcek bir beyindirki 16 yasindaki cocugun cinsel hayatina zina denebiliyor. Allahim ortalik namuslu kayniyo bunlarin disindaki herkes namussuz :) zaman 2015 kafalar magra devri
Kim yazmış hatırlamıyorum ama zina olduğunu doğru yazmış.
Benim inancım gereği zina oluyor. Sizinki farklıdır saygı duyarım.
Ama inancıma saygı duymayıp örümcek beyin diyen birinede saygı duyuyorum ben. İnancım gereği.
Namuslu namussuz yorumu ayrımı yapmayın çetele mi tutuyorsunuz.

evet onun yerine çocuğa tokat atalım, ergenliğin verdiği o sonsuz özgüvenle iki salak ergen kaçsınlar ve olmadık işler alsınlar başına.
gerçekten mervecik 16 yaşında baban sana tokat atsa "haaa babamın dediği doğru" diye muhteşem bir aydınlanma mı yaşardın, yoksa ailene diş biler ilk açıkta onlardan kurtulmanın planını mı yapardın?

Hiçbir şey olmaz merak etme.

Ben tutup babamın dedigi dogrudur demem tabi ki. O hareketin dogrulugunu zamanla anlarsın çünkü, anında degil.

Bu msjda "bir tutanlar oldu" diye benim msjimi kast ediyorsaniz ki ilk böyle bir ithamla alintiladiniz,ben yorumlarin hiç birini okumadim,kimseden de etkilenmedim :KK66: şükür ki kendi düşüncelerim var.

Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Çocuk gelinden farkı ne durumun? 16 yaşında bir çocuk o henüz.

Burada kendinizle mi aynı düşüncedesiniz? Ki aynı düşüncede değilsiniz o üye ile.

Siz aynı tutuyorsunuz, diğer mesajları da aynı sanıyorsunuz.

Bakın bahsettiğiniz çocuklar görece daha özgür ortamlarda yetişen çocuklar.

Ben bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyorum. Çocuk gelinlerin yüzde 90'ı (bu bilgiler istatistiki verilerle de kanıtlıdır) ailesi tarafından zorla evlendiriliyor.

16 yaşında çocuklar bilimsel olarak evlenme dürtüsüne sahip değiller, çevreleri nedeniyle yönleniyor olabilirler. Hatta tersi dürtüye sahipler.

Ancak her çocuk 16 yaşında cinsel dürtüleri sebebiyle kamçılanır. Her çocuk.

işte ben de diyorum ki o 16 yaşında cinsel dürtüsü sebebiyle kamçılanan çocukların ilişkiye girmesi normal ise, yüzde 10'luk kesimde kalan ve evlenme dürtüsüyle kamçılanan çocukların evlenmesi de normal mi?

işte ben de diyorum ki o 16 yaşında cinsel dürtüsü sebebiyle kamçılanan çocukların ilişkiye girmesi normal ise, yüzde 10'luk kesimde kalan ve evlenme dürtüsüyle kamçılanan çocukların evlenmesi de normal mi?

Biri biyolojik bir dürtü, diğer çevre nedeniyle yanlış dürtülenme.

Ben cinsel ilişki yaşamak istemeleri normal diyorum. Elbette normal. İnsan doğasına da karşı çıkacak halimiz yok.

Ancak diğeri yapay ve yönlendirilmiş bir istek.

İkincisi engellenmeli, birincisi kontrol edilmeli, gözlem altında tutulmalı. Tehlikelere karşı uyarılmalı.

Şuraya iki kelimelik yorum yazacaktım ama şiddetin bir çözüm yöntemi olduğunu, olagelmiş bir durumun devamının engellenmesi için şiddetin bir araç olduğunu söyleyen olmuş
Şaşkınlık içerisindeyim..
Şiddet yanlış saydığınız tutumu pekiştirir, engellemez, önlemez
Şiddet uygulayarak yalancılıkta profesyonelleşmiş bir bireyin yaratıcısı olursunuz
Hiç bir sistemde ki buna din de dahil şiddetin yeri yoktur, olamaz.

Burada kendinizle mi aynı düşüncedesiniz? Ki aynı düşüncede değilsiniz o üye ile.

Siz aynı tutuyorsunuz, diğer mesajları da aynı sanıyorsunuz.
Ben oky'den alinti yapmadim yalnız,gözlerinizde problem olmalı. Kadesa'dan alıntı yaptım. Oky'nin görüşü,düşüncesi nedir bilmiyorum. Polemiğe çekmeyin.

çocuk gelin demişim,kardeşim burada o zaman onu evlendirin diyenler oldu. boşuna yazmadık o mesajları.

Evet. Evlendirin demek de resmen rezilliktir.

Yalnız niyet belli dini öğelerle bu başlığı bir tutmak olunca, sizin mesajınız doğru algılanmıyor ne yazık ki. Ben de başından beri sizi bu konuda uyarıyorum.

Hiçbir şey olmaz merak etme.

Ben tutup babamın dedigi dogrudur demem tabi ki. O hareketin dogrulugunu zamanla anlarsın çünkü, anında degil.
nasıl hiçbir şey olmaz?
peki o 2 tokadın sınırını nerede çekeceğiz. bir listen var mı?
örneğin
cinsel ilişki 2 tokat -- check
evlilik öncesi gebelik falaka--- check
yalan ( bu diğerlerine nazaran eh işte) katıksız oda hapsi--- check
ödev aksatma (aman bunlar fani ergen işleri) kulak çekme---check
şiddetin sınırını nerede çekeceğiz mervecik. ve o çocuk örneğin kardeşine yapma dediği bir şeyi yaptığı için vurduğunda biz nasıl ona kardeşine vurmamasını anlatacağız (tabii burada anlatmayacağız biz de ona vuracağız gibi kısasa kısas da geliştirebilirsin)
peki okuldaki şiddet vakaaları. o çocukların hepsinin ailesinden o ya da bu sebeple şiddet gördüğünü biliyor musun, biliyorsun tabii de.
işi zamana bırakacak o çocuk zaten 25'ine geldiğinde 16 yaşında seksin hem b*ktan bir şey olduğunu hem hiçbir naneye benzemediğini hem de yanlış olduğunu anlayacak. yanlışlığını zaten 10 yıl sonra anlayacaksa neden çocuğu dövüyoruz? ikisinde de zamanla anlayacak zaten

Biri biyolojik bir dürtü, diğer çevre nedeniyle yanlış dürtülenme.

Ben cinsel ilişki yaşamak istemeleri normal diyorum. Elbette normal. İnsan doğasına da karşı çıkacak halimiz yok.

Ancak diğeri yapay ve yönlendirilmiş bir istek.

İkincisi engellenmeli, birincisi kontrol edilmeli, gözlem altında tutulmalı. Tehlikelere karşı uyarılmalı.
Bu kadar net ve basit ifade edilebilirdi fark. Kaldı ki bu ayrım mutlaka yapılmalıydı.
Reverans hanımefendi.

Ben oky'den alinti yapmadim yalnız,gözlerinizde problem olmalı. Kadesa'dan alıntı yaptım. Oky'nin görüşü,düşüncesi nedir bilmiyorum. Polemiğe çekmeyin.

Hanımefendi, kadesa ile de aynı düşüncede değilsiniz. Kendisinin 5 kere yazdığı gibi.

İki üye aynı şeyi kastediyor. İkisi de yobazlık olduğunu düşünüyor. Çocuk gelinlerle bu durumun aynı olduğunu değil.

Okypete'den alıntı yapmamanızla konunun alakası nedir? Basbayağı çocuk gelin örneğini alıp başka bir yere çektiniz kadesa ve okypete'yi yanlış anlayıp.

16 yaş, cinsel hayat ve dini açıdan bakış ? Bu ucu bir aradaysa konuya inanasım gelmez.

Hanımefendi, kadesa ile de aynı düşüncede değilsiniz. Kendisinin 5 kere yazdığı gibi.

İki üye aynı şeyi kastediyor. İkisi de yobazlık olduğunu düşünüyor. Çocuk gelinlerle bu durumun aynı olduğunu değil.

Okypete'den alıntı yapmamanızla konunun alakası nedir? Basbayağı çocuk gelin örneğini alıp başka bir yere çektiniz kadesa ve okypete'yi yanlış anlayıp.

Sizin derdiniz ne inanin anlamıyorm. Bir msj yazdim,alintilayip sacma sapan yere çekiyorsunuz. ben kadesa nickli üyenin sadece 1 msjini okudum,ona ek birsey yazdim. Yani görüşü farkliysa da sadece 1 msjini okudum. Anlamissinizdir umarim. Tekrar ediyorum "burdaki durumun çocuk gelinle hiç bir farki yok" lütfen alıntı yapmayin,düşünceme saygı gösterin. Durduk yere polemikten ceza almak istemiyorum.

nasıl hiçbir şey olmaz?
peki o 2 tokadın sınırını nerede çekeceğiz. bir listen var mı?
örneğin
cinsel ilişki 2 tokat -- check
evlilik öncesi gebelik falaka--- check
yalan ( bu diğerlerine nazaran eh işte) katıksız oda hapsi--- check
ödev aksatma (aman bunlar dani ergen işleri) kulak çekme---check
şiddetin sınırını nerede çekeceğiz mervecik. ve o çocuk örneğin kardeşine yapma dediği bir şeyi yaptığı için vurduğunda biz nasıl ona kardeşine vurmamasını anlatacağız (tabii burada anlatmayacağız biz de ona vuracağız gibi kısasa kısas da geliştirebilirsin)
peki okuldaki şiddet vakaaları. o çocukların hepsinin ailesinden o ya da bu sebeple şiddet gördüğünü biliyor musun, biliyorsun tabii de.
işi zamana bırakacak o çocuk zaten 25'ine geldiğinde 16 yaşında seksin hem b*ktan bir şey olduğunu hem hiçbir naneye benzemediğini hem de yanlış olduğunu anlayacak. yanlışlığını zaten 10 yıl sonra anlayacaksa neden çocuğu dövüyoruz? ikisinde de zamanla anlayacak zaten

En başta da yazmıştım, böyle şeylerin net cevabı olmaz, matematik degil bu. Bahsettigin sınırlar kültüre ve ailenin görüşüne göre çizilir.

Bazı meselelerin ciddiyetle anlatılması gerekir, buradaki gibi. Çünkü işin ucu tehlikeli yerlere çıkabilir. Kültür böyle çünkü... Türkiye'de yaşıyor ve şehirde yaşıyor. Böyle bir durumda erken yaşta istenmeyen durumlarda bu çocuklar sorumlulukları kaldıramazlar. Ev geçindirme yaşı yükseldi çünkü.

Aynı şey bi dag başında, bir köyde meydana gelse bu kadar karşı olmazdım örnegin. Dedigim gibi... Kültüre baglı ve öyle ''şiddetin sınır ne?'' gibi sorular sorulmaz.

25'ine gelmeden olayın ciddiyetini belirtirsin bir iki tokatla çünkü 25'ine geldiginde iş işten geçmiş olmasın diye.

''peki okuldaki şiddet vakaaları. o çocukların hepsinin ailesinden o ya da bu sebeple şiddet gördüğünü biliyor musun, biliyorsun tabii de.''

Öyle bir şey yok, psikologların zırvası bunlar.

yok inanın öyle değil.. 16 yaş o kadar deli bir yaş ki "anne biz evleniyoruz" diye gelen kaç çocuk gördüm okulda çalışırken.. illa bir imam nikahı kıyma isteği geçiyordu hemen hepsinin içinden.. kaldı ki bence en yıpratıcı olanı ne görümce, ne ev işi.. hepsinin yaş ve belli olgunlukla ilgisi var.. 16 yaş nasıl ki birlikte olma isteğinin coştuğu bir yaş, aynı şekilde evlenme dürtüsünün de top yaptığı bir yaş.. bence iki istek arasında hiç bir fark yok..
16 hazların doruğa ulaştığı bir yaş olduğu ve cinselliği özgürce yaşayamadıkları için evliliği cinsel özgürlüğün çözümü olarak görüyor olabilirler mi?

Back