• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma mektup (1)

"Komik ama her köşe başında babana rastladım.." Diye yazmışsın. Gerçekten Babası da senin gibi kendini yürüyüşlere vermiş.

Sanırım Babalar duygularını bizler gibi kaleme dökemediklerinden, kimseyle paylaşamadıklarından daha da hüzünlüdürler.

Allah kavuştursun Realist.

ALLAH hayırlısıyla gidip gelmek nasip etsin inşallah evlatlara kıyılmıyor ben daha şimdiden seneye kızımı üniv nasıl başka şehre yollayacam diye düşünüyorum

ALLAH hayırlısıyla gidip gelmek nasip etsin inşallah evlatlara kıyılmıyor ben daha şimdiden seneye kızımı üniv nasıl başka şehre yollayacam diye düşünüyorum

O da ayrı bir üzüntü.Ben oğlumu askere uğurlamadan önce de 6 yıl üniversiteden mezun olup dönmesini beklemiştim.İlk yıl gerçekten çok zor oluyor ama alışılıyor.Yeter ki kazansınlar ve okusunlar...

ne güzel farketmen sahurlarda sana yardımda bulunmasını.
geldiğinde özlemle yine yaparsınız canım,hemde bu sefer,tadına vararak.

eylülün üçüne az kaldı hadii canım size hayırlı yolculuklar inşallah bir nebzede olsun özlem giderirsiniz.allah kavuştursun.bitanem kazasız belasız. opuyorumnanaktan

Bu sabah herkes uyurken seninle dertleşmek istedim kınalı kuzum.Uzun zamandır yazmayışım seni unuttuğumdan değil,alıştığımdan hiç değil.
İstedim ki yazacak birşeylerim olsun.Çünkü senden sonra,hele de Ramazanın gelişi ile hayat durma noktasına geldi diyebilirim.Tek hareket zamanda var nedense.
Canım yavrum.Her akşam telefonda seninle hasret giderebilmek o kadar güzel ki.....
O anları iple çekiyorum diyebilirim...Akşama kadar S.... ararsa şunu da söyleyeyim diyorum,sonra sen arayınca aklımdan uçup gidiyor....
Olsun önemli olan senin iyi olman...Başka hiçbir şeyin önemi yok...
Dün S..... 'yı hiç durduramadık.Çocuk senin gidişinden bu yana huy değiştirdi.
İlk önce hasrete yükledim suçu..Daha sonra huy haline geldi.Ne yaptıysam kitap okutamadım ona.
Her şeyi yasakladım.Tv'yi izlemesine asla izin vermedim.Bilgisayar zaten yasak yine de pes etmedi.Ben bu kadar dediğim dedik bir çocukla nasıl baş edeceğim bilmiyorum.Sizler kuzu gibiydiniz.
Meğer anne olmak ne zormuş.......
Okutamadım sonuçta.
Dün seninle beraber gittiğimiz alışveriş merkezine gitmiştik.Bu sefer de kitapları görünce tutturmaz mı "ben kitap istiyorum" diye.Bence ne yaptığını bilmez oldu çocuk can sıkıntısından.
"Ev kitap dolu onları oku" dedim.Neyse ki itiraz etmedi.
Her zamanki gibi baban kızdı onun huzursuzluğuna.Ve söylendi " bunlar nasıl çocuk" diye..
S.... aşağı kalır mı,ölse vazgeçmiyor çocuk.
"aman baba sen de yani her seferinde aynı şeyleri söylüyorsun,ben böyleyim işte" deyiverdi
Yani ben böyleyim anla beni diyor çocuk.Karakterini fazla mı güçlendirdik ne anlayamadım.
Neyse yani herkesin davranışları çok değişti.
Kızım benim küçük desteğim.Biliyor musun,Ramazanın ilk günü o uyanamasaydı aç kalmıştık.Kalkmış masayı hazırlamış ve bizi kaldırdı.Öyle memnun oldum ki.Tabii ondan sonra bir daha hiç kalkamadı....Sürükleyerek kaldırıyorum yataktan.
A..... ise kurslarına devam ediyor.Senden sonra ağabeylik görevi ona kaldı.Kendini biraz zor saydırıyor ama ben destek olmaya çalışıyorum.Biliyorsun onun taktiği değişik.O yüzden onu fazla dinlemiyorlar.
Bense evin annesi,şimdilerde anca yemek yapıyorum o kadar.Bir de temizlik.
Baban mı?Tamamen köşe yastığı oldu.Gece ben eve girmeyince mecburen çıkıyor zaman zaman.Uykum gelmese sahura kadar oturacağım dışarıda arkadaşlarla.Çocuklar da o zaman çıkabiliyorlar zaten .Hava çok sıcak..Neyse şimdi kimse kalkmadan mektubumu bitireyim.Kimsenin selamını iletemeyeceğim için üzgünüm.Bu benim sana yazdığım gizli mektuplarım.
İnşallah sen askerden gelince birlikte okuyacağız.Bunu hayal ediyorum.Sen benim ilk göz ağrım,kınalı kuzum, seni dünyadaki herşeyden daha çok seviyorum.
Annen.......................

Bugün benim doğum günüm minik kuşum.
Bugün annenin doğum günü.Biliyorum ve eminim bugünümü senden başka kimse hatırlamayacak.Ve ben de hatırlatmayacağım.ışte seni farklı kılan da bu değil mi?
Biliyorum ve eminim Akşam sat 6'da telefon çalacak ve sen "Nasılsın anne" diyeceksin bana.
"Günün nasıl geçti,ne yaptınız bugün?"
"Doğum günün kutlu olsun nice senelere" diyeceksin her doğum günümde olduğu gibi...
Ben de "Hep birlikte diyeceğim"....Ve önemsenmenin hazzını yaşatacaksın bana...
Allah dilerim sana da bu hazzı hayatın boyunca yaşatsın kınalı kuzum.
Seni çok seven annen.....

Kınalı kuzum,bu mektup da sana.Bugün 28 Ağustos..Sen dün saat 6'da aradın.ve çok beklememe rağmen doğum günümü kutlamadın.Bunu senin yapmış olabileceğine inanamıyorum.Asla böyle birşey yapmazdın.Bana hep iyi olduğunu rahat olduğunu söyledin.Gerçekten rahat olsaydın doğum günümü hiç kaçırmamış biri olarak kutlardın.
Yok sana kırılmadım.Geçerli sebebin olduğuna inanıyorum.Hatırlayınca mutlaka özür dilersin.
Çünkü benim bu güne, ne kadar anlam yüklediğimi bilirsin.
Senin dışında mı? Bir tek Alev teyzen kutladı.Bir de üye olduğum forumlardan mesajlar geldi.Onlar bile ne kadar hoşuma gitti bilsen.
Önemsenmek güzel şey...
Her doğum günümde ümitleniyorum babandan yana ama hep aynı filmi tekrarlıyoruz.
Dün gece Amcanları da alıp sahile indik.Bir başka yaşanıyor hayat sahillerde.Sanki kimsenin evi yok.Öylesine kalabalık.Ve ben o kalabalıkta bile üzgün ve yalnız hissettim .
Alşımam lazım biliyorum ama takıntı olmuş herhalde,alışamıyorum......
Seni seviyorum minik kuşum,özledim.....

sevgili Realist;

biraz gecikmiş olsam da
nice mutlu yıllara...

dogumgunu1nh.jpg

Biliyordum,biliyordum.
Bir dakika önce arayıp doğum günümü kutladın ve"dün unuttum halbuki doğum gününü kutlamak için aramıştım,doğum günün kutlu olsun anne" dedin...
Sağol oğlum dedim bir sen hatırladın zaten ve ben de bunu bekliyordum" deyince.
"Boşver şükret bak iyi ki ben varım" dedin.

İyi ki sen varsın oğlum.....

İyi ki hepsi var hayatımda..Sadece biraz fazla unutkanlık yaşıyorlar kadar....

İYİ Kİ SEN VARSIN....

Dün gece ilk kez geldin rüyama oğluşum.Sanki hiç ayrılmamışız gibi.Öyle bir yerdeydik ki deniz kenarı gibi, ya da kanal kenarı gibi bir yer.Ben ayağımı soktum serinlemek için.Sonra ne olduysa bir masa etrafında toplandık.Senin terhis olmanı kutluyorduk.
Komşularımızdan olan bir beyin,sana sigara ikram ettiğini gördüm.
Onu kırmamak adına ,birşey söyleyemedim..Çünkü "bizde gençler askerden dönünce sigara ikram edilir"dedi.
Rüya bu işte kınalı kuzum yoksa "ben böyle adete" der başlardım biliyorsun...
Sonra sen yaktın sigarayı bana ve babana rağmen.Sana bir kızdım ki içimden.Hatır için bile olsa "içmemeliydin" diye düşündüm..

Yoksa dedim askerde mi başladı bu çocuk sigaraya.Bayağı bir kaptırmışım kendimi rüyaya,davulcunun sesine uyandım.Baktım ki rüya, tabi hemen rahatlayamadım.Amma etkilemiş beni meğerse.

Kınalı kuzum eğer bir engel çıkmazsa,perşembe gecesi yolculuk var sana doğru.

Bu arada günlerimi boş geçirmemeye gayret ediyor konya ve Mevlana hazretleri hakkında daha fazla bilgi edinMeye çalışıyorum.Çok küçükken gittiğim o türbeye şimdi bilinçli olarak gitmek bana büyük bir haz erecek.Bir daha ya kısmet....

Kınalı kuzum,neredeyse Ramazanı ortaladık sayılır.Bir sonraki ramazanda birlikte olmayı diliyorum.
Daha sonraki yıllarda ise seNin evliliğini hayal ediyorum sana uzak bir fikir olsa bile.

Bu konuda babanla çatışıyoruz.O diyor ki "ben öyle herkesi gelin diye kabul edemem kolay kolay"

Sonra bana kızıyor"Sen ne biçim annesin tutup da ne üdüğü belirsiz bir kızı gelin diye getirirse ne yapacaksın" diyor.

Beni biliyorsun sen kimi istersen başımın üzerinde yeri var.Ama babandan da çekeceğin var.

Neyse hayırlısı ile o günler gelsin de belki şaka yapıyordur kimbilir.
Ama seni sevdiğini bilirsin.Sana olan inancını da güvenini de..
Sanıyorum sadece babalık içgüdüsü ile hareket ediyordur.Neyse bugünlük benden de bu kadar.Bir sonraki mektupta buluşana kadar HOŞÇAKAL.....

Seni çok seven ANNEN

Sevgili Realist,

hayır olsun diyeyim rüyana...
yavruna kavuşmana da az kalmış. ne hoş.
hayırla kavuşun, güzelce hasret giderin.
bu arada Konya sabahları ve akşamları serin oluyor yanınızda hırka vs getirin arkadaşım.

Allah kavuştursun Realistim...oğluna ve diğer kınalı kuzulara selâm olsun. Güle güle gidip gelin inşallah

Günaydın kınalı kuzum."artık gün saymıyorum yanına gelmek i in.Çünkü dün arayıp törenin bir hafta sonrasına ertelendiğini söyledin.Ben sabırlıyım, normal karşılıyorum ama küçük kardeşine bunu anlatmak çok zor oldu.Beş gün,dört gün diye sayarken birden bire yedi gün ekleyince çocuk fena oldu doğrusu.
Neyse geç olsun da güç olmasın.
Dün babanla birlikte bana robot yapacaklarını söyledi S..... .
Ona bilgisayarı yasakladım ya aklısıra bana nispet yapıyor.
-Dükanda çok bol malzeme var babama sordum bunlarla robot yapabilir miyiz diye,olabilir dedi bana.
-Sna robot yapacaktık aslında,bütün işini görecekti de,sana iş kalmaz akşama kadar bilgisayar başından kalkmazsın diye yapmadık......dedi.
Ben de ona:
-oğlumcum daha Japonlar bile yıllardır o robot için çalışıyorken siz hemen nasıl yapacasınız merak ediyorum doğrusu....... dedim.
Cevabı hemen yapıştırdı.ılginçti doğrusu.
-Onların gözleri ksısık kısık,azar azar görüp azar azar yapıyorlar.Biz hemen yaparız ne var sanki?

ışte çocuk aklı ........
Bu çocuk büyüyünce ne olacak çok merak ediyorum doğrusu.....
ıçinizde duygularını en iyi ifade edebilen o.....
ınşallah ileride değişmez.....
Bizler böyle günler geçiriyoruz kınalı kuzum.Yalnızca bir kanadımız eksik.Umarım onu da kısa zamanda tamamlarız...Günler su gibi geçip gitsin......
Seni çok seven ANNEN.

mektupları okuyunca çok duygulandım benim de 9 aylık oglum var aklıma geldi birden oğlumu askere yolladım birde göz yaşlarım sel oldu
allahım oglunu tez zamanda kavuştursun

Sevgili oğluşum;
Törenin ertelenmese idi,bu gece yola çıkacaktık.Ama neyse geç olsun da güç olmasın.
Herkesin uyuduğu şu saatte sana anlatmak istediklerimi yazmaya çalışacağım.
Dün gece rüyamda yine seninle beraberdik.Teferruatını herhalde birazdan hatırlarım.
Ayrıca dün E..'nın sınıfını değiştirmek için okula gittim.S.. beyle konuştum.Geçen yıl şımarık arkadaşlarından nasıl etkilendiğini biliyorsun.Ders bile dinleyememişti.Bu kaygılarımı yineledim,olmazsa okul bile değiştirebileceğimi söyledim.S...bey bana kaygılanmamamı,bu yıl değişiklik yaptıklarını,öğrencileri sbs puanlarına göre sınıflandıracaklarını,okul olarak başarıyı hedeflediklerini anlattı.Yani anlayacağın bütün 6,7,ve 8'leri harmanlayacaklarmış.
Ben buna çok sevindiğimi söyledim.Ama "müdür bey velilere bunu nasıl anlatacaksınız,çok kişi karşı çıkabilir" dediğimde onun da kaygılı olduğunu sezinledim.Kim ister ki çocuğunun tescillenmesini?
Oysa egoyu ön planda tutmak diğer çocuklara karşı yapılabilecek en büyük bencillik bana göre..
Neyse ben memnun, mutlu okuldan ayrıldım.Ve bu yıl için kararlar aldın.E...'yı dershaneye göndermekten vazgeçtim.Kendim çalıştıracağım.Dün onun için yayınevlerinin test kitaplarını ve yaprak testlerini araştırdım.Geçen seneki yayınevinin kiaplarını istemiyor ya bakacağım artık.
Kural koydum..Ban sadece haftdada bir gün gideceğim kursa o da öğleden sonra.Bu saatten sonra ben yokum artık iki küçük çocuk var geleceğe hazırlanan.
Tv açmayacağız onlar uyumadan.Sabahları S....'yı,öğleden sonra da E....'yı çalıştıracağım.Çok değil düzenli çalışırsa günde üç saat yeter de artar bile.Ama biliyorsun ki uzun süren günlük ödevleri değil,performans ve proje ödevleri.ılk dönem böyle deneyeceğim.Başarılı olacağına inanyorum.Ayrıca belki matemetik dersi aldırabilirim.Çünkü onun anlayacağı dilden anlatabilmek biraz zor gibi.Bunu da ancak o konuda eğitim almış biri daha güzel yapabilir.

Neyse,bugün perşembe.Pazarımız da var.Senin siparişlerini almaya gideceğim.Siyah çorap ve yeşil çamaşırlar...giderken götürmedin alırım dedin.
Aslında en çok da herşeyi geride bırakıp,boynuna içinde yalnızca kimliğin,mendilin,kalemin ve para olan çantayla yola çıkman koymuştu bana.
Bir küçük bavul alsaydın hiçdeğilse avuntum daha fazla olacaktı.Bu kadar üzülmeyecektim.
Neyse şimdilik öpüyorum.Özlemin içimde büyüyor ama acıtmıyor artık.Seni özlüyorum.Bu ayrılık acısını hafifleten rabbime de şükürlerolsun.
Seni çok seven ANNEN....

Son düzenleme:
realist hayırlısı olsun canım.dediğin gibi gec olsunda güç olmasın.vardır inş bi hayır.
rüyaların hayrolsun canım benim iyi düşün iyi olsun.
evliliği benim oğlan gibi senin kuzunda düşünmüyor demkki.şimdiki gençler akıllı sanırım adam akıllı,hayata kendilerini hazırlamadan evlilik düşünmüyorlar.
doğum günün gecmişde olsa kutlu olsun canım dilerim bir dahaki yaşında tüm kuzuların yanında olur.
sana tekrar hayırlı yolculuklar dilerim ,konyaya ve kınalı kuzuna kucak dolusu sevgiler canım.a.s.allah kavuştursun :1hug:

Back