Farkli kelimeler kullanmasi ile konusamamasi bambaska seyler. Soylediklerinizin cok daha fazlasini yaptim sonuc oglum gec konustu. Cunku cocugun fiziksel olarak dili dönmüyordu. Dil terapistine gittim artükülasyon bozuklugu dediler. Koronadan dolayi terapiye baslayamadik ama artükülasyon bozuklugu icin bir set buldum aldim internetten. Simdi ordaki egzersizleri yapiyoruz ve faydayi ancak oyle buldum.
Sadece sizin icin soylemiyorum genel olarak konusamayan cocugun evebeynine ilgisiz, kitap okumayan, cocugu tv karsisina oturtan aile muamelesi yapiliyor ama boyle bisey yok arkadaslar. Bazen cocuklarin dil kaslari hizli gelisemiyor egzersizlerle desteklemek gerekiyor. Lutfen her evebenyne ilgisiz muamelesi yapmayin. Cok uzucu oluyor.
m.beauty
artukulasyon bozuklugu konusunu bir arastirin. En azindan su salgin bitene kadar evde egzersizler vs. yaparsiniz. Musait olan ilk zamandada dil terapistine goturun. Onlarin standart kelimeleri var o kelimeleri cocuga sorup nasil telaffuz ettigine bakiyorlar ve ona gore teshis, tedaviye yonlendiriyorlar.