- 20 Eylül 2021
- 16
- 29
- 41
-
- Konu Sahibi HerZamanUmutluOl
Atipik otizm hakkında bilgim yok ancak ayak ucunda yürüme durumu arkadaşımın çocuğunda da vardı.Oğlum Aralık 2019 doğumlu ve yürümeye başladığında parmak ucu yürümeleri vardı. Çocuk doktorumuza bu durumu sormak için götürdük. Bizi Çocuk Nöroloğuna yönlendirdi. 5 Ağustos 2021 tarihinde aklımıza hiç gelmeyen bir tanı konuldu. " Atipik Otizm ". Hemen o gün bir psikologdan test istendi. Denver Gelişim Testi 2 ve o test sonucunda gelişim geriliği olduğu yazıyordu.
"Atipik Otizm açısından takip edilmelidir ve Duyu Bütünleme önerilmektedir."
Bundan sonra tekrar Çocuk Nöroloğuna gittik bize durumu izah etmeye çalıştı. Çocuk psikiyatristine yönlendirdi.
Hastane çıkışı elime telefonu aldım ve atipik otizm hakkında araştırmalara başladım. İçimde sorular, üzüntüler, korkular ve şaşkınlık vardı. Hani deprem olduktan sonra deniz suyu çekilmeye başlar ya onun gibi içimin ve ruhumun bir yerlere çekildiğini hissettim. Büyük bir tsunami beni ve eşimi bekliyordu anlamıştım. Yeni bir hayat bizi bekliyor...
Araştırmalarımı, öğrendiklerimi, deneyimlerimi ve en önemlisi duygularımı paylaşmak için bu konuyu açtım. Umarım otizm hakkında siz de deneyimlerinizi ve en önemlisi dualarınızı bizden esirgemezsiniz.
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
Amin. İnşallah. Hepimizin ailesine Mevlam sağlık huzur ve mutluluk versin.Allahım kolaylık versin,evladınızla ve eşinizle mutlu,sağlıklı ömürler diliyorum.
Öneriniz için teşekkür ederim.Atipik otizm hakkında bilgim yok ancak ayak ucunda yürüme durumu arkadaşımın çocuğunda da vardı.
Onun arka grup bacak kaslarında kısalık olduğu için öyle yürüyormuş.
Ortopedi ye de götürün derim.
Parmak ucundan başka belirtiniz yok muydu?Oğlum Aralık 2019 doğumlu ve yürümeye başladığında parmak ucu yürümeleri vardı. Çocuk doktorumuza bu durumu sormak için götürdük. Bizi Çocuk Nöroloğuna yönlendirdi. 5 Ağustos 2021 tarihinde aklımıza hiç gelmeyen bir tanı konuldu. " Atipik Otizm ". Hemen o gün bir psikologdan test istendi. Denver Gelişim Testi 2 ve o test sonucunda gelişim geriliği olduğu yazıyordu.
Bundan sonra tekrar Çocuk Nöroloğuna gittik bize durumu izah etmeye çalıştı. Çocuk psikiyatristine yönlendirdi.
Hastane çıkışı elime telefonu aldım ve atipik otizm hakkında araştırmalara başladım. İçimde sorular, üzüntüler, korkular ve şaşkınlık vardı. Hani deprem olduktan sonra deniz suyu çekilmeye başlar ya onun gibi içimin ve ruhumun bir yerlere çekildiğini hissettim. Büyük bir tsunami beni ve eşimi bekliyordu anlamıştım. Yeni bir hayat bizi bekliyor...
Araştırmalarımı, öğrendiklerimi, deneyimlerimi ve en önemlisi duygularımı paylaşmak için bu konuyu açtım. Umarım otizm hakkında siz de deneyimlerinizi ve en önemlisi dualarınızı bizden esirgemezsiniz.
Hsngi şehirdesin?Çocuğumdaki ilk belirtiler:
İsmiyle seslendiğimde bakmıyor.
Anlaşılır kelimeler çok sınırlı. Bab(baba) ade(anne) ab(abi) geldi, bitti bunun gibi çok nadiren söylediği kelimeler var.
Parmak ucu yürümesi var.
Sevindiğinde ve heyecanlandığında kollarını kaldırıp ellerini çırpıyor
Göz teması çok sınırlı
Oyuncaklarını alıp fırlatıyor ve düz duran nesneleri devirmekten hoşlanıyor.( 5lt lik su şişelerini, sandalyeleri...)
Kalabalık ortama girdiğinde ağlama krizine giriyor.
Yaşıtlarını gördüğünde ilgisiz davranıyor.
Yemek yedirirken aç olmasına rağmen inatçı davranıyor.
Şuan aklıma gelen belirtiler bunlar.
Saol kuzum şuan hastanedeyiz eve geçim bakarımKarpuzlu araba bak canım bu konuya belki fikir alışverişiniz olur.
Öncelikle geçmiş olsun inşallah değildir ama 2 yaş tanı için çok erken değil mi ki yürümeye başladıklarında bazen bebekler parmak ucunda yürüyor öyle olsa bile eğitimle üstesinden gelirsinizOğlum Aralık 2019 doğumlu ve yürümeye başladığında parmak ucu yürümeleri vardı. Çocuk doktorumuza bu durumu sormak için götürdük. Bizi Çocuk Nöroloğuna yönlendirdi. 5 Ağustos 2021 tarihinde aklımıza hiç gelmeyen bir tanı konuldu. " Atipik Otizm ". Hemen o gün bir psikologdan test istendi. Denver Gelişim Testi 2 ve o test sonucunda gelişim geriliği olduğu yazıyordu.
Çocuğumdaki ilk belirtiler:
İsmiyle seslendiğimde bakmıyor.
Anlaşılır kelimeler çok sınırlı. Bab(baba) ade(anne) ab(abi) geldi, bitti bunun gibi çok nadiren söylediği kelimeler var.
Parmak ucu yürümesi var.
Sevindiğinde ve heyecanlandığında kollarını kaldırıp ellerini çırpıyor
Göz teması çok sınırlı
Oyuncaklarını alıp fırlatıyor ve düz duran nesneleri devirmekten hoşlanıyor.( 5lt lik su şişelerini, sandalyeleri...)
Kalabalık ortama girdiğinde ağlama krizine giriyor.
Yaşıtlarını gördüğünde ilgisiz davranıyor.
Yemek yedirirken aç olmasına rağmen inatçı davranıyor.
Şuan aklıma gelen belirtiler bunlar.
Benim şuan on aylık bebeğim de düz duran herşeyi deviriyor.bu belirtileri de tam anlamlandıramıyorum ben
sanırım en büyük belirti göz teması ve yaşıtlarına ilgisizlik gibi düşünüyorum.
çünkü eşyaları devirmek, sevinince el çırpmak özellikle yemek yedirirken aç olmasına rağmen yememesi çoğu çocukta var aslında sanki?
Bakacağım teşekkür ederim.Merhaba instagramda merf xl var otizmli bir oğlu var önerildi mi bilmiyorum ama onu takip edebilirsiniz her gün yaptığı etkinlikleri sayfasına koyuyor.