• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun cinsel ilişkisi var

Hepsi doğru. Yalnız kanun dendi, eminim siz de görmüşsünüzdür.

Hukukun çocuğa bakış açısının bu konuyla alakası yok halbuki. Çocuk gelinler ile de yok.

Ben de çocuğumun 16 yaşında cinsellik yaşamasını ya da sigara kullanmasını istemem. Anne olmak için de, kürtaj olmak için de, hastalık kapmak için de küçük bir yaş.

Ancak nasıl sigara içme isteği normal ise, cinsellik yaşama isteği de 16 yaş için normaldir.

Doğurduğu sonuçlar nedeniyle tehlikeli olabilir, bu sebeple aileler yeterli bilgilendirmeyi ve gözlemi yapmalılar bana göre de.

Ama bu toplumun kanayan yaralarını böyle bir konuyla kıyaslamak tüylerimi diken diken ediyor. Çocuk gelinler, öyle mi?

13-15 yaşındayken dedelerle evlendirilip hayatı kaydırılan, resmen toprağa gömülen çocukların bu konu ile hiçbir benzerliği yok.
yine hedef gösterildim. deminden beri yazıyorum. çocuk gelinleri,pedofiliyi örnek verdim,sadece çocukların bunu yaşamasınının normal olduğunu söyleyenler için ...
çocuk kavramının üstünü kalınca çizmek için.
. bunlar çocuk ve çocuk oldukları için bu yasalar var.

Belki burada boşuna tartışılıyor. Kız arkadaşı ile evde buluşması ve prezervatif bulundurması rastlantısal olabilir. Örneğin ben 18 yaşındayken okulumuzda prezervatif dağıtılmıştı, erkek arkadaşımda da vardı bu yüzden. Onun öğrenci evinde sık sık bulusurduk ve prezervatifleri sadece şişirip balon yapıp oynarken kullanırdık :KK48:
Onun annesi de çekmecede sayıları eksilmis prezervatif bulduğunda aynı şeyleri düşünmüştü ama.

yine hedef gösterildim. deminden beri yazıyorum. çocuk gelinleri,pedofiliyi örnek verdim,sadece çocukların bunu yaşamasınının normal olduğunu söyleyenler için ...
çocuk kavramının üstünü kalınca çizmek için.
. bunlar çocuk ve çocuk oldukları için bu yasalar var.

Hedef gösterilmediniz. Yalnız bu niyetle yazdığınız mesaj yüzünden örneğiniz ile bu durumu bir tutanlar oldu.

Bunu inkar etmenin bir sebebi var mı? Bir tutanlar oldu işte. Siz çocuk kavramının altını çizmek için örnek verdiniz, ancak bir tutanlar oldu.

Konu sahibi kız arkadaşının evine gidiyor dediği için, her konuda olduğu gibi, bu bilgiden yola çıkılıyor.

Zaten baştan beri yorumlar da sevişen 2 karşı cins 16 yaşında çocuğa yapılmış.

Sizi alıntılama sebebim belli. Hayır, bu durum ile çocuk gelinler aynı değildir.
Aradaki 7 farkı bulamadim ben. Varsayalim ki kız arkadaşı kendisiyle yaşıt. 16 yaşında küçük bir kız çocuğu. %99 ailesi bilmiyor. Bilse müsaade etmez. Kimse bunu hoş karşılamaz. Çocuklar çünkü, çocuk.

Saydıklarınız inanılmaz yıpratıcı şeyler, biliyorsunuz değil mi?

Evlenmenin geri dönüşü cinsel ilişki yaşamaktan çok farklıdır. Her açıdan.

Her hafta birlikte olmakla evlenmek çok farklı şeyler. Cinsel ilişkiye giren insanların birbirlerine karşı sorumlulukları yok.

Kimse çocuğunu cinsel ilişki yaşasın ama evlenmesin diye zorlamıyor. Ama yüzde 90 çocuğunu psikolojik ve fiziksel şiddet ile evlenmeye zorluyor. Fark bu. Ve bu zorla cinsel ilişkiye girmeyi de kapsıyor. Bu o kadar büyük bir fark ki, aynı demek utandırıyor beni.

yok inanın öyle değil.. 16 yaş o kadar deli bir yaş ki "anne biz evleniyoruz" diye gelen kaç çocuk gördüm okulda çalışırken.. illa bir imam nikahı kıyma isteği geçiyordu hemen hepsinin içinden.. kaldı ki bence en yıpratıcı olanı ne görümce, ne ev işi.. hepsinin yaş ve belli olgunlukla ilgisi var.. 16 yaş nasıl ki birlikte olma isteğinin coştuğu bir yaş, aynı şekilde evlenme dürtüsünün de top yaptığı bir yaş.. bence iki istek arasında hiç bir fark yok..

Hedef gösterilmediniz. Yalnız bu niyetle yazdığınız mesaj yüzünden örneğiniz ile bu durumu bir tutanlar oldu.

Bunu inkar etmenin bir sebebi var mı? Bir tutanlar oldu işte. Siz çocuk kavramının altını çizmek için örnek verdiniz, ancak bir tutanlar oldu.
kim oldu. gerçekten ben neden o mesajları göremiyorum

Ben bir tutmadım ve kaç mesajla bunu açıkladım hala aynı şeyi yazıyorsunuz pes ettim artik

yok inanın öyle değil.. 16 yaş o kadar deli bir yaş ki "anne biz evleniyoruz" diye gelen kaç çocuk gördüm okulda çalışırken.. illa bir imam nikahı kıyma isteği geçiyordu hemen hepsinin içinden.. kaldı ki bence en yıpratıcı olanı ne görümce, ne ev işi.. hepsinin yaş ve belli olgunlukla ilgisi var.. 16 yaş nasıl ki birlikte olma isteğinin coştuğu bir yaş, aynı şekilde evlenme dürtüsünün de top yaptığı bir yaş.. bence iki istek arasında hiç bir fark yok..

Bakın bahsettiğiniz çocuklar görece daha özgür ortamlarda yetişen çocuklar.

Ben bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyorum. Çocuk gelinlerin yüzde 90'ı (bu bilgiler istatistiki verilerle de kanıtlıdır) ailesi tarafından zorla evlendiriliyor.

16 yaşında çocuklar bilimsel olarak evlenme dürtüsüne sahip değiller, çevreleri nedeniyle yönleniyor olabilirler. Hatta tersi dürtüye sahipler.

Ancak her çocuk 16 yaşında cinsel dürtüleri sebebiyle kamçılanır. Her çocuk.

Ben bir tutmadım ve kaç mesajla bunu açıkladım hala aynı şeyi yazıyorsunuz pes ettim artik

Gerçekten anlamsız buluyorum artık.

Hanımefendi ben siz olmadığını söyledim değil mi? EnHarbiKiz EnHarbiKiz adlı üyeyle bu konuda yazıştım, hatta onun mesajını alıntılayıp bir tutuyorsunuz dedim değil mi?

Sizin sadece ikisinin de yobazlık olduğunu düşündüğünüzü, buna saygı duyduğumu da yazdım değil mi?

Sizler yine de "benim çocuğum yapmaz" fikrini aklınızdan (her konu için) uzak tutun, ona (her konuyla ilgili) eğitimi verin. Bu git seviş demek de değildir üstelik. Korkutmak, konuşmamak, anlatmamak, ayıp görmek merakı ve hormonları engellemez, onlara hormonlarıyla yaşamayı öğretmez.

2 tokatta çözülmüyor, işin ciddiyetini anlatmakta bir araç sadece o. Sert konuşması lazım babasının,. ''sevişsinler canım, özgürler'' mi diyelim?
evet onun yerine çocuğa tokat atalım, ergenliğin verdiği o sonsuz özgüvenle iki salak ergen kaçsınlar ve olmadık işler alsınlar başına.
gerçekten mervecik 16 yaşında baban sana tokat atsa "haaa babamın dediği doğru" diye muhteşem bir aydınlanma mı yaşardın, yoksa ailene diş biler ilk açıkta onlardan kurtulmanın planını mı yapardın?

Bu msjda "bir tutanlar oldu" diye benim msjimi kast ediyorsaniz ki ilk böyle bir ithamla alintiladiniz,ben yorumlarin hiç birini okumadim,kimseden de etkilenmedim ;) şükür ki kendi düşüncelerim var.

evet onun yerine çocuğa tokat atalım, ergenliğin verdiği o sonsuz özgüvenle iki salak ergen kaçsınlar ve olmadık işler alsınlar başına.
gerçekten mervecik 16 yaşında baban sana tokat atsa "haaa babamın dediği doğru" diye muhteşem bir aydınlanma mı yaşardın, yoksa ailene diş biler ilk açıkta onlardan kurtulmanın planını mı yapardın?

ben Merveciğin çok sağlam dayak yiyerek büyüdüğünü düşünüyorum zaten.. Buradaki yersiz özgüveninin sebebi o..

Gerçekten anlamsız buluyorum artık.

Hanımefendi ben siz olmadığını söyledim değil mi? EnHarbiKiz EnHarbiKiz adlı üyeyle bu konuda yazıştım, hatta onun mesajını alıntılayıp bir tutuyorsunuz dedim değil mi?

Sizin sadece ikisinin de yobazlık olduğunu düşündüğünüzü, buna saygı duyduğumu da yazdım değil mi?
O zaman çoğul yazmamaniz lazım değil mi?

Iyi aksamlar

Back