• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun 4 yaşı bitecek hala konuşmuyor:(

Devlet hastanesi çocuk psikiyatri bölümüne gittik
Kanuni Sultan Suleyman Hastanesi psikiyatri bolumune gittik.Dr.normal bir cocuk dedi.Danwer testi yapariz dedi virus olaylari patladi.Cikamadik bir daha.Cocugumda zekasal bir problem de yok.Neden yonlendirmedigi konusunda merak ve sinir icerisindeyim.

benim sipalar da kreste cozduler konusma isini.

Hatta kresinde ingilizce dersi vardi, iste istege bagli, dedim benim sipa daha Turkceyi konusamiyor, bir de ingilizce karistirmayalim kafasini almasin o dersi, ogretmeni sasirarak bakti, X cok guzel konusuyor dedi diger velilerin icinde, haha rezalet :olamaz:
Biliyor musunuz ingilizce kelimeleri oglum da dogru telafuz ediyor.Peki kreşten once neydi durumlari?Hic mi konusmuyorlardi?Ogluma kelimeler soyletiyorum,kendince soyluyor ama yanlis harflerle.Cumle hic yok zaten.Pardon anne bak,baba gel o kadar

Bide kulak dok götürün benim yigenim konuşamiyordu yani konuşuyordu ama kelimeleri anlaşilmiyordu megerse kula duymuyormuşmuş sonra ufak bi amaliyat oldu maşallah şimdi bülbül gibi🦋
Yeni dogdugunda kulak testleri yapildi.Ufacik fisiltiyi,tikirtiyi dahi duyar o😂

--- kesin sekilde kulaklarinin duydundan emin olun. (arkadasimin konusamayan cocugunda 3. kkb uzmani ancak teshis koyabildi, önce ki iki doktora göre cocuk duyabiliyordu; ancak 3. doktorda kulaklarina ameliyat olduktan sonra konusmaya basladi)
---- Cocuk zeka seviyesine dikkat edin bazi cocuklar yaslarinda önde düsünüyorlar ancak sözcüklere ceviremiyorlar.
----Televizyon, Telefon vs ekten cocuklarin konusmasini geciktiriyor.
--- Yasitlariyla oynama imkani sunun, cocuk, cocuktan daha kolay ögreniyor.
--- eger dil dönmüyorsa konusma terapistleri hangi harfleri nasil cikarmalari gerektigini ögretiyorlar, ancak sizinde evde devam etmeniz gerekli.
Bizim son şık sanirim.Dili dönmüyor,harfleri cikaramiyor.

Biliyor musunuz ingilizce kelimeleri oglum da dogru telafuz ediyor.Peki kreşten once neydi durumlari?Hic mi konusmuyorlardi?Ogluma kelimeler soyletiyorum,kendince soyluyor ama yanlis harflerle.Cumle hic yok zaten.Pardon anne bak,baba gel o kadar

benimkiler 2 yasinda krese basladiklari icin kiyaslamak dogru olmayacaktir,
ama hic konusmuyorlardi diyebilirim. Meger konusuyorlarmis ama.

S Swetti Biraz daha acmanizi rica edebilir miyim sizden?Çocugunuz kac yasindaydi,Istanbulda misiniz?Dil ve terapi uzmani mi verdi cocugunuza egitimi?Sorunu neymis yavrumuzun?Acikcasi bu konularla devlet kurumlarinin ilgilenecegini dusunemiyorum malesef.Ne kadar sure egitim aldi,hastane bunyesinde miydi egitim kuruludu?Cok sordum hakkinizi helal edin,

Farkli kelimeler kullanmasi ile konusamamasi bambaska seyler. Soylediklerinizin cok daha fazlasini yaptim sonuc oglum gec konustu. Cunku cocugun fiziksel olarak dili dönmüyordu. Dil terapistine gittim artükülasyon bozuklugu dediler. Koronadan dolayi terapiye baslayamadik ama artükülasyon bozuklugu icin bir set buldum aldim internetten. Simdi ordaki egzersizleri yapiyoruz ve faydayi ancak oyle buldum.

Sadece sizin icin soylemiyorum genel olarak konusamayan cocugun evebeynine ilgisiz, kitap okumayan, cocugu tv karsisina oturtan aile muamelesi yapiliyor ama boyle bisey yok arkadaslar. Bazen cocuklarin dil kaslari hizli gelisemiyor egzersizlerle desteklemek gerekiyor. Lutfen her evebenyne ilgisiz muamelesi yapmayin. Cok uzucu oluyor.

m.beauty m.beauty artukulasyon bozuklugu konusunu bir arastirin. En azindan su salgin bitene kadar evde egzersizler vs. yaparsiniz. Musait olan ilk zamandada dil terapistine goturun. Onlarin standart kelimeleri var o kelimeleri cocuga sorup nasil telaffuz ettigine bakiyorlar ve ona gore teshis, tedaviye yonlendiriyorlar.
Nasıl memnunmusunuz setten ben de almayı düşünüyorum

Merhaba hanımlar,Agustos 2016 dogumlu oğlum bazi kelimeler disinda konusamiyor.Baba,anne,bebek,kek,kokuyo,gel,kaka,popo vb.birkac kelime daha sadece.Psikiyatriye goturdum cocuk gayet normal dendi.Hafizasi,algisi ,zekasi iyi gozukuyor lakin akranlari bulbul gibi konusurken onun bu durumu beni inanilmaz uzuyor.Dili dönmuyor resmen ,cikaramiyor cogu kelimeyi.Su bile diyemiyor iki dudagini one buzerek istiyor.Bu durumu yasayan var mi,neler yaptiniz?
Geç konuştu diyenlere aldanmayın..2016 Ocak doğumlu oğlum var.bir doktora gidin lütfen

Geç konuştu diyenlere aldanmayın..2016 Ocak doğumlu oğlum var.bir doktora gidin lütfen
Merhaba ikinci kez psikiyatriye gittik rapor cikarabilmek icin.Gelisim testi ve kbb.testi istendi.Konusma terapisi almasi sart dendi.Ozel bir reh.merkezine goturecegiz raporlar cikinca.Sizin oglunuzda mi komusmuyor?

Merhaba ikinci kez psikiyatriye gittik rapor cikarabilmek icin.Gelisim testi ve kbb.testi istendi.Konusma terapisi almasi sart dendi.Ozel bir reh.merkezine goturecegiz raporlar cikinca.Sizin oglunuzda mi komusmuyor?
Özel bir destek alacağınız için sevindim.. inşallah en kısa sürede sorunu aşarsınız..benim oğlum konuşuyor.

Merhaba hanımlar,Agustos 2016 dogumlu oğlum bazi kelimeler disinda konusamiyor.Baba,anne,bebek,kek,kokuyo,gel,kaka,popo vb.birkac kelime daha sadece.Psikiyatriye goturdum cocuk gayet normal dendi.Hafizasi,algisi ,zekasi iyi gozukuyor lakin akranlari bulbul gibi konusurken onun bu durumu beni inanilmaz uzuyor.Dili dönmuyor resmen ,cikaramiyor cogu kelimeyi.Su bile diyemiyor iki dudagini one buzerek istiyor.Bu durumu yasayan var mi,neler yaptiniz?
Abimin oglu ayni boyleydi hatta o sadece baba dede derdi anne vs kelimleri hic diyeemzdi kendince kelimler uydurmusdu onlari solerdi suan 6 yasinda ve susduramiyoz bagira bagira konusuyo yani hic bise yapmadik sadece konusduk o el isaretiyle gosterdiklerini adini soledik bunumu istiyosun dedi solicegi kelimleri tekrarlattik normallesdi bazi cocuklarda oluyo mesela suan turkceti cozdu ama fransizcayi cozemedi ayni durumdan geciyo anliyo ama dili donmuyo konusmaya biraz zamanla dilleri aciliyo sonrada susduramiyoruz bide bagirarak konusmalari var

Abimin oglu ayni boyleydi hatta o sadece baba dede derdi anne vs kelimleri hic diyeemzdi kendince kelimler uydurmusdu onlari solerdi suan 6 yasinda ve susduramiyoz bagira bagira konusuyo yani hic bise yapmadik sadece konusduk o el isaretiyle gosterdiklerini adini soledik bunumu istiyosun dedi solicegi kelimleri tekrarlattik normallesdi bazi cocuklarda oluyo mesela suan turkceti cozdu ama fransizcayi cozemedi ayni durumdan geciyo anliyo ama dili donmuyo konusmaya biraz zamanla dilleri aciliyo sonrada susduramiyoruz bide bagirarak konusmalari var
Tesekkur ederim😊Konusma ve dil terapisi sart dedi en son goturdugumuz psikiyatrist.Hastane raporu alip baslayacagiz terapilere.

Cnm benim kuzenim öyleydi. Tek tük kelimeleri vardı 5 yasındayken bile o da normal cümle kuramazdi. Terapilerle cok ilerlediler ilkokula baslayınca cözüldü. Sorunlu gibi bakılırdı cocuga. Simdi koca delikanlı oldu korkma hic

Yegenimiz boyle. Kizim temmuz 2016li la arasinda 3 yas var. Kizim 1.5 yasinda cumle kurardi ondan once konustu. Smdi ilkokul 2ye geçecek hala cok kotu konuşuyor hala kizimdan cok daha geride. Anaokuluna bile gec verdi annesi konusmuyor zorlanir diyd 5 yasinda gitti ozmn kelimeleri vardi ama telefona ekmege me derdi okdr kotuydu. Annesi bizde genetik deyip dra bile goturmedi. Ama oda vucut diliyle herseyi anlatiyordu cogu harf eksik oldugundan cikmadigindan konusamiyordu. Hala bi 5 harf eksik oglanda ama konusuyor alismayan anlamiyor o ayri. Bosuna caninizi sikmayin. Dil konusma becerisi eksik demekki ama belki muhendis zekasina sahiptir ne bileyim sanat veya analitik yonu kuvvetlidir. Bu arafa hic tv izlemedi cnku ilgisi cekmezdi. Telefonda 4 5 yasa kdr hic kullanmadi. Smdide sinirli kullaniyor.burdakilerin sordugu gibi bir alaka yok. Beceri meselesi.

Merhaba çocuğunuz şimdi konuşuyor mu ? Benim oğlumda kasım 2016 doğumlu sizin çocuğunuz gibi kelime kullanımı bir çok doktora götürdüm nöroloji pedagog işitme testi hiç bir engel durum bulamadılar konuşmasında …

Merhaba benim oğlumda 2017 doğumlu hala konuşmuyor cok doktora götürdüm knusma terapisinede götürüyorum ama malesef pandemi cok etkiledi bizi korona olduk ara verdik
Her şeyi anlıyor tüm komutları yapıyor birde cok pedagoga götürdük hiç bir teşhis konulmadi artık ne yapacağımı şaşırdım sizinki başladı mı konuşmaya

Back