Doğuma Hazırlık Oğlumun adı - Aras mı Kayra mı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce Hangisi?

• Ankete Katılan
    20
  • Anket Kapalı .

angel9084

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
1
0
6
35
Aydın
Herkese selam... Oğlum iki hafta sonra dünyaya gelecek ama ismi belli değil hala. Aras mı yoksa Kayra mı olsun karar veremedik. Yoksa Aras Kayra mı koysak? Çok beğeniyorum iki ismi de. Şimdiden teşekkürler...

kayra bu ara cok duyuyorum herkes kayra koyuyor ben tiksinmeye basladım aras ismini severim hayırlı olsun bu arada Allah analı babalı buyutsun.saglıklı dogsun insallh bebisniz

Aras'ın anlamı güzel değil ya bence
Kayra da her yerde farklı yazıyor.
Bence anlamında emin olduğunuz isimler seçmeniz daha mantıklı.
Ama ikisi arasındaysa illa Kayra diyorum

Aras Kayra güzel olur sağlıkla gelsin inş

Herkese selam... Oğlum iki hafta sonra dünyaya gelecek ama ismi belli değil hala. Aras mı yoksa Kayra mı olsun karar veremedik. Yoksa Aras Kayra mı koysak? Çok beğeniyorum iki ismi de. Şimdiden teşekkürler...

Kayra kız ismi değilmi yahu bildiğim bütün kayralar kız tabi unisex de olabilir:26:

tabıkıde aras:)
canım benım oglumunda adı aras masalla oğlum cok uslu bır bebek olarak dogdu sankı ısmı bebeğe yansımasını dusunuyorsan tavsıye ederım

bu arada ılahıyatt anlamı cennette sıfa vere ırmak

Son düzenleme:
Kayra'nın anlamı: Mitolojide bir Tanrı'nın adı.
Aras'ın anlamı: At kılı, kalın yün anlamında.

Bence ikiside hoş değil.

kayra bana kaba geliyo aras daha iyi bu iki isim arasında tai başka çokk isim var erkekte ama sizin bebeciğiniz siz karar veriniz tabiki..hayırlı doğumlarr

Aras güzel ama anlamı malesef kötü, ilerde dalga konusu olabilir diye bu isimden ben de vazgeçtim, kayra daha güzel, ama kayra yı kıza da koyuyorlar bil...

Aras güzel ama anlamı malesef kötü, ilerde dalga konusu olabilir diye bu isimden ben de vazgeçtim, kayra daha güzel, ama kayra yı kıza da koyuyorlar bil...

hımm. aras isminin anlamı ne kii kızlarr? kulağa hoş geliyo aras ismi. şu da var tabiki isim koyarken kulağa hoş gelmesi kadar anlamıda önemli.

aras ismini bende seviyorum hatta aras koymayı düşündüm ama anlamı yün at kılı oyüzden vazgeçtim. kayra da eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demekmiş. internetten bakabilirsin

evet Aras yün at kılı, ve bulunmuş mal olarak geçiyor, ben çocuğumun bu ismi anlamı nedeni ile taşımasını istemedim, o nedenle bu ismi eledim.

Kesinlikle Aras diyorum at kılı falan bunlar saçma şeyler Arası herkes nehir ismi olduğu için koyuyor Erzurumdan Hazara dökülen Türklerin anadoluda ilk otağ kurduğu yer Aras havzasıdır.Anlamına nasıl baktığınla ilgili Arda ismine arkadan gelen anlamında bakarsan hiç bi anlam ifade etmez ama herkes ardayı nehir ismi olduğu için koyar Aras'ta aynı şekilde günümüzde Arda , Fırat , Ceyhun , Tuna isimleride hep nehir ismi mesela hattam kumral ada mavi tuna isimli romanda bir aras vardır mahveder insanı.

Aynrn cnm.bende ogluma ismini koyarken arastirmistim.
Ilahiyatta bile aciklamasi cennete sifa veren i nehir olarak geciyor aras nehride adini oradan almis zaten

kızlar haklısınız, elbette çocuğunun isminin manası at kılı anlamına gelecek şekilde kimse koymaz, ancak ben ortaokul lise çağını düşündüğüm zaman internette isim anlamına bakıldığında her sitede böyle geçiyor anlamları, bu da dalga konusu olabilir düşüncesi ile eledim ben. Hangi siteye bakarsanız bakın direk mana o çıkıyor. Yoksa Aras gerçekten çok karizmatik bir isim.

Ayrıca her isme dini bir mana getirmeleri de çok mantıklı gelmiyor bana, diyanet bas bas bağırıyor anlamı yanlış bilinen dini isimler diye. Ve bir ismin dini manası diye ayrıca aratılmıyor ki, ismi yazdığın zaman dini manası varsa zaten direk yazıyor karşısında. ama ben hiç bir sitede arası ın dini manasını görmedim. sadece bir sitede " kaynağı verilmeden " dini manası yazılmış, şimdi ben de herhangi bir isme dini mana yüklesem o da çabucak yayılacaktır, gerçekmiş gibi inanılacaktır. Ben ilahiyatçı arkadaşımla konuştum, öyle bir bilgi yok dedi.

Bence ikisi de değil canım
bnim de bir oğlum olacak ve hep istediğim anlamıyla muazzam, kulağa hoş gelmesiydi..
Herkes ister bunları elbette fakat iyice araştırmak gerek manasını.
Adam gibi adam ismi olsun oğlumun istedim.
Unisex isimleri eledim umut,deniz..gibi.
Bence biraz daha arastir tatlim.
Hayirlisiyla gelsin ogluslarimiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…