tessürler arkadaslar yorumlariniz icin , kücük olsalarda onlarin beyinleri bizimkinden daha iyi calisiyor
ne verirsek simdi veririz ....
ben hep korkuyordum iki dili birden ögrenemez karistirir diye oyüzden almancayi ana dili gibi ögretmistik zaten bir bucuk yasindada krese basladi
ama sonra anladim ki hata yapmisim hemen evde türkce konusmaya basladik
kreste ögretmenleriyle almanca konusuyor ,arada sirada bizlede almanca konusuyor ama türkceyide cok iyi kavrayabiliyor
hatanin neresinden dönülürse kardir bence ... biraz daha büyüsün 4 yasinda da ingilizceye baslaticagiz oglumu .....insallah tüm annelerin cabalari bosa cikmaz kizlar onlarin gelecegi bizim elimizde
bizde hataya dusmustuk,once turkceyi ogretelim okula baslayinca nasil olsa ingilizceyi ogrenir demistik ,henuz 3 yasindayken disarida oynarken cocuklarin dalga gectigini gorduk sadece ingilizce bu ne diyordu ,sonra esimle karar verdik birimiz ingilizce konusuyorsak oglumla digerimiz turkce konustuk sunger gibi herseyi aldi :) ingilizcesi super ama turkceyi telafuz ederken zorlaniyor anlamada bir sorunumuz yok
3 bucuk yasinda yatak duasi okumaya basladik once ben soyluyordum sonra oglum tekrar ediyordu bir sure sonra bir gece bir gece ben okumaya basladik
yattim Allah kaldir beni
nur icinde daldir beni
can bedenimden ayrilirken
imanimla gonder beni
daha sonra bir diger yatak duasina gectik
yattim sagima
dondum soluma
melekler sahit olsun
dinime imanima
ilk olarak kelimei sahadet getirmeyi ogrettik ,duamiza bir de suphanekeyi ekledik tamamen ogrenince gulfu ye gectik ,basimi kapattigim zaman hemen anlar namaz kilacagimi bildigi dualarla benimle namaz kilar,yasin okurken benimle oturur dinler (maalesefki ben bunlari her zaman yapmiyorum ) oglum 7 yasinda simdi elhami ogreniyoruz
dua etmeden asla uyumaz bildigi tum dualari okur tabi bir gece ben bir gece o aliskanlikigimizla
bir gun yemekten sonra dua ettik amen dedi basimdan asagi kaynar sular indi hayir dedim oglum amin ,dediki hayir yemekten amen yatmadan once amin o zaman 5 yasindaydi ogretmenleriyle gorustuk din dersi almasini istemedigimizi soyledik bir sure sonra sorular sormaya basladi neden kiliseye gitmiyorum neden arkadaslarim okulda dua ederken ben edemiyorum.... anliyacagi dilde anlatmaya calistik ,cok sukur suan da herseyin farkinda
bir de yaklasik 1 yildir her banyodan sonra abdest aliyor bir de bana bakma ayip diyor :)