Bebek Beslenmesi oğlum saat başı emiyor???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
merhaba anneler,

oğlum 3 gün sonra 3 ayını dolduracak.ama beslenme düzenimiz biraz tuhaf. gündüz saat başı emiyor. hani sütüm yetmiyor desem--sadece anne sütü veriyorum-- ama maşallah 6,5 kilo. 2-3 saati geçirmiyor doluyor bezlerimiz.memede de ortalama 15 dakika kalıyor. çok açsa 10ar dakikada ikisini de söndürüyor:)sonra uyuyor. yani tüm günüm memede geçiyor.
geceleri huzuru yerindeyse,10da yatıyor, 2 kere emiyor, 3.de sabah 6da tamamen uyanıyor.
huzursuzsa beşik sallanamaktan uyur gezer oluyorum, gece 1 de yatıyor, saat başı emmeye devam ve evet yine 6 da uyanıyor.

sizce normal mi? bu arada gaz problemimiz yok maşallah.

emzik işi tamamen keyfine göre bazen iştahla emip uyuyakalıyor, bazen de büyük adam gibi öğürüp dışarı atıyor, sonra da sinirlenip çığlık atıyor-beni korkutacak:)))

Bu dönemde herşey normaldir. Ama bebeğinizin huzursuzluğu meme için olmayabilir. Bebeklerin pek çok farklı isteiğin anneler emme isteği olarka algılayabiliyor. Bebeğiniz artık üç aylık olmuş. Yatmaktan sıkılma zamanı gelmiş. Biraz gezdirin evin içinde, biraz yüz aşağı (tabi ki yanında yarılmamak ve hafif bri battaniyeyi rula yapıp bağrının altına koymak kaydıyla) yatırın. Artık daha çok hareket etme isteği var. Bir de sürekli yatmaktan sırt ağrısı olur. Siz saat belirleyin. İki saatte bir emzirin, arada başka türlü oyalayın. Hem huzursuzlandığında aç olmayabilir.

cevap için sağol canım. o isteklerini anlıyorum artık. evin içinde geziyoruz, karşılıklı agulamalarla sohbet ediyoruz, oyun oynuyoruz, masal okuyoruz. yüz üstü yatmaktan çabuk sıkılıyor zaten hemen altındaki battaniyeyi, yastığı yalamaya başlıyor. ama emme isteği belli ediyor kendini. oyalanmıyor o zaman.ancak emziği ağzında tutup sallarsam uyuyakalıyor.

benim oğlum 5 ayını bitirdi yeni. sürekli emmek istiyordu kilosu da iyi. 3. 4. ayında doktor artık büyüdü 1,5 2 saat çok sık 3-4 saatte bir emse yeter dedi. ben de 3 saate çıkartmaya çalıştım. 2 saat olunca iyice huzursuzlanıyordu ben de evin içinde gezdirmeye oynatarak oyalamaya çalıştım. 3 saate çıkardık. bir de emerken uyumaya başlıyordu aralık uzun olduğu için. demem o ki bırak çocuk istediği zaman istediği kadar emsin. şimdi bizim oğlan uykusu gelmeyince emmek istemiyor. çocuğun emme şevkini kaçırdım. geçen hafta o kadar uğraştım 5-6 saat doğru dürüst emmediği bile oldu. o daha kötü insan çok üzülüyor . kendimi de suçlu hissettim. belki olacağındandı ama kendi haline bırakmak daha iyiymiş onu anladım.

çok sağol canım, zaten şuan çalışmıyorum da...bırakayım istediği gibi takılsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…