Ben aynı şeyleri yaşamış ve rapor çıkartmış biri olarak yol gösterdimRapor çıkartmak yâda özel eğitime göndermek ailenin elinde olan birşey değil ki.Uzman hatta heyet karar verir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben aynı şeyleri yaşamış ve rapor çıkartmış biri olarak yol gösterdimRapor çıkartmak yâda özel eğitime göndermek ailenin elinde olan birşey değil ki.Uzman hatta heyet karar verir.
Alakasız Ama aklıma Sosyal medya fenomeni geldi .anne baba genetik hastalıkları var annesi kabullenmiyor ama, çocuklarına çok üzülüyorum .
Gelişim testleri sonucunda çocuk yaşıtlarına höre gerimi kalmış kararına varıldıHayır yanlış biliyorsunuz sadece konuşamıyor 3 yaşını doldurunca çıkartılıyor rapor. Devlet hastanesinden aldım ama 2 yaşından beri 4-5 kere götürdüm gelişim testleri falan yapıldı. Alıcı dilde sorun yok denileni anlıyor, ifade edici dil gelişmemiş diyordu doktorlar. 3 yaşını doldurunca rapor çıkarttım özel eğitimde dil ve konuşma terapisi alıyor sadece
Hem yürüyemiyor , büyük ihtimalle babası gibi cam kemik hastalığı, ve boyuda çok uOğlu yuruyemedigi için mi diyorsun ? En son ameliyat olmuştu
görünene göre çocukta cam kemik hastalığı var gibi . Ve boy sorunu da görünüyor .Ne var çocuklarında ? Siz biliyormusunuz?
Alakasız olduğunu belirttim zaten . O sırada aklıma geldi . Ve görünen köy kılavuz istemiyor . Çocuksa bariz sağlık sorunları var . Evet anne babası çok ilgili çocuğa karşı . Ama bariz bir şekilde görünüyor . İki defa ayağı kırıldı , ( babası cam kemik ) ve kırılmadan önce çocuğun bacaklarındaki sorun zaten görünüyordu .Ben ara ara bakiyorim o kadina
Kabul etmeme gibi bir durum yok
Bir suru test yapmislar bir sonuc cikmamis
Cok nadir olan genetik bozukluklarin teshisi uzun sürebiliyor
Anne baba ilgisiz degil sonuçta, cocuklarinin sagliklarinin pesindeler
Ayrica konuyla cok alakasiz bu yazdığınız
Şevki ve Mine de öyle çocuğu hakkındaAlakasız olduğunu belirttim zaten . O sırada aklıma geldi . Ve görünen köy kılavuz istemiyor . Çocuksa bariz sağlık sorunları var . Evet anne babası çok ilgili çocuğa karşı . Ama bariz bir şekilde görünüyor . İki defa ayağı kırıldı , ( babası cam kemik ) ve kırılmadan önce çocuğun bacaklarındaki sorun zaten görünüyordu .
Bu bakılarak anlaşılacak bir şey değil kiHem yürüyemiyor , büyük ihtimalle babası gibi cam kemik hastalığı, ve boyuda çok u
görünene göre çocukta cam kemik hastalığı var gibi . Ve boy sorunu da görünüyor .
Sadece psikiyatriye goturebildim.2.5 yasinda iken ikinci kardesi oldu.Ben cok konusuyorum babasi suskun .Oyunlar oynuyorum konusuyorum onunla.Tablet gunde birkac saat izliyor.Dil ve konuşma terapistine götürdünüz mü? Oyun terapisi yapıldı mı? Tek çocuk mu, kreşe gitti mi? Evde çocuğunuzla ne kadar konuşuyorsunuz, oyun oynuyor musunuz yoksa TV, tablet, telefon başında mı zaman geçiriyor? Bunları bilmek önemli.
Çisini pipisini gostererek ifade ediyor.Aksam yatarken bez takiyorum kaka yapiyor hemen bezeTuvalet eğitimini alabildi mi ?
Babasina malesef soz geciremiyorum.Elinde tablet sarj etme derdinde adam.Cocuk susacak o keyif yapacak cunkuBenim kuzenim de öyleydi. Zekasında hiçbir problemi yoktu. Kaç doktora götürdüler. Telefon televizyonla çok vakit geçiriyordu bunları kısıtladılar. Özel eğitim aldı. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Dersleri de iyi. Sizin çocuğunuz da çok uğraşıyor mu acaba. Çocukların gelişimini çok etkiliyor TV telefon
Baba pįsırık,hic te konusmaz.Ben konusuyorum oyunlar oynuyorum oglumla.Bu durumu yaşamadım ama tablet ve tv kullanımınız nasıl acaba? Çok sık tablet ve tv kullanan çocuklarda konuşma geriliği gözlenebiliyor. Siz kitap okusanız ara ara ve kelime çalışmaları yapsanız gün içerisinde sürekli bir şeyler anlatarak? Belkide yapıyorsunuz. Bir de konuşma uzmanıın görmesi daha iyi olur
Ah bilsem rapor neyin raporu,kimden alinir?ozel egitim nedir,nasildir,nerden alinir?Kusura bakmayın ama siz neden bu zamana kadar rapor çıkartıp özel eğitim aldırmadınız? Benim oğlum da 2016 doğumlu konuşamıyordu 2 yaşını bitirdiği gün kreşe gitti 3 yaşını bitirdiğinde özel eğitin için rapor çıkarttım. Bu sene kreş+ özel eğitim aldı. 3.5 yaşında birden konuştu. Seneye de özel eğitime yollayacağım konuşması her kelimeyi aslına uygun konuşmuyor mesela suya fu diyor. Hemen rapor çıkartın ki çıkartsanız bile RAM dan da rapor alınacak Eylül ü bulur. Devlet ana okulu+ özel eğitimle toparlar kısa zamanda.
Melodileri birebir mirildaniyor ama sozler yokİşaret le istediği her şeyi anlatabiliyorsa konuşmaya gerek duymuyor olabilir. Kreşe gönderebilirsiniz. İletişim kurabilmek için mecbur konuşmak zorunda kalacak. Şarkı söyletin sarkı dinletin bol bol. Zamanla şarkıya eşlik etmeye başlayacaktır.
Masallah onaMesela benim oğlum hic emeklemedi . Ozamanlar emeklemiyor diye herkes birsey söylerdi bende üzülürdüm. Sonra 1 yaşına 15 gün kala ayağa kalkti ve direkt yürümeye basladi
Yok ona da baktim.Dili bağlı olabilir mi? Baktınız mı dil altına?
Kayinvalideye sordum bunu.Gec konustu dedi hatirlamiyor tabi ki yasiniBabası geç konuşmuş mu? Sordunuz mu?
Hastanenin hangi bolumune gideyim bunun icin?Butun devlet hastaneleri veriyor mu bu raporu?Ben aynı şeyleri yaşamış ve rapor çıkartmış biri olarak yol gösterdim