• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun 4 yaşı bitecek hala konuşmuyor:(

Ayyy banada kızımın bebekliğini hatırlattınız 16 yaşımda anne oldum kendim çocuğum yani çocuk ne emekliyo ne durabiliyo ayakta çuval gibi yığılıyodu herkes sakat bu çocuk diyodu bende çok korktum ozaman haseki hastanesine götürmüştüm kemik yapısı incelendi testler vs. Derken 1 yaşındaki kızımın kemik yapısı 2 yaş çocuğa denkmiş o derece sağlıklı sonra doktorda benı karşısına alıp nasihat verdi her çocuk farklıdır vs kimsenin sözlerine aldırış etme dedi ;) ve bigün birden kalktı yürüdü şuan 24 yaşında ... Çok şükür sağlık olsun elbet konuşacakda yürüyecekde canları sağolsun

Annelik cok farkli bir duygu. Insan anne olunca degisiyor daha evhamlı daha pimpirikli oluyor sanki gen haritasina annelik geni ekleniyor. Bazen doğru olmadigi bir konuda bile akil yolunu birakip evham yapabiliyor.

Ben de emeklememişim annem yürümüyordun bile 11 aylıkken öyle ayakta bırakmış misafir gelecekmiş ben bir anda koşa koşa odayı turlamaya başlamışım. Ablam mesela asla hareket etmeyi sevmez 8 aylıkken konuşmaya başlamış. Bence tamamen yapı. Kız kardeşim de ben gibi 4 yaşında konuştu. İlkokula geçen yıl başladı bazı kelimeleri söyleyemiyordu bile. Erkek kardeşim ise ne yürüdü ne konuştu. Üşengeçlikte 20 yaşında bile 1 numara.
Sözün özü Bir elin parmakları bile bir değil. başkaları ile kıyaslamayın. Eğer kendini ifade edebiliyor ise otizm benzeri davranışları da doktor görmediyse hiç sorun etmeyin.
Renk kartları, şekil kartları, kalemler gibi şeyler ile eğitimini desteklerseniz eminim etkisi olacaktır.

Benim oglum 1 yasinda yürüdü 1 yasinda konusmaya basladi. Ben 2 yasina kadar evde tv açmadim. Kendi isimizi yaptigimuzdan benimle 4 yasina kadar işe geldi insan sırkulasyonu cok olması etkiliyor olabilir. Bilmiyorum etkisi varmi. Ben 8 aylik yürümüsüm 1 yasinda konusmusum. Elbet yürüyorda konusuyorda sabır işi.

Benim oglum 1 yasinda yürüdü 1 yasinda konusmaya basladi. Ben 2 yasina kadar evde tv açmadim. Kendi isimizi yaptigimuzdan benimle 4 yasina kadar işe geldi insan sırkulasyonu cok olması etkiliyor olabilir. Bilmiyorum etkisi varmi. Ben 8 aylik yürümüsüm 1 yasinda konusmusum. Elbet yürüyorda konusuyorda sabır işi.

Aaa 8 aylıkken yürüme şehir efsanesi değil miydi ya. Ben öyle biliyordum.

Dilimizin altında bir et var o kısım açık mı diye kontrol edin bazı çocukların dil altı yapışık oluyor o yüzden konusamıyorlar.Kendi dilinizle çocuğunuzunkini kıyaslayın,eğer yapısıksa küçük bir operasyonla ayırıyorlar

Merhaba hanımlar,Agustos 2016 dogumlu oğlum bazi kelimeler disinda konusamiyor.Baba,anne,bebek,kek,kokuyo,gel,kaka,popo vb.birkac kelime daha sadece.Psikiyatriye goturdum cocuk gayet normal dendi.Hafizasi,algisi ,zekasi iyi gozukuyor lakin akranlari bulbul gibi konusurken onun bu durumu beni inanilmaz uzuyor.Dili dönmuyor resmen ,cikaramiyor cogu kelimeyi.Su bile diyemiyor iki dudagini one buzerek istiyor.Bu durumu yasayan var mi,neler yaptiniz?
Benim kuzenim de konusmuyordu 1 sınıfa baslayınca konusmaya basladı cocuklarla zamann gecirmesi lazm belkide.

Merhaba,konuşma gecikmesinde genellikle işitme kaybı düşünülür.Total bir işitme kaybı olmasa da hafif dereceli işitme kaybı olabilir.Çocuğunuzda buna benzer işaretler alıyor musunuz?Mesela başka bir odadan seslendiğinizde sizi duyuyor mu,arkası dönükken sizin odaya girdiğinizi fark edebiliyor mu,çizgi film izlerken sesini açıyor mu?

İlla ki yapı, dış etkenler hepsi etkili.
Önemli olan bir anormallik yok ise kıyaslamadan insanın kendine dert etmeden büyütebilmesi.

Mutlaka dil terapistine götürün derim. Benim oğlum da geç konuştu, bazı sesleri çıkaramıyordu. Doktorlar normal dediler hep. Ancak 6 yaşında ve hala konuşması sıkıntılı. Biz 3 yaşına kadar tv-tablet-telefon vermedik hiç. Bebekliğinden itibaren de düzenli kitap okuyorum. Doktor tüm parçaları birleştirince genetik olarak sorun olabilir diyerek dil terapistine yönlendirdi. Ancak bulunduğum şehirde olmadığı için gidemedim, sonra da virüs derken kaldı. İlk fırsatta götüreceğim ama. Siz de ihmal etmeyin, geç kalmayın. Hiç bir sorun yoksa, ki inşallah yoktur, kafanız rahat eder.

Uzman bir doktora götürdünüz mü?
Tablet telefon veriyorsanız kısıtlayıp bol bol konuşmalı kitap okumalısınız. Benim oğlum da 2016 aralık doğumlu, bol bol hikaye kitabı okuyorum ve farkı hissediyorum. Mesela aman tanrım diyordu bir ara, bizim kullandığımız bir kelime değildi. Tavşancan ve faresu kitabından dinleye dinleye kullanmaya başlamış. Aynı şekilde anne babasının ona masal hikaye anlatması, sonra hikayede ona sorular sorarak dahil etmesi de işe yarıyor. Ben bir kaç kez anlattıktan sonra tavşan kapıyı çalmış köstebek ne demiş diyorum mesela cevap veriyor. Bu şekilde de teşvik edebilirsiniz. Siz geveze olursanız, ona da sorular sorarsanız, kitap okursanız bol bol açılacaktır. Ama yine de doktora da götürün salgın bitiminde
Benim oğlumda 2016 haziran doğumlu 6 aydır bana anne diyor ondan önce tek kelime etmiyordu bugünlerde 2 li cümleler kurmaya başladı ama tam düzgün değil şöyle söyleyeyim Türkçeyi öğrenmeye çalışan ruslar gibi konuşuyor 😆 Dr lar sorun yok diyorsa yoktur hiç endişe etmeyin ben kreşe gönderdim 3 ay şimdi okuldan nefret ediyor 😔 sabırla bekleyin derim

Benim en minik kuzen 5yasinda daha yeni konuşuyor çünkü tek çocuk ve eğitimci ana babasi evde TV açmadı çocuğun yanında fısıltıyla konuştu çocuğu akşam 7de zorla uyuttular garibim hiç sosyallesip konuşan insan duyamadi:)) şu Corona muhabbettinde babaannem orda kaldı kendisi asla susmayan ve kavgacı bı kişilik olduğu için el kadar çocukla kavga ede ede bizim minigide konuşmayı öğretti :)

Bunu neden sordunuz?Benim oğlumda konuşamıyor ve tuvalet eğitimini reddediyor.Ikisi arasında bir ilişki var mı?
İlişki olduğu durumlar da oluyor ..ama biraz ayırıcı da olabiliyor. Konu sahibi arkadaşın götürdüğü uzman herhangi bir test uyguladı mı bilmiyorum tabi ki ama çocuk "gelişim geriliği " nedeniyle konuşmuyorsa tuvalet eğitimini de pek alamaz...çocuk "uyaran eksikliğinden ...veya dil bağı gibi konuşmasına engel fiziksel yapı bozukluklarından , evde ikinci bir dilin daha konuşulması " nedenleriyle konuşmuyorsa tuvalet eğitimini alır ama konusamayabilir.

Aaa 8 aylıkken yürüme şehir efsanesi değil miydi ya. Ben öyle biliyordum.

Tam 8 aylik yürümüsüm hatta ilk denemede sobaya yapişmis ellerim. ama çok çok zayifmişim. Oglum emeklemeyince hep annesi 8 aylik yürüdü diyorlardi üzülüyordum yavrum 1 yasinda yürümeye basladi. Delilik iste niye üzülüyorsam.

Ayça özeker diye biri

Ben ara ara bakiyorim o kadina
Kabul etmeme gibi bir durum yok
Bir suru test yapmislar bir sonuc cikmamis
Cok nadir olan genetik bozukluklarin teshisi uzun sürebiliyor
Anne baba ilgisiz degil sonuçta, cocuklarinin sagliklarinin pesindeler
Ayrica konuyla cok alakasiz bu yazdığınız

Son düzenleme:
Annelik cok farkli bir duygu. Insan anne olunca degisiyor daha evhamlı daha pimpirikli oluyor sanki gen haritasina annelik geni ekleniyor. Bazen doğru olmadigi bir konuda bile akil yolunu birakip evham yapabiliyor.
💐anneler gününüz kutlu olsun sizin ve diğer arkadaşların

Çocuğunuz raporu ne anlamda özürü ne olarak yazıyo sadece konuşamamak sorun teşkıl etmiyo rapor verilmiyo ben çok araştırdım
Hayır yanlış biliyorsunuz sadece konuşamıyor 3 yaşını doldurunca çıkartılıyor rapor. Devlet hastanesinden aldım ama 2 yaşından beri 4-5 kere götürdüm gelişim testleri falan yapıldı. Alıcı dilde sorun yok denileni anlıyor, ifade edici dil gelişmemiş diyordu doktorlar. 3 yaşını doldurunca rapor çıkarttım özel eğitimde dil ve konuşma terapisi alıyor sadece

Back