• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglumla beraber dua etmeye basladik teyzeleri :))

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
oglum bu ayin sonunda üc yasini dolduruyor ve dün gece ellerini acarak dua etmeye basladik teyzeleri kaydirigubbakcemile4
ben kelime kelime söylüyorum oda tekrar ediyor ..... cok hosuma gitti kücücük ellerini acmis ALLAHIM VERDIGIN YEMEKLER ICIN TESEKKÜR EDERIM ;SEN BIZE SAGLIK VER DEMESI :dance:

Allah rahmet eylesin anneanneme. 6 yaşımda onun sayesinde namaz surelerini ezberlemiştim. 10 yaşımda amenerresulu dahil bütün sureleri biliyordum Kur' an'a geçmiştim. herkes hayret ediyordu. bide enteresandır, ben yürümeye evimizde Kur'an okunurken başlamışım. çocukken nasıl olursak ilerde de devam ediyor. o pırıl pırıl zekayı pc oyunlarıyla meşgul etmek yerine yararlı şeyler öğretmeli. ilerde ezberlemek zaten çok zor olur. çocukların duası kabul olur derler bide. ama çok şeker ya maşaallah oğlunuza Allah'ım yemek verdiğin için teşekkür ederim :))

büyük kızım sınava gireceği zaman dedesi 3 kulhüvallah 1 elham oku diye sürekli nasihat ederdi ....küçük kızımda bunu kafasına takmış demekki ,,,bir gün anne ben dua ezberledim diye yanıma geldi derken başladı okumaya ,,,,,.üç kulhüvallahi ,,,,ehad allahüssemed lem yelid velem yüled velem yeküllehü küfüven amin......... biz hiç bozuntuya vermeden kameraya çektik tabi sonrada doğrusunu ezberlettik

tesekkür ederim arkadaslar yorumlariniz icin elimden geldigi kadar ögretmeye calisiyorum :)))
simdilik sükretmesini ögretiyorum cogu kelimeleri tam söyliyemiyor bile :)) bir yerden baslamak lazimdi bizde böyle basladik teyzeleri :))

Allah rahmet eylesin anneanneme. 6 yaşımda onun sayesinde namaz surelerini ezberlemiştim. 10 yaşımda amenerresulu dahil bütün sureleri biliyordum Kur' an'a geçmiştim. herkes hayret ediyordu. bide enteresandır, ben yürümeye evimizde Kur'an okunurken başlamışım. çocukken nasıl olursak ilerde de devam ediyor. o pırıl pırıl zekayı pc oyunlarıyla meşgul etmek yerine yararlı şeyler öğretmeli. ilerde ezberlemek zaten çok zor olur. çocukların duası kabul olur derler bide. ama çok şeker ya maşaallah oğlunuza Allah'ım yemek verdiğin için teşekkür ederim :))

dedelerimiz anneannelerimiz az caba sarfetmemislerdir bu konuda ,banada az ögretmemislerdi :))
cok güzel bisey kuran okunurken yürümeye baslamaniz ;)) :1hug:

maaşallah yaa küçücük elleri dua etmekten güzel başka ne olabilir ki

dedelerimiz anneannelerimiz az caba sarfetmemislerdir bu konuda ,banada az ögretmemislerdi :))
cok güzel bisey kur`an okunurken yürümeye baslamaniz ;)) :1hug:

çok güzel bişey canım.Allah dualarını kabul etsin.ayrıca seni de tebrik ederim.din bilincini evladına verdiğin için

benim oglan da subhaneke suresine ogrettim onu bilio masallah sadece iki kelimeyi karistriyor ve bi hamdik diyemio ve te hamdik dio:1hug:bi de ihlas suresi kulhu allahu ehad demeye basladi hayirlisi bakalim yavas yavas ogretiyorum

masallah senin oglanada ne guzel erken yasta ogrenince en guzeli oluyor ogrenmek daha kolay Allah yardimcin olsun daha guzel okumasi icin insallah tebrikler :lepi:

4-5 yaşındayken kızıma ananesi sübhaneke ve kulhuvallahu sürelerini ezberletti. şimdi her gece yatarken okuyor ve arkasından sevdiği tüm kişilerin isimlerini sayıp Allahım sağlık ver diyor. bende üstüne düşüp bir kaç süre daha ezberletmek istiyorum. şu an ne verirsen kapacak şekilde beyinleri.. unutturmamak lazım...

hepinizide takdir ediyorum arkadaşlar...bravo sizin gibi annelere...a.s..

tessürler arkadaslar yorumlariniz icin , kücük olsalarda onlarin beyinleri bizimkinden daha iyi calisiyor
ne verirsek simdi veririz ....
ben hep korkuyordum iki dili birden ögrenemez karistirir diye oyüzden almancayi ana dili gibi ögretmistik zaten bir bucuk yasindada krese basladi
ama sonra anladim ki hata yapmisim hemen evde türkce konusmaya basladik
kreste ögretmenleriyle almanca konusuyor ,arada sirada bizlede almanca konusuyor ama türkceyide cok iyi kavrayabiliyor
hatanin neresinden dönülürse kardir bence ... biraz daha büyüsün 4 yasinda da ingilizceye baslaticagiz oglumu .....insallah tüm annelerin cabalari bosa cikmaz kizlar onlarin gelecegi bizim elimizde

benimde kızım 21 aylık ve her ezan okunduğunda allah der amin yapar çok hoşuma gidiyor benimde bazen seccadeyi yada eşarpla etek alıp anne allah amin der namaz kılıyor güya maymunum :))) inşallahda buyuduğunde de devam eder kulluk görevlerini layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin yüce yaradanım inşallah

ay canım çok tatlı ya........seninde bunları öğretmen çok güzel bişey arkadaşım.

tessürler arkadaslar yorumlariniz icin , kücük olsalarda onlarin beyinleri bizimkinden daha iyi calisiyor
ne verirsek simdi veririz ....
ben hep korkuyordum iki dili birden ögrenemez karistirir diye oyüzden almancayi ana dili gibi ögretmistik zaten bir bucuk yasindada krese basladi
ama sonra anladim ki hata yapmisim hemen evde türkce konusmaya basladik
kreste ögretmenleriyle almanca konusuyor ,arada sirada bizlede almanca konusuyor ama türkceyide cok iyi kavrayabiliyor
hatanin neresinden dönülürse kardir bence ... biraz daha büyüsün 4 yasinda da ingilizceye baslaticagiz oglumu .....insallah tüm annelerin cabalari bosa cikmaz kizlar onlarin gelecegi bizim elimizde

bizde hataya dusmustuk,once turkceyi ogretelim okula baslayinca nasil olsa ingilizceyi ogrenir demistik ,henuz 3 yasindayken disarida oynarken cocuklarin dalga gectigini gorduk sadece ingilizce bu ne diyordu ,sonra esimle karar verdik birimiz ingilizce konusuyorsak oglumla digerimiz turkce konustuk sunger gibi herseyi aldi :) ingilizcesi super ama turkceyi telafuz ederken zorlaniyor anlamada bir sorunumuz yok

3 bucuk yasinda yatak duasi okumaya basladik once ben soyluyordum sonra oglum tekrar ediyordu bir sure sonra bir gece bir gece ben okumaya basladik

yattim Allah kaldir beni
nur icinde daldir beni
can bedenimden ayrilirken
imanimla gonder beni

daha sonra bir diger yatak duasina gectik

yattim sagima
dondum soluma
melekler sahit olsun
dinime imanima

ilk olarak kelimei sahadet getirmeyi ogrettik ,duamiza bir de suphanekeyi ekledik tamamen ogrenince gulfu ye gectik ,basimi kapattigim zaman hemen anlar namaz kilacagimi bildigi dualarla benimle namaz kilar,yasin okurken benimle oturur dinler (maalesefki ben bunlari her zaman yapmiyorum ) oglum 7 yasinda simdi elhami ogreniyoruz

dua etmeden asla uyumaz bildigi tum dualari okur tabi bir gece ben bir gece o aliskanlikigimizla

bir gun yemekten sonra dua ettik amen dedi basimdan asagi kaynar sular indi hayir dedim oglum amin ,dediki hayir yemekten amen yatmadan once amin o zaman 5 yasindaydi ogretmenleriyle gorustuk din dersi almasini istemedigimizi soyledik bir sure sonra sorular sormaya basladi neden kiliseye gitmiyorum neden arkadaslarim okulda dua ederken ben edemiyorum.... anliyacagi dilde anlatmaya calistik ,cok sukur suan da herseyin farkinda
bir de yaklasik 1 yildir her banyodan sonra abdest aliyor bir de bana bakma ayip diyor :)

masallah cnmm yaaa walla iyi yapalim derken daha kötü yaptik ,cok sükür simdi 3 yasini bitirdi ve türkcede konusuyor ,simdi türkce kelimeler bilsede en cok almanca konusuyor bizimle o almanvca konustukca biz daha cok türkce konusuyoruz
simdiden eger dua etmeyi ögretmessek ilerdede okadar dinine uzak olur ...
tekrardan masallah hepimizin meleklerine :)))

aferin onaaa
sanada aferiiinnn =))))

bızde kızımla her gece dua ederız..:asigim:
benım soyledıgım kelımelerı ellerını acarak tekrar edıyor bıraz kelımelerı yutsada sımdı ''hadı annecım dua edelım'' dedıgımde ellerını acıyor:Saruboceq:
babamızı geceye yolladıgımız zaman kapıdan cıkar cıkmaz dua edıyoruz..
''Allah ım sen babamı koru ''dıye baslayan ve ne zaman bıtecegıne kızımın karar verdıgı bır dua oluyor ..kaydirigubbakcemile3
bazende namaz kılıyor kendınce..:nazar:
bu yaslarda o kadar cok dıkkatlı oluyorlar kı ne gorseler fotokopı makınası gıbı cekıyorlar:emir_bebek:

bızde kızımla her gece dua ederız..:asigim:
benım soyledıgım kelımelerı ellerını acarak tekrar edıyor bıraz kelımelerı yutsada sımdı ''hadı annecım dua edelım'' dedıgımde ellerını acıyor:Saruboceq:
babamızı geceye yolladıgımız zaman kapıdan cıkar cıkmaz dua edıyoruz..
''Allah ım sen babamı koru ''dıye baslayan ve ne zaman bıtecegıne kızımın karar verdıgı bır dua oluyor ..kaydirigubbakcemile3
bazende namaz kılıyor kendınce..:nazar:
bu yaslarda o kadar cok dıkkatlı oluyorlar kı ne gorseler fotokopı makınası gıbı cekıyorlar:emir_bebek:

haklisin tatlim asiri dikkat etmemiz gerekiyor bu konuda , onun yaninda hic bir sekilde sesimizi yükseltmiyoruz kari koca konusurken , gecenlerde esime dargindim onu ise gönderirken öpmedim babasini birakmadi beni öptürmeden birde ellerimizi tutturdu :asigim: üc yasinda ama nelerin farkinda cocuk ...onlari kücük elleriyle dua ederken görmek coook hos :asigim:
ilk dua edisinde ben cok duygulanmistim :1hug:

Back