Tuvalet Eğitimi Oğlum tuvalet eğitimini tamamlamış oluyor mu?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Teşekkür ederim, aynı üründen bahsediyoruz muhtemelen. 3 mağazada bulamadım o portatif tuvaleti,yedek poşeti var ama kendi yok. Başka bir e-bebek ve Mothercare var bir Avm'de orada olabilir dediler,birde oraya bakacağım bugün yada yarın.

bebisiniz cis ve kakanin geldigini hissedip soyleme baslayinca ve kaslari cisini tutabilme refleksine ulastigi zaman tamamlanmis oluyor ama tamamlandi diye altina kacirmayacak diye bisey yok, gece sulamari olabiliyor bazen

Tuvalet eğitimi her çocuğa göre farklılık gösteriyor.
Kızıma eğitime başlama gibi bir niyetim yoktu mesela.Lakin kreşteki arkadaşlarından bazıları eğitme başlamıştı.Heves etmiş benimki de 20. ayında başladım eğitime.
Şu tuvalet eğitiminde kullanılan donları hiç sevmedi.
3.günü farkettimki eli ile altını yokluyor muşamba kısmını yoklayıp hop çişini yapıyor.
Allahtan erken farkettim.Hemen pamuklu normal külotlardan aldım.Sorun çözüldü.
İlk 1 hafta (gece gündüz aynı anda başladım) yatmadan önce 22:00 da yaptırıp sonra 3 saate bir kalktım yaptırdım.Sonra gece kalkmalarını bıraktım yavaşça.
Altına gece ve gündüz yapmadığında küçük ödüller verdim ve bu tuvaletini üzerine yapmadığın için diyerek ekledim.
Çok şükür atlattık.Ve kış vaktinde eğitime başlamak gerçekten deli cesaretiymiş öğrendim:)

Yani sizce gece de kaldırmamalı miyim kendisinin alisabilmesi ve farkedebilmesi için.

bebisiniz cis ve kakanin geldigini hissedip soyleme baslayinca ve kaslari cisini tutabilme refleksine ulastigi zaman tamamlanmis oluyor ama tamamlandi diye altina kacirmayacak diye bisey yok, gece sulamari olabiliyor bazen
Ikisini de kendisi söylüyor zaten su an. Eğer uzun sure söylemezse hatırlatmak için soruyorum ben. Ama sanırım sormamak daha iyi buradaki tavsiyelere göre. Böylece kontrol tamamen onda olur.

Bizimki de o kadar söylememe rağmen kabul etmemişti bezi çıkarmayı. Sonra birden bire kendi istedi çıkarmayı ve çok şükür hersey yolunda gidiyor.

olmuş olmuş. kaçırmalar olacak arada tabi alışkanlıktan çıkıyor çocuk .
birkaç haftaya kaçırma kalmayacak inşallah darısı bize.

Konusmuyor demissin nasil soyluyor peki? Benim oglan da 2.5 yasinda konusmuyor diye uzerine pek varmiyorum, bir kac kere klozete oturttum, oyun yerine kiydi yalandan ikiniyor falan.

e-bebekte var internet sitesine bakın isterseniz

Bizimki de o kadar söylememe rağmen kabul etmemişti bezi çıkarmayı. Sonra birden bire kendi istedi çıkarmayı ve çok şükür hersey yolunda gidiyor.
Zaten kilit nokta da bu.Kendisi hazır hissettiğinde başlayacak.Diğer türlü gerçekten sinirler laçka oluyor.Çocukta anne de yoruluyor bence.

En önemli kısmı başarmışsınız. Aman diyim sakın bidaha bezi bağlamayın unutun. Erkek çocuğu olunca iş daha kolay ben hala biyere giderken çantamda pet şişe olur wc de dahi çişi oraya yaptırırım. Gece uyuduktan 2 yada 3 saat sonra mutlaka çişe kaldırın. Zamanla alışacaktır. Bizde ilk 2 yaşında alıştık. Sonra ben gezmeye gidiyoruz diye bez bağladım ertesi sene size benzer bir hikaye ile bezden kurtulduk. Ama bu sefer adaptasyon süresi daha uzun oldu.. Bir süre devam edebilir zamanla düzene girecektir annesi. Maşallah

Tuvalet eğitiminde olan annelere ufak bir tavsiyem var. İki tane su geçirmez alez alın. Birini yayıp üstüne çarşaf serin sonra ikinci alezi üzerine geçirip yine çarşaf serin. Gece uyku sersemi yatak ıslanmış olursa en üstteki çarşafı ve alezi çıkarın alttakine yatırın. Birde yeni çarşaf sermek derdinden kurtulmuş olursunuz. Yada alezlerin yerine su geçirme alt açmalarda kullanabilirsiniz.

Bence bitmiş sizinki. Bezi hiç bağlamamaklada doğru yapmışsınız.Ama gece hiç kaldırmayın kendisinde farkındalık oluşması lazım.

Konu sahibi arkadaş kazan mübarek olsun işin en büyük kısmını atlatmışsınız maaşallah. Benim büyük kızım 24 aylık bırakmıştı bezi ilk ay zorlandık sonrasında hastalık vs durumu dışında bi kaçırma durumu olmamıştı. Şimdi küçük 22 aylık ama daha konuşmıyor bizde 15 gün içinde başlıcaz darısı benim cimcimenin başına inşallah

e-bebekte bumbo'nun tuvalet adaptörleri var. Tam istediğiniz ürün mü bilmiyorum ama biz çok memnun kalmıştık yeğenimde hatta bir tane de annemlerin evi için alınmıştı.

Yani sizce gece de kaldırmamalı miyim kendisinin alisabilmesi ve farkedebilmesi için.

Çok bir net cevabı yok

Kaçta yatıp kaçta kalkıyor ve gece kaldırınca çok mu yapıyor

Benimki 10-11 civarında yatıp 8 de kalkardı bir de biz gece uyanıp meme emiyorduk buna rağmen gece çişe gitmeye ihtiyaç duymadık

Ben emerken alttan da yapar mı demiştim ama yapmadı sabah içli gelince de erken kalktı

Benimki de konuşmuyordu ama çiş diyor tuvalete doğru gidiyordu 25 aylık okula gitti orda da söyledi öğretmenlere onlar dertlerini anlatabiliyorlar

Konusmuyor demissin nasil soyluyor peki? Benim oglan da 2.5 yasinda konusmuyor diye uzerine pek varmiyorum, bir kac kere klozete oturttum, oyun yerine kiydi yalandan ikiniyor falan.
Cisi varsa "çi" diyor sadece, kaka gelince de aynısını söylüyor. Bazen de kakası için popo diyor ama hiç kaka kelimesini kullanmıyor. Kendine göre 5-10 kelime söylüyor, benden başka anlayanı yok mesela. Konuşmayla ilgili çok gerideyiz malesef. Sizin konuşma ne durumda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…