• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumda bir sorun mu var?

İngiltere burda doğdu 1 yaşından sonra oyun ortamlarına götürdüm hep bu sene tam başladı okula geçen sene yarım gitti Pedagoga gideceğim ama maalesef çok uzun sürüyor doktorların randevu vermesi burda bu arada kendimde birşeyler yapmak istiyorum

https://www.babycentre.co.uk/a556443/helping-your-child-to-be-sociable

Internette bu üstteki linki buldum. Umarim yardim eder. Okuldaki bir iki arkadasini evine davet edebilirsin. O halde okulu biraz eve getirmis olursun ve cocugun aklinda iki dünya birlesir.

Yada okul arkadaslari muhakkak bir spor yada etkinlige gidiyordur. Cocugunuda oraya yollayabilirsin. Arkadaslarini okul disinda görmüs olur. Farkli ortamlari görmüs olur.

https://www.babycentre.co.uk/a556443/helping-your-child-to-be-sociable

Internette bu üstteki linki buldum. Umarim yardim eder. Okuldaki bir iki arkadasini evine davet edebilirsin. O halde okulu biraz eve getirmis olursun ve cocugun aklinda iki dünya birlesir.

Yada okul arkadaslari muhakkak bir spor yada etkinlige gidiyordur. Cocugunuda oraya yollayabilirsin. Arkadaslarini okul disinda görmüs olur. Farkli ortamlari görmüs olur.
Teşekkürler deneyeceğim evet aktivitelere bakıyorum neler yapabilir diye araştırıyorum fikirler için sağol

Kızlar oğlum 5 yaşında okula gidiyor okulda hiç etkin değil çok utangaç çekingen kimseyle konuşmuyor nasıl yaparım bilmiyorum bu arada yurtdışındayız acaba ikinci dil olduğu için mi böyle ama Türkler de var sınıfta nasıl atlatırız bu dönemi benim için çok büyük sıkıntı olmaya başladı bu bir sorun mu yada normal mi çözemiyorum evde normal davranıyor ama okulda normal görünmüyor çok çekingen ve konuşulanı anlamıyor gibi davranıyor ama evde bize bazen yabancı dille tek tük konuşuyor
merhaba çocuğunuz karakteristik olarak da çekingen olabilir bu özelliğine saygı duymalı ve onu zorlamamalısınız.bu tür çocuklar daha çok yazarlık,mimarlık,sanat gibi alanlarda çok başarı gösterir.burçlar da etkilidir karakterinde ister inanın ister inanmayın istatistiklere bakarsanız bazı alanlarda başarı elde etmiş insanların burcuyla bağlantısı fazladır.alanında başardıkça özgüven kazanır bu da içine kapanıklığını aşmasında yardımcı olur.ama siz inatla üstüne gider daha çok sosyal ortama sokmaya çalışırsanız işler daha kötüye gider.bir de yetişme tarzına göre özgüven kaybı yaşayabilir.eğer özgüvenine bir zarar gelmişse böyle davranması muhtemel. bunun için bir pedagogla konuşabilirsiniz.ona karşı evde tutumunuz nasıl sık sık sorumluluk verir misiniz ona güvenir misiniz bir şeyleri yapacağı hakkında ya da tam tersine çok el üstünde tutulan çocuklarda da bu problem olur yani ev içinde hayatın acı yönleri hiç gösterilmemiş üzülmesine canının sıkılmasına izin verilmemiş bir şey yapamadığında beklemeden hemen yardım edilmiş zor şeylerin altından kalkamayacağı öğretilmiş çocuklarda içine kapanıklık sıklıkla görülür.

merhaba çocuğunuz karakteristik olarak da çekingen olabilir bu özelliğine saygı duymalı ve onu zorlamamalısınız.bu tür çocuklar daha çok yazarlık,mimarlık,sanat gibi alanlarda çok başarı gösterir.burçlar da etkilidir karakterinde ister inanın ister inanmayın istatistiklere bakarsanız bazı alanlarda başarı elde etmiş insanların burcuyla bağlantısı fazladır.alanında başardıkça özgüven kazanır bu da içine kapanıklığını aşmasında yardımcı olur.ama siz inatla üstüne gider daha çok sosyal ortama sokmaya çalışırsanız işler daha kötüye gider.bir de yetişme tarzına göre özgüven kaybı yaşayabilir.eğer özgüvenine bir zarar gelmişse böyle davranması muhtemel. bunun için bir pedagogla konuşabilirsiniz.ona karşı evde tutumunuz nasıl sık sık sorumluluk verir misiniz ona güvenir misiniz bir şeyleri yapacağı hakkında ya da tam tersine çok el üstünde tutulan çocuklarda da bu problem olur yani ev içinde hayatın acı yönleri hiç gösterilmemiş üzülmesine canının sıkılmasına izin verilmemiş bir şey yapamadığında beklemeden hemen yardım edilmiş zor şeylerin altından kalkamayacağı öğretilmiş çocuklarda içine kapanıklık sıklıkla görülür.
Bugün doktora götürdüm medikal bir problemi Yok dedi evet sizinde dediğiniz gibi karakteristik aslında bir çok şeyine ben yardımcı oldum bu sene kendi kahvaltısını yapmaya başladı üzerini bazen kendi değiştirir biraz el üstünde tutuldu diyebilirim kardeşinin yaptığını görünce yapmaya başladı birde sen bunu yapabilirsin anneciğim bana yardım edebilir misin diyorum bazen yapıyor bazen ben bilmiyorum diyor kesinlikle ben kendisini ikna etmeye çalıştığım zaman daha çok sinirleniyor kızıyor bunu yapabilirmisin dediğimde hayır bilmiyorum diyor tamam olabilir öğrenelim o zaman diyorum kızıyor iyice ya bilmiyorum anne ben diyor kendini tamamen kapatıyor

Back