Tuvalet Eğitimi Oğlum tuvalet eğitimini tamamlamış oluyor mu?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Sagolun. Bezi asla kullanmam zaten artık. Gece bir veya iki kez kaldırıyorum. Birkaç gün sonra hiç kaldırmayip ne olacağını görmek istiyorum.

Allah bagislasin. Insallah küçük kızınız ablasını ornek alıp ondan daha kolay bırakır.

11 de yatıyor genelde (gündüzleri iki saat uyuyunca biraz geç yatıyor). Sabah 9 ile 9.30 arası kalkıyor. Gece çoğunlukla hiç uyanmıyor. Bazen bir kez su icmeye kalkıyor. Gece kaldırdığımda az denemeyecek kadar cis yapıyor. Gunduz çok su iciyor. Memeyi zaten birakali bayağı oldu.

Benimki istek olarak sadece sut diyor. Onun disinda turkce ingilizce karisik 25-30 tane fln belli belirsiz kelimeleri var. 10 a kadar sayiyor yine bozuk bi sekilde.
Kaka de dersem diyor ama kakasi gelince soyleyecegini sanmam. Sizinki butun komutlarinizi anlayip yerine getiriyor mu?
Benim oglan detayli komutlari anlamiyor.

Sagolun. Bezi asla kullanmam zaten artık. Gece bir veya iki kez kaldırıyorum. Birkaç gün sonra hiç kaldırmayip ne olacağını görmek istiyorum.

Henüz çişi ni tutmayı yeni öğrendiği için zorlamamak adına bir kaç ay gece en az bir kere çişe kaldırmanızı öneririm. Yatağa çiş yaparsa çocuklar belli etmese bile üzülüyor. Uykuları ise tuvalete kalktığı zamana göre daha çok bölünmüş oluyor. Tabi karar sizin. tuvalet alışkanlığı kazanmak kazandırmak büyük iş gerçekten. İkinizi de tebrik ederim annesi

Komutları anlıyor ve yerine getiriyor. Kendi dilinde 20ye kadar yardımsız sayıyor. Yine 20 ye kadar tüm sayıları karışık bir sekilde gösterdiğimizde hepsinin hangi sayı olduğunu söyleyebiliyor kendi dilinde. Renkleri söylediğimizde istediğimiz rengi veriyor. Bazı harfleri tanıyor. Söylediğimizde gösteriyor, gösterdiğimizde de söylüyor. Bizimki biraz inadından konuşmuyor sanırım.dogumumuz sorunlu olmuştu ama doktorlar konuşmasını etkileyeceğini pek düşünmüyor. Detaylı komut derken neyi kastediyorsunuz bir ornek verebilir misiniz?

Kaldırmak benim için dert degil aslında. Sadece hangisinin daha doğru olduğunu kestiremiyorum. Oğlum bu ısı bu kadar kolay başardığı için ben de onu tebrik ediyorum maşallah diyorum. Darısı tüm annelerin basına.

Geç yattığı için belki gece gelmez ama sabah erken gelip kalkabilir

Benimkinin saat 7 de çişi gelip uyandığı bir daha uyumasını çoktur

Daha ne konuşsun ki

O hataları hepimiz yaptık ayy konuşmuyor mu dedik 2 yaşında doktor kontrolüne gittik konuşmuyor dedik vs

Sonra çocuk peçete alıp 'Anne peçete al ' diye uzattı doktor da bizi kovdu konferans mı verecek diye

Geç yattığı için belki gece gelmez ama sabah erken gelip kalkabilir

Benimkinin saat 7 de çişi gelip uyandığı bir daha uyumasını çoktur
Haftasonu ben de deniycem kaldırmamayı. Belki ben kaldırmazsam kendiliğinden kalkacaktır. Deneyip göreceğiz.

Bizimkinin söyledikleri başkaları tarafından neredeyse hiç anlaşılmıyor. Evet aslında konuşuyor fakat hepimizin bildiği kelimeleri kullanmıyor. En basitinden Su için Mi diyor. Tek kelimelik şeyler söylüyor. O yüzden konuşmuyor diyorum çünkü benden başkasına derdini anlatamıyor kullandığı kelimelerle. Hatta çoğunu babası bile anlamıyor. Göstererek anlatıyoru çoğu şeyi. Belki de yakında hepsini birdenbire düzeltecek.

Birkaç gün daha kaldırıp sonra kaldırmayı birakiyim diye düşünüyorum bakalım.
Ben oğlumu gece hiç kaldırmadım. Yatarken bezinin olmadığını çişi gelirse beni uyandırmasını söyledim. Bi kaç kere kaçırdı ama sonrasında bi sorun yaşamadık. Yatağına su geçirmeyen alez geçirdim. Sorunsuz bi şekilde geçirdik o günleri.
Sizde gün içinde bi gözlemleyin oğlunuzu uzun süre çişini tutabiliyorsa gece hiç kaldırmayın bence.

benim oğlum da 24 ayını doldurdu 1 günde öğrendi çok şükür. ama gece cesaret edemedim 1-2 ay kadar bağladım aslında gerek yoktu öncesinde her sabah uyandığında bezi kuru oluyordu. sonra her gece 1 kere kaldırmaya devam ettim. bir süre sonra onu da bıraktım kendi gelirse uyanıp kalkıyor

şuan 33 aylık dışarı çıkıcağımız zaman önce bir çiş yapıyoruz öyle çıkıyoruz. dışarı çıkınca sorun yaşamıyoruz poposunu zaten tuvalete değdirmiyorum dışarda kucağımda tutup öyle yaptırıyorum. şişe falan denmiş ama ayakta çiş yapmanın nasıl birşey olduğunu bilmiyor o yüzden öyle bişey yapmadık hiç

Benimki de suya es derdi

Annem başka şehirde ona gittik es diye tutturmuş anlayamamış

Söylediği anlaşılmasa da konuşuyor

Oğlum kreşte iken hiç konuştuğu anlaşılmaz sanıyorsun ama kime ne olmuş anlatırdı hatta birisi oyuncağı arkadaşına vurmuş dişi kanamış ertesi gün öğretmene geçmiş olsun dedim kadın şok oldu

Öğreniyorlar kolayca

Araba da filan iyi oluyor koyuyorsun içine yap diyorsun yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…