• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglumla beraber dua etmeye basladik teyzeleri :))

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet çok güzel benim oglumda 3 yaşında subhanekeyi ögreniyoruz yatarken dua ediyoruz allahım beni rahat uyut diyoruz anneannem hasta olmasın dedem hasta olmasın diyoruz sonra oglum bana diyoki anne anneannem neden hasta olmasın çocuklar unutmuyor ögrendiklerini

benim oğlum 31 aylık.yaklaşık 3-4 aydır geceleri okuduğumuz bi duamız var.

Allah'ım beni koru..annemi koru...babamı koru...bütün sevdiklerimi koru.Bizlere sağlık ver,huzur ver,mutluluk ver.senin her şeye gücün yeter...
Sana şükürler olsun.Seni seviyorum Allah'ım

şeklinde devam eden...
bir ara ufak sureleride ezberletmeye başlayayım dedim ama daha erken diye vazgeçtim.ama arada tekrarladığımız oluyor.
ben namaz kılarken anne bende amin yapıcam seninle der.hakikatende hareketleri tekrarlar.(jet hızıyla tabi-tatlicadiarzu-)
inşallah hem 5 yaş gibi kuran derside vereceğim oğluma.
Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın.kendine ve vatanına hayırlı,bo dua alan evlatlar olsunlar hepsi:Saruboceq:

ne güzel.bir çocuğun öğrenebileceği yaşlar 3 ile 6 yaş arasıymış.ne ezberleyebilirlerse bu yaşlarda ezberliyolarmış.bir öğretmenden duymuştum.elimizden geldiğince dualarımızı öğretelim çocuklarımıza.ağaç yaşken eğilir demiş atalarımız.çok doğru.bende öğrettim kızıma.bütün namaz surelerini ezberledi çok şükür.şimdi 9 yaşında. 3e gidiyo.oğlumda 4 olmak üzere.onada başladım yavaş yavaş.oda başladı çok şükür öğrenmeye.herkese tavsiye ederim. sağlıcakla kalın.....

çok tatlı ya inş benim oğlumda sağılıklı bir şekilde doğsun bende onunla dua etmeyi, oynamayı, onu hayata hazırlamayı çok istiyorum...annelik çok başka bir şey daha doğmadan oğlum bana çok güzel duygular hissettiriyor.onu çok seviyorum...

Ya canım ne kadar güzel bir duygudr demi bu anı yaşamak!
Bend eekıızm 2,5 yaşında iken her gece 3 ihlas ve 1 fatiha okumasını öğrettim ve çok şükür ki 6 yaşına geldi ve hergece ellerini açıp dua ediyor ...allah nicelerini göstersin inşallah.....

arkadaşlar benim oğlumda 3 yaşında su içerken falan Bismillah diyoruz ama bazen ben dedim diyor ama ben duymuyorum.bide kısık sesle söylüyor.aslında hiç zorlamıyorum böyle yapınca üzülüyorum istiyorum ki istekli olsun.normal mi sizce

Ne güzel..Allah bana da nasib etsin inşallah..Bende bebişlerime öğreticem..Ayrıca odalarına da bir tane Atatürk resmi çerveletip duvara asacağım..Hem dinlerini bilsinler hemde Atatürk sevgisi ile dolu insanlar olsunlar inşallah...:Saruboceq:

benimde oğlum henüz küçük , insan okuyunca nasıl hevesleniyor o günlerin gelmesini .. bunca teknolojinin içinde bilgisayara televizyona esir olmuş çocuklar .. :çok üzgünüm: Böylesine menfaatler dünyasında iyi olmayı dua etmeyi öğretebilmek ne güzel .. bana da inşallah kısmet olur çocuğumla beraber dualar etmek .. :1hug:

Benim oğlumda 31 aylık.Henüz konuşamıyor.Algılamada bir sorun yok çok şükür.
Sadece çıkardığı kelimeleri biz anlıyoruz.Uzun süredir evden çıkarken ,arabaya binerken vs bismillahirrahmanirrahim demesiyle başladık.Ben sesli söylüyordumki kendi de söylesin.
Ha söylediğini duysanız hiç anlaşılmıyor ama söylüyor.
Bir kaç aydırda yatarken dua ediyoruz.Ellerimi açıp , Allaha şükür edip bizi korumasını bazı cümlelerle söylüyordum,amin deyip yüzümüze sürüyorduk.
Bir süredir, küçük risalemiz var.Onu alıyor eline bazan ters tutuyor,garip garip ses çıkararak güya okuyor.Çok komik oluyor hali gülmemek için tutuyorum.
Bazan ben unutacak olsam kendisi hatırlatıyor hemde uykuyu geciktirmiş oluyor.
Burda henüz konuşma ,anlaşılır kelimeler yok.Ancak o bilinci azıcıkda almasını istiyorum.
İnşallah konuşunca tabiki daha güzel olacak.
Giysilerini ,ayakkabılarını giyerken her sefer unutmadan önce sağ kol ve sağ ayaktan başlayarak yapıyoruz.Benimde kendininde çok hoşuna gidiyor.
İnşallah tamamıyla yapmalarını nasip etsin.

ay negüzel ya minik ellerini acip dua etmeleri hemde sevinerek
benim kizimda iki yasindan kisa bir süre sonra subhanikeyi ezberledi
her gece yatakda okuyodum sonrada kelime kelime önce ben sonra o tekrarliyodu bi gece bi bakdim besmele cekdikden sonra benden önce basladi hatalar olsada okudu ve en sonunda hep ekler allahim dualarimizi kabul et günahlarimizi aff et amin diye :)

allah rahmet eylesin anneanneme. 6 yaşımda onun sayesinde namaz surelerini ezberlemiştim. 10 yaşımda amenerresulu dahil bütün sureleri biliyordum kur' an'a geçmiştim. Herkes hayret ediyordu. Bide enteresandır, ben yürümeye evimizde kur'an okunurken başlamışım. çocukken nasıl olursak ilerde de devam ediyor. O pırıl pırıl zekayı pc oyunlarıyla meşgul etmek yerine yararlı şeyler öğretmeli. Ilerde ezberlemek zaten çok zor olur. çocukların duası kabul olur derler bide. Ama çok şeker ya maşaallah oğlunuza allah'ım yemek verdiğin için teşekkür ederim :))

aynen canım cana katılıyorum.bizim evimizdede hep namaz kuran devam ederdi.bizde söylemesi ayıp zeki insan olduk buda çok önemli bence.evinizde bol bol ibadetle meşgul olun

ne güzel yaaa benim oglum daha 3 aylık cok imrendim size darısı bizim basımıza anaokulu ögretmeniyim dini egitim veren bir kurumda ögretmendim gecen yıl cocuklar 3-6 yas arasındaydı kuran ögrendiler bir yılda esmaül hüsna yı ezberlediler hadisler ögrendiler sasırdım kaldım beyinleri harika şimdiki cocukların ...

adınıza çok sevindim inşallah bizoe sizin gibi olabiliriz

gerçekten çok güzel bir şey çocukla dua etmek ona öğretmek.benim kızım erken konuştu bizde 1.5 yaşından beri her gün yatmadan dua edip sure okuruz.ve ben ona sureleri okuya okuya şu an 4 tane sure biliyor ve henüz 2.5 yaşında.ben onun ezberleyaceğini tahmin etmeden okuyodum ama bi baktım 1 haftada falan tamamen ezberliyor 1 sureyi. çok hoşuma gitti tabi.rabbim tüm çocuklarımıza zihin açıklığı ve allah sevgisi versin...aminn

ne güzel benim oglum 2.5 yaşında bende oglumla 3aydır felan dua ederiz allahım bütün meleklerimizin dualarını kabul etsin

ne güzel, hepinizi tebrik ederim arkadaşlar, inşallah ben de sağlıkla bebişime kavuşursam erkenden öğretmek istiyorum, Rabbim hepimizin evladını korusun bağışlasın (amin)

tesekkürler kizlar rabbim onlari bizlere bagislasin :))))

maşallah Allah nazardan korusun yerim ben senin oğlulunun Allaha açılan o minik elleriniiiiŞeniz

canım benim allah tuanın ettiği duaları kabul etsin e anası kim ki oğluda tabi onun gibi akıllı olcak öptüm canancım.çok doğru yoldasın.onların kalbini küçüklükten ısıtmak gerek.

hepinizi tebrikler kızlarrralkisalkisalkis

Allah ihşallahh bizlerede nasip eder
cok istiyorummmm bende öğretmekkk
:Saruboceq:

Back