Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Şoyle ki ; bu aksam beraber disari ciktilar yemek yemis oyun oynamislar..2 hazirana kadar tr de olacak yarin aksam tekrar cikacaklar..
ptesi gunu oglum olmadan oturduk mahkemeye vermek niyetinde degil sanirim daha uzlasmaci konustu.. zannediyorum o da avukatla gorustu ve pek sansli olmadigini idrak etti.. tatiller de almak birlikte vakit gecirmek biraz buyudugunde de, karari ona birakmak daha dogru diyor
Oglum cok mutlu, butun sinifi, ogretmenleri herkesle paylasmis
Babasina ve bana karsi tavirlarinda bir degisiklik yok annesi gittiginde telefonla gorusmek istedigini, ona telefon almamizi istiyor.. annesi almaya niyetlenmis annem izin vermiyor yasak demis aldirmamis.. ben cildiracak durumdayim cok kiskaniyorum
Bugun ben cok sansliyim iki tane annem var degil mi dedi.. zerre kin beslememis annesine
Ahhhh kuzum kıyamam ben ona ya :(
Gözlerim dolu dolu oldu
Sen çok haklısın öz evladından ayırmamışsın, Allah yüzünü her daim güldürsün
inşallah oğlunun mutluluğu daim olsun o böyle mutlu oldu demek ki ban ne güzel ki seni anneden ayırmamış ama bi yanı öz anneyi de aramış
Ahhh yaaa öz anneye diyecek çok şey var da neyse
Çok güzelsiniz siz Allah hep yüzünüzü güldürsün sizin

Şoyle ki ; bu aksam beraber disari ciktilar yemek yemis oyun oynamislar..2 hazirana kadar tr de olacak yarin aksam tekrar cikacaklar..
ptesi gunu oglum olmadan oturduk mahkemeye vermek niyetinde degil sanirim daha uzlasmaci konustu.. zannediyorum o da avukatla gorustu ve pek sansli olmadigini idrak etti.. tatiller de almak birlikte vakit gecirmek biraz buyudugunde de, karari ona birakmak daha dogru diyor
Babasina ve bana karsi tavirlarinda bir degisiklik yok annesi gittiginde telefonla gorusmek istedigini, ona telefon almamizi istiyor.. annesi almaya niyetlenmis annem izin vermiyor yasak demis aldirmamis.. ben cildiracak durumdayim cok kiskaniyorum
Bugun ben cok sansliyim iki tane annem var degil mi dedi.. zerre kin beslememis annesine
Yaşı küçük olduğu için kim iyi kim kötü anlayamaz. Onu büyüten sensin. Sadece sabret. Zamanla kimin ne olduğu belli olacaktır. Bazı şeyler için tecrübe etmelj çocuk belki de

Tv programlarında 30 sene sonra buldukları ailelerini görünce salya sümük ağlayan insanlara şaşırırdım, sokaktaki her hangi bir için nasıl böyle hissedebiliyorlar diye oğlum da tıpkı o insanlar gibi burnu şişene kadar ağlamış.
Evet biz de giden anne ve pişmanlıklarını öyle güzel süsleyerek anlatmış ki tatil için can atıyor. Kıskanıyorum, üzülüyorum, kocam tarafından ihanete uğramış gibi hissediyorum.
Baba ziyadesiyle suskun ve biraz da kızgın galiba bizim gibi hissetsin, bizim gibi düşünsün istiyordu ama değil oğlum çok mutlu.. Baba suskun ve durgun, ben gergin ve güvensiz, oğlum mutlu ve heyecanlı

Ben ona kiyamam:KK61:
Kendi oglumu dusundum icim ciz etti, ne kadar begenmeseniz de karninda tasiyan ona canindan can katan doguran annesi.. sizde diger annesisiniz tabi..
cok olgun bi cocuk, kin tutmayacak kadar guzel yurekli:KK200:

Ahhhh kuzum kıyamam ben ona ya :KK43:
Gözlerim dolu dolu oldu
Sen çok haklısın öz evladından ayırmamışsın, Allah yüzünü her daim güldürsün
inşallah oğlunun mutluluğu daim olsun o böyle mutlu oldu demek ki ban ne güzel ki seni anneden ayırmamış ama bi yanı öz anneyi de aramış
Ahhh yaaa öz anneye diyecek çok şey var da neyse
Çok güzelsiniz siz Allah hep yüzünüzü güldürsün sizin

Amin cumlemizin insallah

Kıskanmayın. Çok aklı başında bir oğlunuz var. Farkında mısınız bilmem öz annesine bir sınır çizmiş ve sizi yani ailesini o sınırın berisinde tutmuş. Ailesinin koyduğu kurallara uyması gerektiğini yeni tanıştığı annesine en uygun şekilde anlatmış yani en kibar şekilde "hayatıma ait kararları ailemle veririm seninle değil, o kadar da değil" demiş.

Öz annesine sizi anlatırken annem demesi çok hoş. Bence herşey çok güzel olacak. Dengeler en güzel şekilde yerini bulacak.

Öz anneyi tamamen hayatından çıkarsa hep yaralı, kırık dökük bir çocuk olacaktı. Böylesi daha sağlıklı bence, siz de inanın buna. Oğlunuzun sevincini paylaşmaya çalışın. Öyle daha değerli olursunuz onun için...

Yaşı küçük olduğu için kim iyi kim kötü anlayamaz. Onu büyüten sensin. Sadece sabret. Zamanla kimin ne olduğu belli olacaktır. Bazı şeyler için tecrübe etmelj çocuk belki de

Ben super anneyim o tu kaka diyemem ama icimde bir sey guvenemiyor iste zarar gelecek cocuguma.. kardesini, bizi, bir de papaganimiz var onlari birakip gidecek misin biz seni cok ozleriz dedim yok gitmicem ama telefonla konusayim bana telefon alir misiniz diyor kizarsin diye anneme aldirmadim izin verirsen o alacak dedi icim ciz etti.. kendini bize karsi suclu hissediyor belki.. yani tecrube etsin elbette ama yurtdisina yollayamayiz ancak burada gelip gorebilir

Arkadaslar da yukarida cok guzel ifade etmisler zaten , bence oglunuz cok guzel yaklasmis , size iki annem var demesi , biyolojik annesine annemin kurali var demesi.. bence tum olumsuzluklari bi yana birakin , harika bir evladiniz var onun icin sukredip mutlu olun , onda sizin emeginiz var , o sizin cocugunuz ve cok guzel yurekli cok akilli bir cocuk , masallah

Son yorumlari da okudum fikrim hic degismedi. Bu kadin inanilmaz bencil bir kadin. Kendi vicdan muhasebesi icin cocugunun psikolojisini alt ust ediyor. Cocuk cok mutlu havalara ucuyor. Ama bunun da acisi sonradan cikacak ne yazik ki. Cocuk kalbiyle sevgiyle kosuyor annesine ama hic saglikli bir durum degil.
Ayrica konu sahibine cok hak veriyorum inanilir gibi degil kadinin piskinligi. Resmen basindan atip hayatini yoluna koyunca cocugun agzina bir parmak bal caliyor. Ne icin? Vicdaninin sesini susturmak icin. Boyle insanlardan nefret ediyorum.

Icimden gecenler aynen boyle ama susuyorum

Ben super anneyim o tu kaka diyemem ama icimde bir sey guvenemiyor iste zarar gelecek cocuguma.. kardesini, bizi, bir de papaganimiz var onlari birakip gidecek misin biz seni cok ozleriz dedim yok gitmicem ama telefonla konusayim bana telefon alir misiniz diyor kizarsin diye anneme aldirmadim izin verirsen o alacak dedi icim ciz etti.. kendini bize karsi suclu hissediyor belki.. yani tecrube etsin elbette ama yurtdisina yollayamayiz ancak burada gelip gorebilir
Yurtdisina kesinlikle gondermeyin ama birakin konussun , icinde aklinda kalmasin , seneler sonra sizi suclamasin annemle gorusmeme izin veemedin diye , bakin benim oglumun da babasi yok ama o hic ona kin beslemiyor , cocuk dunyasi onlarin bakis acisi bizlerden cok farkli , uzmeyin artik kendinizi , o sizin evladiniz hicbir yere de gitmiyor

Zarar gelebilir de gelmeyebilir de. Ama bunu tecrübe etmesi lazım. Sen uzaklaştırırsan seni suçlu bulur. Akışına bırakman lazım. Senin için çok zor bi durum farkediyorum

Neden zarar gorecegini dusunuyorsun?
Konuyu biraz okumustum.
Tamam o kadinin bir takim hatalari olmus vs.
Son gelinen noktada ise mahkemeye vermeyecek demissin.
Oglu ile gorusmek hakki.
Oglunun da onunla gorusmek hakkidir.
Ne guzel ki henuz bu yaslardayken oz annesi ile bulusabulmis.
Buyudukce icinde sessizce buyuyecekti bu ozlem.
Simdi ise kismen de olsa aralarinda bir bag kurulabilir oglunuzun icindeki ozlem bir nebze dinebilir.
Umarim bu surecte annesi oglunuzu incitmez yaralamaz.
Burada esine buyuk gorev dusuyor.
Birakin gorussunler konussunlar.
Herkesin oz anne babasini bilme gorme tanima hakki oldugunu dusunuyorum eger cok buyuk mevzular yok ise.

Yaptiginiz buyuk insanlik ornegi siz kendinizi bozmayin.
Ama o da gercek annesi.iste boyle yazmayin demissiniz ama buda bir gercek.ilerde daha cok uzulebilirsiniz.siz sevmeye cocugu devam edin.iyilik yapayim derken bir cocugu annesinden ayirmayin.cocuk ilerde kendisi karar versin.
Televizyonlarda goruyoruz.ne kadar mutlu olursa olsum anne ve babasini arayan cocuklarda.
Bu arada su da var benim bir arkadasim vardi.yutta buyumus
Annesini asla affetmedi.

Çocuğa bu şekilde yaklaşmanız doğru gelmedi bana... bizi bırakıp gidecek misin, biz seni özleriz vs. bu gibi şeyler çocukta psikolojik baskı oluşturabilir...

Evet, yaşadığınız şey çok zor...kendi öz annesini görünce neler hissetiğini tahmin edebileceğimizi zannetmiyorum... sizi tamamen bırakmak isteyeceğini de düşünmüyorum, ama belli ki annesiyle de görüşmek ve zaman geçirmek istiyor...

Ben tek cümlenize takıldım çıldıracak gibiyim çok kıskanıyorum demişsiniz. Bu kadar kıskanmanızı ben normal bulmadım ne yalan söyleyeyim. Çok emek vermişsiniz ama idrak edin ki çocuğun öz annesi o kadın, ne kadar hatalı da olsa ne olursa olsun öz annenin yeri dolmaz 10 yıl geçse de 20 yıl geçse de çocuk ne sizi ne başkasını o kadının yerine koyamaz. Anne yeri çok farklı. Kimse sizin çocuğunuzu çalmıyor. Biyolojik gerçekleri değiştiremiyoruz ne yazık ki. Bu çocuk biraz daha büyüyünce annesiyle yaşamak isteyebilir tutamazsınız. Başka bir kadının çocuğu olduğunu kabullenmeye çalışmak sizin için daha hayırlı gibi geldi bana.

Sizin çocuğunuz olmasa bu içinde olduğunuz ruh halini anlardım. Ama bu işi bu kadar takıntı yapmanız normal değil. Evinizde bir çocuk daha var, sizin başka bir kadının çocuğuna bu kadar çıldıracak durumda olmanız sizin çocuğunuza nasıl görünüyor? Yani tüm enerjinizi bu işe kanalize etmiş gibisiniz, diğer evladınızı bu durum nasıl etkiliyor?

Benim eşim benim oğluma 6 senedir babalık yapıyor oda bu tarz konuşmayı aramızda yaptığımızda çok rahatsız oluyor biz destek alıyoruz psikoloğa gittiğimiz ilk iki seans ikimizde ağladık. Psikologta cok etkilendi bu durumdan ama olamaz değil çok olağan bir süreç böyle hissetmeniz demişti ki bizim çok şükür biyolojik ortada yok ihtimali bile bizi geriyor ama sanki bende kiskanirmisim gibi geliyor ne yalan söyleyim. Zaten hamileyim duygularım çorba gibi yazını okuyup ağladım konu sahibi seni seviyorum

Üzgünüm ama bencillik ediyorsunuz. Öz annesi iyi yapmış veya haklı demiyorum. Çok yakin tanıdığım biri var. 3 günlükken evlat ediniliyor. 20 yaşında öz ailesini buluyor. Biyolojik bagim olan insanlarla ben cok farkli bir ahenk yakaladim diyip kendisini buyuten aileden uzaklasiyor.
Buyudugu ailede prensler gibi yasamis biri bu arada. Oz ailesi baya zor yoksul durumda...
Sizin durum farkli. Cocuk oz babasi ve kardesiyle evet. Ama onun oz annesiyle yakalayacagi farkli bir uyum var. Onu bundan mahrum etmek de cok dogru degil. Iyilik kotuluk meselesi degil bu.
Bebek dogunca ne diyorlar? "Annesinde susar." Annesi belki ilk kez bebek goruyor. Cok amator. Iyi bakamiyor. Yanlarinda belki 3 belki 5 bebek buyutmus aile buyukleri... bebegin derdini cok iyi anliyor. Cok iyi bakiyorlar bebege. Ama bebek annesinde susuyor. Gercekten sizi kirmak istemem ama bu boyle bir sey.

Sizin çocuğu onu doğuran kadınla görüştürmemek gibi bir hakkınız yok. Siz de çocuğa kötülük yapıyorsunuz bence böyle. Çocuğa danışılır isterse görüşür. Küçücük de değil zaten.

Çocuğunuzla bu durumu konuşmalısınız herşeyden önce onun duyguları önemli. Bence de sizinle yaşamalı ama annesini tanımak onun hakkı. Çocuğu sizden alamaz ama siz olgunlukla ikisi arasında düzenli bi iletişim sağlayabilirsiniz. Şimdi değilse de bi zaman sonra yani biraz daha büyüdüğünde tatillerde annesiyle vakit geçirmesi onun için güzel olur.

Ben anlamadım çocuğun sormadan öz annesiyle görüştürmeyen insanlar var. Tamam çocuk için iyi değil diye düşünmüşler diyelim pedagoga soralım demiş olabilirler diyelim. Ama ya çocuk için iyi olacaksa? Herkes öz annesini tanımak ister. Kadının ne yaşadığını da bilmiyoruz o kocayla nasıl ayrıldı parası işi var mıydı? En son yüksek lisans yapıyor diye biliyorum demekle olmuyor o işler. Kulaktan dolma bilgi de olabilir. Demem o ki babası bile olsa görüştürmem diyemez ki kaldı ki konu sahibi...Vicdanlı mı tartışılır bu konuda

Ben de bu görüşteyim
Ne olursa olsun çocuğu anneyi görmekten alıkoymaya kimsenin hakkı yok. Çocuğa yazık.

Ben güvenmemesinin sebebini anlıyorum .
Bunca senedır ortada olmayan bır kadın cocugu yazın alıp gerı getırecegının bır garantısını bana gore veremez. Getırmedıgı gıbı ıyı bakacagınında bır garantısı yok ayrıca cocuguk psıkolojısının bunu kaldıracagını sanmıyorum . Cunku bız bu ınsanlarla farklıyız, dilimiz farklı, insanlığımız farklı, anneliğimiz farklı , kişilğimiz farklı, muhtemelen ki inanclarımız bile farklı, oysakı annelık evrenseldır bana gore ama bu kadın annelık vasıflarına uygun bır kadın degıl. Evet pısman olabılır cok pısman olabılır ancak bu cocuga dısneyland sozu verdıremeyecek kadarda mahcup olmasını saglamayan bır pısmanlık. Neden dısneyland burada gıtsınler lunaparka cok ıstıyorsa burada hayat kursun artık yapsın fedakarlıgını oyle degıl mı?

Şu noktadan sonra pişmanlıgını ve vıcdanının sesını susturmak ıcın yapması gereken sey burada bır hayat kurmak veyahut sık sık buraya tatıle gelmesı cocuguda bu sekılde gormesı cunku ben ıyı nıyet gormuyorum kotu nıyetlı bıle olmasa sızı aradan cıkarıyorum sırf cocugun babasının ıc huzuru ıcın bunu yapabılıyor olması lazım.

Hukuksal boyutuda sudur 5 seneden ve daha fazla bır suredır, maddı manevı ozenle yukumluluklerını yerıne getırmemıs, cocukla ıletısım kurmamıs kısılerın cocuk uzerınde soz hakkıda yoktur ,o yuzden mahkemeye basvurup cocugu alması soz konusu degıl cocuk adına suanda karar bıle veremeyecek bır durumda alıp yurt dısı sozu vermesı bıle yasal olamaz dogru degıl

Siz ne kadar mükemmel bir insansınız.
Okudukça yorumlarınızı daha bir hayran kalıyorum size.
Bu kadar güzel düşünceli bir kadının yetiştirdiği evlat düzgün karar alır gibime geliyor.
Kıskanma hissiniz gayet normal.
Oğlum demeniz bile o sözde anne sıfatından daha anlam yüklü özel.
Allah iyi sonuçlar aldırsın.
Her iki taraf zarar görmeden üzülmeden düzene oturur inşallah.:dua:

Back
X