Çocuk Hastalıkları Oğlum Rotavirüs oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Şimdi 3yaşına girecek teyzesi, elhamdulillah. Bağırsak virüslerinin hepsini geçirdi malesef. Kızımın bağırsakları çok hassas, takviye probiyotik kullanmaya devam ediyoruz.

Bulaşmasını engellemek mümkün değil ama bağırsaklarını probiyotik içeren gıdalar (kefir, ev yapımı yoğurt, fermente edilen tarhana) ile veya takviye probiyotik kullanarak destekleyebilirsiniz. Zaten geçirdikten sonra ömür boyu sürüyor antikoru. 2.ye yakalanırsa orta/hafif geçiriyor, 3.ye yakalanırsa normal ishal gibi oluyor. Aşılananlar da ilk hastalandıklarında daha çok orta/hafif geçiriyorlar yani daha önce geçirmiş gibi oluyor, ölümcül tehlike yaşamıyorlar.

Hastalık süreci çok zor malesef. Sıvı ve elektrolit kaybı çok oluyor. Hastaneye yatırmamışlar ama siz yine de kontrole gidin, gerekirse serum taktırın yani doktor zaten muayenede tespit ediyor çocuğun durumunu

Süt alerjisi olan çocukların bağırsakları zaten çok hassas ve hastalığa açık oluyor. Doktorumuzun anlattığı kadarıyla rota aşısını kaldıramayabilir diye yapılmıyor, aşıyı bile kaldıramayacağı düşünülen çocuk hastalığı kapınca da işte ağır geçiriyor... Kızımın gözleri ve bıngıldağı çökmüştü. 3hafta sürdü hastaneden tam çıkmamız, oturmayı bile unutmuştu... Bizde bir de hem rota hem dizanteri aynı anda oldu. O yüzden de iyice zorlaşmıştı kızımın durumu.

Ben sağlık ocağı harici doktora cocuk goturmeyen insan tanıyorum,doktorlar para tuzagiymis,devlet o aşıyı karşılamıyorsa gerek yokmuş. Zaten çevre sadece konuşuyor,hastalık oldugunda,bir kap yemeğe ihtiyaç olduğunda yoklar nedense..

Tekrae kontrile goturdunz mu peki nasil atlattinz siz. Size de gecms olsn. Byle onemli degl gbi anlattiklari icn onemseyemiyor insan durumj malesf
Kontrolu icn gttiniz mi doktr cagirdi mi sizi? Ben yarn gturecegm korktm iyice bu hastalktan
Gecti gbi hani bazen yiyor bazen asla yemiyor. Bunun ustune geceleri surekli kivranarak kalkiyor dun dha cok fzlaydi uyutmadi asla. Bu hastalktan mj blmiyorm kilo verdi braz die az bsy sut su ile nisasta mamasi yapmistk gaz mi yapti süt anlayamadm da
Ah dediginz gbi olsaydi keske 5 gun ac gezen bor cocuk surekli su kusan halsiz kalan popodan artik su yalan bir cocuk oldu oglm bu kdar hafife alamiyorm malesf ki
Bu isalleri dikkate alın bagisikligi dibe vurdurur ,kizim agir bi isal sonrasi diyabet oldu,vucut savunmasini yitirdi insulin bezine saldiriya ugradi.Dr un odasina tani icin gittigimizde isal ve ya baska viral birsey yasadimi oldu ilk sorusu.
Yaa cok gecms olsn. Cok zorms megerse bilemedik
Enterogermina derim ben muhakkak kullanin
Nedir ne icin kuaniliyor?
Blmiyorm ama buyk ihtimal anneyle odaya alip serum takviyesi veriliyor die biliyorm yanls blgilendirmek istemem asla sizi
Evt salgn da var basta ogluma salgn dedi baska hastahane nyse dedk gecmeynce dha iyi bi hastahaneye gttik oyle rotayi ogrendik
Evet oglumun poposundan resmen sari su akti artk o kdar cok yapiyordu ki ishali kusmasi faln nrmal degildi
Nrmalde de ishal olsa eger bu ilaci tekrar kullansam olur mu ki kaldi bende o tozdan biraz da
Rabbim şifa versin. Çevremde aşıyı yaptırmayıp atlatanlar var. Biraz zor bir süreç ama inşallah sizde kısa sürede atlatırsınız.
Cok sagolun
Oglum yenesi icmesi iyi bi cocuktu brden istahi azalmaya basladi. Snra yediklerini kusmaya basladi ve 1 gun icinde agzina brsey almadi zrla verdiklerimizi de 1 lokmayi da kustu fazla fazla su seklinde ardina da direk ishal olmaya basladi ve bu ishal dha cok kotu oldu 5 gun oglm bsy yemedi ve artk poposundan sari su gelmeye basladi artk baska hastahaneye gttik digeri salgn demisti bize. Rota oldugu anlasildi kaka tahlilinden. Su kaybi olmasn die toz brde bagrsak duzenleyici toz verdiler yarn da kontrole goturecegm burda yazdklari icn nrmalde gectigini dusundugm icn gtsem mi diye arada kaliyordm kesin gidecegm yarn

Yaa keske benm koca da beni dinleseydi keske. Parasi batsn umrumda bile degl para keske smdi cozumu olsaydi
Evt zor brsey tekrar da gelebilirms ben 1 sefer oluyor die duymustm cevremde ilk yakalanan benm oglum oldu malesf. Nrmalde bile zorlamos sizleri cok gecms olsn
Evet o kdar haklisinz ki cok pismanim asla cevremi onemsemeyecegim artk yok deseler de gzli gzli yaptiririm bndan snra. Olan mink yavrulara oluyor kimseye degl smdi desek o kisilere yatrsaydinz der gecerler ama sorulunca blmislik tasliyorlar. Hemsire vs onlara bile sormustk o zmanlar
Bu 3 sefer de oluyor yani peki ne kdar araliklarla oluyr bilginz var mi. Illaki olur mu bizde de acaba yksa bazilarinda mi olurms. Cok zor bseymis bu hastalk grcekten. Gecms sizinkide cok iyi insallh baska hastaliklar olmaz
Haklisinz benim en buyk ihmalim bu oldu diger trlu dinlemedm kimseyi cok hastahaneye gttik oglumla. Hastalandi bak asi olmasn deseydk vrdursaydn banane der gecer smdi o kisiler zten.

Çok doğru maalesef çok pahalı aşılar bunlar hepsini yaptırdım cok zorlandım o aylar evlat için değer hastalanmasinlarda

İlacı tekrar kullanabilmek için doktorunuza danışın. Ve her ishalde mutlaka bol su tuketsin bebeginiz

Bu hastalık tuvaletini yaptıkça geçiyor. Bağırsak temizleniyor böylece. Susuz kalmaması önemli en çok. Geçmiş olsun. Ne seviyorsa verin yesin ve tuvalete çıksın tabi birde sıvı takviyesi.

Hayır canım biz anlamadık ilk önce bizi yatırmadılar sadece antibiyotik verdiler öksürüğüde vardo ilk baş sonra eve geldik evde daha kötü oldu sürekli kustu her yerdiğini su bile içse çıkartıyordu fazlasıyla sonra araştırmaya götürdük çocuk acile serum felan taktılar ilaç yazacaklardı eşimle ben baya bi uğraştık ilgilensinler diye ne zamandır kusuyor kaç gündür bir şey yemiyor felan sonra başka doktor çağırdı uzmandı sanırım eline değişik bir şey taktırdı baktılar sonra kusmadan dolayı sodyum eksikliği oluşmuş birde bir şeyden şüpheleniyorum dedi yatış verdi sonra serumlar felan ishali düzelene kadar yattı hastanede 3 4 güne geçti çok şükür inşAlllah canım sizde çabucak atlatırsınız zor annede yıpranıyor çocukta

Gecmiş olsun.
Sadece saglik ocagi doktorlarina mi gidiyorsunuz maalesef bu devirde özel doktor şart cocuklarda en azindab 2.5 yasa kadar. Menejiti bari lutfen atlamayıb.

yalnız ishalin ve kusmanın bu derece yoğun olduğu hastalıklarda ne çorba ne rezene fayda etmez. vücudun kaybettiği elektroliti ancak serum verebilir.

üzüldüm bu duruma. bizim halkımız ne yazık ki böyle. sağlık ve pek çok hayati konuda işin uzmanının dediklerine göre değil de kendi bakış açılarına göre önemli/önemsiz ayrımı yapıyorlar.
artık en azından şu aşamada doktorun dediklerinden sakın çıkmayın derim.
bu iş öyle suyla çorbayla çözülmez. gerekiyorsa serum da alacak ki vücut kaybettiği elektrolitleri alabilsin. çünkü böyle eksiklikler daha başka hastalıklara da yol açabilir.
doktorunuzdan başka kimseyi dinlemeyin.

yalnız ishalin ve kusmanın bu derece yoğun olduğu hastalıklarda ne çorba ne rezene fayda etmez. vücudun kaybettiği elektroliti ancak serum verebilir.
Olabilir malesef cocuk sahibi deglim o yüzden söylediklerinizede itraz edemem daha bilgilisinizdir. sadece hanimefendiye gecmis olsun ama hepimiz hastalanirdik cocukken birakin cocuklari yetiskin insan bile hastslaniyor illaki tedavisi vardir

Olabilir malesef cocuk sahibi deglim o yüzden söylediklerinizede itraz edemem daha bilgilisinizdir. sadece hanimefendiye gecmis olsun ama hepimiz hastalanirdik cocukken birakin cocuklari yetiskin insan bile hastslaniyor illaki tedavisi vardir

benim de çocuğum yok ama düz mantıkla yaklaştım.
mesela meşhur ishal salgını geçenlerde beni de buldu. sadece 1 gün rahatsızlandım, sürekli su içtim vs. ama 2. güne devam etseydi hastaneye gider serum isterdim. konu sahibinin oğlu da 1 günden uzun zamandır hasta olduğu için evde müdahale bence yeterli olmaz.

Biz üç gün hastane sonrası taburcu olduğumuz gün eve geldik çorba vermiştim ne var ne yok çıkarınca dr u arattım kusması için bir ilaç vermişti ağır bir ilaçtı
Onu iki kere kullanınca sanırım geçti
Bronşit başlangıcıda vardı aynı zamanda
Onun içinde buhar kullanıyorduk
Kusması bronşitten dolayımıydı bilemiyorum
Rotadan su içse kusuyordu zaten
Sonrasında iyileşti ama iyi kilo kaybetti yavrum dr.lar yüzünden
Sonrasındada hep zayıf ilerledik ama boyu iyi şükür
İshali kusması devam ediyorsa ihmal etmeyin götürün tekrar
Ben o ilacı kullandıktan sonra götürmedim geçti çünkü
Bizde 1 hafta kusmadan sonra ishal başlayınca korkmuştum ağzına 1 lokma bişey girmemişti 1 hafta boyunca çünkü
İshal başlayınca rota dediler zaten

Rotada ileri dereceyse ilaçla falan geçmiyor çünkü kusma olduğu için o 1 kaşık ilacıda çıkarıyorlar
İçilen su çorba ne varsa fazlasıyla geri çıkıyor
Vücut ciddi anlamda su kaybettiği için Serumla tedavi şart
Yoksa asla iyileşmez Allah korusun ölüme gider
Bir insan 3 gün susuz yaşayabilirmiş
Bizimki 1 hafta susuz kaldı resmen rabbim korudu

Bu hastalık tuvaletini yaptıkça geçiyor. Bağırsak temizleniyor böylece. Susuz kalmaması önemli en çok. Geçmiş olsun. Ne seviyorsa verin yesin ve tuvalete çıksın tabi birde sıvı takviyesi.
Suyu cok cok fazla icirdm zten cok korkuyodm da bu durumdan bugn gidemedm belki aksam kaka yaparsa hemen goturecegm olmadi yarın goturecegm artk kontrolune suan yemesi bi iyi bi kötü
Ya ben sadece kaka dan anlasiliyor saniyordm ve bize bakmadilar bi eksiklk vs hani var mi die benm goturdugmde 5 gun olmustu cok kotuydu. 9 10 gun sürdü ama smdi ise tam gecti mi bilemiyorum hani ama duzelme oldu tuvalette flan cogu syde. Cok zor hemde tek ona gelmesn bna gelsn dedm resmen
Zten smdi karişmiyorlar olan oldu ya nasil olsa sorun yok kimse için. Benm eşim az da olsa beni dinleseydi bnlari yasamayacaktm iste ama onlar 2 3 cocuk buyutms bilir havalarndalar herseyi benm de ilk ben ne anlarm görseli vardi kafalarinda. Olan oldu bndan snra asla da kmseyi dinlemeyecegm artk
Yaa evet yeme icme hrseyi bitiyor bu nasl bi hastaliksa artk. Bzde hersey üst üste olmustu kusmanın ardına ishal vs derken 5 gun aç gezdi bizim oglan da iste. Dediginz gbi hersey duzelio gbi ama burda da yazanlar oldu brsuru korktm tuvaletini yapinca yine de bi goturmeyi dusunuyorm gözümü cok korkuttu bu hastalk brde önümüz kış bagişiklik düşük olursa her hastaligi kapar ona da korkuyorm nrmal grip bile olsa yemeden icmeden kesiliyorlar cnku.
Ilacin adini hatrliyo musunz?

Çok geçmiş olsun cok zor bir süreç benimde eltimin kızı olmuştu ve aşı olmasına rağmen cocuk cok ağır geçirmişti 20 aylık falandı doktora götürdüklerinde doktor aşı olmamış olsaydı demiş hastanaede yatardı gerçekten cokzor bir süreç Allah şifa versin biran öncede iyileşsin kuzucuk

Cok tesekkr ederm sagolun aşı olan oyle kolay atlatir diyorlar dktorlar flan kötü olmş ya nedn oyle olduysa yavrm yazik olan cocuklara oluyor hep malesf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…