Ben oğlumu gece hiç kaldırmadım. Yatarken bezinin olmadığını çişi gelirse beni uyandırmasını söyledim. Bi kaç kere kaçırdı ama sonrasında bi sorun yaşamadık. Yatağına su geçirmeyen alez geçirdim. Sorunsuz bi şekilde geçirdik o günleri.
Sizde gün içinde bi gözlemleyin oğlunuzu uzun süre çişini tutabiliyorsa gece hiç kaldırmayın bence.
Ben de yatağına su geçirmez bir sistem oluşturdum. Gündüz en fazla iki saat tuvalete gitmeden duruyor. Gün içerisinde çok su tüketiyor tabi. Gece 4-5 saat kuru kalıyor, zaten ben kaldırıyorum ondan sonra. Sabaha kadar kaldırmadan hiç bırakmadım.
benim oğlum da 24 ayını doldurdu 1 günde öğrendi çok şükür. ama gece cesaret edemedim 1-2 ay kadar bağladım aslında gerek yoktu öncesinde her sabah uyandığında bezi kuru oluyordu. sonra her gece 1 kere kaldırmaya devam ettim. bir süre sonra onu da bıraktım kendi gelirse uyanıp kalkıyor
şuan 33 aylık dışarı çıkıcağımız zaman önce bir çiş yapıyoruz öyle çıkıyoruz. dışarı çıkınca sorun yaşamıyoruz poposunu zaten tuvalete değdirmiyorum dışarda kucağımda tutup öyle yaptırıyorum. şişe falan denmiş ama ayakta çiş yapmanın nasıl birşey olduğunu bilmiyor o yüzden öyle bişey yapmadık hiç
Biz de dışarı çıkarken yapıp öyle çıkıyoruz. Ama uzak bir mesafeye gitmiyoruz. Parka, markete, birilerinin evine falan gidip geldik. Bir kez dışardayken pet şişe denedik ama yapmadı. Dışardayken geldiğini söylerse eve kadar tutmasını söylüyorum, tutuyor. Tabi tüm bunlar eve yakın yerde olduğu için bir an önce eve dönebiliyoruz. Uzakta olsak ne olur bilmiyorum.
Annem başka şehirde ona gittik es diye tutturmuş anlayamamış
Söylediği anlaşılmasa da konuşuyor
Oğlum kreşte iken hiç konuştuğu anlaşılmaz sanıyorsun ama kime ne olmuş anlatırdı hatta birisi oyuncağı arkadaşına vurmuş dişi kanamış ertesi gün öğretmene geçmiş olsun dedim kadın şok oldu