• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma mektup (1)

kızımın ünv için evimizden gitmesi geldi aklıma
gözlerim doldu okurken.biraz da tuttum kendimi ağlamayım diye
tabii askere yolcu etmek daha ayrı bi şey biliyorum
sana sabır diliyorum.Allah a emanet olsun evladın.
o korusun...o kollasın
güle güle gidip gelsin kınalı kuzun

umarım kızınız güzelce tamamlar eğitimini de döner yanınıza
kavuşursunuz

kınalı kuzunuza hayırlı teskereler diliyorum... rabbim bizim kınalı kuzularımıza da sağlıkla bu kutsal ,onu verici görevi yerine getirmeyi nasip etsin inş :Saruboceq: ...gel teskere gelll turkbayragi

Sevgilicinsilatif,cocostar,icedream tekrar tekrar teşekkürler...ıyi dileklerinizle bu günleri de atlatacağıma inanıyorum.

Kınalı kuzum,bugün teslim olana kadar üç kez aradın.Her seferinde ağlamamak için zor tuttum kendimi.Ev kalabalık kardeşlerin gözümün içine bakıyor,hala bir yumru boğazımda.....
Derken onlar dışarı çıkınca ben de bitişik komşuma geçiverdim.Ona "Lütfen bana birşey söyleme" deyip başladım ağlamaya.Ne zaman sakinleştim bilmiyorum ama şimdi iyi hissediyorum.
Boğazımdaki yumruğu uğurladım artık.Kendime söylemiştim günden güne daha iyi olacak diye......
Bugünlük bu kadarla yetinmeliyim.Evin her yerinde senden bir iz var .Ne yana dönsem seni görüyorum kınalı kuzum....
Eşyalarını bir yıllığına kaldırırken de gözlerim doldu,Pikeni,çarşafını yıkamak için alırken de....
Sonrda yastığın takıldı gözüme kokladım kokladım..
Evlat ne güzel kokarmış meğer,bunu hatırladım...
Sonra en son giydiğin tişörtünü sakladım kimse bilmeyecek özlemini gidermek için ona sarılacağım....
Bir ay sonra yemin töreninde inşallah orada olacağım..O bir ayı iple çekiyorum kınalı kuzum.
En nihayeti teslim olduktan sonra arayınca içimdeki fırtınanın durulduğun hissettim.
Ve bendeki en büyük korkunun sesini dahi duyamayacağımı düşünmek olduğunu anladım.Evet rahatlıkla arayabiliyordun.Sesini duydum.Ve artık senin için tatil başladı......
Ne tatili diyeceksin belki ama bırak da bir süre alışana kadar kendimi böyle kandırayım....
İyi geceler kınalı kuzum.
Yarın asker ocağındaki ilk günün.Sana ve vatana hayırlı olsun..
Seni çok seviyorum....
ANNEN.......

-----------------------------------------------------------

13285315091.gif

Son düzenleme:

sevgili Realist;

dün dolmuşa bindiğimde elinde valiziyle bir genç vardı
esmer, saçlarını kısa kestirmiş, dolmuşçuya asker ocağına nasıl gideceğini sorup
aman abi beni oraya gelince indir diyordu.
inan hemen sen geldin aklıma... acaba bu realistin oğlu mu diye...
değilse de o da bir ana kuzusu işte...
elindeki poşete baktım ankara yazıyordu üzerinde.
nice analar bekliyor şimdi evlatlarını...niceleri...
umarım sen de diğer bekleyen analar da
evlatlarınıza mutlulukla kavuşun...

sevgili Realist;

dün dolmuşa bindiğimde elinde valiziyle bir genç vardı
esmer, saçlarını kısa kestirmiş, dolmuşçuya asker ocağına nasıl gideceğini sorup
aman abi beni oraya gelince indir diyordu.
inan hemen sen geldin aklıma... acaba bu realistin oğlu mu diye...
değilse de o da bir ana kuzusu işte...
elindeki poşete baktım ankara yazıyordu üzerinde.
nice analar bekliyor şimdi evlatlarını...niceleri...
umarım sen de diğer bekleyen analar da
evlatlarınıza mutlulukla kavuşun...

Canım benim.Oğlum size emanet.Bilmem biliyor musun Konya'da oğlum.Senin ve Sevgili Elifin memleketinde.Ona iyi bakın olur mu?
Yedek subay olarak üç ay orada şimdi.........

---------------------------------------------------------------------

13285315091.gif

Son düzenleme:
Canım benim.Oğlum size emanet.Bilmem biliyor musun Konya'da oğlum.Senin ve Sevgili Elifin memleketinde.Ona iyi bakın olur mu?
Yedek subay olarak üç ay orada şimdi.........

yaaa inan bilmiyordum
kalp kalbe karşı dedikleri bu olsa gerek öyle değil mi?
ve biliyor musun bu tür bir topiğe ilk kez yazıyorum
sürekli takip ediyorum seni dedim ya oğlum aklıma geliyor senin yazılarında
henüz 9 aylık bir oğlum var Allah'ım güzel günlerini göstersin :Saruboceq:
senin ayrılık günlerin de çok çabuk geçip gitsin :Saruboceq:

yaaa inan bilmiyordum
kalp kalbe karşı dedikleri bu olsa gerek öyle değil mi?
ve biliyor musun bu tür bir topiğe ilk kez yazıyorum
sürekli takip ediyorum seni dedim ya oğlum aklıma geliyor senin yazılarında
henüz 9 aylık bir oğlum var Allah'ım güzel günlerini göstersin :Saruboceq:
senin ayrılık günlerin de çok çabuk geçip gitsin :Saruboceq:

Evet canım oğlum Meram'da..
Allah sana da yaşatır inşallah evladının asker olduğu günü.Umarım onun zamanına kadar şartlar daha da düzelir.

-----------------------------------------------------------------

13285315091.gif

Son düzenleme:
Merhaba kınalı kuzum.Bugün biraz daha iyiceyim.Senden geriye kalan eşyaları topladım tozlamasın diye.Hepsini bir valize kaldırdım da en son birlikte spora gittiğimiz ayakkabın kalmış.Normalde hiçbir anlamı yokken,şimdi sensiz kalmış bu ayakkabı bile beni üzmeye yetti.Hiçbir şeyin tek başına bir anlamı yokken ona mana yükleyen senmişsin meğer.
Sonra babana sordum:Bu ayrılık sana koymadı mı ,diye...
"Koymaz mı" dedi."ağlayıp da çocukları mı üzeyim diye de ekledi.
Baktım o dev çınar da sallanmaya başladı.
ışin kötü yanı bitanem,kardeşin de askere gitmek istiyor.Yani tecil mecil yok...Bu aralıkta o da asker....
Ben bir kuzumun gidişine alışamamışken ikinci kuzum da gidiyor yakında...
Umarım ona kısa dönem vurur....
Eğer öyle olursa senden sonra gidip senden önce gelecek kuzum.....
Şimdilik hayat hala tatsız ve renksiz.Alışana kadar bu böyle......
Ama hasretin katlanarak büyüyor içimde!.......

Seni çok seven annen.....

-----------------------------------------------

13285315091.gif

Son düzenleme:
ablacım tesadüfen açtım burayı.Ne mutlu sana ki asker bi oğlun var.Ne kadar gurur verici.Allahım hayırlı tezkereler nasip etsin,Allahım hemen kavuştursun sana oğluşunu.Yazdıklarını okudum biraz çok duygulandırdın beni.Annem geldi gözümün önüne bir an.Abim askere gittiğinde o da senin gibi saklamıştı tişörtünü bir köşeye saklanır koklar koklar ağlardı.Ayrılık çok zor...Zaman su gibi akıp geçsin inşallah.....opuyorumnanaktan

ablacım tesadüfen açtım burayı.Ne mutlu sana ki asker bi oğlun var.Ne kadar gurur verici.Allahım hayırlı tezkereler nasip etsin,Allahım hemen kavuştursun sana oğluşunu.Yazdıklarını okudum biraz çok duygulandırdın beni.Annem geldi gözümün önüne bir an.Abim askere gittiğinde o da senin gibi saklamıştı tişörtünü bir köşeye saklanır koklar koklar ağlardı.Ayrılık çok zor...Zaman su gibi akıp geçsin inşallah.....opuyorumnanaktan
ıyi dileklerin için teşekkürler canım.Beni rahatlattın inan.Ben bunu yaptığım için kendimi takıntılı biri gibi hissetmeye başlamıştım.Ama demek ki normal birşeymiş.

---------------------------------------------------------

13285315091.gif

Son düzenleme:
Evet canım oğlum Meram'da..
Allah sana da yaşatır inşallah evladının asker olduğu günü.Umarım onun zamanına kadar şartlar daha da düzelir.

-----------------------------------------------------------------

13285315091.gif

sevgili Realist;

ben de birkaç kelime söyleyim de
belki içinin hafif de olsa serinlemesine vesile olabilirim

Meram sakin, nezih ve yemyeşil biryerdir.
havası temiz.. suyu güzel... yani oğlun güzel yerlerde arkadaşım.
Hem de Mevlana Diyarı'nda oğlun.. üzme kendini sen olmaz mı...
Rabb'imden sana bol sabır diliyorum.
sevgili evladın da umarım göz açıp kapayana kadar tamamlar vatan vazifesini de anacığı ile kavuşur.

canım oğlun askerliğini şu an konya da mı yapıyor
bende doğuya gitti sandım.Ya için rahat olsun
orda rahat eder.benim teyzeminoğluda orda yapmıştı
rahattı yani.benim ailemde konya oturuyor
ben de konya dan gelin geldim buraya oralar güzeldir

realist.yavruna hayırlı tezkereler diliyorum.Allaha emanet olsunlar.. sabah sabah ağlattın beni 2 erkek evlatta bende var..
Rabbim başka ayrılıklar vermesin.. güle güle gitsin gelsin..
çok üzme kendini sen o yavrularına daha çok lazımsın düğünlerinde ve mutlu günlerinde

realist cigim mektubunu okuyunca inan cok duygulandimsenağlama
benim de 19 yasinda bir oglum var bende diyorumki nezaman yilla gectide 19 yasina geldifisfisfis
daha dün biraz büyüsede okula gitse diyordum zaman su gibi akiyor..
hayirli teskereler rabbim sag salim gidip dönmesini nasip etsin insallah:Saruboceq:
kinali kuzunun yolu acik olsun zaman su gibi aksin teskere alip geldigindede hep birlikte sevinelim buradan insallah canim :teselli:turkbayragi

sevgili Realist;

ben de birkaç kelime söyleyim de
belki içinin hafif de olsa serinlemesine vesile olabilirim

Meram sakin, nezih ve yemyeşil biryerdir.
havası temiz.. suyu güzel... yani oğlun güzel yerlerde arkadaşım.
Hem de Mevlana Diyarı'nda oğlun.. üzme kendini sen olmaz mı...
Rabb'imden sana bol sabır diliyorum.
sevgili evladın da umarım göz açıp kapayana kadar tamamlar vatan vazifesini de anacığı ile kavuşur.

Artık yavaş yavaş toparlanıyorum canım.Akşam telefonda görüştük yine.ıyi olduğunu yemeklerinin ve yatağının çok güzel olduğunu söyledi.Sadece yokluğu canımı acıtıyor o kadar.E buna da alışmak lazım.Artık o bir delikanlı,yarın kendi hayatı için bay bay diyecek.Sileri de üzdüysem beni affedin ne olur.

canım oğlun askerliğini şu an konya da mı yapıyor
bende doğuya gitti sandım.Ya için rahat olsun
orda rahat eder.benim teyzeminoğluda orda yapmıştı
rahattı yani.benim ailemde konya oturuyor
ben de konya dan gelin geldim buraya oralar güzeldir

Evet nasip olursa ben de gideceğim yemin törenine.Konyaya Mevlana hazretlerine çocukken gitmiştim.Şimdi de nasip etsin allahım bana....Ayrıca benim tasam üç ay sonra nereye gideceği.Aslında vatanın doğusu da bir batısı da.Kendi oğlum için batıyı istemek diğer ana kuzularına haksızlıkmış gibi geliyor bana...Hayırlısı Allahtan...Teşekkür ederim verdiğin moral için.

realist.yavruna hayırlı tezkereler diliyorum.Allaha emanet olsunlar.. sabah sabah ağlattın beni 2 erkek evlatta bende var..
Rabbim başka ayrılıklar vermesin.. güle güle gitsin gelsin..
çok üzme kendini sen o yavrularına daha çok lazımsın düğünlerinde ve mutlu günlerinde

ıyi dileklerin için teşekkür ederim canım.

realist cigim mektubunu okuyunca inan cok duygulandimsenağlama
benim de 19 yasinda bir oglum var bende diyorumki nezaman yilla gectide 19 yasina geldifisfisfis
daha dün biraz büyüsede okula gitse diyordum zaman su gibi akiyor..
hayirli teskereler rabbim sag salim gidip dönmesini nasip etsin insallah:Saruboceq:
kinali kuzunun yolu acik olsun zaman su gibi aksin teskere alip geldigindede hep birlikte sevinelim buradan insallah canim :teselli:turkbayragi

Ya zaman su gibi akıyor canım.ınşallah hep birlikte sevineceğimiz o gün çabuk gelir.ıyi temennilerine teşekkürler..
Benimkisi günlük gibi birşey oldu.Tüm duygularımı yazacağım ve askerden gelince inşallah ona okutmayı düşünüyorum.Çünkü onu yolcu ederken gözlerimden yaş akıtmadım.Zannetmesin beki benim annem duygusuz.Sadece onu üzmemek için o maskeyi taktım....

Kınalı kuzum bu üç günde sana kaçıncı kez yazdığımı bilmiyorum..
Hani dün o koca çınar dediğim baban var ya,sallanmaya başladı demiştim hani...Gerçekten de öyle.Bu sabah çok kötü uyandı güne...Kahvaltıyı hazırladık birlikte.Ben ne garip bir fazla çatal koyuyorum hala masaya.Bir fazla tabak ve bir fazla bardak....
Her neyse zar zor yutkunarak yaptığımız o kahvaltıdan sonra o koca çınar oflamaya başladı.
-Başın mı ağrıyor....dedim.
-Yok.....dedi
-Tansiyonun mu düştü? dedim
-Yok dedi...
Baktım çok kötü..
Tansiyon aletini istedim çocuklardan,getirdiler.Tansiyonunu ölçtüm,13'e 9,5

Biraz istirahat ettirdim.Şimdi iyi..Ama hiç bu kadar sıkılmış ve üzülmüş vaziyette görmemiştim babanı
O da alışacak gülüm.......
Ben de alışacağım ,baban da,kardeşlerin de.........
ınsan bir karış toprağa bile alıştıktan sonra,bu yokluk vız gelir.....
Öpüyorum gülüm
Seni çok seven annen..

--------------------------------------------

13285315091.gif

Günaydın kuzum bu sabah da aradın beni,yokluğun o kadar koymamaya başladı.Hani gitmeden demiştin ya "yürüyüş yaptığımız bölgedeki askerlere poğaça yap götür,belki birisi de bana getirir" diye...
Sen şaka yapmıştın muhtemelen ama ben cidden inandım.Şimdi poğaça yapacağım,akşam üzeride yürüyüşe gideren götüreceğim onlara....
Belki birisi de sana getirir..........
Dün biraz onlarla konuştum.Yanımda S....teyzen de vardı.Onun oğlu da senden bir gün sonra gitti.O ağladı ben ağladım....
Özlemin var kınalı kuzum..Bak 11 ay kaldı şimdiden..
Zaman çabuk akıyor.Ramazan geldi,okullar açıldı,karne tatili derken ikinci dönem.Sınavlar sbsler derken benim kurs kapanır,sergimiz açılır.Okulların piknikleri başlar,okullar kapanır.Tam tatil düzenine geçmişken sen çıkıp gelivermişsin.Evde mutluluk nidaları.

Hani bir zamanlar "Ankaradan abim geldi evde bir bayram havası" diyorduk ya aynen öyle.
Şimdilik hoşçakal bitanem...
Seni çok seven annen.

-----------------------------------------
13285315091.gif

Back