- Konu Sahibi NihalTurkan
çocuk gelin demişim,kardeşim burada o zaman onu evlendirin diyenler oldu. boşuna yazmadık o mesajları.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kim yazmış hatırlamıyorum ama zina olduğunu doğru yazmış.Bazilari zina falan demis. Bu zina diyenlerin esleri dogduklari gibi el degmedenmi hic bi bayanla bisey yasamadanmi ewlenmis bunlarla acaba. Yoksa kocalari zamaninda ZINA yapmismi merak ettim. Bu ne orumcek bir beyindirki 16 yasindaki cocugun cinsel hayatina zina denebiliyor. Allahim ortalik namuslu kayniyo bunlarin disindaki herkes namussuz :) zaman 2015 kafalar magra devri
evet onun yerine çocuğa tokat atalım, ergenliğin verdiği o sonsuz özgüvenle iki salak ergen kaçsınlar ve olmadık işler alsınlar başına.
gerçekten mervecik 16 yaşında baban sana tokat atsa "haaa babamın dediği doğru" diye muhteşem bir aydınlanma mı yaşardın, yoksa ailene diş biler ilk açıkta onlardan kurtulmanın planını mı yapardın?
Bu msjda "bir tutanlar oldu" diye benim msjimi kast ediyorsaniz ki ilk böyle bir ithamla alintiladiniz,ben yorumlarin hiç birini okumadim,kimseden de etkilenmedimşükür ki kendi düşüncelerim var.
Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Çocuk gelinden farkı ne durumun? 16 yaşında bir çocuk o henüz.
2 tokat ne kadar basit? değil mi. 16 yaşında ne yetişkin ne çocuk olan biri için üstelik. pesben Merveciğin çok sağlam dayak yiyerek büyüdüğünü düşünüyorum zaten.. Buradaki yersiz özgüveninin sebebi o..
Bakın bahsettiğiniz çocuklar görece daha özgür ortamlarda yetişen çocuklar.
Ben bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyorum. Çocuk gelinlerin yüzde 90'ı (bu bilgiler istatistiki verilerle de kanıtlıdır) ailesi tarafından zorla evlendiriliyor.
16 yaşında çocuklar bilimsel olarak evlenme dürtüsüne sahip değiller, çevreleri nedeniyle yönleniyor olabilirler. Hatta tersi dürtüye sahipler.
Ancak her çocuk 16 yaşında cinsel dürtüleri sebebiyle kamçılanır. Her çocuk.
O zaman çoğul yazmamaniz lazım değil mi?
Iyi aksamlar
babasından tokat yiyip evden kaçan intihar eden bir çocuk okumuştum geçmişte. sırf karnesi kötü diye2 tokat ne kadar basit? değil mi. 16 yaşında ne yetişkin ne çocuk olan biri için üstelik. pes
işte ben de diyorum ki o 16 yaşında cinsel dürtüsü sebebiyle kamçılanan çocukların ilişkiye girmesi normal ise, yüzde 10'luk kesimde kalan ve evlenme dürtüsüyle kamçılanan çocukların evlenmesi de normal mi?
Ben oky'den alinti yapmadim yalnız,gözlerinizde problem olmalı. Kadesa'dan alıntı yaptım. Oky'nin görüşü,düşüncesi nedir bilmiyorum. Polemiğe çekmeyin.Burada kendinizle mi aynı düşüncedesiniz? Ki aynı düşüncede değilsiniz o üye ile.
Siz aynı tutuyorsunuz, diğer mesajları da aynı sanıyorsunuz.
çocuk gelin demişim,kardeşim burada o zaman onu evlendirin diyenler oldu. boşuna yazmadık o mesajları.
nasıl hiçbir şey olmaz?Hiçbir şey olmaz merak etme.
Ben tutup babamın dedigi dogrudur demem tabi ki. O hareketin dogrulugunu zamanla anlarsın çünkü, anında degil.
Bu kadar net ve basit ifade edilebilirdi fark. Kaldı ki bu ayrım mutlaka yapılmalıydı.Biri biyolojik bir dürtü, diğer çevre nedeniyle yanlış dürtülenme.
Ben cinsel ilişki yaşamak istemeleri normal diyorum. Elbette normal. İnsan doğasına da karşı çıkacak halimiz yok.
Ancak diğeri yapay ve yönlendirilmiş bir istek.
İkincisi engellenmeli, birincisi kontrol edilmeli, gözlem altında tutulmalı. Tehlikelere karşı uyarılmalı.
Ben oky'den alinti yapmadim yalnız,gözlerinizde problem olmalı. Kadesa'dan alıntı yaptım. Oky'nin görüşü,düşüncesi nedir bilmiyorum. Polemiğe çekmeyin.
Gerçekten iki tokat at düzelir mantığına verecek cevap yok bendebabasından tokat yiyip evden kaçan intihar eden bir çocuk okumuştum geçmişte. sırf karnesi kötü diye
Hanımefendi, kadesa ile de aynı düşüncede değilsiniz. Kendisinin 5 kere yazdığı gibi.
İki üye aynı şeyi kastediyor. İkisi de yobazlık olduğunu düşünüyor. Çocuk gelinlerle bu durumun aynı olduğunu değil.
Okypete'den alıntı yapmamanızla konunun alakası nedir? Basbayağı çocuk gelin örneğini alıp başka bir yere çektiniz kadesa ve okypete'yi yanlış anlayıp.
nasıl hiçbir şey olmaz?
peki o 2 tokadın sınırını nerede çekeceğiz. bir listen var mı?
örneğin
cinsel ilişki 2 tokat -- check
evlilik öncesi gebelik falaka--- check
yalan ( bu diğerlerine nazaran eh işte) katıksız oda hapsi--- check
ödev aksatma (aman bunlar dani ergen işleri) kulak çekme---check
şiddetin sınırını nerede çekeceğiz mervecik. ve o çocuk örneğin kardeşine yapma dediği bir şeyi yaptığı için vurduğunda biz nasıl ona kardeşine vurmamasını anlatacağız (tabii burada anlatmayacağız biz de ona vuracağız gibi kısasa kısas da geliştirebilirsin)
peki okuldaki şiddet vakaaları. o çocukların hepsinin ailesinden o ya da bu sebeple şiddet gördüğünü biliyor musun, biliyorsun tabii de.
işi zamana bırakacak o çocuk zaten 25'ine geldiğinde 16 yaşında seksin hem b*ktan bir şey olduğunu hem hiçbir naneye benzemediğini hem de yanlış olduğunu anlayacak. yanlışlığını zaten 10 yıl sonra anlayacaksa neden çocuğu dövüyoruz? ikisinde de zamanla anlayacak zaten
16 hazların doruğa ulaştığı bir yaş olduğu ve cinselliği özgürce yaşayamadıkları için evliliği cinsel özgürlüğün çözümü olarak görüyor olabilirler mi?yok inanın öyle değil.. 16 yaş o kadar deli bir yaş ki "anne biz evleniyoruz" diye gelen kaç çocuk gördüm okulda çalışırken.. illa bir imam nikahı kıyma isteği geçiyordu hemen hepsinin içinden.. kaldı ki bence en yıpratıcı olanı ne görümce, ne ev işi.. hepsinin yaş ve belli olgunlukla ilgisi var.. 16 yaş nasıl ki birlikte olma isteğinin coştuğu bir yaş, aynı şekilde evlenme dürtüsünün de top yaptığı bir yaş.. bence iki istek arasında hiç bir fark yok..