Oğluma beşik mi, yatak mı..?

canım benim kızım 4 aylıktı odasını ayırdığımda. hiç erinmedim odasına gittim geldim uyuttum tekrar odama döndüm yanında dahi yatmadım .netice 2 yaşını geçti alışmadı hiç yanımıza falan. odasında gayet rahat. ben normal mobilya beşik aldım sallamalı ve iki kademeli.1 yaşından sonra yatakta yatmamaya başladı.normalde 5yaşa kadar yatılabilecek bir yatak. ben de benim gençliğimden kalma büyük tek kişilik yatağımı ayarladım odasına koydum mobilya.engeli de var yanında. onda yatıyor 1 seneden fazla oldu. düşmedi mi düştü bir kaç kere yerde uyurken buldum ama yerede minder falan koydum düşsede bir şey olmadı çok yüksek değil zaten. orada rahat rahat yatıyor.oda falan da almadım lojmandayım diye.ikinciye hamileyim. ablasının beşğini kullanacak,2 sene de o idare eder, lojmandan çıkıcam zaten 2 sene sonra o zaman oda alırım dedim.

7 aylık bir bebeğin yatakda yatması hiç mantıklı değil. Benim kızım 15 aylık parmaklıklı beşikte yatırıyorum. Yeni doğduğunda altı çekmeceli olandan almıştım. 10.ayına girince parmaklıkları kısa kaldığından ayağa kalkınca bel bölgesine geldiğinden derin yatağı olan parmaklıklarıda yüksek olan beşik aldım. Ondada ayağa kalkıyor ama boğa kısmına geldiğinden iş yaparkende içine oturtum korkmadan durabiliyor. 3 yaşına kadar arabalı yatakta yatamaz bence. Hem elinde oyun parkı varsa masraf etmene gerek yok onda yatırabilirsin.Ama aldığın arabalı yatakta 3 yaşına kadar doğru dürüst yatıramazsın. Bence eve geldiği günün akşamı aldığına da pişman olursun.

bence 3-4 yaşına gelene kadar park yatakta yatırmaya devam et..sonra araba şeklinde olan yataktan alırsınız....bizde şu an ikizlerimiz için kullanıyoruz park yatak 21 aylıklar...ben çok memnunum beşikten daha güvenli...1 yaş bence erken araba yatak için düşebilir kafasını falan çarpabilir Allah korusun...ayrıca beşik almanıza gerek yok...park yatak çok daha iyi ondan ....

Şu durumda beşik almanız hiç mantıklı olmaz zaten. Park yatak beşikten daha kullanışlı. Ben beşik almıştım hiç gönül rahatlığıyla kullanamadım sonra oğlum büyüdü yeni doğum yapcak ihtiyacı olan birine verdik yeni alınmış gibiydi zaten :) park yatağı kullan biraz büyüyüp kendini toparlayana kadar yani beşik kullanıcağın süreci park yatakta geçirsin. gerekirse park yatağıda arabalı yatağın olduğu odaya koyabilirsin. ayrı olmasını istiyosan. aldığın yatağı değiştirme zaten ilerde alıcakmışsın önceden almış oldun için rahat olsun pişman olucak bi durum yok eğer yatağın rengini ve modelini beğendiysen tabi :)

Arkadaşlar yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim, çok faydalı oldular.
Çilek'i aradım, değiştirme veya satış iptali kesinlikle yapmıyorlar. Ürün henüz evime girmedi bile, ama gene de satış iptali olamazmış. Araştırdım, hakikaten kanunlar böyle. Mesafeli satışlarda 30 gün iade şansı var. Ama mağazadan görerek alınan bir üründe eğer kusur yoksa iade de yok.

Aslında ben bir ürünü 5 defa görmeye gider, sonra alırım. "Ben bir düşüneyim sonra gelirim" derim. Ama bu defa nedense bir hevesle acele hareket ettik.

Sizlerin görüşlerinizi de tek tek dikkatle okudum, genellikle park yatağın beşikten farksız olduğu hatta daha emniyetli olabildiği, bir beşik daha almamın gereksiz olduğunda birleşiyor görüşleriniz. Bu da içimi çok rahatlattı.

Yeniden ço kteşekkür ediyorum ve hepimize yavrularımızla sıhhatli ve mutlu günler diliyorum.

Arkadaşlar, bişey buldum, paylaşmak istedim.
İKEA' da 139 TL gibi cüzi bir fiyata süper bir beşik var. Yüksekliği inanılmaz, bebeğin düşmesine izin vermez kesinlikle. Ayrıca öndeki korkuluk bebek 2 yaşını geçince çıkartılabiliyor, çocuk rahatça girip çıksın yatağına diye. Çıkartıldığında parmaklığın yerine dayama konulabiliyor düşmesin diye, koymasanız da oluyor, yatak sadece 20 cm.

En iyi tarafı da piyasada en iyi markalar altında en az 600 tl'ye satılan sunta veya mdf beşiklerden değil,i hakiki ahşaptan yapılmış. Daha sağlıklı ve dayanıklı.

bence acele etmişsin cnm şöyle yürümeyi inip binmeyi dönmeyi iyice öğrenen kadar keşke bekleseydin 1,5 yaş civarı alırdın arabalı veya diğer türlü noraml bir yatak
bana kalırsa beşik kesinlikle alma hiç işine yaramaz park yatak varken ve oğlun artık oturma kalkma durumlarına gelmişken benim oğlum bir yaşından ihtibaren park yatağından atlıyor karnının üzerine bastırıp kendini zıplıyor benim park yatağımçok derin olmasına rağmen beşikler park yataklar kadar derin olmuyor daha tehlikeli allah korusun

Benim kızım 20 aylık ben kızımın yatağının parmaklıklarını çıkarttım çünkü gece yanına yatıp uyutup tekrar kendi yatağıma dönüyorum. Düşmesin diye de park yatağı kızın yattığı yatağın kenarına korkuluk gibi dayadım. Sen de öyle yapabilirsin bir süre.

X