• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun 4 yaşı bitecek hala konuşmuyor:(

Hayır yanlış biliyorsunuz sadece konuşamıyor 3 yaşını doldurunca çıkartılıyor rapor. Devlet hastanesinden aldım ama 2 yaşından beri 4-5 kere götürdüm gelişim testleri falan yapıldı. Alıcı dilde sorun yok denileni anlıyor, ifade edici dil gelişmemiş diyordu doktorlar. 3 yaşını doldurunca rapor çıkarttım özel eğitimde dil ve konuşma terapisi alıyor sadece
Gelişim testleri sonucunda çocuk yaşıtlarına höre gerimi kalmış kararına varıldı

tv yotutube telefon komple kaldırın.

Ben ara ara bakiyorim o kadina
Kabul etmeme gibi bir durum yok
Bir suru test yapmislar bir sonuc cikmamis
Cok nadir olan genetik bozukluklarin teshisi uzun sürebiliyor
Anne baba ilgisiz degil sonuçta, cocuklarinin sagliklarinin pesindeler
Ayrica konuyla cok alakasiz bu yazdığınız
Alakasız olduğunu belirttim zaten . O sırada aklıma geldi . Ve görünen köy kılavuz istemiyor . Çocuksa bariz sağlık sorunları var . Evet anne babası çok ilgili çocuğa karşı . Ama bariz bir şekilde görünüyor . İki defa ayağı kırıldı , ( babası cam kemik ) ve kırılmadan önce çocuğun bacaklarındaki sorun zaten görünüyordu .

Alakasız olduğunu belirttim zaten . O sırada aklıma geldi . Ve görünen köy kılavuz istemiyor . Çocuksa bariz sağlık sorunları var . Evet anne babası çok ilgili çocuğa karşı . Ama bariz bir şekilde görünüyor . İki defa ayağı kırıldı , ( babası cam kemik ) ve kırılmadan önce çocuğun bacaklarındaki sorun zaten görünüyordu .
Şevki ve Mine de öyle çocuğu hakkında

Hem yürüyemiyor , büyük ihtimalle babası gibi cam kemik hastalığı, ve boyuda çok u

görünene göre çocukta cam kemik hastalığı var gibi . Ve boy sorunu da görünüyor .
Bu bakılarak anlaşılacak bir şey değil ki

Ayni seyleri yaşadım 1. Sınıfa gitmeden dil terapistine götürmenizi tavsiye ederim çok faydasını gördüm kreş falan çok fayda vermedi şimdi çok kibar ve güzel konuşuyor

Bizim de 17 aylık oldu, tam söylediği tek kelime adım:D

Dil ve konuşma terapistine götürdünüz mü? Oyun terapisi yapıldı mı? Tek çocuk mu, kreşe gitti mi? Evde çocuğunuzla ne kadar konuşuyorsunuz, oyun oynuyor musunuz yoksa TV, tablet, telefon başında mı zaman geçiriyor? Bunları bilmek önemli.
Sadece psikiyatriye goturebildim.2.5 yasinda iken ikinci kardesi oldu.Ben cok konusuyorum babasi suskun .Oyunlar oynuyorum konusuyorum onunla.Tablet gunde birkac saat izliyor.

Benim kuzenim de öyleydi. Zekasında hiçbir problemi yoktu. Kaç doktora götürdüler. Telefon televizyonla çok vakit geçiriyordu bunları kısıtladılar. Özel eğitim aldı. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Dersleri de iyi. Sizin çocuğunuz da çok uğraşıyor mu acaba. Çocukların gelişimini çok etkiliyor TV telefon
Babasina malesef soz geciremiyorum.Elinde tablet sarj etme derdinde adam.Cocuk susacak o keyif yapacak cunku

Bu durumu yaşamadım ama tablet ve tv kullanımınız nasıl acaba? Çok sık tablet ve tv kullanan çocuklarda konuşma geriliği gözlenebiliyor. Siz kitap okusanız ara ara ve kelime çalışmaları yapsanız gün içerisinde sürekli bir şeyler anlatarak? Belkide yapıyorsunuz. Bir de konuşma uzmanıın görmesi daha iyi olur
Baba pįsırık,hic te konusmaz.Ben konusuyorum oyunlar oynuyorum oglumla.

Kusura bakmayın ama siz neden bu zamana kadar rapor çıkartıp özel eğitim aldırmadınız? Benim oğlum da 2016 doğumlu konuşamıyordu 2 yaşını bitirdiği gün kreşe gitti 3 yaşını bitirdiğinde özel eğitin için rapor çıkarttım. Bu sene kreş+ özel eğitim aldı. 3.5 yaşında birden konuştu. Seneye de özel eğitime yollayacağım konuşması her kelimeyi aslına uygun konuşmuyor mesela suya fu diyor. Hemen rapor çıkartın ki çıkartsanız bile RAM dan da rapor alınacak Eylül ü bulur. Devlet ana okulu+ özel eğitimle toparlar kısa zamanda.
Ah bilsem rapor neyin raporu,kimden alinir?ozel egitim nedir,nasildir,nerden alinir?😐Ilk kez sizden duydum malesef

İşaret le istediği her şeyi anlatabiliyorsa konuşmaya gerek duymuyor olabilir. Kreşe gönderebilirsiniz. İletişim kurabilmek için mecbur konuşmak zorunda kalacak. Şarkı söyletin sarkı dinletin bol bol. Zamanla şarkıya eşlik etmeye başlayacaktır.
Melodileri birebir mirildaniyor ama sozler yok😂

Back