• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oğluma isim arıyorumm yardım !!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
öneriler için teşekkürler.. isim konusunda karışmış durumdayım 1 ay önce beğendiğim isim, şimdi güzel gelmiyor.. öyle derlerdi de inanmazdım :55: kağan doruk kayra ailelerde var bizim taraflar kalabalık olduğu için her şey mevcut :) Can ismi çok mu kısa olur sizce, tek isim istiyoruz soyadımız ne uzun ne kısa orta kıvam, ama söylendiğinde uyumlu gözüküyor.. ''Can'' isimliler iyi karakterdedirler inşallah hiç tanıdığım yok o isimde.. :49:

Canım Samet ismide güzel ben çoook seviyorum kulağada hoş geliyor Doruk ta çok güzel amaaa :)) bence düşünmeye değer :12: Ama bence en güzeli kucağına aldığın an karar vermek şöyle bir bak yüzüne hangi ismi yakıştırıyorsan onu koyy derimm:16:

ben de sameti çok severdim ama sakın samet düşünmeyin. samet ismi tek başına konulmaz.
Allahın isimlerinin tek başına isim olarak koyulması yasaklanmıştır.

Son düzenleme:
ben de sameti çok severdim ama sakın samet düşünmeyin. samet ismi tek başına konulmaz.
Allahın isimlerinin tek başına isim olarak koyulması yasaklanmıştır.

gerçekten mii:53: ilk kez duyuyorum canım.. Söylediğin iyi oldu ama hep Samet istemişimdir.. Birgün nasip olursa yanii MehmetSamet olabilir ozamann :) :nazar:

gerçekten mii:53: ilk kez duyuyorum canım.. Söylediğin iyi oldu ama hep Samet istemişimdir.. Birgün nasip olursa yanii MehmetSamet olabilir ozamann :) :nazar:

Samed yerine Abdussamed seklinde kullanilabilir yalnizca(AbdulkerimAbdulkadirAbdurrahim vs) diye biliyorum cnm:34:

öneriler için teşekkürler.. isim konusunda karışmış durumdayım 1 ay önce beğendiğim isim, şimdi güzel gelmiyor.. öyle derlerdi de inanmazdım :55: kağan doruk kayra ailelerde var bizim taraflar kalabalık olduğu için her şey mevcut :) Can ismi çok mu kısa olur sizce, tek isim istiyoruz soyadımız ne uzun ne kısa orta kıvam, ama söylendiğinde uyumlu gözüküyor.. ''Can'' isimliler iyi karakterdedirler inşallah hiç tanıdığım yok o isimde.. :49:

Ben de5,5aylık hamileyim ve isim konusunda aynı hislerdeyim.

* bana yakın gelen eşime yakın gelmiyor, ona yakın gelen bana gelmiyor.
*iki hafta önce ayılıp bayıldıgım isim sonradan "yaaani eh işte oluyor"
* soyisim kısa, ama ben kısa isim seviyorum, o zaman da isim soyisim söylenince şaşaalı olmuyor:)

çok zor..

alp, mert, eren, erdener ismi ailemde var(sevdiğim isimler olup)
uras(mutluluk, talih şans), utku (zafer, başarı), mete(Hun imprtru,soylu), arel(temiz, dürüst kimse) de bu ara hoşuma gidenler.
eşim de heper(hiç sevmedim),ilker,sercan, çevik gibi isimler söylüyor ki uff çok fena :D

isimde Türkçe karakter(ş,ğ,ı,ç vb.) olmasa iyi olur yaklaşımımız olduğu için çağan(bayram, şenlik) ismi ikinci planda.

Baran, Batu(Galip), Eray, Eralp, Doğa

ben de karar veremedim ama sevdiğim sevmediğim bu ara konuşulanları yazayım dedim.belki sana fikir olur.

ben de burayı takip ederim, belki benim oğluma da isim çıkar :D

benim de bi ara çok beğendiğim isim şimdi hoşuma gitmiyor.. şimdilik Can dedik kısa ama öz, sevimli :55: Allah bebişlerimizi hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin kucağımıza alıp yüzlerine bakınca da isim kolay koyulur belki, öyle derler ya :)

sana areni onereyim kuzenimin oglunun ismi
Ben de5,5aylık hamileyim ve isim konusunda aynı hislerdeyim.

* bana yakın gelen eşime yakın gelmiyor, ona yakın gelen bana gelmiyor.
*iki hafta önce ayılıp bayıldıgım isim sonradan "yaaani eh işte oluyor"
* soyisim kısa, ama ben kısa isim seviyorum, o zaman da isim soyisim söylenince şaşaalı olmuyor:)

çok zor..

alp, mert, eren, erdener ismi ailemde var(sevdiğim isimler olup)
uras(mutluluk, talih şans), utku (zafer, başarı), mete(Hun imprtru,soylu), arel(temiz, dürüst kimse) de bu ara hoşuma gidenler.
eşim de heper(hiç sevmedim),ilker,sercan, çevik gibi isimler söylüyor ki uff çok fena :D

isimde Türkçe karakter(ş,ğ,ı,ç vb.) olmasa iyi olur yaklaşımımız olduğu için çağan(bayram, şenlik) ismi ikinci planda.

Baran, Batu(Galip), Eray, Eralp, Doğa

ben de karar veremedim ama sevdiğim sevmediğim bu ara konuşulanları yazayım dedim.belki sana fikir olur.

ben de burayı takip ederim, belki benim oğluma da isim çıkar :D

ttlım allh analı bablı buyutsun uzun omur versınn bnım nacızane tvsıyemde CENKK kulalga cok hos glıyor cenk bebek cenk abi cenk bey ceeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnkkkkkkkk :)

ben ulaş adını çok severim.hep karizmaymış gbi gelir ulaş adındakiler:) benm oğlum olursa arhan koymayı düşünürdüm heralde...ileriki zamanda üzerinde güzel durack ağır b isim isterm ben erkek çocuklarda e isimleri onları yansıtır mantğna da inanırım.demir,aslan...fila sonlarına bey geldği zmn gayet hoş bna göre :)

ben ulaş adını çok severim.hep karizmaymış gbi gelir ulaş adındakiler:) benm oğlum olursa arhan koymayı düşünürdüm heralde...ileriki zamanda üzerinde güzel durack ağır b isim isterm ben erkek çocuklarda e isimleri onları yansıtır mantğna da inanırım.demir,aslan...fila sonlarına bey geldği zmn gayet hoş bna göre :)

iyi geceler; bu isim koymakta gerçekten zor birşeymiş 36 haftalık gebeyim.En sonunda bir isme karar verebildik.Gerçi biri kesindi de ikinciyi düşünüyoduk.İsmi Bedirhan Necmi olacak kısmetse:1: Necmi kayınpederimin adı Bedirhanıda biz istedik.Sizlerde merak etmeyin eninde sonunda bulursunuz.:))

slm
bende 19 haftalık ikiz erkek bebekler bekliyorum kısmetse...
sağlıklı bi şekilde kucağıma almaktan başka bişey düşünemesemde isimlerde kafama çok takılıyor..eşim karışmıyor sen ne istersen onu koy diyor.bende Eymen ve kayra düşünüyorum.ama ailelerde kimse beğenmiyor:) birde kayra kıs ismi deniliyor onun yerinede haktan düşünüyorum...rabbim herkesin bebeklerini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah:)

Kızlar bende erkek bebek bekliyorum ve gönlüme yatan bir isim bulamadım...
Bir ismi mehmet olacak ama ikinciye karar veremedik eşimin beğendiğini ben beğenmiyorum benim beğendiğimide o beğenmiyor
ben ' ekin, yağız, beren, tuna, sarp ' isimlerini beğeniyorum.
Eşim ise alp veya alpaslan olmasını istiyor ve ben o isimlerden nefret ediyorum. Eğer ikimizin ortak seveceği bir isim bulamazsak oğlumuzun ismi sadece mehmet olacak

mrb.
ben de aranıza yeni katıldım.şu anda 2. bebeğime 12 haftalık hamileyim.cinsiyet henüz belli değil ama ben de isim telaşına düştüm şimdiden valla.bakalım artık cinsiyetine göre hem anlamı hem söylenişi güzel bir isim bulurum umarım.oğluna isim arayan arkadaşa gelince, açıkça söylemek gerekirse Bertuğ ismine pek ısınamadım.İsimler konusunda hassas biri olarak sonunda ve/veya içinde ğ bulunan isimlerin hem telaffuz hem de yazılış bakımından kişiye devamlı sıkıntı yarattığına şahit oluyorum.benim önereceğim isim Bertuğ ismini çağrıştıracak şekilde Berkay veya Bertan veya daha sade ve klasik Cem olabilir.sevgiler.

Arkadaşlar ben Yusuf ismini çok seviyorum.Eşimle karar verdik Yusuf koyacaktık taaa ki 2 gün öncesine kadar.Eşim şimdi babalarımızın adını koyalım diyor.Ömer Orhan olsun adı diyor.Sizce Ömer Orhan nasıl bir kombinasyon ? Güzel mi dersiniz ?

Back
X