• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla vakit geçirmek mi çalışmak mı

Haftanın 4 günü gittiğimde eve oğlum uyuduğunda gelmiş olacağım çünkü işim evime 1.30 saat uzakta
Bence bu şekilde çalışmak sadece sizden götürür. Ben çoğu kişi aksine bırakmanız gerektiğini düşünüyorum . Çocuğunuzu haftada dört gün görmeden yaşadıktan sonra çalışmanın bir mantığı yok . Eşiniz de sizin gönlünüz olmadığını bile bile çalışmanızı istemiş çok saçma . Bir yıl idare etsin. Bence bir yıl evde kalın sonra sizde daha uygun şartlarda bir iş bulursunuz. Bu tatil size de çok iyi gelecektir. Ayrıca duyacağınız pişmanlık bir ömür boyu olmaktansa doya doya vakit geçirin bir daha bebek olmayacaklar

Bence bu şekilde çalışmak sadece sizden götürür. Ben çoğu kişi aksine bırakmanız gerektiğini düşünüyorum . Çocuğunuzu haftada dört gün görmeden yaşadıktan sonra çalışmanın bir mantığı yok . Eşiniz de sizin gönlünüz olmadığını bile bile çalışmanızı istemiş çok saçma . Bir yıl idare etsin. Bence bir yıl evde kalın sonra sizde daha uygun şartlarda bir iş bulursunuz. Bu tatil size de çok iyi gelecektir. Ayrıca duyacağınız pişmanlık bir ömür boyu olmaktansa doya doya vakit geçirin bir daha bebek olmayacaklar
Aslında içimdn geçen tamamen bu, beni ilerde doğru düzgün ilgileniylr oynuyor olarak hatırlasın istiyorum, ben her konuda bir tık eksik kaldım emziremedim ilgilenemedim tek başıma, bu da üstüne olunca ister istemez içime sıkıntı oluyor

Aslında içimdn geçen tamamen bu, beni ilerde doğru düzgün ilgileniylr oynuyor olarak hatırlasın istiyorum, ben her konuda bir tık eksik kaldım emziremedim ilgilenemedim tek başıma, bu da üstüne olunca ister istemez içime sıkıntı oluyor
Hiçte emzirememek eksiklik değil . Bu dünyaya bir kez geliyoruz . İnsan mutsuz olduğu bir şeyi sürekli yapmamalı . O kadar yıldan sonra bir ara vermek doya doya çocuğunla vakit geçirmek istemekte çok insanca. Çocuğun içinde eminim yanında olman sana verdiği huzuru verecek .

Birde şu var ki bir mola insana bazen çok şey katabiliyor ben artık çok akıcı İngilizce konusmayi öğrendim tek tük konuşuyordum . Şimdi Almanca öğreniyorum. Çalıştığım o yoğun zamandan sonra bana hem ruhsal hem fiziksel o kadar iyi geldi ki . Kitap okuyacak vaktim oldu . Dört gün cocugunu görmediğin bir süreçten sonra sadece psikolojik olarak daha çok yipranacaksin .

Buradaki kadınların (kk bayanları) büyük kısmı iş bırakanı taşlar genellde ben ziraat mühendisiyim oğlum doğunca işi bıraktım sonra kızımıda doğurdum onları büyütüyorum 6 senedir çalışmıyorum kendi annem izmirde pilot bir okulda müdür yardımcısıydı eve hep akşam 20.30 sularında gelirdi babamda öyle .. ben çok çektim bu durumdan çok yalnız kaldım kardeşimle birlikte içimde uhtedir

Paranız varsa eşinizin maaşı ile geçinebiliyorsanız bu bir tercih meselesidir kendim büyütücem dersiniz çalışmazsınız imkanınız varsa .. imkanı olan birçok anne analık duyguları yoğun iise zaten çalışmıyor dediğim gibi imkanı ollanları kastediyorum çalışmak zorunda ise yapacak birşey yok

Bizim sektör yoğun sahalarda alanlarda seralarda dolaşıyoruz sürekli özledim mi özledim ama inanın çalışmak daha kolay 🙈 ama benim vicdan ağır basıyor anneanne babaanne zaten bakamaz o sebeple herkes yolunu bulur okullarına başlarlar bende geri dönerim inşallah kısacası tercih meselesi
Buradaki kadınlar iş bırakacağım diyeni taşlamıyor. Sadece olasılıkları söylüyor. Sizin kocanız iyi çıkar, ömür boyu sıkıntı çekmezsiniz. Başkasınınki gider aldatır, döver ya da sadece ayrılmak ister; kadın işi bırakırsa çaresizce kalakalır. Bu konuları da okuduğumuz için uyarıyoruz.

Buradaki kadınların (kk bayanları) büyük kısmı iş bırakanı taşlar genellde ben ziraat mühendisiyim oğlum doğunca işi bıraktım sonra kızımıda doğurdum onları büyütüyorum 6 senedir çalışmıyorum kendi annem izmirde pilot bir okulda müdür yardımcısıydı eve hep akşam 20.30 sularında gelirdi babamda öyle .. ben çok çektim bu durumdan çok yalnız kaldım kardeşimle birlikte içimde uhtedir

Paranız varsa eşinizin maaşı ile geçinebiliyorsanız bu bir tercih meselesidir kendim büyütücem dersiniz çalışmazsınız imkanınız varsa .. imkanı olan birçok anne analık duyguları yoğun iise zaten çalışmıyor dediğim gibi imkanı ollanları kastediyorum çalışmak zorunda ise yapacak birşey yok

Bizim sektör yoğun sahalarda alanlarda seralarda dolaşıyoruz sürekli özledim mi özledim ama inanın çalışmak daha kolay 🙈 ama benim vicdan ağır basıyor anneanne babaanne zaten bakamaz o sebeple herkes yolunu bulur okullarına başlarlar bende geri dönerim inşallah kısacası tercih meselesi
Ben çok katılıyorum buna bu da bir diğer Baskı türü
Bir taraf aman çocuk varken çalışılir mi diye zorbalarken diğer tarafta evde kalmayı mi seçtin diye zorbalıyor.

Benim ailem de bana yaptı . O kadar güzel kariyerin var hemen işe başla diye . Ben hem çalışmayı secene hemde belirli bir süre durana saygı duyuyorum . Bu birazcık kişilikle ilgili en çok mesleğin şartlarıyla ilgili . Dört gün boyunca çocuğunu göremeyecek ve calismak istemeyen kadına ama ekonomik şartlar demek bence çok saçma . Tamamen iş bırakmıyor bir mola veriyor . Hem çocuk için hemde bir anne için zaten dünyada en azından üç yıla kadar ücretsiz izin verilmeli

Ben olsam işi tamamen bırakmak yerine sartlarimi düzeltmeye uğraşırdim.
Uzun yıllardır çalışıyorsunuz patronunuzla bir araya gelip durumu anlatın.
Maaşınız biraz düşer ama daha az gün çalışırsınız mesela.
İşi bir anda bırakmaktansa böyle bir yol bulunur belki.

İşi biraktiginizda belki ilk günler iyi hissedersiniz ancak sonrasında sürekli çalışmaya alışkın biri olarak bunaliirsiniz.

Birde benim öğretmen olarak gözlemim evde kalan anne her zaman en verimli anne olmayabilir.
Klişe evet ama o az zamanda cocugunuzla naptiginiz ne kadar ilgilendiğiniz önemli olan.

Ben sizde biraz evden çalışmaya alışınca şu an ofise gitmeye o 1.5 saatlik yolu çekmek istememe gibi bir durum gördüm şahsen.
İnsan her şeye alışıyor evden çalışmaya nasıl alistiysaniz inanın ofis hayatı iş hayatında sosyalleşme de size iyi gelebilir.

Normalde kadınların işlerini bırakmamaları gerektiğini düşünürüm her zaman. Fakat sizin çocuğunuz nispeten küçük. 1-1.5 yıl ara verip daha sonra da kreşe verip işe dönebilirsiniz.
Hele ki günlerce çocuğunuzun sizi göremeyeceği senaryo sağlıklı gelmedi bana. Esiniz birakmanizi istemiyor ama bu konuyla ilgili bir çözüm onerisi var mı? Evi taşıyıp yolda geçen süreyi minimuma indirmek gibi
Tabi sektörüne de bağlı olarak çocuk için ara verip işe dönmek kolay bir süreç olmayabilir. Daha geriden başlayabilirsiniz ya da ilk anda istediğiniz gibi bir iş bulamayabilirsiniz. Bunları da göz önünde bulundurularak kararınızı verin. Bir de evde rehavete kapılıp iş dönmeyi ihmal etmemelisiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Normalde kadınların işlerini bırakmamaları gerektiğini düşünürüm her zaman. Fakat sizin çocuğunuz nispeten küçük. 1-1.5 yıl ara verip daha sonra da kreşe verip işe dönebilirsiniz.
Hele ki günlerce çocuğunuzun sizi göremeyeceği senaryo sağlıklı gelmedi bana. Esiniz birakmanizi istemiyor ama bu konuyla ilgili bir çözüm onerisi var mı? Evi taşıyıp yolda geçen süreyi minimuma indirmek gibi
Tabi sektörüne de bağlı olarak çocuk için ara verip işe dönmek kolay bir süreç olmayabilir. Daha geriden başlayabilirsiniz ya da ilk anda istediğiniz gibi bir iş bulamayabilirsiniz. Bunları da göz önünde bulundurularak kararınızı verin. Bir de evde rehavete kapılıp iş dönmeyi ihmal etmemelisiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evi değişemeyiz çok şükür bulunduğumuz yerde ev bize ait kirada değiliz , ara vermek kulağa mantıklı geliyor çünkü oğlum çok küçük

Bir taraf aman çocuk varken çalışılir mi diye zorbalarken diğer tarafta evde kalmayı mi seçtin diye zorbalıyor.

Benim ailem de bana yaptı . O kadar güzel kariyerin var hemen işe başla diye . Ben hem çalışmayı secene hemde belirli bir süre durana saygı duyuyorum . Bu birazcık kişilikle ilgili en çok mesleğin şartlarıyla ilgili . Dört gün boyunca çocuğunu göremeyecek ve calismak istemeyen kadına ama ekonomik şartlar demek bence çok saçma . Tamamen iş bırakmıyor bir mola veriyor . Hem çocuk için hemde bir anne için zaten dünyada en azından üç yıla kadar ücretsiz izin verilmeli
Evet bizim sistemimizde 4 ay sonra bırakıp çalışman gerekiyor bu da tabii ki çok mantıklı değil

Küçük çocuğu için işe ara vereni taşlamıyoruz.
Benim kendi adıma eleştirdiğim kişiler; kendi ayakları üzerinde durmadan, gencecik yaşta koşa koşa evlenip çocuk sonra yapıp kocam şöyle böyle ama işim/mesleğim yok diyenler. Ya da evdeki her işi, çocuğun bütün yükünü üstlenip eş desteği talep edecek, profesyonel hizmetlerden yardım alacak yerde ilk seçenek hemen işi mi bıraksam diyenler. Mesela geçenlerde çocuk için işi bıraksam mı diyen üyenin çocuğu yanılmıyorsam 12 yaşında idi. O hanıma herkes ücretsiz izin tavsiye etti.

Gönül isterdi ki eşler sonsuz güvenilir olsun, hastalandiginda, Allah korusun vefat ettiğinde ya da işten çıkarıldığında sosyal devlet yanımızda olsun ama ülke şartları malum. Kaldı ki hanigi devlet senelerce bakabilir sağlıklı yetişkin bir kadına ve çocuğuna. Böyle durumlarda sudan çıkmış balık gibi hayata tutunmaya çalışmak yerine vakitlice işini gücünü oturtmak çocuklu hayatı ve iş hayatını dengeli şekilde götürmeye çabalamak çok daha mantıklı geliyor bana.

Şu anda aktif iki konuda üyeler eşlerinin cimriliklerinden yanıyor. Malesef eskiden olduğu gibi ben çalışıp aileme bakayım kafasında değil erkekler. Kadınların da ellerini taşın altına koymasını bekliyorlar.

O kadar çok yönlü bir konu ki bu. Evet küçük çocukla çalışma hayatı zor farkındayım. Benim de oğlum var 4 yaşında. Ama ilk 4-5 yıl zorlanmamak için de çalışma hayatımdan vazgeçmek mantıklı değil.

Her ne olursa olsun bir kadın işini bırakıp eşinin eline bakmamalı. Bu hayatta bir kadın için ekonomik özgürlüğünden daha önemli hiçbir şey olamaz

Bizim sektör yoğun sahalarda alanlarda seralarda dolaşıyoruz sürekli özledim mi özledim ama inanın çalışmak daha kolay 🙈 ama benim vicdan ağır basıyor
Aktif olarak kaç yıl çalıştınız ki çalışmayı daha kolay buldunuz… ikisini beraber yürütemezdim deyin de gerçekler ortaya çıksın

Her ne olursa olsun bir kadın işini bırakıp eşinin eline bakmamalı. Bu hayatta bir kadın için ekonomik özgürlüğünden daha önemli hiçbir şey olamaz
İnan benim için de çok zor bir beklentim olmasını istemiyorum ama bu kadar uzun yıldır da çalışmak yıprattı beni,

Küçük çocuğu için işe ara vereni taşlamıyoruz.
Benim kendi adıma eleştirdiğim kişiler; kendi ayakları üzerinde durmadan, gencecik yaşta koşa koşa evlenip çocuk sonra yapıp kocam şöyle böyle ama işim/mesleğim yok diyenler. Ya da evdeki her işi, çocuğun bütün yükünü üstlenip eş desteği talep edecek, profesyonel hizmetlerden yardım alacak yerde ilk seçenek hemen işi mi bıraksam diyenler. Mesela geçenlerde çocuk için işi bıraksam mı diyen üyenin çocuğu yanılmıyorsam 12 yaşında idi. O hanıma herkes ücretsiz izin tavsiye etti.

Gönül isterdi ki eşler sonsuz güvenilir olsun, hastalandiginda, Allah korusun vefat ettiğinde ya da işten çıkarıldığında sosyal devlet yanımızda olsun ama ülke şartları malum. Kaldı ki hanigi devlet senelerce bakabilir sağlıklı yetişkin bir kadına ve çocuğuna. Böyle durumlarda sudan çıkmış balık gibi hayata tutunmaya çalışmak yerine vakitlice işini gücünü oturtmak çocuklu hayatı ve iş hayatını dengeli şekilde götürmeye çabalamak çok daha mantıklı geliyor bana.

Şu anda aktif iki konuda üyeler eşlerinin cimriliklerinden yanıyor. Malesef eskiden olduğu gibi ben çalışıp aileme bakayım kafasında değil erkekler. Kadınların da ellerini taşın altına koymasını bekliyorlar.

O kadar çok yönlü bir konu ki bu. Evet küçük çocukla çalışma hayatı zor farkındayım. Benim de oğlum var 4 yaşında. Ama ilk 4-5 yıl zorlanmamak için de çalışma hayatımdan vazgeçmek mantıklı değil.
Niyetim ara vermek sonrasında başka bir iş ile devam edebilirim ama oğlum doğduğundan beri asla hiçbir şekilde tam olarak ilgilenemedim tek başıma bu yüzden de kendimi hep eksik anne gibi hissettim, bu ara verme sürecinde belki psikolojik olarak tamamlayabilirim kendimi

maddi durum iyiyse işi bırakabilirsiniz. maddi durum kötü olacaksa o zaman eşinizin karakteri devreye girer. bazı kocalar anlayışlı eşitlikçi ve cömert oluyor. çalışmayan eşinin sigortasını ödüyor,siz istemeden eve para bırakıyor tatile götürüyor vs. ama bazıları ezmeye çalışıyor verdiği harçlığın hesabını soruyor. kadın evde diye bütün ev işlerini kadına yaptırıyor. bir mont için bile mırın kırın ediyor.

çalışmanın artıları çalışınca kendi geliriniz var. emeklilik hakkınız var. benim gelirim var çaresiz değilim duygusu var. çocuğunuza bir şey alırken eşinize sormadan almak, annenize anneler gününde güzel bir telefon hediye etmek evin herhangi bir mobilyasını kredi kartıyla çat diye almak ve ödemek kenara biraz altın yapıp koymak yazın şuraya tatile gidebilir miyiz demek yerine yazın tatile gideceğimiz yeri buldum demek var. ben bunları çalışmasam bile eşim sormadan yapacaktır, cömert hesap sormayacak bir adam diyorsanız eşiniz düzgün bir adamdır bravo. o zaman gönül rahatlığı ile çocuğunuzu evde istediğiniz gibi büyütebilirsiniz.

Eğer vazgeçip 1-2 sene sonra çalışmaya dönme imkanınız olmazsa kesinlikle bırakmayın derim Kızımın doğumu pandemiye denk geldi, sonrasında aile büyükleri yardımı olmadığı ve bakıcıya yetecek bütçemiz olmadığı için bir türlü çalışmaya dönemedim Şimdi yeni anaokuluna başladı ama hastalıklardan doğru düzgün gidemediği için hala iş başvurularına başlayamıyorum Bu süreç içinde kızımla başbaşa vakit geçirmek çok güzeldi ve değerliydi ama bazen sabahtan geceye kadar çocuk bakımı ve ev işleri derken, kendime vakit ayırmayı bırak tuvalete gidecek zamanı zor bulurken ve sürekli maddi sıkıntılar yaşarken home office bile olsa keşke çalışacak fırsatım olsa diyorum ve bunu yapamadığım için depresyona girdim desem yeridir
Tabi buna etkenlerde var Ben çalışıp para kazanıyorum kafasında olup ev işlerinde ve çocuk bakımında çok az yardımcı olan eşim mesela Sanki işi bırakınca ev işi çocuk bakımı evde tatil yapmak gibi duruyor çoğunun gözünde Çocuk yapmadan önce benim eşim böyle yapmaz derdim herhalde ama bal gibide yapıyor çoğu Bu nedenle hem kendiniz hem eşinizin tutumu açısından iyi düşünün

Niyetim ara vermek sonrasında başka bir iş ile devam edebilirim ama oğlum doğduğundan beri asla hiçbir şekilde tam olarak ilgilenemedim tek başıma bu yüzden de kendimi hep eksik anne gibi hissettim, bu ara verme sürecinde belki psikolojik olarak tamamlayabilirim kendimi
Size yaptığım ilk yorumda da belirtmiştim çocuğunuz küçük ve ara verilebilir pekala. Ama geri dönmek de mühim.

Tabi ki kimsenin bir karar verirken buradaki kadınların onayına ihtiyacı yok. Herkes sadece kendi hayat deneyimi ve çevresindeki örneklerden çıkardığı sonuçlara göre tavsiye veriyor.

Umarım verdiğiniz ara size de çocuğunuza da çok iyi gelir ve daha sonrasında işe dönüşünüz de gönlünüze göre olur🌸

Çocuğunuzun size ihtiyacının en yoğun olduğu dönemdesiniz. Tam gün çalılıp 1.5 saat yol gitmek anneyede bebeğe de eziyet. Bir daha bu çağları geri gelmeyecek ve siz en güzel anlarına tanık olamayacaksınız. Ben olsam kesinlikle çalışmazdım.2 sene ara verir,3 yaşında sosyalleşme dönemine girince kreşe verir iş bakardım.Size de mola,yavrunuza da anne şefkati şart. Çalışırsanız da o çocuk bir şekilde büyür tabi ama sizinle daha mutlu büyür.

Buradaki kadınlar iş bırakacağım diyeni taşlamıyor. Sadece olasılıkları söylüyor. Sizin kocanız iyi çıkar, ömür boyu sıkıntı çekmezsiniz. Başkasınınki gider aldatır, döver ya da sadece ayrılmak ister; kadın işi bırakırsa çaresizce kalakalır. Bu konuları da okuduğumuz için uyarıyoruz.
Anlam veremedim mesajinıza işi bıraktı diye başka iş mi yok öyle bir durum olursa gider başka bir iş ile yoluna devam eder meslegi var ise de meslleğini icra etmeye devam eder

Tam olarak sizin gibi düsünüyorum hayatının ssonuna kadar bırakmayacak ne de olsa belli bir süre okadar buda tabiki bunu tercih eden ve imkanları el veren bayanlar icin gecerli.. kendi buyutmek istiyordur imkanida elveriyordur ara verir buyutur zorbalanacak bir konu degil ki tercih meselesi kimiside calismayi tercih eder calisir bukdr basit anne zaten kıskacta ne yapmak istese tersini soyleyip manüple etmek doğru gelmiyor bana da

Back
X